Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Rollerdrome nu verkrijgbaar voor PlayStation en pc
  • 0
  • 0
Private Division en Roll7 hebben vandaag aangekondigd dat Rollerdrome, een gloednieuw, zeer fantasierijk thirdperson schiet-skatespel, nu verkrijgbaar is op PlayStation 5, PlayStation 4 en op pc via Steam. Dit nieuwe spel komt van Roll7, de makers van OlliOlli World, een van de hoogst gewaardeerde spellen van dit jaar.

Rollerdrome is een spannend singleplayer schietspel dat arenagevechten, vloeiende bewegingen en technische trucs samenbrengt om “flowstate chaos” te creëren. Het spel speelt zich af in 2030, in een wereld waarin het publiek wordt afgeleid van een steeds naargeestigere politieke ontwikkeling door het geweld en de buitensporigheid van een brute nieuwe arenasport: Rollerdrome. Deelnemers worden gekozen het in een reeks uitdagingen op te nemen tegen de dodelijke huisspelers, waarin ze uitschakelingen combineren met flitsende trucs, terwijl ze talloze uitdagingen tot een goed einde brengen en proberen te overleven. Spelers stappen in de rolschaatsen van Kara Hassan, een...
Ontdek alles over de gameplay en modi in JoJo's Bizarre Adventure: All-Star Battle R
  • 1
  • 0
Rohan Kishibe en Koichi Hirose, twee van de hoofdpersonages uit JoJo's Bizarre Adventure: Diamond is Unbreakable, lopen mee met spelers door deze trailer waarin de mechanieken en modi van het spel worden uitgelegd. In JoJo's Bizarre Adventure: All-Star Battle R zullen veel verschillende soorten vaardigheden botsen en zullen spelers in staat zijn om diegene te vinden die ze het liefst gebruiken in de strijd. Personages die Hamon en Mode gebruiken uit de eerste twee hoofdstukken van JoJo's Bizarre Adventure zullen het opnemen tegen andere personages die Stands gebruiken; de populaire vaardigheid geïntroduceerd in Stardust Crusaders, en zelfs Mounted vechters, zoals Diego Brando uit Steel Ball Run. Elk type vaardigheid zal zijn sterke en zwakke punten hebben in de strijd.

Maar vaardigheden zullen niet de enige manier zijn om het tij in het voordeel van spelers te doen keren tijdens gevechten. Ze zullen een Assist-personage kunnen kiezen om hen te helpen of de Stylish Guard kunnen...
Life is Strange Arcadia Bay Collection komt op 27 september naar de Nintendo Switch
  • 0
  • 0
Square Enix heeft vandaag bekendgemaakt dat Life is Strange Arcadia Bay Collection op 27 september 2022 verschijnt voor de Nintendo Switch. Dit wordt de eerste keer dat deze geliefde verhalende ervaringen beschikbaar zijn op dit portable platform. Maak kennis met een onvergetelijke cast aan personages in twee aangrijpende verhalen – met geremasterde beelden en verbeterde animaties die zijn geoptimaliseerd voor de Nintendo Switch. Gebruik de bovennatuurlijk rewind-kracht van Max of de bijdehante houding van Chloe om je eigen wending te geven aan de schokkende gebeurtenissen in Arcadia Bay.

De Life is Strange Arcadia Bay Collection bevat de delen ‘Life is Strange Remastered’ en ‘Life is Strange: Before the Storm Remastered’. De fysieke versie van de game is nu beschikbaar voor pre-orders.

Deze gloednieuwe verzameling biedt:
  • Twee complete games
  • Geremasterde beelden, zowel personages als omgevingen zijn verbeterd en geoptimaliseerd voor de Switch
  • Verbeterde...
Laatste batch Game Pass-titels voor deze zomervakantie aangekondigd
  • 0
  • 2
Binnen een goede twee weken zit de zomervakantie er alweer op en herbegint de dagelijkse rat race voor de meesten onder ons. Gelukkig heeft Microsoft nog een nieuwe lading aan spellen klaar voor ons om te ontdekken via Game Pass. In het lijstje vind je een diverse selectie aan games, waaronder een HD-remaster van een klassieker en een van Ubisofts beste games van de afgelopen jaren. Het volledige lijstje vind je hieronder en als je meer wilt ontdekken over de titels, dan kan je zoals steeds terecht op de blog van Xbox.

