Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Bordspelreview: Sixto
  • 0
  • 1
In 2012 had ontwerper Steffen Benndorf een wereldhit te pakken met Qwixx. Dit eenvoudige dobbelspelletje lag mee aan de basis van de hele roll & write-hype die we kende in de jaren die volgden. Het was natuurlijk niet het eerste roll en write-spel, Yahtzhee blijft bijvoorbeeld een van de oerspellen in dit genre. Maar Qwixx zorgde voor een nieuwe golf van interesse en al snel volgden heel wat andere populaire roll & writes zoals Qwinto, Clever, Welcome To en Railroad Ink, tot zelfs roll & write-varianten van bijvoorbeeld Dinosaur Island, Grand Austria Hotel, Orléans en zelfs Twilight Imperium.
Fist meets fate met de launch van Tekken 8
  • 0
  • 0
Tekken 8, het nieuwste deel in de legendarische Tekken-franchise, is nu wereldwijd verkrijgbaar. Tekken 8, uitgegeven door Bandai Namco Europe, brengt het gevecht naar de nieuwe generatie, aangedreven door Unreal Engine 5 en exclusief verkrijgbaar op PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc via Steam. Bereid je voor op bloedstollende gevechten met gloednieuwe speltypen en functies, volledig vernieuwde personages, vernietigbare omgevingen en nog veel meer.

Tekken 8, ontwikkeld door Bandai Namco Studios Inc, verlegt de grenzen van vechtgames en maakt optimaal gebruik van de kracht van de nieuwste generatie consoles om een van de meest visueel verbluffende en meeslepende titels in de serie tot nu toe te maken. Het vervolg gaat verder na het gruwelijke gevecht dat eindigde in de nederlaag van Heihachi Mishima en richt zich op een nieuwe rivaliteit tussen vader en zoon. Kazuya Mishima's zoektocht naar wereldheerschappij wordt tegengewerkt door hoofdrolspeler Jin Kazama.

"We zijn...
Ontdek de launchtrailer van Like a Dragon: Infinite Wealth
  • 0
  • 0
Vandaag hebben SEGA en Ryu Ga Gotoku Studio Like a Dragon: Infinite Wealth, de nieuwste game in de Yakuza-serie en één van de meest verwachte games van 2024, uitgebracht voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, Windows en Steam (pc).

Like a Dragon: Infinite Wealth begint met een onverwachte reeks gebeurtenissen waardoor Ichiban Kasuga en Kazuma Kiryu, twee legendarische ex-yakuza, aan een onvergetelijk avontuur door Japan en Hawaï beginnen. Hoofdkenmerken van de gameplay zijn:
  • Episch emotioneel drama: Twee uit het leven gegrepen helden samengebracht door het lot, of misschien wel door iets meer sinisters. Ichiban Kasuga is een niet te stoppen underdog die meer dan eens uit een absoluut dieptepunt omhoog wist te klimmen en Kazuma Kiryu is een gebroken man die tegen zijn laatste dagen aankijkt.
  • Beste RPG-actie in zijn klasse: Ervaar unieke, dynamische en snelle RPG-gevechten waarin het strijdtoneel je wapen wordt en alles geoorloofd...
Diablo IV Season of the Construct nu live
  • 0
  • 0
Season of the Construct is nu live in Diablo IV! Ontdek een oude technologie die bekend staat als het Loom, lang geleden gemaakt door Zoltun Kulle en Ayuzhan van Caldeum. De Demon Malphas heeft het Loom echter voor snode doeleinden misbruikt en jij moet een manier vinden om hem en zijn dodelijke constructies te verslaan. Maar dat doe je niet alleen, met de nieuwe seizoensrobotische Seneschal Companion die aan je zijde vecht en kan worden aangepast met magische Governing- en Tuning Stones om bij je speelstijl te passen. Samen kun je ook de gloednieuwe kerkers verkennen, de zogenaamde Vaults, die vol Hazards zitten maar grote rijkdommen bieden aan degenen die het einde halen.

