Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Bordspelreview: Color Addict: Puzzle
  • 0
  • 1
Enkele dagen geleden kon je mijn review lezen van Harry Potter: I'm Going to Hogwarts, een klein kaartspelletje in Cartamundi's Shuffle-reeks. Veel van de titels in deze reeks zijn gebaseerd op bestaande franchises, hetzij populaire bordspellen of bekende film- en televisieproducties. Een uitzondering hierop is Color Addict, een verzameling van kaartspellen binnen deze Shuffle-reeks waarbij kleuren centraal staan. Het basisspel binnen dit concept, dat gewoon de naam Color Addict draagt, zal besproken worden door een van mijn collega's. Zelf mocht ik aan de slag gaan met Color Addict Puzzle.
Knok vanaf vandaag met LEGO-mannetjes in LEGO Brawls
  • 0
  • 0
LEGO Brawls, de nieuwe team-actie brawler, komt vandaag uit op Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Steam en GeForce NOW. De multiplayer-platformer is een primeur voor het genre en combineert bijna oneindige brawler-aanpassingen, vrij te spelen content en actievolle, competitieve gameplay die zich afspeelt in het LEGO-universum. Met cross-platform play en meerdere gamemodi, is LEGO Brawls een familie-vriendelijke videogame voor spelers van alle leeftijden, vaardigheidsniveaus, en spelvoorkeuren.

De game bevat iconische LEGO thema-levels, van geliefde klassieke thema's zoals Space en Castle, tot fan-favorieten zoals LEGO Jurassic World, LEGO NINJAGO en LEGO Monkie Kid. Elk level biedt verschillende spelmodi, unieke uitdagingen en winvoorwaarden. Tijdens multiplayer online games, kunnen spelers 4-tegen-4 strijden om het punt te beheersen, kunnen ze objecten verzamelen in Collect Mode-levels, een battle royale-achtige game spelen waar het...
NIS America Showcase 2022 op 7 september
  • 0
  • 0
Hoewel Gamescom nog maar net achter de rug is, dient de volgende conventie zich alweer aan. Van donderdag 15 september tot en met zondag 18 september vindt in Tokyo namelijk de jaarlijkse Tokyo Games Show plaats. In aanloop naar het evenement hebben al heel wat publishers hun line-up bekendgemaakt. Maar net zoals bij andere conventies, zijn er ook uitgevers die een livestream uitzenden in de aanloop naar het event.

Zo vindt op 7 september alvast de showcase van Nippon Ichi Software, die haar spellen in Europa en Amerika onder het NIS America-label verdeelt, plaats. De livestream zal te volgen zijn op Twitch vanaf 17u. Tijdens de showcase zullen vier nieuwe games worden aangekondigd, en krijgen we updates rond bestaande titels en games die binnenkort worden uitgebracht, zoals The Legend of Heroes: Trails from Zero, Prinny Presents: NIS Classics Vol. 3, Yomawari: Lost in the Dark...
Sons of the Forest opnieuw uitgesteld
  • 2
  • 1
Nadat Sons of the Forest, het vervolg op het survivalhorrorspel The Forest uit 2014, al eens werd uitgesteld, zal het zijn oktoberrelease ook niet halen. Via Twitter kondigde ontwikkelaar Endnight Games aan dat ze door de omvang van het spel extra tijd nodig hebben om de titel af te werken.

Gelukkig wisten ze wel een concrete datum mee te delen en werd er direct een prijskaartje opgeplakt. Zo zal Sons of the Forest verschijnen op 23 februari 2023 op pc (Steam) voor €29,99. De volledige aankondiging op Twitter, waarin we ook enkele nieuwe gameplaybeelden te zien krijgen, kan je hieronder ontdekken.

