Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Joeri Temmerman

Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Ad Infinitum heeft re-reveal trailer beet
  • 0
  • 0
De aankondiging van Ad Infinitum dateert al van enkele jaren terug, maar sindsdien bleef het jarenlang stil rond de game. Daar bracht uitgever Nacon tijdens hun Nacon Connect verandering in door het tonen van een re-reveal trailer. Nacon bundelt voor Ad Infinitum zijn krachten met de Duitse studio Hekate. De game wordt een nieuwe, verhaalgedreven horror-game-franchise. De eerste trailer schetst de unieke sfeer van de game en toont hoe de speler als soldaat afdaalt in de nachtmerries van de Eerste Wereldoorlog.

Veel wijzer van de trailer worden we echter niet, al werd wel bekendgemaakt dat we Ad Infinitum, Latijns voor 'tot in het oneindige', in 2023 mogen verwachten voor consoles en pc. Dat is nog heel lang, maar het aftellen kan alvast beginnen.

PlayStation houdt donderdag nieuwe State of Play met Deathloop
  • 0
  • 0
De laatste State of Play dateert nog maar van eind mei en PlayStation houdt komende donderdag een nieuwe State of Play. Dit maakte Sony bekend op de PlayStation Blog. Deze keer zal Deathloop in de schijnwerpers geplaatst worden. Deze game is van Bethesda, een studio die Microsoft onlangs heeft overgekocht, maar verschijnt toch nog exclusief voor PlayStation 5. Je kan een kleine tien minuten aan informatie over de game verwachten.

Daarnaast zullen ook indiegames en third-party games in de kijker geplaatst worden. De State of Play zal in totaal zo'n half uur duren en wordt komende donderdag om 23 uur uitgezonden op YouTube en Twitch. Sony meldt ook dat we geen updates over de nieuwe God of War, Horizon Forbidden West of de nieuwe PlayStation VR moeten verwachten, maar belooft deze zomer met nog meer informatie over de brug te komen.
Nieuwe Nintendo Switch aangekondigd!
  • 8
  • 0
De geruchten hingen al even in de lucht, maar zopas heeft Nintendo bevestigd dat het werkt aan een nieuwe Nintendo Switch. Bijzonder lang op het nieuwe toestel moeten we niet meer wachten, want reeds op 8 oktober zal het nieuwe stukje hardware in de winkelschappen te vinden zijn, dezelfde dag dat het onlangs aangekondigde Metroid Dread zal verschijnen.

Een van de grootste aanpassingen is de vervanging van het scherm. Zo zal de nieuwe Nintendo Switch over een OLED-scherm beschikken van 7 inch. Een nieuw type scherm dus en ook iets groter dan het 6,2 inch grote scherm van de Nintendo Switch. Qua afmetingen blijven beide toestellen wel gelijk. Daarnaast heeft de Nintendo Switch (OLED-model) een brede verstelbare standaard voor de tafelstijl, een nieuwe houder met een LAN-poort voor een stabiele online-ervaring, 64 GB systeemgeheugen en ingebouwde luidsprekers met verbeterde audio voor de handheld- en tafelstijl.

Andere aanpassingen, zoals geruchten enkele weken geleden vermeldden...
Red Dead Redemption 2 nu beschikbaar bij PlayStation Now
  • 0
  • 0
De abonnementen vliegen ons om de oren. Niet alleen om film te kijken, maar ook om aan de slag te gaan met games. Onder andere Microsoft en EA hebben hun eigen abonnementsdienst en ook Sony doet met PlayStation Now hun duit in het zakje. Goed nieuws voor degenen zo'n abonnement hebben, want PlayStation maakte bekend dat Red Dead Redemption 2 vanaf vandaag via PlayStation Now beschikbaar is. Deze game is tot 1 november te spelen.

Ook Judgment, een Yakuza-spin-off, en God of War, Moving Out, Nioh 2, Nascar Heat 5 en Olympic Games Tokyo 2020 werden aan de streamingdienst toegevoegd. Die laatste game verscheen pas op 22 juni en viel zeer in de smaak bij Killjoy. Deze moet je als abonnee van PlayStation Now zeker eens aan de tand voelen dus!
Filmreview: De Croods 2: Een Nieuw Begin
  • 0
  • 1
Zelden moeten we zo lang wachten op een sequel voor een film, maar bij The Croods is dat toch het geval. De eerste film verscheen reeds in 2013 en is dus al acht jaar oud. Dat die film met de komst van Croods 2: Een Nieuw Begin (originele titel The Croods: A New Age) nu pas een vervolg krijgt, is toch wel opmerkelijk te noemen. Ik moet hierbij wel eerlijk bekennen dat ik de eerste film destijds niet heb gezien, en ik samen met mijn kinderen zonder voorkennis naar de bioscoop trok om de Vlaamse versie van de nieuwe film te bekijken.
Nacon houdt morgen persconferentie met heel wat lekkers
  • 0
  • 0
Nacon kondigde het voor de E3 al aan: tijdens de E3 zou het geen persconferentie houden, maar wel de maand nadien. Morgen is het al zover, want morgenavond om 19 uur trapt de uitgever de virtuele persconferentie op gang.