De Gauntlet komt er aan in Season of the Construct, waarin spelers in een wekelijks roterende dungeon kunnen strijden om de toppositie op het klassement. Meer details worden in een toekomstige update onthuld! Dit seizoen bevat ook verschillende updates voor de quality-of-life, waaronder Helltides die elk uur...
Enshrouded nu beschikbaar in early access
  • 0
  • 2
Ontwikkelaar Keen Games heeft aangekondigd dat Enshrouded vandaag in early access is gegaan! De game bevat een actie-RPG structuur plus aanzienlijke crafting- en bouwopties in een enorme, bewerkbare wereld, waarin spelers overleven in het geteisterde land van hun voorouders. Of je nu alleen speelt of met maximaal 16 spelers co-op, Enshrouded bevat uren van avontuur met een grote vrijheid die je toelaat je eigen verhaal op maat te maken in een wereld van je eigen creatie. Enshrouded zal in early access blijven groeien en uiteindelijk in een volledige release en op consoles verschijnen.

De ontwikkelaars, Keen Games, hebben hun eerdere werk aan Portal Knights gebruikt om het spel vorm te geven als een welkome nieuwkomer in het survivalgenre, evenals in actie-RPG's, bouw- en fantasiegames. Dit betekent geenszins dat de wereld van Enshrouded gemakkelijk te betreden is - het kernthema van het spel draait om de vrijheid van de speler en hem niet straffen voor het feit dat hij gewoon...
Neem samen met de makers een diepe duik in de gameplay van Pacific Drive
  • 0
  • 0
Pacific Drive stuurt spelers op de roadtrip van hun leven als deze survivalgame op 22 februari 2024 uitkomt voor PlayStation 5 en pc. In de tussentijd hebben Ironwood Studios en Kepler Interactive een nieuwe deep dive-video van de gameplay uitgebracht, gehost door de ontwikkelaars, om de gameplay in meer detail te onthullen.

Pacific Drive is een op rijden gebaseerd overlevingsavontuur waarin spelers tijdens elke expeditie in de Olympic Exclusion Zone te maken krijgen met bovennatuurlijke gevaren. Met je auto als je enige metgezel navigeer je door een surrealistische en anomalieachtige herbeleving van het noordwesten van de Stille Oceaan. Je uitvalsbasis is een verlaten garage waar je op zoek gaat naar nieuwe onderdelen om je stationwagon te upgraden en te onderhouden. Terwijl je routes uitstippelt die dieper de Zone in gaan, verzamel je kostbare bronnen en onderzoek je wat er is achtergelaten om precies te leren wat er nodig is om te overleven in deze onvoorspelbare...
RoboCop: Rogue City-update voegt New Game+ toe
  • 0
  • 0
Ontwikkelstudio Teyon en videogame-uitgever NACON maken met trots bekend dat een nieuwe, grote update nu gratis verkrijgbaar is voor RoboCop: Rogue City. Daarnaast kunnen spelers de game tussen nu en 25 januari met 30% korting kopen op Steam. RoboCop: Rogue City is verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, Steam en Epic Games Store.

De nieuwe update levert onder andere de veelgevraagde New Game+ mode, waarin ervaren spelers de game nogmaals op een moeilijker niveau met sterkere vijanden kunnen spelen, met behoud van de ervaring die ze tijdens de vorige playthrough vergaarden.

Hieronder een overzicht van de nieuwe features die de update toevoegt:
  • New Game+ mode
  • Nieuwe moeilijkheidsniveau: "There will be trouble"
  • Exclusieve gold skin voor de Auto-9
  • 3 nieuwe OCP motherboards om de Auto-9 mee te upgraden
  • 5 nieuwe OCP chips om de Auto-9 mee te upgraden
  • 3 nieuwe achievements om te ontgrendelen
FACTS lost eerste drie namen voor lente-editie
  • 1
  • 1
Het Gentse popcultuurfestival FACTS zet op 6-7 april 2024 opnieuw de volle 54.000 m² van Flanders Expo in voor een feest vol films, series, games en superhelden, met grotere zones en 6.000 m² meer contentruimte. Daarbij mag je – tot nu toe – drie wereldsterren, twee dozijn comic-tekenaars, tientallen activiteiten en honderden verrassende speciaalstanden verwachten, in steeds grootsere opstelling.

