Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Joeri Temmerman

Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Free-to-play game Marvel Rivals aangekondigd
  • 0
  • 1
Ontwikkelstudio NetEase Games heeft zopas een nieuwe game aangekondigd. Het gaat om Marvel Rivals, een game die zoals de titel al verraadt plaatsvindt in het uitgebreide Marvel-universum. Hierdoor zullen Avengers-superhelden als Hulk en Iron Man beschikbaar zijn, maar ook personages uit X-Men en Guardians of the Galaxy zullen aanwezig zijn. Marvel Rivals kun je misschien vergelijken met Overwatch, maar deze keer met vernietigbare omgevingen. Die feature wordt in onderstaande trailer duidelijk in beeld gebracht.

Marvel Rivals is een teamgebaseerde speler-tegen-speler shooter waarin de hoofdrollen weggelegd zijn voor diverse Marvel-superhelden. Een conflict tussen dictator Doctor Doom en zijn toekomstige tegenhanger uit 2099 zorgen ervoor dat diverse universums met elkaar botsen, waardoor een aantal nieuwe werelden ontstaan waarin superhelden en -schurken met en tegen elkaar vechten in 6-tegen-6 gevechten. In mei wordt een gesloten Alpha-test gehouden. De game verschijnt...
PlayStation Plus-games voor komende maand bekendgemaakt
  • 0
  • 1
Via de PlayStation Blog werd bekendgemaakt welke drie spellen we volgende maand als onderdeel van PlayStation Plus kunnen downloaden. Vanaf 2 april tot 6 mei kun je Immortals of Aveum voor PlayStation 5, Minecraft Legends voor PS5 én PS4 en Skul: The Hero Slayer voor PlayStation 4 downloaden zonder extra kosten. Daarnaast werd ook bekendgemaakt dat PlayStation Plus-leden gratis de Overwatch 2 Mega Bundle krijgen, bestaande uit negen Legendary en Epic skins en vijf Battle Pass Tier Skips.

Bij deze ook nog eens een herinnering om de PlayStation Plus-games van deze maand te downloaden. Dit zijn EA Sports F1 23, Sifu, Hello Neighbor 2 en Destiny 2: The Witch Queen.
Review: PJ Masks Power Heroes: Machtige Alliantie
  • 0
  • 0
Superhelden zijn er in alle vormen en maten, zowel voor volwassenen als kinderen. Volwassenen kijken graag naar de helden uit het Marvel- en DC-universum, terwijl Mega Mindy, Paw Patrol en ook PJ Masks de kinderen vermaken. Van Paw Patrol verschenen ondertussen al enkele spellen en ook PJ Masks verscheen al meermaals als speelbaar formaat, met de laatste nieuwe iteratie die eerder deze maand werd uitgebracht. Of het wat is, kom je te weten in onderstaande review.
De kleintjes bezighouden in de paasvakantie? Het kan met SmartGames
  • 1
  • 1
Volgende week is het alweer paasvakantie en dan is het altijd zoeken naar nuttige bezigheden om de kleinsten onder ons bezig te houden. In de creche droppen, een ganse dag tv laten kijken of achterlaten bij oma en opa zijn enkele mogelijkheden, maar ook SmartGames heeft enkele opties. Zij deelden een persbericht met enkele nieuwe aankondigingen van speelgoed en spellen die tegen de paasvakantie allemaal beschikbaar zijn. Ik zet ze even op een rijtje.

SmartGames onderscheidt zich door de unieke mechanica van elk spel, waardoor voortdurend verrassingen ontstaan. Bijvoorbeeld, het kan gaan om het verplaatsen van figuren of het succesvol positioneren van puzzelstukjes op de juiste manier. We sommen hieronder alvast de nieuwigheden voor het komende jaar even op:

Gnome Sweet Gnome
3 speelse kabouters hebben zich verstopt in jouw tuin! Kan jij ontdekken waar ze zitten? Probeer één van de 48 opdrachten na te bouwen die geschikt zijn voor de leeftijd van 3 tot 7 jaar. Dit houten...
Deze week in Pokémon: een samenvatting van week 13/2024
  • 0
  • 0
Het Pokémon-nieuwsbureau komt af en toe met een speciaal nieuwsbericht op de proppen, waarin enkele belangrijke events en nieuwigheden worden toegelicht. Bekijk hieronder de details van enkele van de komende events:

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet
Maak je klaar voor de lente! Van vrijdag 29 maart 2024 om 01:00 uur tot maandag 01 april 2024 om 00:59 uur verschijnen er massale uitbraken van Pichu en Happiny in de hele Paldea-regio, massale uitbraken van Munchlax en Riolu in het hele land Kitakami en massale uitbraken van Elekid en Magby in het hele Terarium van Blueberry Academy.