Nacon onthult met plezier de teaser voor de 2021-editie van zijn online-conferentie, Nacon Connect, die op dinsdag 6 juli om 19 uur is te kijken op Twitch en YouTube. Tijdens het evenement zal NACON gamers een voorproefje geven op felbegeerde projecten als Blood Bowl 3, Steelrising, The Lord of the Rings: Gollum, Vampire: The Masquerade - Swansong en Test Drive Unlimited Solar Crown, naast enkele nieuwe accessoires. Er worden ook nieuwe games onthuld.

Shadow Warrior-ontwikkelaar kondigt gratis game Space Punks aan
  • 4
  • 2
De Poolse gamestudio Flying Wild Hog heeft vandaag details vrijgegeven van hun nieuwste game Space Punks, de eerste titel die onderdeel uitmaakt van het Jagex Partners-programma. In Space Punks krijgen spelers de kans om zich een weg naar roem, glorie en rijkdom te banen door lucratieve contracten aan te nemen in de verste uithoeken van het sterrenstelsel. De gesloten bèta van Space Punks is vanaf 14 juli te downloaden op PC. De open bèta staat gepland voor eind dit jaar en de release op consoles voor volgend jaar.

Space Punks is een top-down lootershooter en biedt te gekke, over-the-top actie in een unieke, oneerbiedige sciencefiction-omgeving. De wereld is zo ontworpen dat hij leeft, ademt en continu verandert - volledig in lijn met de creatieve missie van Flying Wild Hog om unieke games te creëren die spelers naar onverwachte en spannende nieuwe werelden transporteren. Hiervoor...
Review: Planet Zoo: Africa Pack
  • 0
  • 0
Planet Zoo is ondertussen zo'n anderhalf jaar oud, maar er zit nog geen sleet op de dierentuinformule. Op tijd en stond biedt ontwikkelaar Frontier Developments nieuwe content aan in de vorm van zowel gratis als betalende updates en downloadbare content. De meest recente toevoeging is het Africa Pack. Voor zo'n tien euro krijg je hiermee een aantal nieuwe dieren en tientallen nieuwe voorwerpen om je dierentuin mee aan te kleden.
Video licht verbeteringen The Legend of Zelda: Skyward Sword HD toe
  • 0
  • 0
Op 16 juli is het eindelijk zover, dan ligt The Legend of Zelda: Skyward Sword HD eindelijk in de winkelrekken. De game kwam in 2011 uit voor de Nintendo Wii en krijgt nu een verbeterde variant voor Nintendo Switch. Welke verbeteringen werden doorgevoerd, wordt getoond in onderstaande video. Zo mag je je onder andere verwachten aan betere prestaties, soepelere bewegingsbesturing en nieuwe knoppenbesturing.

De verbeteringen zijn inclusief:
  • Optionele hulp van Fi: Fi verschijnt alleen in cut-scenes of wanneer nodig en kan daarnaast handmatig worden opgeroepen voor advies of hulp
  • Verbeterde framerate: De game loopt nu op 60 beelden per seconde, waardoor de gameplay soepeler verloopt
  • Dialogen doorspoelen: Spelers kunnen de teksten die in beeld verschijnen vooruitspoelen door op de B-knop te drukken
  • Gestroomlijnde informatie over voorwerpen: Uitleg over verzamelbare voorwerpen, zoals insecten en materialen, verschijnt alleen de eerste keer...
Acht motoren en circuit onthuld voor RiMS Racing
  • 0
  • 1
Nacon en RaceWard Studio onthullen met plezier nieuwe gameplaybeelden van RiMS Racing, een gloednieuw motorrace-simulatieconcept dat op 19 augustus verschijnt voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en pc. Volgend op een geslaagde verschijning tijdens Steam Next Fest, waarbij enkele duizenden pc-spelers de kans kregen een exclusieve demo te spelen, neemt RiMS Racing spelers nu mee naar het Suzuka Circuit in een gameplayvideo die toont hoe een speler een complete ronde van het circuit voltooit.

Het Suzuka Circuit ligt in de buurt van de stad Nagoya en is bij racingfans bekend om zijn ongebruikelijke 8-vorm. In de video zien spelers de Kawasaki Ninja ZX-10RR 2019 over de baan scheuren. Deze motorfiets, een van de snelste ter wereld, heeft een buitengewoon hoge power-naar-gewicht-ratio die het mogelijk maakt om snelheden tot 300 km/u te halen.