The Voice of Cards: The Beast of Burden verschijn op 13 september
  • 0
  • 0
Square Enix onthulde vandaag dat Voice of Cards: The Beasts of Burden, een gloednieuwe titel en de derde uitgave in de unieke, op kaarten gebaseerde RPG-franchise Voice of Cards, op 13 september digitaal verschijnt voor de Nintendo Switch , PlayStation 4 en pc via Steam. Het volledig via kaarten vertelde Voice of Cards: The Beasts of Burden is een standalone-ervaring voor zowel nieuwkomers als fans van de eerdere delen, Voice of Cards: The Isle Dragon Roars en Voice of Cards: The Forsaken Maiden.

Voice of Cards: The Beasts of Burden verplaatst spelers naar een sfeervolle wereld die via kaarten wordt gepresenteerd. In deze derde uitgave in de Voice of Cards-franchise kunnen spelers verslagen monsters in kaarten vangen om ze vervolgens tijdens gevechten als vaardigheden te gebruiken...
Review: Lost Epic
  • 0
  • 1
De Japanners zijn niet enkel goed in meeslepende rollenspellen, hypergestileerde actiespellen of, laten we eerlijk zijn, geseksualiseerde weirdness. Een genre waar ze ook heer en meester in zijn, is het Metroidvania-genre. Dit werd zelfs vernoemd naar twee iconische Japanse reeksen: Nintendo's Metroid en Konami's Castlevania. Met de opmars van een ander nieuw genre, de zogenaamde soulslike-spellen, is er echter een nieuwe boeiende kruisbestuiving ontstaan: Medtroidvania's die elementen van From Softwares steeds populairder wordende spellen incorporeren. Enkele voorbeelden hiervan zijn Salt and Sanctuary, Blasphemous en Hollow Knight, en sinds vorige maand is er een nieuwe titel op de markt die van deze formule gebruik maakt: Lost Epic.
Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes laat meer van zichzelf zien in nieuwe trailer
  • 0
  • 0
Eerder dit jaar konden we al aan de slag met Eiyuden Chronicle: Rising, maar dit was natuurlijk slechts een voorproefje op het echte werk dat we volgend jaar mogen verwachten met Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Om hun JRPG in de kijker te zetten, hebben uitgever 505 Games en ontwikkelaar Rabbit & Bear Studios alvast een nieuwe trailer gelanceerd tijdens Gamescom. Deze trailer laat ons heel wat gameplaybeelden zien van de titel die door velen wordt aanzien als de spirituele opvolger van de iconische Suikoden-reeks. Heel vreemd is dit niet, gezien het spel de eerste samenwerking in 25 jaar is tussen Yoshitaka Murayama (Suikoden I en II) en Junko Kawano (Suikoden I en IV).

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes verschijnt in 2023 voor PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch, and PC via Steam en Epic Games Store. Net zoals Eiyuden Chronicle: Rising zal het spel ook speelbaar zijn vanaf dag één op Game Pass.

Kruip vanaf vandaag in je Mobile Suit in SD Gundam Battle Alliance
  • 0
  • 0
Bandai Namco Europe kondigde vandaag de lancering aan van SD Gundam Battle Alliance, een RPG boordevol actie waarin belangrijke momenten uit het Gundam-universum opnieuw worden gecreëerd. Van Mobile Suit Gundam tot Iron-Blooded Orphans, SD Gundam Battle Alliance brengt verschillende verhaallijnen samen die spelers beroemde scènes en gevechten uit de eerbiedwaardige anime-serie laten herbeleven. SD Gundam Battle Alliance is nu verkrijgbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, Windows pc en Steam. Pre-orders voor digitale edities zijn nu live en omvatten verschillende niveaus van bonussen zoals vrij te spelen missies, nieuwe speelbare eenheden en andere exclusieve content wanneer deze beschikbaar komen.