Tweede lading Game Pass-games voor augustus:
  • Coffee Talk (cloud, console en pc) ID@Xbox - nu beschikbaar
  • Midnight Fight Express (cloud, console en pc) ID@Xbox – 23 augustus
  • Exapunks (pc) ID@Xbox – 25 augustus
  • Opus: Echo of Starsong – Full Bloom Edition (console en pc) – 25 augustus
  • Commandos 3 – HD Remaster (cloud, console en pc) – 30 augustus
  • Immortality...
Bordspelreview: Virtù
  • 2
  • 5
Als bordspelliefhebber van het (iets) zwaardere werk, had je vroeger de keuze uit ofwel eurogames, spellen waarbij het spelmechanisme centraal staat, ofwel de zogenaamde Ameritrash games, waarbij het thema en de interactie tussen de spelers, al dan niet met het nodige gerol van de dobbelstenen, het voortouw nemen. De laatste jaren zien we echter steeds meer hybride spellen die de interactie en de thematische setting van Ameritrash proberen te huwen met spelmechanismen uit eurogames. El Grande is waarschijnlijk een van de eerste van dit soort hybride spellen, maar de trend lijkt er pas echt gekomen te zijn met Blood Rage, Scythe en Gloomhaven, drie immens populaire spellen die aantonen dat je niet per se dobbelstenen nodig hebt om een thematisch rijk en interactief spel te hebben.
Preview: The Diofield Chronicle
  • 0
  • 2
Tijdens de State of Play van maart 2022 kondigde Square Enix The DioField Chronicle aan, een nieuw tactisch rollenspel ontwikkeld door Lancarse, de Japanse studio achter Etrian Odyssey I en II, Zanki Zero: Last Beginning en meer recent Monark. Met The DioField Chronicle leken ze een spirituele opvolger te maken van Final Fantasy Tactics en Tactics Ogre, die binnenkort zelf een remaster krijgt met Tactics Ogre: Reborn. Maar de ontwikkelaars voegden een grote verandering toe: in plaats van turn-based, worden de gevechten deze keer in real-time uitgevochten.
Nieuwe Gotham Knights-trailer toont Red Hood in actie
  • 0
  • 1
Warner Bros. Games en DC onthulden vandaag een nieuwe gameplaytrailer voor Gotham Knights, de aankomende actie-RPG in open wereld die wordt ontwikkeld door Warner Bros. Games Montréal en die op 25 oktober 2022 verschijnt voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.

De video bevat nieuwe gameplay en speciale tussenfilmpjes van Red Hood, ook bekend als Jason Todd. Red Hood, een intense nachtwaker met een kort lontje, is een goedgetrainde scherpschutter en keiharde man-tegen-man vechter die de maximale menselijke kracht heeft bereikt, waardoor hij uitstekend is in zowel mêleegevechten als gevechten op afstand. Na zijn gewelddadige dood en daaropvolgende verrijzenis in de Lazarus Pit verkreeg Red Hood magische krachten die hem helpen in de strijd en waarmee hij zich door de lucht kan verplaatsen om de stad te doorkruisen. Ondanks zijn ingewikkelde verleden heeft Red Hood zich verzoend met de Batman-familie en heeft hij dodelijke gevechtsmethoden afgezworen bij het beschermen van Gotham...
Ontdek wat er deze maand wordt toegevoegd aan de PlayStation Plus-catalogus
  • 2
  • 3
Dat er een aantal Yakuza-games aan Sony's vernieuwde PlayStation Plus-catalogus zou worden toegevoegd deze maand, naast Yakuza: Like Dragon dat begin deze maand al gratis te downloaden was, wisten we al. Maar vandaag maakte Sony ook bekend welke andere spellen we zullen kunnen downloaden volgende week. Zoals gewoonlijk vind je meer info over deze titels op de blog van PlayStation. Hieronder lijsten we alvast de selectie van titels op die je zal kunnen downloaden. Zoals gewoonlijk, zijn deze titels wel enkel beschikbaar voor de PlayStation Plus-leden die de Extra- of Premium-formule hebben.
  • Yakuza 0
  • Yakuza...
Demo van The DioField Chronicle vanaf vandaag beschikbaar
  • 0
  • 0
The DioField Chronicle verschijnt pas volgende maand, maar wie toch al eens wilt proeven van het spel kan vanaf vandaag de demo downloaden die verkrijgbaar is voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en pc via Steam. Daardoor kunnen spelers nu al kennismaken met het epische verhaal over eer en oorlog waar deze gloednieuwe strategy RPG om draait. Alle in de demo gemaakte vorderingen, inclusief opgeslagen spelgegevens, progressie in de game en personage-levels, kunnen bij de lancering worden overgezet naar de volledige game.

