Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Joeri Temmerman

Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
De gamereleases van juli 2021
  • 1
  • 5
Een nieuwe maand betekent een nieuwe BeyondGaming releasekalender! In deze special vind je de belangrijkste releases terug van deze maand. Onderstaande spellen staan garant voor uren spelplezier op eender welk platform dan ook.

6 juli

A Plague Tale: Innocence (PS5, XSX|S, Switch)

De releasekalender starten doen we met een spel uit 2019: A Plague Tale: Innocence. In dat jaar verscheen de game voor de vorige generatie consoles, terwijl er we vanaf vandaag mee aan de slag kunnen op de next-gen consoles en Nintendo Switch.
Games with Gold voor juli bekendgemaakt
  • 0
  • 0
Microsoft heeft de nieuwe Games with Gold bekendgemaakt. Naar maandelijkse gewoonte mag je weer rekenen op vier games die gedurende de maand juli te downloaden zijn. Er werd ook een begeleidende video gepubliceerd die je enkele beelden toont van de games in kwestie.

Planet Alpha: 1 tot en met 31 juli
Rock of Ages 3: Make & Break: 16 juli tot en met 15 augustus
Conker: Live & Reloaded: 1 tot en met 15 juli
Midway Arcade Origins: 16 tot en met 31 juli

Bordspelreview: Catan
  • 6
  • 4
Vorige week ging ik voor het eerst aan de slag met Carcassonne: één van dé twee klassiekers die uitgever 999 Games in z'n portfolio heeft zitten. Eentje is geentje, dus stuurde 999 Games me ook Catan op om onder handen te nemen. In tegenstelling tot Carcassonne had ik Catan wél al gespeeld, al maakte het bordspel nog geen deel uit van de collectie. Of het nu in de collectie blijft zitten, lees je in deze review.
EA maakt partners voor Battlefield 2042 bekend
  • 1
  • 0
Enkele absolute topgames met een miljoenenbudget kunnen rekenen op enkele exclusieve partners. Denk bijvoorbeeld aan Call of Duty en Marvel's Avengers waarvoor bepaalde zaken enkel voor PlayStation-gamers verschijnen. Zo lijkt nu de Xbox Series X|S de partner te worden voor Battlefield 2042. Wat dat betekent op vlak van content, werd niet bekendgemaakt.

Ter ondersteuning van Battlefield 2042 is EA verschillende samenwerkingen aangegaan met toonaangevende internationale merken om ervoor te zorgen dat het volgende deel van de Battlefield-franchise het beste deel ooit wordt. Deze partners zijn onder andere:
  • De officiële Battlefield 2042-consolepartner - Xbox: EA en Xbox werken samen om van de Xbox Series X|S de officiële console voor Battlefield 2042 te maken.
  • De officiële Battlefield 2042 PC-platformpartner voor graphics - NVIDIA: De samenwerking tussen EA, DICE en NVIDIA garandeert de ultieme PC-ervaring, aangedreven door next-gen GeForce...
Review: Minute of Islands
  • 0
  • 0
De eerste helft van dit jaar bleef het qua grote releases redelijk kalm, al brengen komende herfst en winter ongetwijfeld weer heel wat lekkers. Tussen die enkele toppers die we dit jaar reeds kregen, zitten ook heel wat kleinere titels die wat aandacht verdienen. Zo ging ik aan de slag met Minute of Islands; een game die m'n aandacht trok door de handgetekende graphics. Ik wist echter niet dat het wel een heel vreemde ervaring zou worden...
Logitech G stelt nieuwe gaming headset voor
  • 0
  • 0
Logitech G heeft vandaag hun nieuwe lichtgewicht gaming headset geïntroduceerd die gamen een pak aangenamer moet maken. Tevens maakt de nieuwe headset deel uit van de Color Collection, waarbij de Logitech G335 Wired Gaming Headset beschikbaar zal zijn in drie kleuren: zwart, wit en de nieuwe mint kleur. Laatstgenoemde is exclusief beschikbaar via Logitech zelf en via Amazon. Om de collectie compleet te maken, zal Logitech G de eerder uitgebrachte G305 Wireless Gaming Mouse ook uitbrengen in diezelfde mint kleur zodat die muis ook beschikbaar is in dezelfde drie kleuren.