RaceWard heeft 8 van de snelste motorfietsen ter wereld speelbaar gemaakt: de Kawasaki Ninja ZX-10 RR...
Star Wars: The Old Republic lanceert Legacy of the Sith-uitbreiding
  • 1
  • 1
Ter ere van het aanstaande tienjarig-jubileum van Star Wars: The Old Republic heeft BioWare Legacy of the Sith onthuld: de volgende grote uitbreiding die het begin inluidt van een nieuw tijdperk voor de MMORPG Star Wars: The Old Republic. Legacy of the Sith borduurt voort op de dynamische verhaallijn van Star Wars: The Old Republic en stuurt spelers op een militaire campagne om een cruciale planeet voor hun factie veilig te stellen terwijl ze het ultieme plan van Darth Malgus, de rebelse Sith, ontrafelen. Tevens introduceert de uitbreiding een nieuwe feature genaamd Combat Styles, die de spelersopties verbreedt en diverse quality of life-upgrades toevoegt. Star Wars-fans krijgen tijdens de feestdagen de kans om het bekroonde verhaal van Star Wars: The Old Republic opnieuw te ontdekken in Legacy of the Sith op pc via SWTOR.com en Steam. Hiermee wordt de aftrap gegeven voor het tienjarig-jubileum, dat gedurende heel 2022 wordt gevierd met de...
Ghost of Tsushima Director’s Cut aangekondigd
  • 3
  • 0
Schitterend nieuws voor zowel de fans van Ghost of Tsushima als degenen die de game nog niet hebben gespeeld op hun PlayStation 4. Sony heeft via de PlayStation Blog namelijk Ghost of Tsushima Director's Cut aangekondigd voor zowel PlayStation 5 als PlayStation 4.

De PlayStation 5-versie mag op heel wat verbeteringen rekenen. Zo kan je met Ghost of Tsushima aan de slag in dynamische 4K-beelden terwijl er gestreefd wordt naar zestig frames per seconde. Uiteraard zullen ook de DualSense controller-features aanwezig zijn. Zo zullen zowel de haptische feedback als adaptieve triggers weer hun opwachting maken om voor een ongekende ervaring te zorgen. Er wordt ook naar de fans geluisterd, want de game krijgt met de Director's Cut ook Japanse lip sync. Laatst vermelde uiteraard ook op PS4.

Naast de verbeteringen zal Ghost of Tsushima een uitbreiding ontvangen: de Iki Island Expansion. Hierin kan je een volledig nieuw eiland verkennen en wordt er een splinternieuw verhaal voorgeschoteld...
PlayStation koopt Nederlandse studio over
  • 0
  • 0
Eerder deze week maakte Sony bekend dat hun gaming-afdeling, bij iedereen bekend als PlayStation, de ontwikkelingsstudio Housemarque heeft overgenomen. Het lijkt er nu op dat de Japanners op overnameronde zijn, want PlayStation-baas Hermen Hulst heeft bekendgemaakt dat PlayStation de Nederlandse studio Nixxes Software heeft overgenomen.

Nixxes Software doet vermoedelijk bij niemand een belletje rinkelen en geheel onlogisch is dit niet. De ontwikkelaar brengt zelf geen games uit, maar ondersteunt andere studio's bij het ontwikkelen van games. Zo hielpen ze in het verleden al mee met de Xbox 360-versie van Rise of the Tomb Raider en hielp de studio mee met de ontwikkeling van Marvel's Avengers. Nixxes Software wordt nu dus ook een PlayStation Studio en zal ook hieronder vermoedelijk een ondersteunende rol spelen. Meer informatie vind je in...
Ratchet & Clank: Rift Apart heeft nu 120 Hz-modus
  • 0
  • 0
Ratchet & Clank: Rift Apart ligt sinds 11 juni in de winkelrekken voor PlayStation 5 en ondertussen heeft de game al enkele patches en updates ontvangen. Zo voegde de day one-patch bijvoorbeeld de Performance Mode toe. Gisteren werd een nieuwe patch gepubliceerd. Deze patch stelt je in staat om de game in 120 Hz te spelen op daarvoor geschikte monitoren en tv's.

Gezien de korte speelduur van Ratchet & Clank: Rift Apart hebben heel wat gamers het spel reeds uitgespeeld. Het is dan ook jammer om die update nu pas te zien verschijnen. Aan de andere kant is het spel op z'n best in 4K met ray tracing aan, iets wat niet mogelijk is in combinatie met de nieuwe update.
PS Plus-versie van Greedfall krijgt gratis update niet
  • 0
  • 1
Afgelopen januari werden PlayStation-gamers met een actief PlayStation Plus-abonnement getrakteerd op onder andere de PlayStation 4-versie van Greedfall. Sinds gisteren is de Complete Edition beschikbaar en naast een nieuwe uitbreiding zijn er ook enkele verbeteringen voor de next-gen consoles. De PS4- en Xbox One-games kunnen de update gratis downloaden, maar dat geldt niet voor de PlayStation Plus-versie.

