Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Joeri Temmerman

Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
A Plague Tale: Innocence krijgt next-gen update en komt naar Switch
  • 0
  • 1
Tijdens afgelopen E3-beurs, die dit jaar volledig digitaal gehouden werd, werd A Plague Tale: Requiem aangekondigd. De vorige game, A Plague Tale: Innocence, wordt door velen als een verborgen parel beschouwd. Voor wie die game gemist heeft, is er nu goed nieuws. Zo maakte uitgever Focus Home Interactive bekend dat de game binnenkort een next-gen update krijgt. Betere graphics (4K), 60 frames per seconde, 3D-audio en snellere laadtijden moeten de game naar een hoger niveau tillen.

Ook voor wie een Nintendo Switch in huis heeft, heeft de ontwikkelaar goed nieuws. Zo werd aangekondigd dat de game als cloudgame naar Nintendo's hybride console komt. Zowe de Switch- als next-gen versie verschijnt op 6 juli.

Roguebook nu beschikbaar voor pc
  • 0
  • 0
Het is tijd dat avonturiers hun troefkaarten gaan spelen! Roguebook, de roguelike deckbuilder die wordt ontwikkeld door Abrakam Entertainment en mede is ontworpen door Richard Garfield, maker van Magic: The GatheringT, is nu verkrijgbaar op Steam. Roguebook vindt plaats in de fantasy-wereld van Faeria. Je moet een team van twee helden samenstellen en de legendes van het Roguebook verslaan in tactische turn-based-gevechten. Het Roguebook is een vervloekt boek waarvan het bestaan alle levende wezens bedreigt.

Roguebook is nu verkrijgbaar op Steam en verschijnt later voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en Nintendo Switch.

The Elder Scrolls Online: Console Enhanced-editie nu verkrijgbaar
  • 0
  • 0
De next-gen upgrade voor The Elder Scrolls Online: Console Enhanced-editie is nu beschikbaar. Als je The Elder Scrolls Online bezit of koopt voor Xbox Series X|S, PS5, Xbox One of PS4 ontvang je gratis toegang tot de ESO: Console Enhanced-editie op next-gen. Xbox Game Pass-leden profiteren eveneens van de voordelen van de Console Enhanced-editie als ze op Xbox Series X|S spelen.

De release van de The Elder Scrolls Online: Console Enhanced-editie is een mijlpaal waarbij de tweede generatie consoles een echte Elder Scrolls Online-ervaring ontvangen. Hier is een voorproefje van de upgrades waar spelers naar uit kunnen kijken:
  • Next-gen-prestaties: Dankzij de next-gen kracht van Xbox Series X|S en PlayStation 5 loopt de game nu met een soepele 60 fps in 'Performance Mode'. Als je een visueel spektakel zoekt, kunnen Xbox Series X- en PS5-spelers in de 'Fidelity Mode' genieten van native 4K met 30 fps en Xbox Series S-spelers van 1440p met 30 fps.
  • Grotere draw distance: Voor...
Review: Chicken Police - Paint it RED
  • 0
  • 1
Soms wordt er wel eens gezegd dat er enkel maar kiekens werken bij de politie. Hoewel ik dat kan bevestigen noch ontkennen, moeten ze bij ontwikkelstudio The Wild Gentlemen hetzelfde gedacht hebben. Zij ontwikkelden namelijk Chicken Police; een detectivegame die vorig jaar in de digitale winkelrekken verscheen. Om de fysieke release vandaag in de schijnwerpers te plaatsen, presenteer ik jullie met graagte de review.
Dragon Ball Z: Kakarot komt in september naar Nintendo Switch
  • 1
  • 0
De meest uitgebreide en nauwkeurige hervertelling van het epos van Goku - Dragon Ball Z: Kakarot - komt op 24 september naar de Nintendo Switch. Speel het spel overal, ontmoet geliefde vrienden, vecht tegen machtige vijanden en herbeleef een van de meest iconische verhalen vanaf de komst van Raditz tot het laatste gevecht tegen Buu! De Nintendo Switch-versie bevat de A New Power Awakens Set. Hiermee kunnen spelers vechten tegen twee exclusieve bazen Beerus en Golden Frieza terwijl ze de goddelijke transformaties voor Goku en Vegeta ontgrendelen.

