Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Maak kennis met het ritmische Theatrhythm: Final Bar Line
  • 0
  • 0
De populaire ritme-actie-serie Theatrhythm keert terug op 16 februari 2023 met Theatrhythm: Final Bar Line, zowel fysiek als digitaal voor Nintendo Switch en PS4. Pre-orders voor de digitale versie zijn nu beschikbaar op Nintendo Switch en later op PS4.

De basisgame bevat 385 muziektracks uit de Final Fantasy-franchise. De Digital Deluxe en Premium Digital Deluxe Editions bevatten daarnaast muziek uit diverse andere series van Square Enix waaronder NieR, SaGa, Live A Live, Octopath Traveler en meer. Met drie spelmodi en meer dan 100 Final Fantasy-personages, kunnen spelers hun eigen vechtfeestje met hun eigen droommuziek vormen. Wanneer spelers komende winter aan deze kleurrijke en muzikale reis beginnen, hebben ze dus heel wat om naar uit te kijken. Na de lancering wordt de game nog eens uitgebreid met aanvullende downloadbare content.

Crisis Core Final Fantasy 7 - Reunion verschijnt op 13 december
  • 0
  • 0
Tijdens de uitgezonden Nintendo Direct-presentatie werd de releasedatum van Crisis Core Final Fantasy 7 - Reunion onthuld. De game is een vernieuwde versie van de PSP-klassieker met fraaie HD-graphics, een opnieuw gearrangeerde soundtrack en een vernieuwd vechtsysteem. Crisis Core begint zeven jaar vóór de gebeurtenissen in Final Fantasy VII en volgt het verhaal van Zack Fair, een jonge Shinra SOLDIER-eenheid. In de loop van zijn avontuur ontdekt hij de duistere geheimen van Shinra’s experimenten en de monsters die ze maken.

Crisis Core Final Fantasy 7 verschijnt op 13 december 2022 voor Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc.

Triangle Strategy verschijnt op 13 oktober voor pc
  • 0
  • 0
Square Enix heeft bekendgemaakt dat de turn-based tactische role-playing game, Triangle Strategy op 13 oktober verschijnt voor pc via Steam. Triangle Strategy verscheen in maart 2022 al voor de Nintendo Switch en werd op dat systeem warm ontvangen (lees onze review). Het betreft een spannende HD-2D tactische RPG van het bekroonde ontwikkelteam achter Octopath Traveler en Bravely Default, en biedt een strategisch turn-based gevechtssysteem, diepgaande, vertakkende verhaallijnen en ingrijpende morele keuzes.

Triangle Strategy verplaatst spelers naar het continent Norzelia, waar spelers het lot bepalen van drie machtige, met elkaar strijdende naties: Glenbrook, Aesfrost en Hyzante. In een verhaal dat 30 jaren na de Saltiron War begint, gaan spelers op avontuur met de held Serenoa Wolffort en zijn trouwe metgezellen, jeugdvriend Prince Roland, verloofde Princess Frederica Aesfrost, en huismeester Benedict...
Voice of Cards: The Beasts of Burden vanaf vandaag verkrijgbaar
  • 0
  • 0
Square Enix maakte vandaag bekend dat het nieuwste, opzichzelfstaande deel in de unieke, op kaarten gebaseerde RPG-franchise Voice of Cards, Voice of Cards: The Beasts of Burden, nu digitaal verkrijgbaar is voor Nintendo Switch, PlayStation 4 en pc via Steam. Na de warme ontvangst van Voice of Cards: The Isle Dragon Roars en Voice of Cards: The Forsaken Maiden kunnen spelers nu genieten van een derde turn-based avontuur in de Voice of Cards-franchise dat wederom helemaal via het medium kaarten wordt verteld.

Voice of Cards: The Beasts of Burden verplaatst spelers naar een sfeervolle wereld die via kaarten wordt gepresenteerd. In deze derde uitgave in de Voice of Cards-franchise kunnen spelers verslagen monsters in kaarten vangen om ze vervolgens tijdens gevechten als vaardigheden te gebruiken. Beleef een nieuw verhaal in een wereld waar de haat tussen mensen en monsters al duizenden jaren de toon zet, en een meisje dat haar thuis is verloren zweert zich op de monsters te wreken...
Project Eve gaat vanaf nu door het leven als Stellar Blade, verschijnt in 2023
  • 0
  • 0
Tijdens Sony's State of Play gisteren werd de officiële titel van het Koreaanse hack and slash-spel, dat voordien de werktitel Project Eve had, uit de doeken gedaan. Stellar Blade zal verschijnen in 2023 en wordt uitgegeven door Sony Interactive Entertainment, waardoor het spel meteen ook een PlayStation 5-exclusive wordt.