Pokémon die je tijdens deze speciale uitbraken tegenkomt, hebben een grotere kans om de Vigor Mark te krijgen. Veel plezier met het vangen van mandjes vol van deze levendige kleine Pokémon!

Informatie over massale uitbraken:
  • Om deel te kunnen nemen aan limited-time mass outbreak events moet je de laatste updategegevens en het laatste Poké Portal News hebben gedownload. Je hebt geen...
Standaard Boekhandel organiseert tweede editie YA-day in De Krook te Gent
  • 0
  • 0
YA-day (say: Yaaaaydaaay), brengt op zaterdag 30 maart lezers, aspirant-schrijvers en boekenwurmen samen voor een onvergetelijke ervaring. Momenteel staat de teller al op 1.400 inschrijvingen. Ontlezing bij de Vlaamse jeugd? Niet als het aan deze jongeren ligt! Lezen is weer helemaal hip! Dankzij TikTok en Instagram duiken alsmaar meer mensen opnieuw met hun neus in de boeken. Vooral jongeren hebben de smaak te pakken, en Standaard Boekhandel ondersteunt deze opmars met YA-day.

Een dag vol boeiende talks, inspirerende workshops en een onmiskenbare gezellige sfeer. YA-day is hét event voor liefhebbers van young adult-literatuur. De eerste editie in 2023 was al een succes, en dit jaar wordt het zeker en vast opnieuw een topeditie door jouw aanwezigheid! Opmerkelijk is dat binnen een uur tijd al 90% van de beschikbare plaatsen voor de workshops zijn ingenomen.

Meet & Greet met topauteurs
Dit jaar verwelkomt Standaard Boekhandel een indrukwekkende line-up van auteurs, waaronder...
Beestenboel in Planet Zoo op consoles
  • 0
  • 0
Nee, Beestenboel is niet boos, maar je krijgt er wel een beestenboel bij op consoles. Planet Zoo verscheen reeds in 2019 voor pc en nu zijn de nieuwste consoles, dus de PlayStation 5 en Xbox Series X|S, ook aan de beurt. Om vele tientallen beesten in huis te halen betaal je 49,99 euro. Daarvoor krijg je wel dieren als pandaberen, antilopen, tapirs en een pak insecten, reptielen en ongewervelden die in terraria tentoongesteld worden.

Naast de standaardversie is er ook een Deluxe Edition beschikbaar. Hierbij krijg je zestien extra diersoorten en twee nieuwe scenario's. Planet Zoo heeft nog heel wat meer te bieden, maar daarvoor moet je nog wat extra betalen. De Ultimate Edition van 119,99 euro bevat alle downloadbare content (een groot deel moet nog verschijnen), waardoor velen tientallen nieuwe dieren, een aantal scenario's en héél veel voorwerpen om je zoo mee te versieren.

Met meer dan vier jaar aan zowel gratis als betalende downloadbare content kun je heel wat plezier beleven...
WIN: blu-ray van The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes
  • 2
  • 0
Maar liefst vijf films zijn er al van de The Hunger Games-franchise en dankzij Belga Films mogen wij enkele blu-rays weggeven van de nieuwste uit de reeks: The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes. Net als de laatste drie films werd ook deze geregisseerd door Francis Lawrence. In The Ballad of Songbirds and Snakes doen enkele bekende koppen mee zoals Rachel Zegler en Peter Dinklage, maar van Jennifer Lawrence is er dit keer geen spoor.

Wil je meedoen aan deze wedstrijd? Zoals gewoonlijk is dat erg eenvoudig. Surf naar onze wedstrijdpagina, beantwoord de vraag en wie weet sturen wij je dankzij Belga Films binnenkort een blu-ray op. De wedstrijd loopt tot en met 7 april.

DEELNEMEN AAN DEZE WEDSTRIJD KAN HIER!