In SD Gundam Battle Alliance moeten spelers hun krachten bundelen om een vervormde wereld te corrigeren, door breuken in de tijd te overbruggen die bekend staan als Historical Breaks om de ware tijdlijn van elke Gundam-serie te herstellen...
Ontdek de eerste gameplaybeelden van Lies of P
  • 0
  • 0
Gisteren werden tijdens de openingsavond van Gamescom de eerste gameplaybeelden getoond van Lies of P, een nieuw soulslike-spel dat inspiratie put uit het sprookje van Pinokkio. Het spel wordt ontwikkeld door het Koreaanse Round8 Studio, die de MMORPG Bless Unleashed achter haar naam heeft staan, en uitgegeven door Neowiz. Lies of P zal in 2023 verschijnen op pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X|S. Bovendien zal het spel vanaf dag één speelbaar zijn via Game Pass.

Lies of P neemt je mee naar een duistere Belle Epoque-wereld waar je speelt als Pinokkio, een gemechaniseerde pop die op zoek gaat naar Gepetto in zijn queeste om mens te worden. Maar het gevaar loert om elke hoek en je weet niet wie je kan vertrouwen. Fans van Soulsborne hebben alvast een nieuwe titel om naar uit te kijken, naast het recent verschenen Thymesia en Steelrising, dat volgende maand uitkomt.

Speel vanaf vandaag als Morty Smith van Rick & Morty in MultiVersus
  • 1
  • 0
Warner Bros. Games heeft vandaag aangekondigd dat Morty Smith (Rick and Morty) nu beschikbaar is in MultiVersus, de free-to-play platform fighter ontwikkeld door Player First Games. Morty, de tienerkleinzoon van de megageniale wetenschapper Rick Sanchez, arriveert als onderdeel van MultiVersus Season 1 en is een karakter uit de Bruiser-klasse met meer dan een paar trucjes in petto. Morty's moveset, die te zien is in een pas onthulde gameplay trailer, bevat een mix van vaardigheden en aanvallen, van zijn met spieren versterkte linkerarm Armothy en Plumbus een buitenaards apparaat voor alle doeleinden, tot zijn vermogen om zichzelf naar tegenstanders te slaan en het gebruik van verschillende projectielen.

De MultiVersus Season 1 Battle Pass is nu beschikbaar voor spelers om in-game beloningen te verdienen.

Goat Simulator 3 toont hoe je geitenstreken uithaalt in eerste gameplaytrailer
  • 0
  • 0
Tijdens de Gamescom Opening Night Live gunden Coffee Stain North, Coffee Stain Publishing en PLAION de wereld vandaag met een eerste blik op de gameplay van Goat Simulator 3. De trailer bereidt spelers voor op heerlijk gestoorde multiplayer-actie met Pilgor en vrienden op het eiland San Angora, waar de geiten onder andere met tractors racen en geitenyoga bedrijven.

Goat Simulator 3 is een uitgebreid en heerlijk maf sandbox-avontuur waarin vier spelers samen de boel op stelten kunnen zetten. Maar geen zorgen, voor eenzame geiten valt er ook weer genoeg te beleven! Alle geheimen en attracties van het eiland zijn zowel met als zonder te vrienden te ontdekken. Net als bij het originele Goat Simulator draait de gameplay in dit vervolg om verkennen, puzzels oplossen en “per ongeluk” alles vernietigen wat je maar ziet – maar dit keer valt er meer dan ooit te beleven. Knal voorbijgangers overhoop met buitenaardse wapens, begin waar je maar wilt maffe minigames (blijf lezen), raas als...
Warhammer 40,000: Darktide toont zichzelf in volle actie
  • 0
  • 0
Tijdens de openingsceremonie van Gamescom toonde Fatshark een gloednieuwe trailer van hun aankomende vierspeler coöp-game Warhammer 40,000: Darktide.

De trailer schetst een grimmig beeld van wat de speler kan - of niet kan - verwachten wanneer hij de hive stad Tertium betreedt: geen hulp. Op versterking hoef je alvast niet te rekenen. Jij bent de laatste verdedigingslinie van Tertium. Je bent een Reject, maar waar het allemaal op neerkomt is dat jij en je bemanning degenen zijn waar iedereen op rekent. Geen stress! Dit is gewoon keiharde realiteit in de ware Warhammer 40.000 zin van het woord.