Het evenement is nog in volle voorbereiding, maar heeft al drie wereldsterren op de line-up:
  • Rijzende ster Mckenna Grace (bekend van onder meer Ghostbusters: Afterlife, The Handmaid’s Tale, Young Sheldon,...)
  • Grande dame van sci-fi Marina Sirtis (alias Deanna Troi van Star Trek)
  • Tv-gezicht en gaming-stem Christopher Judge (Teal’c in Stargate SG-1 en de stem van Kratos in de meest recente God of War-games)
FACTS ziet het dit jaar nog groter, met een focus op ruimte en zijn unieke aspecten. Zo vult het in vergelijking met de vorige lente-editie...
WWE vanaf 2025 te streamen via Netflix
  • 1
  • 1
Naast de aankondiging van WWE 2K24, had WWE nog groot nieuws vandaag. Het bedrijft heeft namelijk aangekondigd dat ze in zee gaan met Netflix vanaf januari 2025. Met deze langetermijndeal die tien jaar zou lopen is naar verluid vijf miljard dollar gemoeid. Voor de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada en Latijns-Amerika beperkt de deal zich tot het uitzenden van Raw, gezien de rechten voor de andere programma's in handen zijn van Peacock.

Voor de rest van de wereld is er echter beter nieuws, want buiten deze regio's zal Netflix alle programma's van WWE bevatten die momenteel te bekijken valt via het WWE Network, gaande van Raw, Smackdown en NXT tot de premium live events zoals de Royal Rumble, WrestleMania en Summerslam alsook nieuwe documentaires en andere projecten die Netflix voor WWE zal ontwikkelen. Dit is dus een verdere uitbreiding van de samenwerking die er al bestond tussen deze twee entertainmentgiganten. Hun samenwerking vertaalde zich bijvoorbeeld...
Aidan Gallagher uit The Umbrella Academy zet Persona 3 Reload in de kijker
  • 1
  • 0
Atlus heeft een gloednieuwe trailer uitgebracht voor het langverwachte Persona 3 Reload, met de gerenommeerde acteur en muzikant Aidan Gallagher, bekend van zijn rol als nummer vijf in de populaire actieserie The Umbrella Academy van Netflix. De nieuwe video, die beelden uit de echte wereld en uit de game combineert, vervaagt de grenzen tussen onze wereld en het bovennatuurlijke rijk van Persona 3 Reload en biedt een voorproefje van de mysteries en gevaren die spelers te wachten staan in de game. De game kan vóór de release op 2 februari 2024 gepre-orderd worden op Xbox Series X|S, Xbox One, Windows, Steam, PlayStation 5 en PlayStation 4. De game zal bij release ook beschikbaar zijn via de Xbox Game Pass.

In de nieuwe trailer neemt Gallagher de kijkers mee door een groot aantal omgevingen uit de gamewereld terwijl hij wordt meegesleept in het universum ervan. De trailer draait om thema's in de game als tijd, dood en macht. Kijkers worden uitgenodigd om hun lotsbestemming te...
Ontdek het openingsfilmpje van Like a Dragon: Infinite Wealth
  • 0
  • 0
Sega en Ryu Ga Gotoku Studio hebben vandaag de openingsfilm voor Like a Dragon: Infinite Wealth, een van de meest verwachte videogames van 2024, online geplaatst. Wie niet kan wachten tot vrijdag kan alvast hieronder het filmpje ontdekken. Het spel verschijnt immers op 26 januari voor pc en de PlayStation- en Xbox-consoles, waarbij het ook direct speelbaar zal zijn op Game Pass.

In Like a Dragon: Infinite Wealth worden twee uit het leven gegrepen helden samengebracht door het lot, of misschien wel door iets meer sinisters… Ichiban Kasuga is een niet te stoppen underdog die meer dan eens uit een absoluut dieptepunt omhoog wist te klimmen en Kazuma Kiryu is een gebroken man die tegen zijn laatste dagen aankijkt. Ervaar unieke, dynamische en snelle RPG-gevechten waarin het strijdtoneel je wapen wordt en alles geoorloofd is. Leef je uit in Japan en ontdek alles wat Hawaï te bieden heeft in een avontuur dat zich uitstrekt over de hele Stille Oceaan...
WWE 2K24 verschijnt op 8 maart
  • 0
  • 2
Zal Cody Rhodes begin april zijn verhaal eindelijk kunnen afmaken? Laten we hopen van wel, want anders is de kans groot dat alle hel zal losbreken als WWE dezelfde toer opgaat zals vorig jaar. Gelukkig ziet het ernaar uit Cody eindelijk het goud aan zijn familienaam zal kunnen hangen, want hij kreeg de eer om de cover star te zijn van het onlangs aangekondigde WWE 2K24. De nieuwste editie van deze reeks werd vandaag aangekondigd met een trailer die toepasselijk de naam The Story's Not Finished kreeg.