De demo verwelkomt spelers op DioField Island en toont hoe dit eiland wordt geteisterd door de opkomst van oorlogszuchtige machten en moderne magie. Spelers kunnen de game beleven tot het einde van hoofdstuk één. In dit eerste hoofdstuk maken ze kennis met snelle, spectaculaire gevechten tussen kleine squadrons met verschillende soorten eenheden die elk hun eigen rol spelen op de slagvelden van de uitgebreide campaign. Begin...
Ontdek de evolutie van PAC-MAN WORLD Re-PAC
  • 0
  • 1
PAC-MAN World 20th Anniversary, dat meer dan 20 jaar geleden werd uitgebracht, was de eerste uitstap van het legendarische gele icoon naar het 3D-platforminggenre. Gisteren onthulde Bandai Namco twee nieuwe trailers voor de geremasterde versie, PAC-MAN WORLD Re-PAC, dat binnenkort beschikbaar zal zijn voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

De eerste trailer toont de grafische evolutie die PAC-MAN naar de volgende generatie brengt. PAC-MAN WORLD Re-PAC brengt een fantastische, originele avontuurlijke wereld terug voor PAC-MAN, waarin onze held nu achter de Ghosts aanzit om PAC-MOM, PAC-BOY, PAC-SIS, Professor PAC, PAC-BUDDY en Pooka uit hun klauwen te redden, om vervolgens een nieuwe aartsvijand te ontdekken in de gevreesde TOC-MAN.

In de tweede trailer kom je meer te weten over PAC-MAN's reis naar zes mysterieuze werelden om zijn familie te redden. PAC-MAN zal een breed scala aan moves en bommen kunnen gebruiken om zich een weg te...
Filmreview: DC Club van Super-Pets
  • 0
  • 3
Terwijl het cinematisch DC Universum momenteel wat lijkt aan te modderen, is er gelukkig nog een hele wereld aan animatiefilms en -series te ontdekken die kwalitatief ook nog eens weten te overtuigen. Of het nu gaat over klassiekers zoals Batman: Mask of Phantasm, meer recente outings zoals Batman: The Long Halloween en Justice League Dark (Apokolips War) of cross-overs zoals The LEGO Batman Movie, er is voor elk wat wils. Hoewel veel van deze animatiefilms eerder geschikt zijn voor een iets ouder publiek, zijn animatiefilms een ideale manier om ook kleinere kinderen kennis te laten maken met de wereld van de superhelden.
Keanu Reeves laat zijn kunstjes zien in John Wick 4-trailer
  • 0
  • 3
John Wick is terug (van nooit weggeweest te zijn)! Keanu Reeves is nog nooit zo populair geweest als nu en de John Wick-reeks speelt hier zeker een grote rol in. Binnenkort kruipt Reeves voor de vierde keer in de rol van de coolste huurmoordenaar om zijn wraaktocht verder te zetten. Naast terugkerende gezichten zoals Laurence Fishburn, Ian McShane en Lance Reddick, maken ook bekende gezichten Donnie Yen, Bill Skarsgård, Hiroyuki Sanada en Clancy Brown hun opwachting in John Wick 4.

