Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Duik vanaf 29 juli in de wereld van Digimon Survive
  • 0
  • 0
Bandai Namco Europe heeft vandaag aangekondigd dat Digimon Survive, de hybride visuele roman en tactische RPG, op 29 juli 2022 naar PlayStation 4 (PlayStation 5-compatibel), Xbox One (Xbox Series X|S-compatibel), Nintendo Switch en pc komt via Steam. Fysieke pre-orders voor de titel zijn nu verkrijgbaar. Spelers die de game tussen de lancering en de eerste maand digitaal kopen, ontvangen Guilmon en HP Support Equipment als bonuscontent.

Digimon Survive stuurt spelers naar een mysterieuze wereld vol gevaarlijke monsters en dodelijke gevechten die hun overlevingsvermogen op de proef stellen. Spelers kruipen in de huid van protagonist Takuma Momozuka en kunnen de uitkomst van hun avontuur direct beïnvloeden via allerlei mogelijk grimmige keuzes, zoals hoe hun Digimon evolueert, de manier waarop ze met NPC's omgaan en nog veel meer.

Test Your Metal-update voor Fallout 76 is nu gratis beschikbaar
  • 0
  • 0
De nieuwste Fallout 76-update is nu beschikbaar en gratis voor alle spelers. Test Your Metal introduceert drie nieuwe openbare evenementen: Test Your Metal, Eviction Notice en Moonshine Jamboree. Seizoen 9 introduceert het Heart of Steel: A Dread Island Tale-scorebord, waar alle spelers S.C.O.R.E. kunnen verdienen om in rang te stijgen voor een nieuwe reeks beloningen.

Test Your Metal
De Brotherhood of Steel stuurt een Field Team om de Rust Eagles te onderzoeken, een groep van Blood Eagles die reserveonderdelen voor robots hebben opgeslagen om een leger gevechtsbots te bouwen. Dit evenement verschijnt op de kaart bij de Metal Dome, ten noorden van Fort Atlas in de Savage Divide. Praat met Initiate Pappas om te beginnen. Overleef drie ronden met drie andere leden van het Brotherhood Field Team tegen het andere team van de Rust Eagles-machines. Verdien buit, XP en zeldzame beloningen, inclusief plannen om de nieuwe Botsmith Armor-set te maken.

Eviction Notice
Super...
Run vanaf 14 juli je eigen schoonmaakbedrijf in Powerwash Simulator
  • 0
  • 0
Square Enix Collective en FuturLab maakten vandaag bekend dat Powerwash Simulator, de game die nu nog in early access op Steam staat, op 14 juli verschijnt voor Xbox Series X|S, Xbox One en Windows 10, en diezelfde dag ook een volledige release op Steam krijgt.

Powerwash Simulator laat spelers hun zorgen wegspoelen met het rustgevende geluid van water dat onder hoge druk wordt weggespoten. Spelers kunnen hun eigen power washing-bedrijf opbouwen en elk spikkeltje vuil dat ze maar vinden wegspuiten. Powerwash Simulator geeft een unieke draai aan het simulatorgenre door te focussen op ontspanning en escapisme.

Wo Long: Fallen Dynasty aangekondigd
  • 0
  • 1
Tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase kregen we een blik geworpen op Wo Long: Fallen Dynasty, een nieuwe actiegame van Team Ninja en Omega Force. Wo Long: Fallen Dynasty speelt zich net als Dynasty Warriors af tijdens de periode van de Drie Koninkrijken, maar geeft er een twist aan door er een duister fantasieverhaal van te maken waarbij het land geplaagd wordt door demonen. Wat voor soort beest Wo Long: Fallen Dynasty precies gaat worden, is nog niet helemaal duidelijk. Maar de kans bestaat dat dit een Nioh-achtige titel wordt die zich afspeelt in een setting waarmee Dynasty Warriors-spelers zeer vertrouwd zullen zijn. Een beetje zoals Nioh deed voor de Samurai Warriors-reeks dus.

Het spel werd voorlopig aangekondigd voor pc, Xbox One en Xbox Series X|S, uiteraard speelbaar via Game Pass vanaf dag één. Of er een PlayStation-release komt is helaas nog niet geweten. De kans is gelukkig wel reëel want Wo Long: Fallen Dynasty werd niet aangekondigd als een console (launch)...
Persona-reeks komt naar Xbox
  • 3
  • 2
Hoewel er heel wat boeiende aankondigingen waren tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase, was voor mij de grootste verrassing toch wel dat de Persona-reeks zijn weg baant naar de Xbox-consoles en pc via Windows PC. Met Persona 5 Royal, Persona 4 Golden en Persona 3 Portable krijgt Xbox er drie iconische en geliefde JRPG's bij die lang enkel beschikbaar waren op de PlayStation-consoles.

