Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Joeri Temmerman

Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Observer: System Redux nu beschikbaar voor consoles
  • 0
  • 0
Bloober Team lanceerde gisteren Observer: System Redux op PlayStation 4 en Xbox One. Observer: System Redux is vanaf nu zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X|S. Eigenaars van Observer: System Redux op PlayStation 4 en Xbox One kunnen op elk moment na de aankoop gratis upgraden naar de next-gen versie. Observer: System Redux kijkt opnieuw naar het verhaal van het in 2017 verschenen Observer, met drie nieuwe missies, vernieuwde karaktermodellen, verbeterde mechanics en quality of life features. De fysieke editie van Observer: System Redux komt met de game, een softcover art book en de soundtrack.

Observer: System Redux is de definitieve versie van de bekroonde cyberpunk thriller, herbouwd en verbeterd voor de nieuwe generatie. Jij speelt Daniel Lazarski, een hooggeplaatste onderzoeker in de toekomst, gespeeld door Rutger Hauer, de onlangs overleden icoon van de cyberpunk. Als Observer hack je de geest van verdachten...
Review: Alba: A Wildlife Adventure
  • 2
  • 2
Vorige week speelde ik met een klein meisje. Ik schat dat ze niet veel ouder dan twaalf a dertien jaar geweest moet zijn, maar een leeftijd vragen doe je niet. Ik genoot er een uurtje of twee van, tot ze besloot dat het genoeg was. Ik was onvoldaan, maar eens het voorbij is, is er niets meer aan te doen. Helaas, want er zat een stuk meer in. Van mij mocht het toch dubbel zo lang geduurd hebben. 'k Heb een fijne, korte periode beleefd en schrijf er dan ook graag over. Ik neem je graag mee in mijn review van Alba: A Wildlife Adventure.
Review: Subnautica: Below Zero
  • 1
  • 5
Het in 2018 verschenen Subnautica werd goed onthaald, dus kon een vervolg niet uitblijven. Dat bracht ontwikkelaar Unknown Worlds Entertainment voor elkaar met Subnautica: Below Zero. Deze game ligt sinds mei in de winkelrekken, maar ik kon er pas onlangs mee aan de slag. Een beetje vertraging dus, maar laat me nu reeds verklappen dat Subnautica: Below Zero het wachten waard was.
Techreview: G335 Wired Gaming Headset
  • 2
  • 2
Het aantal merken dat headsets uitbrengt is niet meer op twee handen te tellen. Om dan nog maar te zwijgen van het aantal verschillende modellen dat elke fabrikant om de zoveel tijd weet uit te brengen. Een vaste waarde voor headsets is Logitech G. Zij brengen echter niet enkel kwalitatieve headsets uit, maar houden zich ook bezig met de ontwikkeling van computermuizen, toetsenborden, controllers, stuurwielen en zoveel meer. Ik kreeg vorige maand de bekabelde G335 headset opgestuurd en zette die met veel plezier op mijn hoofd.
Ubisoft kondigt free-to-play shooter Tom Clancy's XDefiant aan
  • 1
  • 1
Ubisoft heeft eerder deze avond, om 20 uur om precies te zijn, Tom Clancy's XDefiant aangekondigd. XDefiant wordt een free-to-play multiplayershooter waarin elementen uit The Division, Splinter Cell en Ghost Recon verwerkt zitten. Je neemt het er met maximum vijf anderen op tegen een ander team met evenveel deelnemers en dit in battle arena's.

Je kan je personage, een Defiant genaamd, aanpassen. Je kiest een van de vier beschikbare facties (Cleaners, Outcasts, Echelon of Wolves) waarna de strijd kan losbarsten. De Echelon kennen we van Splinter Cell en behoren in XDefiant tot de support-klasse die gebruikmaken van stealth. De Wolves kennen we uit Ghost Recon en worden in deze nieuwe shooter de Tank-klasse. Als laatste schieten de Cleaners en Outcasts uit The Division over. Met respectievelijk de Healer- en Assault-klassen is er voor iedereen wel wat wils.