Op de Comic-con van San Diego (de meest bekende Comic-con ter wereld) werd afgelopen nacht alvast een eerste trailer getoond, die je hieronder kan ontdekken. John Wick 4 zal bij ons in de bioscoop te zien zijn vanaf 23 maart 2023.

Bordspelreview: Abalone
  • 0
  • 3
Je hebt abstracte bordspellen die een leuk en/of kleurrijk thema opgeplakt krijgen, zoals bijvoorbeeld Azul, Santorini of Hive, en je hebt de echte abstracte bordspellen. Themaloze, vaak kleurloze breinbrekers waarbij de uitkomt puur bepaald wordt door de zetten van de spelers en geluk geen rol speelt. Denk hier bijvoorbeeld aan dammen, het Japanse Go en de Belgische trots, Project GIPF, een reeks van bordspellen waarvan Gipf, Tzaar, Yinsh en Dvonn de bekendste zijn.
Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves belooft een entertainend avontuur te worden
  • 0
  • 1
De allereerste Dungeons & Dragons-film uit 2000 is een film die ik ergens diep in het achterste van mijn brein heb verbannen en de twee direct-to-DVD vervolgfilms negeren we bij voorkeur. Nochtans biedt Dungeons & Dragons een schat aan lore en boeiende verhalen en is het verbazingwekkend dat we tot nu toe nog geen Dungeons en Dragons-film hebben gekregen die de moete waard is.

Met Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves krijgen we alvast een nieuwe poging om dit populaire universum naar het grote scherm te brengen, met in de hoofdrollen onder andere Chris Pine, Michelle Rodriguez, Sophia Lillis en Hugh Grant. De film staat gepland voor een release op 3 maart 2023 en vandaag lanceerde Paramount Pictures alvast een eerste trailer van de film. Het eerste wat opviel bij het bekijken van de trailer, is dat de makers duidelijk lessen hebben getrokken uit het succes van de Marvel-films, en dan vooral Guardians of the Galaxy en de twee laatste Thor-films. Laten we hopen dat...
Jeepers Creepers: Reborn krijgt eerste trailer
  • 1
  • 2
Jeepers, creepers...where'd you get those peepers... Wie net als mij als tiener door het leven ging rond de eeuwwisseling, herinnert zich waarschijnlijk nog de horrorfilm Jeepers Creepers. In deze film volgen we twee tieners die achtervolgd worden door de Creeper, een demonisch wezen dat aan een moordtocht bezig is in het rurale Amerika. Hoewel er een tweede en derde deel volgden, is het vooral de eerste film die in ons collectief geheugen gegrift staat (de kwaliteit van de sequels zit daar zeker voor iets tussen).

Vijf jaar na het derde deel, is de Creeper weer van de partij in Jeepers Creepers: Reborn, met in de regiestoel Timo Vuorensola, die je waarschijnlijk kent van de twee Iron Sky-films. In Amerika krijgt de film zijn première op 19 september. Wanneer en hoe de film bij ons te zien zal zijn, is helaas nog niet geweten.

Dragon Ball: The Breakers verschijnt op 14 december
  • 0
  • 1
Bandai Namco heeft vandaag aangekondigd dat Dragon Ball: The Breakers op 14 oktober 2022 zal verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc, en compatibel zal zijn met PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Dragon Ball: The Breakers speelt zich af in het universum van Dragon Ball Xenoverse en bestaat uit een team van zeven Survivors die proberen te ontsnappen aan een Raider. De Raider, een van de grote antagonisten uit de franchise, zal hun overweldigende kracht en steeds krachtigere evoluties moeten gebruiken om de Survivors op te jagen en te verslaan.