Synopsis:
De jonge Coriolanus (Tom Blyth) is de laatste hoop van de familie Snow. Ooit waren ze oppermachtig maar in het...
Een pak robots in lanceringstrailer van Horizon Forbidden West: Complete Edition
  • 0
  • 0
Eerder deze week kwam de pc-versie van Horizon Forbidden West uit met de subtitel Complete Edition. Dit houdt in dat zowel de basisgame als de downloadbare content Burning Shores aanwezig zijn om gespeeld te worden. Aanschaffen kan zowel via Steam als de Epic Games Store. De pc-versie heeft alleszins heel wat in huis voor gamers, waaronder ondersteuning voor ultrawide resoluties en enkele features waar Nvidia voor zorgt, waaronder DLSS3 upscaling en latentiereductie.

Trotseer met Aloy het Verboden Westen, een majestueus, maar gevaarlijk gebied dat mysterieuze nieuwe gevaren verbergt. Verken verre gebieden, vecht tegen grotere, nog indrukwekkendere machines en ontmoet verbazingwekkende nieuwe stammen als je terugkeert naar de post-apocalyptische verre toekomst van Horizon.

Vier Dragon's Dogma 2-release met lanceringstrailer
  • 0
  • 0
Capcom lanceerde vandaag de langverwachte action-RPG Dragon’s Dogma 2 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc via Steam. Dit vervolg op het klassieke Dragon’s Dogma uit 2012 dompelt spelers onder in een rijk gedetailleerde en diepgaande fantasy-wereld die is gebouwd met Capcoms eigen RE ENGINE. In die wereld kunnen spelers met hun persoonlijke keuzes en creativiteit hun eigen avontuur vormgeven. Naast de standaardversie van Dragon’s Dogma 2 is er ook een Deluxe Edition die wordt geleverd met het “New Journey Pack”, met daarin diverse in-game-items, zoals een Wakestone, Rift Crystals, een Dragon’s Dogma Music and Sound Collection, toegang tot een aangepaste Camping Kit, en meer. Pre-orders van de Standard Edition worden beloond met een bonuswapen voor elk van de vier start-vocations, pre-orders van de Deluxe Edition bevatten daarnaast het in-game accessoire Ring of Assurance.

Dragon’s Dogma 2 is een verhaalgerichte action RPG die spelers verplaatst naar een fantasy-wereld. Als...
Stopmotionavontuur Harold Halibut heeft een releasedatum te pakken
  • 0
  • 0
Persoonlijk kijk ik erg uit naar Harold Halibut, dus toen eerder vandaag bekend werd gemaakt dat de game op 16 april zou verschijnen, kwam er een kleine 'woohoo' uit mijn stembanden. Ik ben wel te vinden voor speciale games en Harold Halibut belooft zo'n speciaal geval te worden. Harold Halibut is namelijk volledig gemaakt middels de stop-motion techniek. Frame voor frame werd alles manueel aangepast en opgenomen, dus ik ben alvast benieuwd wat dat gaat geven.

Harold Halibut is een verhalende game over vriendschap en het leven op een stadsgroot ruimteschip dat is gezonken in een buitenaardse oceaan. Sluit je aan bij Harold terwijl hij een levendige retro-toekomstige wereld verkent in zijn zoektocht naar de ware betekenis van 'thuis'. Het is 250 jaar geleden sinds jouw thuis - een ark-achtig ruimteschip - de aarde ontvluchtte die op het punt stond van een koude oorlog om een bewoonbare planeet te vinden om het menselijk ras te behouden. Jij speelt als Harold, een jonge...
Suicide Squad: Kill the Justice League-gameplaytrailer toont gratis content
  • 0
  • 0
Warner Bros. Games en DC hebben een nieuwe gameplaytrailer en een bijgewerkte roadmap onthuld voor Season 1 van Suicide Squad: Kill the Justice League, de onlangs verschenen third-person action-shooter van Rocksteady Studios. Het eerste seizoen van post-launch downloadbare content (DLC) is vanaf 28 maart gratis beschikbaar voor alle bezitters van Suicide Squad: Kill the Justice League. Om de actie na de hoofdcampagne gaande te houden, begint seizoen 1 met Suicide Squad-leden Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang en King Shark die naar een door Brainiac overspoelde Elseworld teleporteren om een alternatieve realiteitsversie van The Joker te redden en te rekruteren.