Een releasedatum voor de game werd nog niet aangekondigd. Wel gaat de game vanaf 5 augustus in een soort van bèta voor...
Tencent blijft overnemen en nu is Sumo Digital aan de beurt
  • 0
  • 1
Tencent is net als Microsoft en Sony op overnamejacht. Tencent is eigenaar van Riot Games (de ontwikkelaar van League of Legends) en heeft veertig procent van Epic Games in handen. Ook TiMi Studios heeft Tencent in z'n portfolio. Deze studio ontwikkelt voornamelijk smartphonegames als Honor of Kings, Arena of Valor en Call of Duty: Mobile. Met de overname van Sumo Digital voegt de Chinese gigant een bekende naam toe aan z'n portfolio.

Sumo Digital bestaat uit in totaal veertien studio's die voornamelijk een ondersteunende rol bieden bij de ontwikkeling van spellen door andere studio's. Zo werkte Sumo mee aan de Hitman-games en games uit de Forza Horizon-franchise. LittleBigPlanet 3 en Sackboy: a Big Adventure zijn ook games van de Britse videogameontwikkelaar, al werden die in samenwerking met Sony gemaakt.

Tencent betaalde omgerekend zo'n 1,1 miljard euro voor de overname. Tencent is dan ook het grootste gamebedrijf ter wereld als er naar omzet wordt gekeken. Het haalt...
Review: Out of Space: Couch Edition
  • 0
  • 1
De laatste weken verlies ik me duidelijk in partyspellen waarin heel wat chaos heerst. Zo heb ik er al vele uren Overcooked! All You Can Eat en Tools! Up opzitten. Onlangs kwam daar een nieuwe partygame bij: Out of Space. Hoewel je hier geen last hebt van een aftelklok, kan het er wel chaotisch aan toe gaan in je in de ruimte gebouwde woning.
Riders Republic en Rainbow Six: Extraction uitgesteld
  • 0
  • 0
Ubisoft heeft slecht nieuws te melden, want vrijdagavond liet het bedrijf weten dat het twee van z'n langverwachte games uit moet stellen. Daar waar Riders Republic vorige maand nog een releasedatum van 2 september kreeg opgespeld, moet Ubisoft nu melden dat de game pas op 28 oktober in de winkelrekken zal verschijnen. De ontwikkelaars hebben meer tijd nodig om het spel te verfijnen en de beste ervaring aan spelers aan te bieden.

Ook Rainbow Six: Extraction zal langer op zich laten wachten. Via een blogpost laat Ubisoft weten dat deze first-person shooter pas in januari 2022 het levenslicht zal zien en dus niet op 16 september zoals vorige maand werd aangekondigd. Het is Ubisofts ambitie om van Rainbow Six: Extraction een volwaardige AAA-game te maken en wil de manier...
Steam kondigt handheld console aan!
  • 30
  • 2
Van een verrassing gesproken, alhoewel er al lange tijd geruchten de ronde doen. Steam heeft zopas Steam Deck aangekondigd. Steam Deck is een handheld console waarop je de nieuwste pc-games kunt spelen. Het toestel krijgt een 1280 x 800-scherm van 7 inch dat aan zestig frames per seconde vernieuwt.

Steam Deck belooft een luxe handheld te worden waarop de laatste AAA-games gespeeld kunnen worden. Daarnaast zou het toestel geschikt zijn om lange speelsessies te doen, zonder compromissen. Daarnaast wordt het mogelijk om diverse andere toestellen op de handheld aan te sluiten, het scherm weer te geven op een groter scherm en "andere pc-dingen die je verwacht". Uiteraard is hiervoor een Steam-account nodig. Van zodra je daarop inlogt, heb je onmiddellijk je volledige Steam-bibliotheek tot je beschikking.