De DLC - Trunks the Warrior of Hope - is vanaf de lancering beschikbaar in de eShop.

DOOM Eternal: The Ancient Gods – Part One nu beschikbaar op Nintendo Switch
  • 0
  • 0
Je hebt gevochten, gewoegd en gezweet op een door demonen geteisterde aarde en in de kosmos. Nu gaat de saga van de DOOM Slayer verder met DOOM Eternal: The Ancient Gods – Part One, vandaag beschikbaar op Nintendo Switch. Deze single-player downloadbare uitbreiding voor DOOM Eternal zet de strijd van de Slayer tegen het kwaad voort, nu een onevenwichtige macht alles lijkt te bedreigen. Reis door de dimensies terwijl je vecht om het evenwicht te herstellen.

Met The Ancient Gods – Part One op Nintendo Switch kunnen spelers de strijd aangaan met demonen waar ze ook gaan – thuis of onderweg, want DOOM Eternal The Ancient Gods – Part One kan vandaag worden gedownload via de Nintendo Store. Ook vandaag verkrijgbaar is de DOOM Eternal Deluxe Edition, inclusief de basis DOOM Eternal Game, The Ancient Gods – Part One en The Ancient Gods – Part Two (wordt later uitgebracht). Een exemplaar van DOOM Eternal is niet vereist om The Ancient Gods – Part One te downloaden en te spelen...
Nieuwe trailer plaatst Mario + Rabbids Sparks of Hope nog eens in de kijker
  • 0
  • 1
Enkele dagen geleden werd Mario + Rabbids Sparks of Hope met een cinematische trailer aangekondigd tijdens de E3-persconferentie van Ubisoft. Gisteren was het dan de beurt aan Nintendo, waarbij tijdens de Nintendo Direct een nieuwe trailer van de game werd gepubliceerd.

In de trailer wordt wat uitleg verschaft over de game, terwijl zowel korte videofragmenten als gameplay te zien is. Mario + Rabbids Sparks of Hope moet ergens in de loop van volgend jaar voor Nintendo Switch verschijnen, maar een precieze releasedatum werd niet aangekondigd.

Twee uitbreidingen voor Hyrule Warriors: Age of Calamity aangekondigd
  • 0
  • 0
Tijdens afgelopen Nintendo Direct werd bekendgemaakt dat Hyrule Warriors: Age of Calamity twee uitbreidingen zal krijgen. Deze uitbreidingen maken deel uit van de Expansion Pass. De eerste uitbreiding, Pulse of the Ancients genaamd, verschijnt al op 18 juni. In november volgt dan de tweede uitbreiding (Guardian of the Remembrance).

In de eerste uitbreiding krijg je meer wapentypes, nieuwe uitdagende vijanden en enkele extra personages. Over de tweede uitbreiding volgt binnenkort meer informatie.

Metroid Dread op komst naar Nintendo Switch
  • 0
  • 0
Er volgden tijdens afgelopen Nintendo Direct heel wat aankondigingen en de komst van Metroid Dread is er een van. Metroid Dread moet je de Metroid-ervaring met een 2D-jas erover voorschotelen. Daarnaast werd bekendgemaakt dat er ook twee op de game gebaseerde amiibo uitgebracht zullen worden: Samus Aran zelf en E.M.M.I. Zowel deze amiibo als Metroid Dread verschijnen op 8 oktober.

In eenzelfde ademzucht werd ook Metroid Prime 4 genoemd, maar daar werden helaas geen beelden van getoond. Het team is dus wel nog altijd aan de game bezig, maar er is momenteel geen nieuwe informatie te delen.