"De originele Color Collection portfolio was een enorm succes bij gamers over de hele wereld", zegt Ujesh Desai, algemeen directeur van Logitech G. "Met de Logitech G335 voegen we een nieuwe headset toe aan de range, terwijl we ook het gewicht verlagen om een super comfortabele ervaring te garanderen.”
Met 240 gram is de Logitech G335 Gaming Headset een van de lichtste gaming headsets op de markt...
Returnal-ontwikkelaar maakt nu deel uit van PlayStation Studios
  • 0
  • 0
Housemarque maakt al sinds 2013 games die exclusief op de PlayStation-consoles te spelen zijn, terwijl het de jaren ervoor ook games naar andere platformen bracht. Daar komt nu definitief een einde aan, want op de PlayStation Blog werd door Hermen Hulst bekendgemaakt dat Housemarque zich bij PlayStation Studios voegt en dus officieel lid is van de PlayStation-familie.

Housemarque, een Finse ontwikkelingsstudio die 25 jaar geleden werd opgericht, werkte altijd onafhankelijk. Nu het deel uitmaakt van een groter geheel, komt daar dus verandering in. Housemarque staat vooral bekend van Dead Nation, Super Stardust en PlayStation 4-launchgame Resogun. Eind april brachten ze de PlayStation 5-exclusieve game Returnal naar het gamende publiek.
Content roadmap voor Knockout City onthuld
  • 0
  • 0
Vandaag hebben EA en Velan Studios een inkijkje gegeven in de plannen voor de door trefbal geïnspireerde hit Knockout City met een roadmap voor de content die spelers vanaf nu tot het einde van het jaar kunnen verwachten. Vanaf 27 juli gaat Knockout City Season 2 live met een nieuwe map, een nieuwe Special Ball, drie Special Events, nieuwe Season Contracts, vijf nieuwe Playlists en de introductie van een nieuwe Daily Login Bonus: een willekeurige beloning die spelers krijgen voor elke dag waarop ze spelen. Binnenkort volgt meer informatie.

Met meer dan vijf miljoen spelers in slechts twee weken blijven EA en Velan Studios de mooie dingen maken waar de fans zo gek op zijn in Knockout City, met elke negen weken een nieuw seizoen, waarbij Season 3 en Season 4 respectievelijk deze herfst en in de winter worden onthuld. Dankzij de inspanningen van het team voor de live-service van het spel en de samenwerking met de community zal Knockout City ieder seizoen nog verder worden uitgebreid...
Scarlet Nexus nu beschikbaar!
  • 0
  • 1
Scarlet Nexus is nu verkrijgbaar op Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 en pc en om de lancering in de schijnwerpers te plaatsen, werd er zoals gewoonlijk een launch trailer gepubliceerd. Binnenkort mag je trouwens onze review verwachten!

Sluit je aan bij de Other Suppression Force, de thuishaven van de beste psionische krijgers, en kruip in de huid van Yuito of Kasane voor spannende psychokinesische actie en een unieke kijk op het verhaal, afhankelijk van je eerste keuze.

Yuito vecht met zijn zwaarden op korte afstand, terwijl Kasane gespecialiseerd is in aanvallen op middellange afstand met vliegende messen. Kies degene die het beste bij jouw speelstijl past en duik in New Himuka om het samen met je teamleden op te nemen tegen de Others, waarvan je krachten kunt lenen als Pyrokinesis, Teleportatie, Onzichtbaarheid, Duplicatie en nog veel meer.

Bordspelreview: Carcassonne
  • 6
  • 6
Met schaamrood op de wangen moet ik deze bordspelreview beginnen. Hoewel ik een grote fan ben van alles wat met boardgames te maken heeft en ik er honderden in de collectie heb, moet ik toegeven dat klassiekers als Carcassonne en Catan ontbreken. De review van Catan volgt komende week, maar eerst ging ik meermaals aan de slag met het ondertussen 21 jaar oude Carcassonne. Nu pas? Jep! 999 Games wil deze zomer de klassiekers Catan en Carcassonne weer in de schijnwerpers plaatsen. En voor Carcassonne is dat terecht, zo blijkt.
Windows 11 wordt de beste Windows voor videogames
  • 1
  • 1
Gisteren, tijdens het What's Next for Windows-evenement, heeft Microsoft de volgende generatie Windows aangekondigd: Windows 11. Videogames zijn altijd fundamenteel geweest voor Windows. Microsoft ziet Windows als een magische plek, waar iedereen kan spelen, contact maken met vrienden en creëren. Vandaag zijn ze dan ook verheugd Windows 11 aan te bieden, met betere graphics, een geweldige snelheid en een fantastische selectie games.

Games worden mooier dan ooit dankzij Auto HDR, een unieke functie voor Windows 11 die titels verbetert die zijn ontworpen onder DirectX 11 of hoger en die tot nu toe alleen SDR (Standard Dynamic Range) bood, want je voegt automatisch HDR toe. Hierdoor kunnen compatibele games een breder scala aan kleuren en helderheid weergeven, wat het beeld verrijkt en verdiept.