Deze Elseworld-versie van de iconische DC-superschurk is het nieuwste speelbare personage dat zich bij Task Force X voegt en zijn eigen stijl van chaos en gekte met zich meebrengt, samen met een gezonde dosis explosieven en een paraplu met raketaandrijving waarmee hij zichzelf door de lucht lanceert en door de stad...
Marvel 1943: Rise of Hydra verschijnt volgend jaar volgens splinternieuwe trailer
  • 0
  • 2
Erg veel kregen we nog niet te zien van Marvel 1943: Rise of Hydra, maar daar komt nu verandering in. In de best uitgebreide trailer wordt een stukje van het verhaal uit de doeken gedaan. Zo zien we dat zowel Captain America als Black Panther geen al te beste maatjes zijn. Daarnaast komen we te weten dat de action-adventure van Amy Hennig, die we voornamelijk kennen van de Uncharted-serie en Legacy of Kain, volgend jaar zou moeten verschijnen.

In de chaos van oorlog, botsen werelden. Captain America en Azzuri, de Black Panther van de jaren 1940, moeten hun verschillen overwinnen en een niet zo eenvoudige alliantie vormen om hun gemeenschappelijke vijand het hoofd te bieden. Vechtend naast Gabriel Jones van de Howling Commandos en Nanali, een Wakandese spion ingebed in bezet Parijs, moeten ze hun krachten bundelen om een sinistere samenzwering te stoppen die dreigt de chaos van de Tweede Wereldoorlog om te zetten in de ultieme opkomst van Hydra.

WIN: duoticket voor Beestenboel aan boord
  • 2
  • 0
Vanaf 27 maart speelt Beestenboel aan Boord in de cinemazalen en dankzij WW Entertainment mogen wij enkele duotickets weggeven voor een vertoning naar keuze. Zoals gewoonlijk is deelnemen erg eenvoudig. Surf naar onze wedstrijdpagina, beantwoord de vraag en wie weet mogen wij jou met een duoticket richting de bioscoop sturen. De wedstrijd loopt tot en met 26 maart.

DEELNEMEN AAN DEZE WEDSTRIJD KAN HIER!

Synopsis:
Vini en Tom, twee vrolijke muizen, vangen per ongeluk een gesprek tussen God en Noach op, waarin Noach de taak krijgt om slechts één koppel van elke diersoort in zijn ark te verwelkomen. De avontuurlijke muizen slaan hun pootjes ineen en bedenken een plan om stiekem de ark binnen te glippen. Beestenboel aan Boord is een avontuurlijk en spannend verhaal voor...
Deze week in Pokémon: een samenvatting van week 12/2024
  • 0
  • 0
Het Pokémon-nieuwsbureau komt af en toe met een speciaal nieuwsbericht op de proppen, waarin enkele belangrijke events en nieuwigheden worden toegelicht. Bekijk hieronder de details van enkele van de komende events:

Pokémon Scarlet en Violet
Van vrijdag 22 maart 2024 om 1:00 uur CET tot maandag 25 maart 2024 om 0:59 uur CET verschijnt Brute Bonnet in Tera Raid Battles in Pokémon Scarlet en Iron Hands in Tera Raid Battles in Pokémon Violet. Deze Pokémon hebben verschillende Tera Types, dus bereid je goed voor voordat je ze uitdaagt en doe mee aan Tera Raid Battles die worden gehost door Trainers die de andere versie van de game spelen om je Paradox Pokémon-collectie compleet te maken!

Eventschema: Vrijdag 22 maart 2024 om 1:00 uur CET tot maandag 25 maart 2024 om 0:59 uur CET

Informatie over de Tera Raid Battle-events
  • Om deel te nemen aan de Tera Raid Battle-events moet je het laatste Poké Portal News downloaden door Poké Portal te selecteren in het...
WIN: duoticket voor Godzilla x Kong: The New Empire
  • 3
  • 0
Binnenkort kunnen we weer met z'n allen genieten van een nieuwe blockbuster: deze keer wordt dat Godzilla x Kong: The New Empire. De release staat gepland op 3 april en op 29 maart wordt de première in 4DX vertoond. Voor die première mogen wij enkele duotickets weggeven. Zoals gewoonlijk is deelnemen erg eenvoudig. Surf naar onze wedstrijdpagina, beantwoord de vraag en wie weet mogen wij jou met een duoticket richting de première sturen. De wedstrijd loopt tot en met 24 maart. Doe alstublieft alleen mee als u zich op 29 maart 's avonds naar Brussel kunt begeven. Maandag 26/3 sturen we een privébericht, dat binnen de 24 uur beantwoord moet worden met de gevraagde gegevens.

DEELNEMEN AAN DEZE WEDSTRIJD KAN HIER.

