Karel-Jan Verheyde

Redacteur
Karel-Jan Verheyde

Karel-Jan Verheyde

Redacteur
Filmreview: Spider-Man: No Way Home
  • 8
  • 7
Ondanks de superhelden-fatigue moet ik toegeven toch hard uitgekeken te hebben naar Spider-Man: No Way Home. The hype was real. Jammer genoeg mede dankzij de talloze verrassingen die al werden weggegeven in de trailers, maar daar dienen ze voor, niet? Ik probeer trailers al gedurende tien jaar te vermijden, maar wegens te actief te zijn op sociale media is het bijna onmogelijk om het nieuws bij elke onthulling te vermijden. Samen met onze teergeliefde hoofdredacteur @StanTem mocht ik de nieuwste telg van het Marvel Cinematic Universe gaan ontdekken in de IMAX-zaal te Brussel.
Filmreview: New Order
  • 0
  • 3
Af en toe bekijk je een film waar je op voorhand een volledig ander idee over had. Niet dat ik veel over New Order (Nuevo Orden) had gehoord, maar toen ik de premise ervan las intrigeerde het me wel. Zelf ben ik niet het type persoon die graag discussieert of een standpunt inneemt over politiek of de sociaal-economische maatschappij, maar bij een film als deze kan je soms niet anders dan er eens over na te denken. Hieronder mijn mening over New Order.
De filmreleases van december 2021
  • 1
  • 7
Een nieuwe maand brengt een nieuwe resem aan films en specials die je zowel in de cinemazalen als thuis vanuit je luie zetel kunt bekijken. Hieronder een aantal highlights waar we komende maand van kunnen genieten! Laat zeker weten naar welke film jullie het meest uitkijken!
Filmreview: Nobody
  • 1
  • 4
Aan hersenloze actiefilms is er vandaag de dag geen gebrek. Af en toe komt er dan toch eens een pareltje tevoorschijn die afstand durft te nemen van de bagger waar we er al dertien in een dozijn van hebben. Met veel plezier kan ik melden dat Nobody zo'n uitzondering is! Ik kreeg de kans om de Blu-ray te reviewen. Hieronder kom je te weten wat ik ervan vond!
Review: Book of Travels
  • 0
  • 0
Book of Travels is een succesvol Kickstarter-project dat eind 2019 gelanceerd werd door het Zweedse bedrijf Might and Delight. Nu twee jaar later is het spel in Early Access beschikbaar op Steam. Deze zou een tweetal jaar moeten duren en zal naast bugfixing gaandeweg van extra content voorzien worden. Ik mocht al een kijkje nemen hoe het eraan toegaat in de wereld van Book of Travels.
Filmreview: Ghostbusters: Afterlife
  • 0
  • 5
De eerste Ghostbusters-film dateert alweer van 37 jaar geleden. Dat is een dikke tien jaar “van voor mijn tijd”. Maar ik bezit nog levendige herinneringen van zowel de originele als de sequel die vijf jaar later uitkwam. Thuis bekeken we als kind videocassettes aan de lopende band. Het duurde dan ook niet lang eer ik doorhad hoe ik films moest programmeren om op te nemen, want deze kleine snotneus mocht nog niet laat genoeg opblijven om het einde te kunnen zien. Zo zijn bepaalde scènes me steeds bijgebleven: de armen die door de stoel schieten, de Stay Puft Marshmallow Man, het roze slijm, de creepy ontvoering van de baby, Vigo, de scène bij de verlaten metrolijn, noem maar op. Bij het herbekijken van beide films is duidelijk gebleken dat dit voornamelijk voor de jongsten nightmare fuel was en deze films op de eerste plaats komedies waren. Zo goed als alle humor ontglipt je ook als kind. Nu, 32 jaar na de sequel en tal van animatieseries, comics en games komen ze terug met...
Filmreview: Reminiscence
  • 0
  • 3
Terwijl Lisa Joy haar eerste kind verwachtte, schreef ze het scenario voor Reminiscence, een neo noir sciencefiction-thriller. Het originele script stond in 2013 op de zwarte lijst van de meest geliefde, niet verfilmde scenario's. Ze ontwikkelde samen met haar man Jonathan Nolan de HBO-serie Westworld, waar na drie seizoenen Joy zelf het heft in handen nam om Reminiscence te regisseren.