Natuurlijk zouden graphics en snelheid niets zijn zonder games. Daarom heeft Microsoft Xbox Game Pass voor pc gemaakt, een abonnement dat je toegang geeft tot een bibliotheek met meer dan...
Kerbal Space Program: Enhanced Edition Complete nu beschikbaar voor PS4 en Xbox One
  • 0
  • 0
De titel van de game is een mond vol, maar Kerbal Space Program: Enhanced Edition Complete is vanaf vandaag beschikbaar voor PlayStation 4 en Xbox One. Daarnaast kondigde uitgever Private Division aan dat de game komende herfst voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S zal verschijnen. Degenen die een PS4- of Xbox One-versie hebben, krijgen de next-gen upgrade gratis.

De game is ondertussen tien jaar oud en momenteel is het ontwikkelingsteam hard aan het werk om ons volgend jaar Kerbal Space Program: 2 voor te schotelen. En dat is niet alles. Vandaag verschijnt ook update 1.12 'On Final Approach' voor PC met een aantal toevoegingen en verbeteringen voor de game, inclusief:
  • Een nieuwe Maneuver-tool app om maneuver nodes te creëren voor reizen tussen hemellichamen
  • Een nieuwe slim suit optie
  • Nieuwe onderdelen: Vuurwerk dispensers en zonnepanelen
  • Een wekker om belangrijke gebeurtenissen bij te houden
  • Nieuwe easter eggs in het zonnestelsel om te ontdekken
  • En meer...
The Dungeon of Naheulbeuk komt naar consoles
  • 0
  • 0
Artefacts Studio brengt het Naheulbeuk-universum naar consoles! Naheulbeuk is een originele creatie van de Franse auteur John Lang. Het begon als een zeer populaire audiokomedieserie die rollenspellen en heroïsche fantasietrofeeën parodieerde. Het verhaal is beschikbaar in het Engels, als een videogame op pc en straks ook op consoles.

The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos combineert het plezier, de creativiteit en de chaos van een epische fantasy tabletop campaign met de uitdaging van de allerbeste tactische RPG-games en levert zo een avontuur af dat je nog nooit eerder hebt gespeeld. Ben je klaar om je te storten op een tactische RPG boordevol charme, humor en gekke personages?!

Sluit je aan bij de Ranger, Elf, Dwerg en de rest van de bende in een epische RPG vol humor en verrassingen. Ze zijn onhandig, onervaren en pittig, maar... ze zullen elkaars gezelschap moeten verdragen om de schat van de dungeon te bemachtigen. Leid dit team van onwaarschijnlijke helden in een...
GreedFall: Gold Edition komt op 30 juni naar next-gen consoles
  • 0
  • 0
GreedFall, de Fantasy RPG van ontwikkelaar Spiders Studio en uitgever Focus Home Interactive verschijnt samen met de nieuwe Gold Edition op 30 juni met verbeterde 4K-beelden, snellere laadtijden en verbeterde prestaties op PlayStation 5 en Xbox Series X|S! De Gold Edition komt inclusief de basisgame en nieuwe uitbreidingen: The De Vespe Conspiracy. Deze uitbreiding brengt een gloednieuw avontuur naar console- en pc-spelers binnen de onbekende gebieden van Teer Fradee. Nieuwe vijanden, gear en een uitgebreid verhaal dat verder borduurt op het bekroonde verhaal uit GreedFall.

Via onderstaande screenshots zie je alvast enkele beelden van wat je op 30 juni kan verwachten.

Begin vandaag een kleurrijke en mystieke reis in Legend of Mana
  • 0
  • 0
Square Enix maakt vandaag bekend dat Legend of Mana, de geremasterde versie van het vierde deel in de Mana-serie, nu verkrijgbaar is voor Nintendo Switch, PlayStation 4 en pc via Steam.

In Legend of Mana gaan spelers op reis om de mystieke Mana Tree te vinden die hen in een droom is verschenen, om vervolgens te ontdekken dat de wereldkaart leeg is. In de loop van het avontuur kunnen spelers speciale artefacten verzamelen die ze op de kaart kunnen plaatsen om steden en kerkers tot leven te brengen via het unieke Land Creation-systeem. Daarnaast kunnen spelers eieren verzamelen en uitbroeden om monsters te krijgen die tijdens gevechten een pootje kunnen helpen. Op basis van de keuzes die spelers maken kunnen ze op verschillende manieren in het verhaal vorderen, wat elke speler een persoonlijke en unieke gameplay-ervaring biedt.