PlayStation 4-gamers die de game afgelopen januari hebben geclaimd als onderdeel van hun abonnement, kunnen de game op hun PlayStation 4 spelen door backwards compatibility, maar mogen de gratis next-gen update op hun buik schrijven. Eerder was dit met bijvoorbeeld Control ook het geval.
Greedfall: Gold Edition viert launch met nieuwe trailer
  • 0
  • 0
GreedFall: Gold Edition, dé manier om deze fantasy adventure-RPG van Spiders Studio en Focus Home Interactive te beleven, is nu verkrijgbaar. Op PlayStation 5 en Xbox Series X|S geniet je naast de nieuwe downloadbare content ook van 4K-beelden, snellere laadtijden en verbeterde prestaties.

De Gold Edition biedt spelers niet enkel het basisspel van Greedfall aan, maar ook een splinternieuwe uitbreiding met de naam The De Vespe Conspiracy. Deze uitbreiding bevat nieuwe vijanden, uitrusting en een script met een twist dat verder gaat op het GreedFall-verhaal. Het nodigt je tevens uit om een voorheen onverkende regio van Teer Fradee te betreden en een gloednieuwe intrige aan te gaan. Navigeer je door een web van leugens, manipulatie en geheimen, terwijl je een schandelijke samenzwering ontrafelt die de krachtsverhoudingen bedreigt. Ontdek een onbekende regio van het eiland, vecht met vreemde nieuwe beesten en confronteer een nieuwe schurkachtige factie in je jacht naar de waarheid...
De gamereleases van juli 2021
  • 1
  • 5
Een nieuwe maand betekent een nieuwe BeyondGaming releasekalender! In deze special vind je de belangrijkste releases terug van deze maand. Onderstaande spellen staan garant voor uren spelplezier op eender welk platform dan ook.

6 juli

A Plague Tale: Innocence (PS5, XSX|S, Switch)

De releasekalender starten doen we met een spel uit 2019: A Plague Tale: Innocence. In dat jaar verscheen de game voor de vorige generatie consoles, terwijl er we vanaf vandaag mee aan de slag kunnen op de next-gen consoles en Nintendo Switch.
Games with Gold voor juli bekendgemaakt
  • 0
  • 0
Microsoft heeft de nieuwe Games with Gold bekendgemaakt. Naar maandelijkse gewoonte mag je weer rekenen op vier games die gedurende de maand juli te downloaden zijn. Er werd ook een begeleidende video gepubliceerd die je enkele beelden toont van de games in kwestie.

Planet Alpha: 1 tot en met 31 juli
Rock of Ages 3: Make & Break: 16 juli tot en met 15 augustus
Conker: Live & Reloaded: 1 tot en met 15 juli
Midway Arcade Origins: 16 tot en met 31 juli

Bordspelreview: Catan
  • 6
  • 4
Vorige week ging ik voor het eerst aan de slag met Carcassonne: één van dé twee klassiekers die uitgever 999 Games in z'n portfolio heeft zitten. Eentje is geentje, dus stuurde 999 Games me ook Catan op om onder handen te nemen. In tegenstelling tot Carcassonne had ik Catan wél al gespeeld, al maakte het bordspel nog geen deel uit van de collectie. Of het nu in de collectie blijft zitten, lees je in deze review.
EA maakt partners voor Battlefield 2042 bekend
  • 1
  • 0
Enkele absolute topgames met een miljoenenbudget kunnen rekenen op enkele exclusieve partners. Denk bijvoorbeeld aan Call of Duty en Marvel's Avengers waarvoor bepaalde zaken enkel voor PlayStation-gamers verschijnen. Zo lijkt nu de Xbox Series X|S de partner te worden voor Battlefield 2042. Wat dat betekent op vlak van content, werd niet bekendgemaakt.

Ter ondersteuning van Battlefield 2042 is EA verschillende samenwerkingen aangegaan met toonaangevende internationale merken om ervoor te zorgen dat het volgende deel van de Battlefield-franchise het beste deel ooit wordt. Deze partners zijn onder andere:
  • De officiële Battlefield 2042-consolepartner - Xbox: EA en Xbox werken samen om van de Xbox Series X|S de officiële console voor Battlefield 2042 te maken.
  • De officiële Battlefield 2042 PC-platformpartner voor graphics - NVIDIA: De samenwerking tussen EA, DICE en NVIDIA garandeert de ultieme PC-ervaring, aangedreven door next-gen GeForce...
Terug
Bovenaan