Review: Bravely Default II
  • 0
  • 1
Sinds 2 september is Bravely Default II beschikbaar op PC. Het spelen en reviewen ervan was er eentje van een lange adem. Nochtans ben ik fan van JRPGs, maar er was hier iets wat me steeds weerhield om er serieus van te genieten. Ik moest mezelf steeds pushen om verder te spelen zodat er hier toch een recensie van werd neergepend. Laat zeker weten wat jullie bevindingen van het spel zijn, ik ben best benieuwd. Hieronder mijn mening!
Filmreview: Harry Potter and the Philosopher’s Stone 4K Blu-ray
  • 2
  • 3
Harry Potter and the Philosopher’s Stone bestaat 20 jaar! Om dit te vieren komt Warner Bros. met een heruitgave van de film. Deze speciale editie bestaat uit een 4K Blu-ray van de film, een Blu-ray met een gloednieuwe Magical Movie Mode en daarbij nog een Blu-ray die zowel de theatrical als extended versie bevat. Hieronder mijn bevindingen van de film uit 2001, die het begin was van een van de grootste film franchises aller tijden.
Filmreview: Venom: Let There Be Carnage
  • 0
  • 2
Venom: Let There Be Carnage overtrof dit weekend de verwachtingen in Amerika. De film, met in de hoofdrol Tom Hardy en zijn vraatzuchtige buitenaardse symbioot, haalde vorig weekend naar schatting 90 miljoen dollar op aan de Noord-Amerikaanse kassa. Hiermee versloeg het de opening van het origineel en deed dat tijdens een pandemie en in een tijd waarin het streamen van grote films thuis een nieuwe focus van studio's is geworden. Of die film het succes waardig is lees je hieronder!
Filmreview: Halloween Kills
  • 0
  • 0
Na het succes van Halloween in 2018 kon je al verwachten dat sequels niet lang zouden uitblijven. In 2019 werden al snel Halloween Kills & Halloween Ends aangekondigd. Dit op zich zou al als spoilers aangenomen kunnen worden. Nu, laat je niet misleiden: In een wereld waar een gemaskerde moordenaar toch blijft rechtstaan na verschillende schietwonden, messteken en talloze keren te worden overreden, is alles mogelijk. Evil Dies Tonight!
Filmreview: No Time to Die
  • 0
  • 5
Na anderhalf jaar langer te moeten wachten krijgen we eindelijk No Time to Die in de zalen. Dit is de 25ste film in de Bond-franchise en de zwanenzang van Daniel Craig als onze favoriete spion 007. Wij waren uitgenodigd in de IMAX-zaal te Brussel om deze langverwachte film te ontdekken. Hieronder onze mening!
Filmreview: Godzilla vs. Kong
  • 1
  • 1
Godzilla vs. Kong is de vierde film van het MonsterVerse dat van start ging met Godzilla in 2014. De film zou oorspronkelijk uitgekomen zijn eind 2020 maar door de ons gekende coronacrisis werd deze verzet naar maart 2021. Deze monsterbrawl werd al geteased in de post-credits scène van Kong: Skull Island en is sinds kort beschikbaar op DVD en (4K) Blu-ray. Godzilla vs. Kong werd aangekondigd als hét gevecht van het jaar. In deze recensie van de Blu-ray kom je te weten of ik het die titel wel waardig vond.
Review: Clid The Snail
  • 0
  • 1
De indiegamemarkt is een beestje dat af en toe heel prachtige parels uitspuwt. Met een kleiner team en een beperkter budget dan de double of triple A studio’s leveren ze vaak een pracht van een ervaring voor meestal een aangenamere prijs. Nu, uit mossels en oesters komen niet altijd perfecte parels. Clid The Snail is er jammer genoeg zo eentje. Waarom kom je te weten in onderstaande review.
Filmreview: Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms
  • 0
  • 0
Ik zal meteen met de deur in huis vallen: Over Mortal Kombat weet ik bijzonder weinig. Het zal waarschijnlijk menige mensen verbazen aangezien Edenia, een van de realms uit Mortal Kombat, bijna volledig mijn nickname vormt. Mortal Kombat X ligt al meer dan vier jaar in mijn kast stof te vangen en moest je naar mijn PlayStation Network profiel gaan, zie je dat ik minder dan tien trophies verdiend heb. Verder reikt mijn kennis niet verder dan de populairste personages en quotes zoals: “Get over here!”, “Finish Him” & “Fatality”. Als je nog niet uit frustratie deze pagina hebt weggeklikt volgt hieronder een, door een noob geschreven recensie van de Blu-ray van Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms.