Morgen verschijnt de demo voor NEO: The World Ends with You
  • 0
  • 0
Square Enix maakt vandaag bekend dat morgen een gratis speelbare demo van de actie-RPG NEO: The World Ends with You beschikbaar komt in de PlayStation Store en Nintendo eShop. Dit langverwachte vervolg op de RPG-klassieker The World Ends with You verplaatst spelers naar de bruisende straten van Shibuya, waar ze met hoofdrolspeler Rindo moeten zien te overleven terwijl ze gedwongen deelnemen aan de sinistere "Reapers' Game'', een spel waarin op leven of dood wordt gestreden.

Daarnaast onthulde Square Enix de NEO: The World Ends with You Final Trailer, die meer laat zien van het anime-achtig vormgegeven Shibuya vol winkels en restaurants, de kleurrijke personages en de gevaren die Rindo en de Wicked Twisters moeten overwinnen om in de Reapers’ Game te vorderen.

NEO: The World Ends with You verschijnt op 27 juli voor PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Video geeft heel wat prijs van The Legend of Zelda: Skyward Sword HD
  • 0
  • 0
Volgende maand, op 16 juli om precies te zijn, is het zover: dan verschijnt The Legend of Zelda: Skyward Sword HD voor Nintendo Switch. Een absolute must voor gamers die deze Zelda-game nog niet hebben gespeeld.

Om je al op te warmen voor deze remake, publiceerde Nintendo een erg uitgebreide video waarin heel wat aspecten van de game worden toegelicht. Zo krijg je heel wat van de spelwereld te zien waarin uiteraard ook de kerkers aan bod komen. Ook het verhaal komt uitgebreid aan bod. The Legend of Zelda: Skyward Sword verscheen oorspronkelijk in 2011 voor Nintendo Wii.

Trailer voor Sniper Ghost Warrior Contracts 2 geeft PS5-releasedatum vrij
  • 0
  • 0
Sniper Ghost Warrior Contracts 2 krijgt gemengde kritieken van zowel pers als gamers, maar toch is ontwikkelaar en uitgever CI Games erin geslaagd een trailer te publiceren waarin heel wat positieve quotes de revue passeren. Daarnaast geeft die trailer ook de releasedatum van de PlayStation 5-versie vrij. Die versie verschijnt op 24 augustus voor Sony's next-gen console en zal 39,99 euro kosten.

De game ligt sinds begin deze maand in de winkelrekken voor Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 4 en pc. De PS5-versie liep helaas vertraging op. Of de DualSense-features daar iets mee te maken hebben, is niet bekend. Verder ondersteunt de PS5-versie ook verbeterde graphics, snellere laadtijden en wordt er een Performance Mode toegevoegd die je toelaat van in 2K aan 60 frames per seconde te spelen.

Releasedatum voor Aliens: Fireteam Elite aangekondigd in trailer
  • 0
  • 0
We hebben er even op moeten wachten, maar vandaag maakte uitgever Focus Home Interactive bekend dat we deze zomer nog met Aliens: Fireteam Elite aan de slag kunnen en meer bepaald op dinsdag 24 augustus. PS5-, PS4-, Xbox- en pc-gamers kunnen vanaf die datum aan de slag met de shooter. Een releasedatum zonder meer is wat magertjes, dus werd er ook een nieuwe trailer gepubliceerd waarin we wat van de gameplay te zien krijgen. De releasedatum van deze shooter lekte eerder vandaag uit via de Amerikaanse keten BestBuy.

Aliens: Fireteam Elite is een coöperatieve shooter waarin de spelers reageren op een noodsignaal van een andere planeet. Het is aan dat team van spelers om de Xenomorphs met de grond gelijk te maken.

Red de wereld nog maar eens in nieuw Marvel's Avengers-evenement
  • 0
  • 0
Vanaf nu is er een nieuw evenement in Marvel's Avengers te spelen die spelers een grote nieuwe dreiging biedt om te bestrijden: de Cosmic Cube van Scientist Supreme Monica Rapaccini.

Tijdens de gebeurtenissen van Marvel's Avengers Operation: Hawkeye - Future Imperfect, ontdekten de Avengers de dreiging van een geheim wapenproject dat werd ontwikkeld door AIM en wetenschapper Supreme Monica Rappaccini: de Cosmic Cube. Dit ongelooflijk krachtige voorwerp verscheen voor het eerst in Tales of Suspense # 79 in juli 1966 en is in staat om op onbekende schaal over alle materie en energie in het universum te heersen. En nu is dit wapen terechtgekomen in de handen van het even gestoorde als geniale brein van Advanced Idea Mechanics.

Het moment is gekomen waarop spelers Monica de Cosmic Cube afhandig moeten maken in een nieuwe Villain Sector-missie die vandaag beschikbaar is: "Beating the Odds." Maar de immense kracht van het wapen heeft haar tot een nog grotere bedreiging gemaakt...
Terug
Bovenaan