Marvel's Guardians of the Galaxy verschijnt ook voor Nintendo Switch
  • 0
  • 0
Marvel's Guardians of the Galaxy werd afgelopen weekend tijdens de E3-show van Square Enix aangekondigd. Toen werd bevestigd op welke platformen de game zou verschijnen, al ontbrak de Nintendo Switch. Daar kwam vandaag dan echter verandering in.

Tijdens afgelopen Nintendo Direct werd bevestigd dat Marvel's Guardians of the Galaxy, dat ontwikkeld wordt door Eidos-Montréal, ook voor Nintendo Switch zal verschijnen. Misschien wel het mooiste aan het verhaal is dat Switch-gamers geen dag langer moeten wachten, want de versie verschijnt zoals alle overige platformen op 26 oktober.
Eerste teaser van vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild getoond!
  • 0
  • 0
Veel informatie is er niet en ik ga er dus ook niet veel woorden aan vuilmaken. Leun nu vooral achterover en geniet van de allereerste trailer voor het nog naamloze vervolg van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De game moet volgend jaar al verschijnen voor Nintendo Switch.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is een van de best beoordeelde Nintendo Switch-games en bijgevolg een absolute topper. Er is geen twijfel mogelijk dat we ook bij het vervolg versteld zullen staan.

Drie Life is Strange-games komen naar Nintendo Switch
  • 0
  • 0
We hebben erg goed nieuws voor degenen met een Nintendo Switch in huis, want tijdens de E3-gerelateerde Nintendo Direct die daarnet plaatsvond, werd aangekondigd dat er maar liefst drie Life is Strange-games naar de console komen.

Zo komt de Life is Strange Remastered Collection, bestaande uit Life is Strange en Life is Strange: Before the Storm naar Nintendo Switch. Nog beter nieuws is dat ook het pas aangekondigde Life is Strange: True Colors voor de hybride console zal verschijnen. Duid 10 september maar aan in je kalender! Alleen al voor de soundtrack moet je het doen.

ELEX 2 aangekondigd met trailer
  • 1
  • 1
We hebben er even op moeten wachten, maar ELEX II is eindelijk aangekondigd. In dit nieuwe deel ga je aan de slag enkele jaren nadat Jax de Hybrid heeft verslagen.

Net zoals de voorganger wordt ELEX een open-world RPG waarin je terugkeert naar de postapocalyptische Science Fantasy-wereld Magalan. Hoewel Jak de Hybrid heeft verslagen, duikt er echter een nieuwe dreiging op. En het is aan jou om die te stoppen!

Stokstaartjes en meer in Planet Zoo: Africa Pack
  • 0
  • 1
Hoewel steeds meer mensen komende vakantie weer op reis zullen vertrekken, houden sommigen zich in om verre bestemmingen te kiezen. Planet Zoo kan daarin soelaas brengen, want met het nieuwste pakket aan downloadbare content word je meegenomen naar Afrika.

Ontwikkelaar Frontier publiceerde een trailer waarin enkele nieuwe diersoorten worden getoond die je mag verwachten in Planet Zoo: Africa Pack. Uiteraard stelen stokstaartjes de show, maar ook zwartvoetpinguïns, de fennek en zuidelijke witte neushoorn worden geïntroduceerd. Daar blijft het niet bij, want zoals gewoonlijk worden naast dieren ook nieuwe decorelementen aan de game toegevoegd.

Assassin's Creed Valhalla krijgt met Mastery Challenge nieuwe gamemodus
  • 0
  • 0
Assassin’s Creed Valhalla krijgt een tweede grote update met gratis content voor alle spelers. De update is vanaf vandaag beschikbaar en introduceert een nieuwe gamemodus, het Hugrheim-rijk en nieuwe beloningen.

