De opzet is minder vlees te eten hé, dat maakt een individuele maaltijd vegetarisch, nog niet noodzakelijk veganistisch. Dat laatste is een pak extremer en moeilijker, want dan kan je zaken zoals eieren en kaas ook al vergeten.
Ik snap nog altijd je logica niet, volgens die logica moet niemand iets doen buiten pakweg China want alles dat kleiner is dan het grootste getal is verwaarloosbaar. 6 miljoen mensen die geen vlees eten maakt geen verschil...ok dan.
Als je nu ziet hoe ze dat op die site van de Vlaamse overheid voorstellen is dat op een week 2x vlees, 1x vis, 1x eieren, 3x peulvruchten of dergelijke. En dat is dan nog relatief "extreem", eigenlijk is elke daling ok. Dat wil dus verre van zeggen dat je geen lekker stuk vlees kan eten.
Persoonlijke idee, maar hoe "lekker" is het vlees nu eigenlijk van mensen die vasthouden aan dagelijks vlees eten? Ik vermoed dat die niet allemaal zoveel uitgeven aan voedsel dat die elke dag speciaal vlees eten. Als ik terugdenk aan mijn kindertijd, met "koteletten in bulk uit de Makro", "de goedkoopste braadworsten die te vinden waren", "kipfilet uit Aldi", vond ik dat nu niet zo'n smaakbeleving. Om maar te zeggen, als je minder vaak vlees eet kan het dan misschien ook gewoon lekkerder.
Ook dat is een beetje de Belgische keuken zoals de meesten thuis koken natuurlijk, waar zout en peper vaak het meeste kruiding is dat zaken krijgen. Als je dan natuurlijk smaakbommen zoals curry's eet, komt je smaak plots niet meer voornamelijk uit je vlees.
Allez ik sta hier eigelijk wel versteld hoe een groot aantal dertigers kennelijk even flexibel zijn in de keuken/op hun bord als de huidige derde leeftijd