Creëer je unieke personage, kies je klasse, ga de strijd aan met vijanden die zo uit je nachtmerries komen, ontwikkel je level, bouw de uitrusting die je verdient, en bereid je voor op de volgende strijd. Warhammer 40,000: Darktide verschijnt op 30 november voor pc en komt op een latere datum ook naar de Xbox-platformen.

Flashback 2 uitgesteld naar 2023
  • 1
  • 0
Microids heeft vandaag laten weten dat Flashback 2, het vervolg op de cultklassieker uit 1992 dat onlangs nog maar werd aangekondigd, zijn orginele release deze winter niet zal halen. Het spel, dat zal verschijnen voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en pc, zal nu in 2023uitkomen. De officiële aankondiging van dit uitstel kan je lezen in de onderstaande Tweet.

Bordspelreview: Harry Potter: I'm Going to Hogwarts
  • 0
  • 6
Het Belgische Cartamundi zal je waarschijnlijk wel kennen als de wereldberoemde maker van klassieke speelkaarten, maar daarnaast verzorgen zij ook de productie van bordspelcomponenten en hebben ze sinds een aantal jaren ook hun eigen lijn aan kaartspellen onder de naam Shuffle. Dit zijn kleinere kaartspellen die vaak familievriendelijk zijn en een lage instapdrempel hebben. Wij mochten een aantal van deze Shuffle-kaartspellen in ontvangst nemen om te testen en ik mag de aftrap geven met Harry Potter: I'm Going to Hogwarts.
Rollerdrome nu verkrijgbaar voor PlayStation en pc
  • 0
  • 0
Private Division en Roll7 hebben vandaag aangekondigd dat Rollerdrome, een gloednieuw, zeer fantasierijk thirdperson schiet-skatespel, nu verkrijgbaar is op PlayStation 5, PlayStation 4 en op pc via Steam. Dit nieuwe spel komt van Roll7, de makers van OlliOlli World, een van de hoogst gewaardeerde spellen van dit jaar.

Rollerdrome is een spannend singleplayer schietspel dat arenagevechten, vloeiende bewegingen en technische trucs samenbrengt om “flowstate chaos” te creëren. Het spel speelt zich af in 2030, in een wereld waarin het publiek wordt afgeleid van een steeds naargeestigere politieke ontwikkeling door het geweld en de buitensporigheid van een brute nieuwe arenasport: Rollerdrome. Deelnemers worden gekozen het in een reeks uitdagingen op te nemen tegen de dodelijke huisspelers, waarin ze uitschakelingen combineren met flitsende trucs, terwijl ze talloze uitdagingen tot een goed einde brengen en proberen te overleven. Spelers stappen in de rolschaatsen van Kara Hassan, een...
Ontdek alles over de gameplay en modi in JoJo's Bizarre Adventure: All-Star Battle R
  • 1
  • 0
Rohan Kishibe en Koichi Hirose, twee van de hoofdpersonages uit JoJo's Bizarre Adventure: Diamond is Unbreakable, lopen mee met spelers door deze trailer waarin de mechanieken en modi van het spel worden uitgelegd. In JoJo's Bizarre Adventure: All-Star Battle R zullen veel verschillende soorten vaardigheden botsen en zullen spelers in staat zijn om diegene te vinden die ze het liefst gebruiken in de strijd. Personages die Hamon en Mode gebruiken uit de eerste twee hoofdstukken van JoJo's Bizarre Adventure zullen het opnemen tegen andere personages die Stands gebruiken; de populaire vaardigheid geïntroduceerd in Stardust Crusaders, en zelfs Mounted vechters, zoals Diego Brando uit Steel Ball Run. Elk type vaardigheid zal zijn sterke en zwakke punten hebben in de strijd.