De nieuwe gamemodus, Mastery Challenge, is speelbaar vanaf Power Level 221 en wanneer de verhaallijnen van Grantebridgescire en Ledecestrescire voltooid zijn. Eivor ontmoet Hildiran, een mysterieuze reiziger die uit het niets verschijnt in Ravensthorpe na een meteoorinslag. Hildiran is een meester in de kunst van strijdmeditatie; een geheime trainingsvorm die Eivor zwaar op de proef stelt. Verspreid over heel Engeland duiken mysterieuze altaren op, waar Eivor, door te mediteren, toetreedt tot het Hugrheim-rijk. Hier staan drie soorten beproevingen te wachten:
  • Beproeving van de Beer: Spelers testen hun kracht en strijdvaardigheid.
  • Beproeving van de Wolf: Speler testen hun mikvaardigheid.
  • Beproeving van de Raaf: Spelers testen hun sluipvaardigheid.
Om...
Volg hier zo dadelijk de Nintendo Direct
  • 0
  • 0
Straks start de E3-gerelateerde Nintendo Direct en zoals gewoonlijk mogen we enkele nieuwe aankondigingen verwachten. Uiteraard zal de Nintendo Switch weer in de belangstelling staan. De Nintendo Direct start om 18 uur en zal heel wat games tonen die nog dit jaar het levenslicht zullen zien.

De Nintendo Direct is te volgen via onderstaande YouTube-video. Het enige wat je rest is over een groot uur afstemmen op het YouTube-kanaal van Nintendo België.

Trailer toont vierde Call of Duty-seizoen
  • 1
  • 0
Binnenkort kunnen we aan de slag met het vierde seizoen van Call of Duty Warzone en Call of Duty Black Ops: Cold War. In dit nieuwe seizoen krijg je vier nieuwe multiplayermaps, vijf nieuwe wapens en er worden nieuwe points of interests toegevoegd in Verdansk. Ook een nieuwe zombiemap komt eraan. Onderstaande trailer toont alvast wat je kan verwachten.

Het vierde seizoen, dat gratis te spelen is, start op 17 juni.

Nieuwe trailer en demo voor WRC 10
  • 0
  • 0
NACON en ontwikkelstudio KT Racing kondigen met plezier aan dat WRC 10 aanwezig is op Steam Next Fest. Van 16 tot 22 juni is een gratis demo van WRC 10, de officiële game van het FIA World Rally Championship, exclusief speelbaar op Steam. De nieuwste editie van de rallysimulator verschijnt op 2 september 2021 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc (Steam). Vandaag werd ook één van de vele historische evenementen in de game onthuld: de Acropolis Rally van Griekenland.

Tijdens Steam Next Fest kunnen pc-spelers een exclusieve demo van WRC 10 spelen. De demo omvat drie complete, nieuwe special stages die aan de kalender van dit seizoen zijn toegevoegd: Estland (grind), Kroatië (asfalt) en Spanje (asfalt). Log morgen in op Steam voor een volledig overzicht van de nog realistischere rijervaring en physics, die alom geprezen werden in WRC 9...
Resident Evil Village krijgt DLC
  • 0
  • 0
Het op 7 mei verschenen Resident Evil Village krijgt 'binnenkort' downloadbare content. Dat bleek uit de E3-persconferentie die uitgever Capcom gisteren gaf. Helaas zijn er bijzonder (eigenlijk geen) details bekendgemaakt. Het enige wat Capcom kwijt kon, is dat het luistert naar de fans die om meer content vragen.

Wat de downloadbare content in zal houden en wanneer we die mogen verwachten, werd helaas niet aangekondigd. Wel verschijnt volgende maand Resident Evil Re:Verse; de multiplayermodus voor Resident Evil Village.
Filmreview: Pieter Konijn 2: Stad op Stelten
  • 2
  • 2
Met twee kinderen in huis -een zoon van acht en een dochter van zeven- moet ik mezelf soms opofferen en meekijken naar kinderfilms. Hoewel ze ook films als Iron Man of Spider-Man weten te smaken, gaat hun voorkeur toch uit naar films die specifiek voor hen zijn bedoeld. Toen ik de kans kreeg om vroegtijdig naar Pieter Konijn 2: Stad op Stelten te gaan kijken, moest ik het hen alleszins geen twee keer vragen...
Terug
Bovenaan