Bovendien zullen Persona 3 en Persona 5 ook hun debuut maken op pc en zullen alle drie de games speelbaar zijn via Game Pass vanaf dag één, beginnend met Persona 5 Royal op 21 oktober! Een beetje hetzelfde verhaal als de Yakuza-reeks dus, die ook zijn weg vond naar Xbox en Game Pass.

Scorn heeft eindelijk releasedatum te pakken
  • 1
  • 1
Enkele jaren geleden, in 2014 om precies te zijn, werden er twee op het eerste zicht gelijkaardige, fascinerende horrorgames aangekondigd. De eerste was Agony, dat in 2018 uitkwam en een flop bleek te zijn. De tweede titel was Scorn en deze wist mijn interesse aan te wakkeren omdat het spel je leek onder te dompelen in een wereld gebaseerd op het werk van H.R. Giger, waarschijnlijk het meest gekend vanweze zijn bijdrage aan de film Alien.

Lang leek het dat dit spel echter het levenslicht niet zou zien. Maar een samenwerking met Microsoft, waardoor het spel bovendien een Xbox-console exclusive zou worden, redde het project uit limbo en vandaag mochten we eindelijk ontdekken dat Scorn zal verschijnen op 21 oktober, ideaal voor een avondje sidderen op Halloween dus. Deze aankondiging werd uiteraard vergezeld door enkele nieuwe beelden die je hieronder kan ontdekken.


Hot Wheels-DLC onderweg naar Forza Horizon 5
  • 0
  • 1
Heb je na Hot Wheels Unleashed nog zin in wat extra Hot Wheel-actie? Dan kan je je vanaf 19 juli richting Forza Horizon 5 begeven, want dan krijgt het spel gloednieuwd downloadable content gebaseerd op de populaire speelgoedautootjes. De DLC komt met tien speelbare auto's, waaronder de 2021 Hennessey Venom F5 en de iconische 2000 Hot Wheels Deora II, en tachtig track pieces waarmee je jezelf naar hartelust kan uitleven om de meest unieke tracks te ontwerpen, hoog boven de wolken van het Mexicaanse landschap.

Overwatch 2 verschijnt op 4 oktober en zal free-to-play zijn
  • 2
  • 2
Overwatch was een van de grote succesverhalen op het vlak van moderne multiplayergames, maar de concurrentie was niet te onderschatten. Zeker niet als al deze games ook nog eens gratis te spelen zijn. Blizzard Entertainment lijkt dit te beseffen, want Overwatch 2 gaat free-to-play zijn. Jawel, je leest het goed, dit is wat je zal moeten betalen om Overwatch 2 te spelen: niks, nada, nougatbollen! Bovendien krijgen we tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase nog goed nieuws te horen, want Overwatch 2 zal verschijnen op 4 oktober.

Op 19 juni zal er een speciaal Reveal Event zijn, waarbij we waarschijnlijk heel wat meer zullen leren over het spel. In afwachting kunnen de fans zich alvast vergapen aan de onderstaande trailer.

End of Innocence-trailer toont ons de gevaren in A Plague Tale: Requiem
  • 0
  • 1
A Plague Tale: Innocence was een geweldige verhalende ervaring en de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen voor A Plague Tale: Requiem, het tweede deel in het verhaal van Amicia en Hugo. De nieuwe trailer die werd getoond tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase gaf ons alvast een lekker voorsmaakje van de gevaarlijke wereld waarin we opnieuw zullen terechtkomen. Lang hoeven we ook niet meer te wachten voordat we deze wereld kunnen induiken, want het spel verschijnt in oktober, inclusief via Game Pass vanaf dag één.

Rick and Morty-bedenker schotelt ons knotgekke game High on Life voor
  • 0
  • 0
Tijdens de Xbox & Bethesda Game Showcase mochten we kennismaken met High on Life, een knotsgekke FPS die ontsproten is uit het brein van Justin Roiland, een van de bedenkers van Rick and Morty en Solar Opposites. In High Life wordt de mensheid bedreigd door een buitenaards kartel dat hen als drugs wil gebruiken. Het is aan jou om samen met pratende geweren (jawel!) de mensheid te redden van Garmantuous en zijn bende uit te schakelen. High Life zal verschijnen op pc en Xbox, en zal vanaf dag één speelbaar zijn via Game Pass.