Synopsis: Het epische gevecht gaat verder! In het Monsterverse van Legendary Pictures volgt na de sensationele krachtmeting van “Godzilla...
Planet of Lana verschijnt ook op PlayStation en Switch
  • 0
  • 0
Vorig jaar verscheen Planet of Lana voor Xbox-consoles en pc, maar Nintendo Switch- en PlayStation-gebruikers moesten op hun kin kloppen. Daar komt volgende maand verandering in, want uitgever Thunderful Games maakte bekend dat Planet of Lana vanaf 16 april ook te spelen is op PlayStation 5, PlayStation 4 en Nintendo Switch. Om die nieuwe lancering te vieren, werd een nieuwe trailer gepubliceerd waarin de releasedatum voor de nieuwe platformen wordt aangekondigd.

Planet of Lana gaat over de disbalans die zich over een periode van eeuwen aankondigde, en nu eindelijk is gearriveerd in de gedaante van een leger zonder gezicht. Maar dit is geen oorlogsverhaal. Dit is een verhaal over een prachtige planeet vol leven en de missie om die te behouden. In Planet of Lana mag je diverse puzzels verwachten, maar je moet ook gebruikmaken van stealth en komt voor tal van andere uitdagingen te staan. Daarnaast spreekt de uitgever van een episch verhaal. Ook...
Pak nieuwe Pokémon-kaarten in Scarlet & Violet—Twilight Masquerade
  • 0
  • 0
Pokémon-kaarten blijven ontzettend populair. Om de tweetal maanden verschijnt er wel een nieuwe set. Ook deze maand en in mei is dat het geval. Zo wordt over een goede maand of twee de set Scarlet & Violet—Twilight Masquerade. In deze nieuwe set zullen Pokémon die oorspronkelijk ontdekt zijn in The Hidden Treasure of Area Zero deel 1: The Teal Mask downloadbare content van de Pokémon Scarlet en Pokémon Violet videospellen hun debuut maken in de Pokémon TCG, waaronder Okidogi, Munkidori, Fezandipiti en meer.

De Legendary Pokémon Ogerpon zal ook verschijnen in Scarlet & Violet—Twilight Masquerade als vier verschillende Tera Pokémon ex - van het type Grass, Fire, Water en Fighting - gebaseerd op zijn vier maskers. Spelers kunnen genieten van de strijd met verschillende typen Ogerpon-ex door Ogre’s Mask te gebruiken, een nieuwe itemkaart waarmee spelers elke Ogerpon-ex in het spel kunnen ruilen met een andere Ogerpon-ex van de aflegstapel. Ter ere van Ogerpons debuut in de Pokémon TCG...
Sony stopt even PlayStation VR2-productie
  • 0
  • 0
Het gaat niet zo schitterend met de verkopen van de PlayStation VR2, zo blijkt uit een bericht van Bloomberg. Daar maken ze melding dat Sony momenteel de productie van het 600 euro dure gadget tijdelijk heeft gestopt om de onverkochte stock weg te werken. Het nieuwste VR-apparaat van Sony heeft onlangs de eerste verjaardag gevierd, maar blijkbaar valt er niet zoveel te vieren. De verkopen blijken wat tegen te vallen, met een opgebouwde stock tot gevolg. Sony zoekt manieren om het toestel aantrekkelijker te maken, want niet iedereen wil zomaar 600 euro neerleggen. Daarnaast ontbreekt het momenteel aan goede games om de aankoop van de PlayStation VR2 te verantwoorden.

Precieze cijfers geeft Sony echter niet. De voorganger, de PlayStation VR die in 2016 werd gelanceerd, wist één miljoen exemplaren te verkopen op zeven maanden tijd. Het feit dat Sony...
Rise of the Ronin-launchtrailer maakt je klaar voor de release
  • 0
  • 0
Tsjop tsjop, hak erop los! Nee, niet bij de plaatselijke slager, maar wel in samuraigame Rise of the Ronin. Deze nieuwste telg van Team Ninja verschijnt volgende week en de verwachtingen zijn hooggespannen. FreakyJP is momenteel bezig met de game en schudde al een preview uit de mouwen. Komende week volgt dan een volwaardige review, dus hou zeker onze frontpage in de gaten.

Rise of the Ronin verschijnt op 22 maart, maar dat houdt ontwikkelaar Team Ninja niet bezig nu al een lanceringstrailer te publiceren. Je mag alleszins een actievolle game verwachten die drie moeilijkheidsgraden aanbiedt, maar van die actie is niets terug te zien in onderstaande video. Wachten op het spel dan maar?

Terug
Bovenaan