Voordat het zover is, zal je jezelf vanaf 8 maart alvast kunnen verdiepen in WWE 2K24 en dit op pc en de Xbox- en PLayStation-consoles. Met deze editie viert WWE trouwens veertig jaar WrestleMania en zal de showcase dit jaar zich focussen op deze Showcase of the Immortals. Heel wat iconische sterren zoals Steve Austin, André the Giant, John Cena, The Undertaker, Batista, Bret Hart, Randy Savage en Chyna zullen hun opwachting maken. Daarnaast krijgen we vier nieuwe matchtypes...
Techreview: HP Victus 16 (2023)
  • 0
  • 1
Vorige zomer mocht ik aan de slag gaan met een echte powerhouse gaming laptop. Dit was een HP Omen 16 en zoals je kon lezen in mijn review, was ik best tevreden van deze laptop. Net voor het doek viel over 2023, kreeg ik de kans om ook een ander model van HP haar gaming laptops te testen, met name de HP Victus 16. De HP Victus is de meer budgetvriendelijke tegenhanger van de Omen, maar deze laptops bieden nog steeds degelijke specificaties aan om de gemiddelde gamer tevreden te houden. Deze twee laptops kort na elkaar testen zorgde alvast voor een interessante ervaring en maakt het natuurlijk ook makkelijker om te vergelijken.
Bordspelreview: Brazil: Imperial
  • 0
  • 3
Hoewel Brazil: Imperial intussen alweer dateert van 2021, kreeg het spel pas eind vorig jaar een Nederlandstalige editie. Deze uitgave hebben we te danken aan Geronimo Games, een Waalse uitgever die zich richt op de Benelux en zichzelf steeds sterker aan het profileren is. Zij hebben de afgelopen paar jaar dan ook heel wat interessante titels aan hun catalogus toegevoegd, waaronder The Hunger, Iki, Maracaibo, Virtù en Earth, een van de grote toppers van 2023. Om te ontdekken of Brazil: Imperial ook in dit rijtje thuishoort, stuurde Geronimo Games ons alvast een exemplaar op waarmee ik aan de slag mocht gaan.
The Elder Scrolls Online onthult het hoofdstuk van 2024: Gold Road
  • 1
  • 2
ZeniMax Online Studios heeft tijdens de ESO 2024 Global Reveal het chapter van dit jaar onthuld, The Elder Scrolls Online: Gold Road. Dit aankomende chapter markeert het volgende grote deel in deze iconische Elder Scrolls-saga en introduceert 30 uur aan nieuwe main quest content met een verhaallijn met nooit eerder vertoonde personages, maar vertrouwde zones voor spelers om te verkennen. The Elder Scrolls Online: Gold Road verschijnt op 3 juni voor pc/Mac en op 18 juni voor Xbox en PlayStation consoles

The Elder Scrolls Online: Gold Road Chapter


The Elder Scrolls Online: Gold Road, brengt spelers 30 uur aan nieuwe content voor de main quest die hen terugbrengt naar locaties die voor het laatst te zien waren in The Elder Scrolls IV: Oblivion en gaat verder met de verhaallijn die vorig jaar begon in de Necrom Chapter. In Gold Road moeten spelers Ithelia onderzoeken, een Daedric Prince die nog nooit eerder is gezien in de Elder Scrolls-serie en het is aan spelers om de...
Visions of Mana verschijnt in de zomer van 2024
  • 0
  • 2
Tijdens de Xbox Developer Direct heeft Square Enix gloednieuwe details onthuld over Visions of Mana, het eerste hoofddeel in de geliefde Mana-serie in vijftien jaar. Tijdens de show verschenen Masaru Oyamada, de producer van de Mana-serie, en Koichi Ishii, de maker van de Mana-serie om informatie over de game te delen. Zij toonden spelers de nieuwe wereld van Mana en gaven inzicht in het ontwikkelproces en de actierijke gameplay die spelers kunnen verwachten. Visions of Mana verschijnt in de zomer van 2024 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Windows pc en pc via Steam.