Steam Deck verschijnt in drie variaties, elk met een aparte prijszetting:
  • 419 euro voor een Steam Deck met 64 GB aan opslaggeheugen en een draagtas
  • 549 euro voor een...
Eindelijk releasedatum voor Pokémon Unite
  • 3
  • 2
Dat Pokémon Unite deze maand voor Nintendo Switch zou verschijnen, stond al vast. En hoewel we nu reeds aan de helft van de maand zitten, was er nog geen informatie over de precieze releasedatum van de game. Daar kwam zonet verandering in! Zo maakten The Pokémon Company International en TiMi Studio Group vandaag bekend dat Pokémon Unite op 21 juli wordt uitgebracht voor Nintendo Switch-systemen.

Ter gelegenheid van de lancering kunnen spelers die vóór 1 september 2021 inloggen op de Nintendo Switch-versie van Pokémon UNITE, een Unite-licentie van Zeraora verkrijgen. Hiermee kunnen Trainers de Pokémon tijdens gevechten inzetten. Zeraora kan de afstand tussen hemzelf en zijn tegenstanders bliksemsnel overbruggen en hen ineens zwaar letsel toebrengen. Zijn Unite-aanval is Plasma Gale. Bij deze aanval wordt een krachtige elektrische stoot afgevuurd die het getroffen gebied met plasma omhult.

Pokémon Unite is het eerste strategische Pokémon-spel waarin teams tegen elkaar strijden...
Resident Evil Re:Verse nog maar eens uitgesteld
  • 0
  • 0
Niet zo'n fijn nieuws voor de Resident Evil-fans die uitkijken naar de multiplayer, want Square Enix heeft via Twitter laten weten dat het ontwikkelingsteam meer tijd nodig heeft om van de multiplayer een vlotte ervaring te maken. Daardoor verhuist de releasedatum naar volgend jaar, zonder specifiek een datum te noemen. Eerder werd de game al enkele maanden uitgesteld van mei naar deze maand.

In Resident Evil Re:Verse nemen spelers het tegen elkaar op in de gekende Resident Evil-locaties. De game verschijnt voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Wanneer er meer nieuws over de game te melden valt, zal Square Enix opnieuw voor een update zorgen.

GeForce NOW is sterk bezig met meer dan 1000 games!
  • 1
  • 0
GeForce NOW is heel sterk bezig. Zo kondigde GeForce zopas aan dat er vandaag dertien nieuwe games aan de abonnementsdienst worden toegevoegd en dat daarmee een nieuwe mijlpaal wordt bereikt. Zo bestaat de streamingdienst nu uit meer dan 1000 pc-games!

Een veelgestelde vraag over de dienst is of GeForce NOW-leden een selectie van games zal aanbieden die bij hun lidmaatschap zijn inbegrepen. De realiteit is dat de service dat al doet. Alle leden hebben toegang tot bijna honderd van de meest populaire free-to-play games. Het is een van de unieke voordelen van de dienst, mogelijk gemaakt door het verbinden van gamers met hun bibliotheken van games.

GFN Donderdag is de verbintenis om de nieuwste games, game-updates en nieuwe functies naar leden te brengen. De mijlpaal van duizend games zet een uitroepteken op deze belofte en markeert een toename van 500+ games sinds de dienst minder dan achttien maanden geleden uit de bèta kwam. En het beste deel? GeForce NOW zegt nog maar net...
Netflix gaat ook games aanbieden volgens Bloomberg
  • 2
  • 0
Videogames zijn populairder dan ooit en ook Netflix heeft dat opgemerkt. Als marktleider op vlak van streaming services voor films en series, wil het nu ook een deel van de gaming markt voor zich. Dat meldt Bloomberg. Daarvoor haalde Netflix Mike Verdu in huis als hoofd voor de ontwikkeling van de games. Mike werkte eerder bij Electronic Arts en heeft ook ervaring opgedaan bij de gaming sectie van Facebook. De eerste spellen zouden reeds voor het einde van volgend jaar te spelen moeten zijn.