Redfall krijgt nieuwe gameplaytrailer
  • 0
  • 0
Redfall moest samen met Starfield een van de grote eindejaarskleppers worden voor het eindejaar, maar helaas werd het nieuwste spel van Arkane Austin, de studio achter Prey en Dishonored: Death of the Outsider, uitgesteld naar 2023. Gelukkig moeten we niet tot dan op onze honger zitten, want Microsoft opende zijn Xbox & Bethesda Games Showcase met een gloednieuwe trailer voor Redfall, die ons een eerste indruk geeft van de gameplay die we mogen verwachten van het spel. Redfall lijkt vooral een interessante titel te worden voor liefhebbers van Left 4 Dead, Back 4 Blood en Word War Z die op zoek zijn naar een nieuwe fix coöp-actie, maar dan met vampieren in plaats van zombies.

Review: Touken Ranbu Warriors
  • 0
  • 1
Soms lijkt het wel alsof er elke maand of twee een nieuw spel verschijnt in de Warriors-franchise, wat natuurlijk niet het geval is. Maar we worden in ieder geval op regelmatige basis getrakteerd op een spel dat gebruik maakt van de musou-formule. Lange tijd bleef dit beperkt tot titels binnen de twee hoofdreeksen, Dynasty Warriors en Samurai Warriors, maar er verschijnen steeds meer spin-offs gebaseerd op populaire IP's, waaronder Zelda, One Piece, Gundam, Persona 5 en binnenkort wie weet zelfs Star Wars. Eind volgende maand verschijnt bijvoorbeeld de tweede Fire Emblem Warriors, maar eerst kregen we eind mei Touken Ranbu Warriors nog voorgeschoteld.
Overleef de verste uithoeken van Mars in Fort Solis
  • 0
  • 0
Wie met de remake van Dead Space, The Callisto Protocol en Aliens: Dark Descent nog niet voldaan zal zijn op het vlak van ruimtehorror, kan alvast uitkijken naar de nieuwe game van de recent opgerichte ontwikkelaar Fallen Leaf Studio. Zij kondigden gisteren tijdens het Summer Games Fest Fort Solis aan, een thirdperson sciencefiction horrorgame die zich afspeelt op Mars. Hier reageert ingenieur Jack Leary op een routine alarm, maar bij aankomst in het slapende Fort Solis wordt hij ongerust door het gebrek aan personeel op de basis. Naarmate de nacht langer wordt beginnen de gebeurtenissen zich te ontrafelen en uit de hand te lopen. Het mysterie van waar Fort Solis voor was opgericht begint zich af te tekenen, samen met de bemanning. Kan Jack ontsnappen met wat hij heeft ontdekt en nog belangrijker, zijn leven?

Wat het spel nog interessanter maakt naast het verhaal en de setting, is dat Fort Solis kan rekenen op het stemmenwerk van niemand minder dan iconisch stemacteur Troy Baker...
Ontdek alle nieuwigheden van Nacon op 7 juli
  • 0
  • 1
Nacon Connect, Nacons jaarlijkse online-conferentie, vindt dit jaar plaats op 7 juli. De conferentie krijgt bovendien een heel nieuwe vorm, met nog meer content voor gamers.

De conferentie is dit jaar uitgebreid met twee pre-show- en post-show-sessies die worden gehost door beroemde influencers. Tijdens de conferentie worden diverse grote projecten aangekondigd, nieuwe trailers en exclusieve gameplaybeelden onthuld, en nieuwe accessoires geïntroduceerd.

Wie meer wilt weten over hun nieuwe hardware en aankomende Nacon-titels zoals Steelrising, The Lord of the Rings: Gollum, RoboCop: Rogue City, Test Drive Unlimited: Solar Crown en wie weet zelfs enkele onaangekondigde games, tunet best in op Nacons officiële YouTube- of Twitch-kanaal op 7 juli om...
Bekijk Monkey. D. Luffy en de Straw Hat Crew in actie in nieuwe One Piece Odyssey-trailer
  • 0
  • 1
De aankomende One Piece-RPG voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc kreeg gisterenavond een nieuwe trailer waarin we zien hoe Monkey. D. Luffy en zijn Straw Hat Crew schipbreuk lijden op het legendarische eiland Waford, waar ze de energieke Adio en de zwijgzame Lim ontmoeten, twee nieuwe personages die ontworpen zijn door One Piece-bedenker Eiichiro Oda en hun debuut maken in One Piece Oddysey. Fans krijgen een glimp te zien van de prachtige eilandomgeving van het spel als onderdeel van een compleet nieuwe reis die een origineel verhaal bevat dat geworteld is in de canon en spannende gameplay die spelers de controle geeft over hun favoriete personages.