Survivors zijn gewone burgers die gevangen zijn geraakt in een Temporal Seam, waardoor ze gevangen zitten op een plek waar ruimte en tijd in wanorde zijn. Het belangrijkste doel van de Survivors is om uit de Temporal Seam te ontsnappen met behulp van verschillende gadgets, waarvan de meest waardevolle Transpheres zijn, die de zielen van Super warriors bevatten en bij gebruik speciale vaardigheden en krachten verlenen...
Nieuwe trailer voor The Legend of Heroes: Trails from Zero toont gevechtssysteem
  • 0
  • 0
De remaster van de PSP-titel The Legend of Heroes: Trails from Zero krijgt in aanloop naar zijn release een nieuwe trailer die ons een blik gunt op het gevechtssysteem van deze klassieke JRPG. Fans van turn-based gevechten zullen helemaal in hun nopjes zijn, want net als de andere titels in deze reeks, belooft Trails from Zero ons ook spannende tactische gevechten voor te schotelen. Liefhebbers van de Legends of Heroes-franchise die eindelijk de Crossbell Arc willen verkennen (het spel verscheen tot nu toe enkel in Japan en China) kunnen dit vanaf 27 september doen op PlayStation 4, Nintendo Switch en pc.

WWE 2K22 krijgt nieuwe lading personages met The Whole Dam Pack
  • 0
  • 0
Of je nu rockt, controverse creëert of door de lucht zweeft, alle ogen zullen op jou gericht zijn met WWE 2K22's The Whole Dam Pack, dat vanaf vandaag verkrijgbaar is. Het vijfde en laatste DLC-pakket wordt aangevoerd door popcultuuricoon Machine Gun Kelly, socialemedia-megaster Logan Paul en hoogvliegende, keiharde WWE Hall of Famer Rob Van Dam. In het pakket zitten ook LA Knight (die intussen alweer door het leven gaat als Max Dupri), Xia Li, Commander Azeez en Sarray. Alle zeven superstars worden ook geleverd met MyFACTION EVO-kaarten, die kunnen worden geüpgraded door te gamen in het speltype MyFACTION.

Eén van de meest sensationele sterren in de geschiedenis van WWE, Rob Van Dam, maakte naam in ECW. Hij won het ECW Wereldkampioenschap, het Wereld Televisie Kampioenschap en won tweemaal het Wereld Tag Team Kampioenschap. Toen hij naar WWE ging, gebruikte RVD zijn acrobatische vechtkunsten en adembenemende Five Star Frog Splash-finisher om zijn titelcollectie aan te vullen. Hij...
Eerste uitbreiding voor Stranger of Paradise Final Fantasy Origin nu verkrijgbaar
  • 0
  • 1
De chaos krijgt een vervolg in Stranger of Paradise Final Fantasy Origin via de eerste uitbreiding getiteld Trials of the Dragon King, nu verkrijgbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc via de Epic Games Store. Deze uitbreiding vertelt een origineel verhaal dat plaatsvindt na de gebeurtenissen van de main game. Na de plotselinge verschijning van Bahamut in de Cardian Archipelago gaan Jack en zijn vrienden op onderzoek om te bepalen of dit een vriend of vijand is.

De Trials of the Dragon King-uitbreiding levert de volgende nieuwe content:
  • Nieuwe missies – Na het voltooien van de hoofdverhaallijn kunnen spelers in nieuwe missies duiken en een origineel verhaal over de Dragon King Bahamut beleven.
  • Nieuwe jobs en een nieuw wapentype – Een nieuw wapentype, de staff, en drie nieuwe jobs worden met deze DLC toegevoegd: Pilgrim, Evoker en Summoner.
  • Accessoires – Spelers kunnen nu accessoires aan hun personages toewijzen...
Review: Fire Emblem Warriors: Three Hopes
  • 0
  • 2
Met nog maar net Touken Ranbu Warriors achter de kiezen, was de tijd aangebroken om opnieuw aan de slag te gaan met een titel in Omega Force’s Warriors-franchise. Na het tijdreizen en het zwaardgekletter van de Sengoku-periode, mocht ik deze keer in de wereld duiken van Fire Emblem, de geliefde strategische RPG-reeks van Nintendo. Dit is trouwens niet de eerste keer dat deze reeks een Musou-spin-off krijgt, want in 2017 verscheen er al een eerste Fire Emblem Warriors-titel. In plaats van te opteren voor een direct vervolg, werd er gekozen voor een spin-off gebaseerd op het in 2019 verschenen Fire Emblem: Three Houses.
Terug
Bovenaan