De videospellen zouden ondergebracht worden in een nieuwe sectie in de huidige applicatie. Netflix zou niet van plan zijn de abonnementskosten te verhogen. Het is vooralsnog niet bekend welke videogames we op de streaming service mogen verwachten. Indien de plannen doorgaan, mogen PlayStation Now, Xbox Game Pass en nog enkele anderen een geduchte concurrent verwachten.
Space Punks nu al beschikbaar via Early Access
  • 2
  • 0
Space Punks werd pas vorige week aangekondigd en het ontwikkelingsteam zit niet stil. Zo kondigen ontwikkelstudio Flying Wild Hog en uitgever Jagex Partners dat de game nu reeds beschikbaar is via Early Access, exclusief via de Epic Games Store. Door een Founders Pack aan te schaffen via de Epic Games Store kunnen spelers direct in Space Punks stappen en helpen de game vorm te geven middels hun Early Access-feedback. De Founders Packs zijn er in twee varianten:
  • Swag Pack: Het basispakket voor elke ruimtebandiet biedt gegarandeerde toegang tot de Early Access en ontgrendelt gelijk alle vier de hoofdpersonages. Het bevat ook een Season 1 Battle Pass en exclusieve achtergronden, vier emotes, een Epic Cape en Epic Dash-effect. Prijs: € 23,99
  • Splendor Pack: Het ultieme starterspakket voor de hardcore schurken onder ons bevat alles in het Swag Pack plus andere extra voordelen, waaronder vier Epic Character Skins, een Epic Player Entrance en meer. Prijs: € 39,99
...
The Legend of Zelda: Skyward Sword HD toont launchtrailer
  • 0
  • 0
Nog twee keer slapen en dan kunnen we aan de slag met een HD-remaster van The Legend of Zelda: Skyward Sword. Deze game verscheen in 2011 voor Nintendo Wii en maakt dus na tien jaar z'n opwachting op Nintendo Switch. Gelukkig mogen we rekenen op een heleboel verbeteringen, waaronder een verbeterde framerate en het automatisch opslaan van vorderingen, naast verbeteringen aan de uitleg, hulp en informatie die het spel geeft.

Spelers duiken vanaf een wolkenwereld omlaag naar verschillende gebieden met kerkers vol verschrikkelijke wezens, schatten en puzzels die zelfs de dapperste helden zwaar zullen beproeven. Dankzij de intuïtieve bewegingsbesturing kan de speler met het zwaard in alle richtingen zwaaien – wat voor het eerst ook mogelijk is met de toegevoegde knoppenbesturing.

Als vers afgestudeerde van de Skyloft ridderacademie gaat Link op zoek naar zijn jeugdvriendin Zelda om haar te redden van de mysterieuze demonenvorst Ghirahim. Daarbij wordt hij geleid en geholpen door Fi...
Red Dead Online: Blood Money nu beschikbaar!
  • 0
  • 1
We hebben er even op moeten wachten, maar Red Dead Online: Blood Money is eindelijk beschikbaar. Deze nieuwe, grote update voegt heel wat nieuwe elementen toe aan de multiplayer van Red Dead Redemption.

Blood Money levert een groot aantal nieuwe wetteloze activiteiten over de hele wereld voor alle spelers - inclusief Red Dead Online’s eerste treinoverval - terwijl spelers samenwerken met Guido Martelli, onderbaas van Red Dead Redemption 2’s Angelo Bronte, in Saint Denis aan de duistere zijde van de misdaad door de vijf staten. Door samen te werken met Martelli in zijn zoektocht naar de zeldzame koopwaar die bekend staat als Capitale, zullen spelers worden belast met overvallen met hoge inzetten, shakedowns en meer in nieuwe, meerdelige Crime Contracts en grootschalige Opportunities, naast kleinere invallen in Homesteads en Camps over de vlakten – zonder dat daar een investering vooraf voor nodig is.

Ook inbegrepen in de update is de Hired Gun Kit, de eerste pas van de geheel...
Nickelodeon All-Star Brawl aangekondigd
  • 0
  • 0
Nickelodeon All-Star Brawl, een nieuw platformvechtspel met de populairste Nickelodeon-personages, is aangekondigd voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en Nintendo Switch. De game, die je kan spelen met maximaal vier spelers, moet komend najaar verschijnen.