De nieuwe gameplay- en ‘achter-de-schermen’-beelden bieden fans en nieuwkomers een nadere blik op de nieuwe gameplay-features en wezens in Visions of Mana. De producer van de Mana-serie, Masaru Oyamada, onthulde nieuwe details over de gevechten in Visions of Mana, inclusief de toevoeging van een nieuw luchtgevechtsysteem dat spelers boven de grond fysieke en magische aanvallen laat uitvoeren. Fans...
NACON stelt nieuwe line-up van pc-accessoires voor
  • 0
  • 1
NACON heeft zijn reeks producten voor pc-gamers vernieuwd, waaronder muizen, controllers, headsets, microfoons en webcams. De ontwikkelteams van NACON hebben hun ruime ervaring, die ze met name opdeden door jaren te werken aan officiële PlayStation- en Xbox-producten, volop benut om deze accessoires te verbeteren. De reeks producten voor pc maakt gebruik van technologische vorderingen om spelers het comfort en de prestaties te geven die ze verlangen. Hieronder lees je meer over enkele vernieuwde producten.

De PCGM 420, een muis voor gamers die comfort en precisie verlangen
  • Een optische sensor met 6 levels van gevoeligheid voor ongekende precisie
  • 10 knoppen voor totale in-game controle
  • Intuïtieve besturing
  • Anti-slip coating
  • Aanpasbare rood/groen/blauw-verlichting voor een stijlvolle uitstraling
De PCGM 420 is nu verkrijgbaar voor...
Garden Life: A Cozy Simulator krijgt pre-order trailer
  • 0
  • 0
NACON en stillalive studios kondigen met plezier aan dat Garden Life: A Cozy Simulator, de ontspannende tuinier-game, beschikbaar is voor digitale pre-orders op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One. De game verschijnt op 22 februari 2024 voor deze platformen. De Nintendo Switch-versie verschijnt op 14 maart 2024.

Garden Life: A Cozy Simulator verplaatst spelers naar een kleurrijke, kalmerende wereld voor een ontspannende tuinier-ervaring, waarin spelers slechts beperkt zijn door hun eigen verbeelding. Aan jou de taak om een verlaten stuk land te transformeren in een bloeiende gemeentetuin, terwijl je praatjes maakt met de maffe personages die in jouw dorp wonen.

Spelers die het idee om hun eigen tuin te decoreren wel aanspreekt, kunnen nu de digitale versie van de game pre-orderen, waarvoor ze worden beloond met de content van de Eco-friendly Ornament Set. Deze set bevat milieuvriendelijke accessoires, inclusief stoelen en tafels die zijn gemaakt van...
Ontdek de officiële trailer van Spaceman
  • 0
  • 2
Hoewel Adam Sandler meestal te zien is in barslechte komedies, laat hij af en toe zijn acteertalent schitteren in enkele regelrechte pareltjes. Denk bijvoorbeeld aan Uncut Gems, Punch-Drunk Love, The Meyerowitz Stories en Hustle. Het ziet er naar uit dat hij binnenkort een nieuwe film aan dit lijstje zal kunnen toevoegen, want op 1 maart gaat hij de ruimte in met de film Spaceman. Netflix heeft onlangs de officiële trailer online gezet en deze belooft alvast heel wat goeds. De film werd geregisseerd door Johan Renck en naast Adam Sandler zal je ook Carey Mulligan, Kunal Nayyar, Isabella Rossellini en Paul Dano, als een buitenaardse spin, aan het werk zien. De film is gebaseerd op de roman Spaceman of Bohemia van Jaroslav Kalfař.

Turtle beach kondigt VelocityOne Race voor Xbox & Windows PC aan
  • 0
  • 1
Turtle Beach heeft vandaag een nieuwe toevoeging aan de bekroonde reeks simulatieproducten aangekondigd: de Turtle Beach VelocityOne Race. Dit baanbrekende racestuur is ontworpen voor Xbox en Windows PC door de meermaals bekroonde VelocityOne simulatiegroep en zorgt ervoor dat jij steeds weer pole position pakt en als eerste de geblokte vlag ziet wapperen. VelocityOne Race is vanaf 26 februari 2024 verkrijgbaar.

“Onze VelocityOne simulatieproducten domineren nu al de flight sim accessoiremarkt. We kunnen niet wachten om de Turtle Beach catalogus nog verder uit te breiden door hetzelfde ultrarealisme en hoogwaardige simulatieprestaties naar de racingwereld te brengen.”, zegt Cris Keirn, Interim CEO en SVP of Global Sales bij Turtle Beach Corporation.

Racing sim fans met een oog voor snelheid kunnen gebruik maken van de high-fidelity direct-drive force feedback via de unieke K: Drive-motor in de VelocityOne Race, die zorgt voor een krachtige respons, maar met genoeg...
Terug
Bovenaan