DwightSchrute
Well-known member
73 naar 75 ? Als ik eens in een zomerweekend goed mijn best doe ga ik ook van 73 naar 75
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Opmerking: This feature may not be available in some browsers.
Dat zou betekenen dat intermittent fasting een zeer slecht idee is dan.Is het niet zo dat je door te ontbijten uw stofwisseling meer op gang trekt en zo meer begint te verbranden?
Zonder ontbijt kan ik niet aan m'n dag beginnen.
Dat is toch geen zorgwekkende toename? Mijn gewicht schommelt soms per dag 2 kg, afhankelijk van een zware fietsrit of een avondje stappen.
Ja maar het gaat er vooral om dat ik als 32 jarige nog maar 60 kilo woog. en nu , 8 jaar later ziten we dus al aan 75.Sportvissen dan? Of jagen?
Ik zeg ook niet dat ze pauzeert.Dat zou betekenen dat intermittent fasting een zeer slecht idee is dan.
Ik denk niet dat je stofwisseling pauseert tot je eet, alles moet blijven werken.
Toevallig vandaag een artikel over stoelgang in De Morgen.Ik zeg ook niet dat ze pauzeert.
Had eens gelezen dat uw stofwisseling actiever zou zijn door terug te beginnen eten. Datzelfde artikel ging over meerdere keren eten per dag, kleinere porties om den boel continu in gang te houden voor een optimale verbranding. Men ging er van uit dat wanneer het lichaam gewoon komt aan een continu toevoer van voeding, het veel meer zou verbranden dan dat er af en toe wat binnenkomt met een langere tijd tussen. Dan ging het lichaam sneller geneigd zijn om de voedingstoffen op te slaan i.p.v. te verbranden om er zeker van te zijn dat er geen tekort zou komen.
Nog iets waar misverstanden over bestaan: u kunt beter drie keer per dag iets meer eten dan kleine porties verdeeld over de hele dag. “Kleine gezonde snacks zijn ook geen goed idee”, vervolgt Gottenbos. “Een tussendoortje mag wel, maar dan liefst meteen na de maaltijd.”
Ik denk dat dit te maken heeft met de hormonale respons wanneer je eet, insuline dat wordt aangemaakt om de suikerspiegel te doen dalen en dat soort zaken. Er zijn, dacht ik opnieuw, argumenten om aan te nemen dat het voor de langetermijnsgezondheid goed is dat je hormoonspiegel voldoende terugkeert naar een soort van basisniveau. Als je continue eet gebeurt dat niet, en zit je lichaam eigenlijk continue in een anabole fase.Jammer dat er niet bij staat waarom.
En wat heeft dat te zien met de verbranding op peil houden?Toevallig vandaag een artikel over stoelgang in De Morgen.
Ik denk dat dit te maken heeft met de hormonale respons wanneer je eet, insuline dat wordt aangemaakt om de suikerspiegel te doen dalen en dat soort zaken. Er zijn, dacht ik opnieuw, argumenten om aan te nemen dat het voor de langetermijnsgezondheid goed is dat je hormoonspiegel voldoende terugkeert naar een soort van basisniveau. Als je continue eet gebeurt dat niet, en zit je lichaam eigenlijk continue in een anabole fase.
Neem het met een korrel zout want ik heb het vroeger half gelezen, maar er is zo'n beetje een rode lijn van "aannemelijk" tot "waarschijnlijk kwakzalverij" dat niet continue eten tot geregeld (lang) vasten gezond zou zijn. Anderzijds heb je die "altijd eten" approach die volgens mij uit het bodybuilden komt, waar ik wel kan geloven dat je lichaam continue in een overdaad van eiwitten en anabole hormonen laten verkeren handig is. Of het op de lange termijn gezond is, is wel iets anders. Ik heb zo al vanalles gelezen, tot de link met kanker. Maar wat daarvan al wetenschappelijk bevestigd is, geen idee.
Ook met een korrel zou te nemen (ik zou er eigenlijk echt eens over moeten lezen): vandaag de dag wordt alles "high protein" als zaligmakend beschouwd, gezond. Want wij zijn eigenlijk wandelende eiwitten en moeten er dus voldoende binnenkrijgen, en eiwitten maken ons ook sneller verzadigd. Beter dus eiwit eten dan vet en suikers. Wel, er zijn een paar gebieden in de wereld waar mensen eigenlijk merkelijk langer leven, de "blauwe zones/blue zones". Dichtst bij de deur is dacht ik Sardinië. Wel, die mensen eten vaak net veel (volkoren) koolhydraten, en niet zoveel eiwitten. Maar ook daar, dat is allemaal nog zeker niet definitief en wetenschappelijk onderbouwd.
Het is maar Healthline natuurlijk, maar ze verwijzen wel naar studies:Lol en mijn diëtiste zegt net om vaker kleine beetjes te eten om zo de verbranding continue op gang te houden want dat verbruikt energie en laat je lichaam minder opslaan
The idea that eating more frequent, smaller meals increases metabolic rate is a persistent myth.
It is true that digesting a meal raises metabolism slightly and this phenomenon is known as the thermic effect of food. However, it is the total amount of food consumed that determines the amount of energy expended during digestion.
Eating 3 meals of 800 calories will cause the same thermic effect as eating 6 meals of 400 calories. There is literally no difference.
Multiple studies have compared eating many smaller versus fewer larger meals and concluded that there is no significant effect on either metabolic rate or the total amount of fat lost (1Trusted Source, 2Trusted Source).
Over dat voortdurend eten vs ontbijt skippen vs intermittent fasting, etc. Mijn idee is: dat is gerommel in de marge. Ja, waarschijnlijk zijn er kleine verschillen die optreden, maar dan hebben we het over procentpuntjes ofzo.
Mijn meest succesvolle afvalperiode had 5 eetmomenten per dag, verspreid tussen 6u 's morgens en 22u 's avonds.
Volledig akkoord, in het kader van afvallen (of bijkomen) is het maar een zijdiscussie. Maar het is wel interessante materie vind ik.Over dat voortdurend eten vs ontbijt skippen vs intermittent fasting, etc. Mijn idee is: dat is gerommel in de marge. Ja, waarschijnlijk zijn er kleine verschillen die optreden, maar dan hebben we het over procentpuntjes ofzo.
Mijn meest succesvolle afvalperiode had 5 eetmomenten per dag, verspreid tussen 6u 's morgens en 22u 's avonds.
Ik heb al heel mijn leven ondergewicht, de CLB heeft al meerdere maal gebeld naar mijn ouders om dat te melden. Het is niet dat ik niet veel eet want ik eet enorm veel, daarom zijn mensen altijd verbaasd dat ik zo mager ben maar toch zo veel eet.
Akkoord, ik heb voordien ook alles geprobeerd. Bij mij is het pas gelukt als consistent een calorie deficit van 500 kcal heb beginnen aanhouden.Uiteindelijk draait het allemaal hier om:
kcal in < kcal out
Das dan 50 EuroAkkoord, ik heb voordien ook alles geprobeerd. Bij mij is het pas gelukt als consistent een calorie deficit van 500 kcal heb beginnen aanhouden.
De kans is wel bestaande dat als het CLB belt, het naar ongezond ondergewicht gaat.Hoe oud ben je?
Ik had dat ook zolang je gezond bent is er toch geen probleem?
Hier hebben ze nooit naar mijn ouders gebeld
De kans is wel bestaande dat als het CLB belt, het naar ongezond ondergewicht gaat.
Wat, zeker voor jongeren die nog groeien, niet "geen probleem" is.