Filmreview: Total Recall 4K Remaster
  • 6
  • 8
De goeie ouwe jaren 90, toen er nog wat meer mocht, meer werd gedurfd en we niet breinloos reboot na reboot voorgeschoteld kregen uit Hollywood. Total Recall is een sciencefiction-/actiefilm met Arnold Schwarzenegger, geregisseerd door Paul Verhoeven en gebaseerd op het kortverhaal van Philip K. Dick. Deze laatste zorgde voor veel inspiratie voor films en series zoals onder andere: Blade Runner, Minority Report, Screamers en The Man in the High Castle. Jammer genoeg stierf hij vier maanden voor de release van Blade Runner en heeft hij nooit kunnen genieten van de successen die zijn verhalen hebben teweeg gebracht.
Review: Deathloop
  • 4
  • 12
Je wordt wakker op het strand met rondom je allerlei lege flessen drank. Je herinnert je niks, zelfs je eigen naam niet. Je voelt je kut door een kleine doch pijnlijke hoofdpijn. Het klinkt al snel als een van mijn wekelijkse katers op zaterdag. Maar wacht! Je vind al snel een machinegeweer met munitie en je krijgt allerlei zwevende teksten voorgeschoteld. Zou je stiekem de avond voordien iets genomen hebben en daardoor nog aan het trippen zijn? Wat verderop vind je een radio waarmee je in contact komt met Julianna. Zij leidt je naar een reusachtige villa gebouwd op een klif. De zwevende teksten vertellen je om haar niet te vertrouwen maar de simpele ziel die je bent doet toch wat van je gevraagd wordt. Ze klinkt wel leuk, dus misschien ziet ze er ook goed uit? Al snel wordt duidelijk dat dit de foute keuze was. Als een muis in de val zit je vast in de bibliotheek. De enige oplossing lijkt te komen van de zwevende teksten, die zeggen om uit het raam te springen. Je raapt al je moed...
Seriereview: Transformers: War for Cybertron: Kingdom
  • 0
  • 2
Voor ik deze review start, moet ik iets bekennen. Ik heb alle live-action Transformers-films gezien in de bioscoop. Inderdaad, van de eerste uit 2007 tot Bumblebee. Of ik er spijt van heb? Neen. Of ik er trots op ben? Ook niet. Maar weet je, fuck it! Guilty pleasures will be guilty pleasures. Het zal nooit Oscars winnen of hoogstaande kwaliteit zijn, maar met een paar films heb ik wel fun beleefd. Hieronder een recensie van de Netflix Original-animatieserie Transformers: War for Cybertron: Kingdom. Het derde en laatste deel van de trilogie!
Review: The Falconeer: Warrior Edition
  • 0
  • 1
Van kinds af aan was ik altijd fan van draken door films zoals Dragonheart of Eragon, die laatstgenoemde leek toen een goede film. Altijd hoopte ik dat er ooit een goede game uit zou komen waarin je als draak, of drakenrijder door de lucht schiet in een indrukwekkende wereld met goede combat, graphics, een spannend verhaal en deftige controls. Toen de PS3 uitkwam, wekte het spel Lair meteen mijn interesse. Jammer genoeg trok dat spel op geen hol en kwam er nooit iets wat mijn verlangen kon verzadigen. Toen ik de kans kreeg om The Falconeer te reviewen kwam er toch een sprankeltje hoop terug naar boven.
Filmreview: The Conjuring: The Devil Made Me Do It
  • 3
  • 3
The Conjuring: The Devil Made Me Do It is al het achtste deel van The Conjuring Universe. Zelf ben ik best wel fan van de vorige twee delen en heb ik naast de The Conjuring films alleen maar Annabelle (2014) gezien. Na het flauwe Annabelle hield ik even de boot af om de rest van de franchise te bekijken, veel positiefs werd er toch niet over gezegd. Nu acht jaar na het eerste deel neem ik terug een kijkje of de voorlopig laatste telg iets te bieden heeft.
Terug
Bovenaan