Maar vaardigheden zullen niet de enige manier zijn om het tij in het voordeel van spelers te doen keren tijdens gevechten. Ze zullen een Assist-personage kunnen kiezen om hen te helpen of de Stylish Guard kunnen...
Life is Strange Arcadia Bay Collection komt op 27 september naar de Nintendo Switch
  • 0
  • 0
Square Enix heeft vandaag bekendgemaakt dat Life is Strange Arcadia Bay Collection op 27 september 2022 verschijnt voor de Nintendo Switch. Dit wordt de eerste keer dat deze geliefde verhalende ervaringen beschikbaar zijn op dit portable platform. Maak kennis met een onvergetelijke cast aan personages in twee aangrijpende verhalen – met geremasterde beelden en verbeterde animaties die zijn geoptimaliseerd voor de Nintendo Switch. Gebruik de bovennatuurlijk rewind-kracht van Max of de bijdehante houding van Chloe om je eigen wending te geven aan de schokkende gebeurtenissen in Arcadia Bay.

De Life is Strange Arcadia Bay Collection bevat de delen ‘Life is Strange Remastered’ en ‘Life is Strange: Before the Storm Remastered’. De fysieke versie van de game is nu beschikbaar voor pre-orders.

Deze gloednieuwe verzameling biedt:
  • Twee complete games
  • Geremasterde beelden, zowel personages als omgevingen zijn verbeterd en geoptimaliseerd voor de Switch
  • Verbeterde...
Laatste batch Game Pass-titels voor deze zomervakantie aangekondigd
  • 0
  • 2
Binnen een goede twee weken zit de zomervakantie er alweer op en herbegint de dagelijkse rat race voor de meesten onder ons. Gelukkig heeft Microsoft nog een nieuwe lading aan spellen klaar voor ons om te ontdekken via Game Pass. In het lijstje vind je een diverse selectie aan games, waaronder een HD-remaster van een klassieker en een van Ubisofts beste games van de afgelopen jaren. Het volledige lijstje vind je hieronder en als je meer wilt ontdekken over de titels, dan kan je zoals steeds terecht op de blog van Xbox.

Tweede lading Game Pass-games voor augustus:
  • Coffee Talk (cloud, console en pc) ID@Xbox - nu beschikbaar
  • Midnight Fight Express (cloud, console en pc) ID@Xbox – 23 augustus
  • Exapunks (pc) ID@Xbox – 25 augustus
  • Opus: Echo of Starsong – Full Bloom Edition (console en pc) – 25 augustus
  • Commandos 3 – HD Remaster (cloud, console en pc) – 30 augustus
  • Immortality...
Bordspelreview: Virtù
  • 2
  • 5
Als bordspelliefhebber van het (iets) zwaardere werk, had je vroeger de keuze uit ofwel eurogames, spellen waarbij het spelmechanisme centraal staat, ofwel de zogenaamde Ameritrash games, waarbij het thema en de interactie tussen de spelers, al dan niet met het nodige gerol van de dobbelstenen, het voortouw nemen. De laatste jaren zien we echter steeds meer hybride spellen die de interactie en de thematische setting van Ameritrash proberen te huwen met spelmechanismen uit eurogames. El Grande is waarschijnlijk een van de eerste van dit soort hybride spellen, maar de trend lijkt er pas echt gekomen te zijn met Blood Rage, Scythe en Gloomhaven, drie immens populaire spellen die aantonen dat je niet per se dobbelstenen nodig hebt om een thematisch rijk en interactief spel te hebben.
Preview: The Diofield Chronicle
  • 0
  • 2
Tijdens de State of Play van maart 2022 kondigde Square Enix The DioField Chronicle aan, een nieuw tactisch rollenspel ontwikkeld door Lancarse, de Japanse studio achter Etrian Odyssey I en II, Zanki Zero: Last Beginning en meer recent Monark. Met The DioField Chronicle leken ze een spirituele opvolger te maken van Final Fantasy Tactics en Tactics Ogre, die binnenkort zelf een remaster krijgt met Tactics Ogre: Reborn. Maar de ontwikkelaars voegden een grote verandering toe: in plaats van turn-based, worden de gevechten deze keer in real-time uitgevochten.
Terug
Bovenaan