Nickelodeon All-Star Brawl, ontwikkeld in samenwerking met Ludosity en Fair Play Labs, is het langverwachte vechtspel van Nickelodeon. Kies uit een groot aantal van de meest iconische personages uit de vele franchises van Nickelodeon, waaronder SpongeBob SquarePants, de Teenage Mutant Ninja Turtles, Hey Arnold!, Invader Zim, Danny Phantom, Huize Herrie, Aaah!!! Echte monsters, Rugrats en meer.

Het persbericht geeft ook nog enkele van de belangrijkste kenmerken mee:
  • Sterrencast: Het spel zit vol populaire personages uit het Nickelodeon-universum, elk met eigen, unieke moves en speelstijl, terwijl je probeert je vijanden uit het level te werken om te winnen.
  • Twintig levels met een...
Ghostwire: Tokyo-release verschuift naar volgend jaar
  • 0
  • 0
Slecht nieuws voor de PlayStation 5-gamers die aftelden naar de release van Ghostwire: Tokyo, want ontwikkelaar Tango Gameworks heeft via Twitter laten weten dat de game wordt uitgesteld naar volgend jaar. De tijdelijk PlayStation 5-exclusieve game zou normaal gezien in oktober van dit jaar verschijnen, maar die release wordt dus niet gehaald. Tango Gameworks, de ontwikkelaars achter de twee The Evil Within-games, laat weten meer tijd nodig te hebben om de game af te krijgen. In het Twitter-bericht heeft de ontwikkelaar het onder andere over de gezondheid van de medewerkers.

Ghostwire: Tokyo werd twee jaar geleden aangekondigd middels een korte teaser. Vorig jaar werden dan de eerste gameplaybeelden getoond. De game blijft tijdelijk exclusief voor PlayStation 5, terwijl Microsoft onlangs Bethesda en dus ook de ontwikkelstudio opkocht. Microsoft gaf toen te kennen eerder gemaakte afspraken na te komen. In een later stadium zal de game ook voor pc en Xbox verschijnen. Hoe lang de...
Filmreview: Ainbo: Heldin van de Amazone
  • 0
  • 4
Als ik aan mijn kinderen vraag om een score uit te delen aan de films die we recent in de bioscoop hebben bekeken, dan scoren die allemaal een dikke tien op tien. Als ik vraag welke film ze het leukst vonden, kunnen ze mij daarop geen antwoord geven. Ik probeer hen klaar te stomen als reviewer voor BeyondGaming, maar heb blijkbaar nog een lange weg te gaan. Gelukkig kan ik mijn innerlijke kind ook z'n gang laten gaan en evenveel meegenieten van animatiefilms. En in tegenstelling tot mijn twee kinderen heb ik wel een mening. Hoe dat uitpakt voor Ainbo: Heldin van de Amazone lees je in deze review.
Nieuw deel van vierde seizoen Call of Duty start overmorgen!
  • 1
  • 0
Het tweede deel van het vierde seizoen voor Call of Duty Warzone en Call of Duty: Black Ops Cold War komt eraan! Donderdag is het reeds zover en kan je aan de slag met Season Four: Reloaded. Uiteraard mogen we in dit vierde seizoen weer een heleboel nieuwe content verwachten, dewelke onthuld wordt in onderstaande afbeelding en verspreid wordt uitgebracht gedurende de komende weken.

Zo keert de Capture the Flag-modus terug en kan je je ding doen in Paintball Moshpit. In deze modus schiet je niet met kogels, maar ga je elkaar te lijf met verfbolletjes. Naast deze twee nieuwe modi worden er ook nieuwe playlists uitgebracht: Rush 24/7 en Cracked Moshpit. Ook een remasterde versie van de 6v6 Rush-map staat op de planning. Deze map vindt plaats op een paintballbaan om geheel in het thema te blijven. Uiteraard worden de fans van de diverse zombie-modi niet vergeten. Zo kan je binnenkort aan de slag in de nieuwe map Mauer der Toten. Daarnaast mag je nog enkele zaken verwachten zoals...
Terug
Bovenaan