One Piece Oddysey transporteert de Straw Hat Crew naar een mysterieus nieuw eiland waar ze op quests gaan en het opnemen tegen machtige vijanden en enorme, raadselachtige eindbazen in spannende turn-based gevechten. In het spel kunnen spelers vrij kiezen om in de huid te kruipen van een van de negen favoriete...
JoJo’s Bizarre Adventure: All Star Battle R krijgt tijdelijke demo volgende week
  • 0
  • 0
Zoals we eerder al berichtten, verschijn op 2 september JoJo’s Bizarre Adventure: All Star Battle R en in aanloop naar deze release krijgt het spel volgende week een early acces-demo voor PlayStation 5 en PlayStation 4. De demo zal te spelen zijn van 16 juni tot en met 22 juni.

De demo dient zoals verwacht vooral om de online modus en het netwerk te testen. Hiervoor zal je aan de slag kunnen gaan in de online multiplayermodus, alsook de trainingmodus om je gevechtskunsten te oefenen. De vier speelbare personages die je zal kunnen gebruiken in de demo zijn Jonathan Joestar, Jotaro Kujo, DIO, and Jolyne Cujoh.

Flashback 2 verschijnt deze winter
  • 0
  • 0
Wie herinnert zich nog de sciencefiction pc-klassieker Flashback uit 1992? Indien dit niet het geval was, kan je uiteraard altijd de remaster uit 2018 eens checken. De reden waarom je dit zou willen doen, is omdat tijdens het Summer Game Fest geheel onverwacht Flashback 2 werd aangekondigd. Het spel, dat wordt ontwikkeld en uitgegeven door Microids in samenwerking met de originele bedenker van het spel, Paul Cuisset, en zijn team, verschijnt deze winter voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Hieronder kan je alvast een eerste teaser trailer van Flashback 2 ontdekken.

Roguelite shooter Witchfire aangekondigd
  • 1
  • 0
Ontwikkelaar The Astronauts (The Vanishing of Ethan Carter) heeft tijdens het Summer Game Fest aangekondigd dat hun roguelite shooter, Witchfire, later dit jaar in Early Access zal verschijnen als een Epic Games Store-exclusive. De aankondiging werd gedaan met een nieuwe trailer van Witchfire waarin je kan genieten van aangrijpende first-person gunplay in een adembenemend donker fantasy-terrein. In Witchfire woedt een dodelijke oorlog tussen machtige heksen en de Kerk. In deze alternatieve realiteit zijn heksen een niet te onderschatten gevaar, maar dat geldt ook voor de heksenjager. De spelers worden bewapend door tovenaars van het Vaticaan en hanteren een onvoorstelbaar arsenaal aan wapens en verboden magie om namens hun duistere weldoeners de strijd aan te binden met duistere verschrikkingen.

Witchfire is gebouwd in de Unreal Engine 4 en beschikt over AAA-graphics, ondanks dat het spel gemaakt is door een indieteam van slechts negen mensen. Spelers verkennen prachtige, semi...
Bloober Team onthult hun nieuwste meesterwerk Layers of Fears
  • 0
  • 1
Toegegeven, ik had toch wel een meer originele naam verwacht, maar los daarvan is het heuglijk nieuws voor horrorfans, want eindelijk verschijnt er een nieuwe game in de Layers of Fear-reeks. Layers of Fears is een psychologische horrorkroniek die voortbouwt op de fundamenten van de originele Layers of Fear, Layers of Fear: Inheritance, en Layers of Fear 2. De psychedelische ervaring die fans kennen en waar ze van houden, zal een uitgebreide plotlijn en boeiende gameplay bevatten, allemaal gemaakt in Unreal Engine 5.

Layers of Fears komt gelijktijdig uit op PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc (op Steam en in de Epic Game Store) in 2023.

Xbox bouwt het gaming platform voor de komende 20 jaar
  • 1
  • 3
Aanstaande zondag krijgen we tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase een kijkje in de line-up van games die naar Xbox, pc en cloud komen. Maar voordat Microsoft dit uit de doeken doet, gaven ze ons via hun blog ook enkele updates delen over hoe je ze kunt spelen.

Microsoft beschouwt het als een voortgangsupdate van haar missie: het plezier en de community van gamen naar de 3 miljard gamers op de planeet brengen. Nu het 20-jarig jubileum van Xbox onlangs achter de rug is, is het ook belangrijk om je te laten weten wat je kunt verwachten van Team Xbox, inclusief onze devices en services, terwijl ze een platform voor de komende 20 jaar met gaming bouwen

Zo zal Microsoft:
  • De Xbox-app naar Samsung 2022 Smart tv's brengen
  • Xbox Cloud Gaming uitbreiden naar meer landen
  • Nieuwe game-ervaringen naar Microsoft Edge en Windows 11 brengen
  • Updates voor Xbox Game Pass-leden uitrollen
  • Meer opties om...
Terug
Bovenaan