Techreview: Nintendo Switch Sonic Go Fast REALMz Wired Headset

Onlangs kon je mijn review ontdekken van de Knuckles Sky Sanctuary Zone REALMz Wired Controller voor Nintendo Switch. Deze controller maakt deel uit van de REALMz-serie van PDP en valt vooral op door zijn unieke ontwerp. Naast een hele resem controllers, bevat deze reeks ook één headset, de Nintendo Switch Sonic Go Fast REALMz Wired Headset die de perfecte metgezel is van de Sonic REALMz-controllers.

Wat deze accessoires zo bijzonder maakt, is dat ze een collectible figurine bevatten die verwerkt zit in de controller of headset. De controllers laten je toe om zowel Sonic, Knuckles als Tails te verzamelen, maar voor de Nintendo Switch Sonic Go Fast REALMz Wired Headset is er slechts één variant beschikbaar en deze bevat Sonic als figuurtje. Verder valt deze headset op door zijn uitgesproken design. Geen neutrale donkere kleuren hier, maar wel een kleurgebruik dat helemaal in lijn is met Sonic zelf. Één oorschelp is doorzichtig en bevat het Sonic-figuurtje, terwijl de andere oorschelp een logo bevat dat Sonic eert als 's werelds snelste engel sinds 1991.

IMG_20231222_155515.jpg

Helemaal in stijl

Iets dat ik trouwens ben vergeten te vermelden in mijn review van de REALMz-controller, is dat PDP duidelijk niet meegaat in de trend om een duurzaam product af te leveren. Er wordt geen vermelding gemaakt van het gegeven dat het accessoire al dan niet gemaakt werd van gerecycleerd materiaal en ook de verpakkingsdoos bevat veel plastic. Vandaag de dag voelt dit toch niet helemaal correct aan. Eens uit de doos, valt ook de headset onmiddellijk op en geeft hij gelukkig niet zo'n goedkope indruk als de controller. Al merk je natuurlijk dat dit geen premium headset is, iets dat je ook niet kan verwachten van een headset van € 39,99.

De headset zelf voelt voldoende stevig aan ondanks de plastic behuizing en los van de kleuren van de oorschelpen is het ontwerp eigenlijk vrij alledaags. Zowel de hoofdband als de oorkussen hebben een stoffen uitvoeren. Helaas komt dit het comfort niet ten goede, omdat ze net iets te hard zijn en ook de oorkussens zelf te klein zijn voor volwassenen. Maar, zoals het ontwerp doet vermoeden, richt deze headset zich eerder op kinderen en hopelijk zullen de oorkussens voor hen beter passen.Matige kwaliteit​

De gele microfoon van de headset wist me helaas ook niet meteen te bevallen. Bovendien kan je de microfoonarm niet loskoppelen van de headset en gezien de beperkte functionaliteiten van voicechat op de Nintendo Switch, lijkt dit een vreemde keuze. Al is er gelukkig wel een flip-to-mute-functionaliteit aanwezig. De kwaliteit van de microfoon zelf valt ook wat tegen en de mensen in de chat of een meeting zullen je niet heel zuiver horen. Door dit alles is de microfoon voor mij vooral een storend ding dat er nodeloos aan bengelt.

Wat de audio betreft, is het resultaat helaas ook vrij matig. De headset bevat nochtans 40 mm-drivers, maar ook hier klinkt het resultaat niet heel zuiver. Stemmen klinken vrij goed, maar bijvoorbeeld muziek, zeker met veel lage tonen, klinkt minder overtuigend en bij momenten vrij dof. Dit alles is natuurlijk in vergelijking met meer premium headsets die vaak een veel hogere prijs hebben. Voor de richtprijs van € 39,99 krijg je uiteindelijk nog een redelijke kwaliteit. Je mag echter geen audiofiel met te hoge eisen zijn. Maar gezien deze headset zich vooral op de jeugd lijkt te richten, lijkt het logisch dat ze op een aantal vlakken hebben proberen te besparen om zo de prijs te drukken. Als je deze headset niet voor het design in huis haalt, vind je met andere woorden makkelijk al snel een betere headset, al dan niet met een kleine opleg van een extra tien euro.

Gezien deze headset zich vooral op de jeugd lijkt te richten, lijkt het logisch dat ze op een aantal vlakken hebben proberen te besparen om zo de prijs te drukken.


Tot slot heeft de headset ook nog een scrollknop om het volume te regelen en kan je hem enkel bedraad gebruiken. Dit is opnieuw een logische keuze gezien de prijs, maar dankzij de 3,5 mm-jack kan je hem ook makkelijk aansluiten op bijvoorbeeld je PlayStation- of Xbox-controller. Verwacht hierbij echter geen 3D-audio, want de audio is beperkt tot stereogeluid. Het nadeel is dat je hem niet draadloos kan gebruiken en dus niet werkt in combinatie met toestellen die geen 3,5 mm-aansluiting hebben. Ik heb de headset getest in combinatie met de bedrade REALMz-controller, wat op zich een leuke en visueel aantrekkelijke combinatie geeft, maar dit zorgt voor heel wat kabels die in de weg liggen. De headset heeft met andere woorden duidelijk nog wat werkpunten en hopelijk brengt PDP in de toekomst een verbeterde versie op de markt.

Schermafbeelding 2023-12-22 214128.png

Conclusie

Net zoals de Knuckles Sky Sanctuary Zone REALMz Wired Controller is ook de Sonic Go Fast REALMz Wired Headset vooral een leuk hebbeding voor de fans van Sonic of van speciaal ogende accessoires. Voor een schappelijke prijs krijg je een headset die er origineel uitziet, maar zoals verwacht beperkt is op het vlak van functionaliteiten en waarvan de microfoon- en audiokwaliteit toch wat ondermaats is. Bovendien zit de headset niet heel comfortabel en lijkt hij vooral geschikt te zijn voor jongere gamers.

Pro

  • Leuk en opvallend ontwerp
  • 40 mm-drivers
  • Redelijk geprijsd

Con

  • Kwaliteit microfoon en audio
  • Enkel bedraad te gebruiken
  • Beperkte functionaliteiten
  • Oorkussens zijn vrij klein
  • Comfort
6

Over

Fabrikant

  1. PDP
 
Terug
Bovenaan