In een nieuwe blogpost op de PlayStation-blog kan je alvast wat meer info en heel wat beeldmateriaal terugvinden over deze aankomende titel. Hieronder geven we je alvast de nieuwe verhaaltrailer mee die werd getoond tijdens de State of Play.

Octopath Traveler II verschijnt op 24 februari 2023
  • 0
  • 0
Tijdens de uitgezonden Nintendo Direct maakte Square Enix bekend dat Octopath Traveler II, het volgende deel in de hooggeprezen Octopath Traveler RPG-serie, op 24 februari 2023 verschijnt voor Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4 en pc via Steam.

In Octopath Traveler II beginnen spelers een spannende reis door de gloednieuwe wereld Solistia. Dit nieuwe deel is ontwikkeld door hetzelfde team als de voorganger, waarvan wereldwijd meer dan 3 miljoen exemplaren zijn verkocht. Net als het eerste deel maakt de game gebruik van unieke HD-2D-graphics, waarin spelers hun retro-2D-personages besturen door prachtige 3D-omgevingen, maar dan van een nóg hoger niveau. De nieuwe verhaallijn en features van de game maken hem perfect voor beginners, terwijl alle charme van het origineel weer ruimschoots aanwezig is. Spelers kunnen een nieuwe wereld verkennen met acht nieuwe, unieke helden, in een avontuur waarin de turn-based gevechten weer voor volop strategische diepgang zorgen...
Galactic Edition van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga komt uit op 2 november
  • 0
  • 0
Warner Bros. Games, TT Games, de LEGO Group en Lucasfilm Games hebben de gloednieuwe Galactic Edition aangekondigd voor LEGO Star Wars: The Skywalker Saga: het meest uitgebreide LEGO Star Wars-spel tot nu toe met alle negen films uit de Skywalker-saga en dertien pakketten met speelbare personages vanuit het hele sterrenstelsel. Deze versie is vanaf 2 november 2022 beschikbaar voor Xbox One-consoles, Xbox Series X, PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch en op pc.

De Galactic Edition bevat zes nieuwe pakketten in de Character Collection 2, Star Wars: Andor, de tv-special LEGO Star Wars: Summer Vacation, Star Wars: Obi-Wan Kenobi, Star Wars: The Book of Boba Fett, Star Wars: Rebels en Star Wars: The Clone Wars, voor een totaal van meer dan dertig speelbare personages. Plus de zeven pakketten uit de originele Character Collection: The Mandalorian Seizoen 1, Solo: A Star Wars Story, de klassieke personages, het Trooper-pakket, Rogue One: A Star Wars Story, The Mandalorian...
Kruip opnieuw in een wanzer dankzij remakes van Front Mission 1, 2 en 3
  • 3
  • 0
Ik moet bekennen dat Front Mission 3 een van mijn favoriete spellen is uit het PlayStation-tijdperk en tot mijn grote spijt zijn de eerste twee delen nooit verschenen in Europa. De enige andere Front Mission die bij ons werd uitgebracht, Front Mission: Evolve, was helaas slechts een schim van het geniale Front Mission 3.

Mijn verbazing én vreugde was dan ook enorm wanneer uitgever Forever Entertainment en ontwikkelaar MegaPixel Studio gisteren aankondigden dat de eerste drie Front Mission-spellen een remake krijgen voor Nintendo Switch en dat we al in oktober aan de slag kunnen gaan met Front Mission 1st: Remake. Het tweede deel zal verschijnen in 2023 en van Front Mission 3: Remake werd alleen gezegd dat het in ontwikkeling is. Hieronder kan je alvast de aankondigingstrailers van Front Mission 1st: Remake en Front Mission 2: Remake ontdekken.

Ook Story of Seasons keert terug naar de Nintendo Switch
  • 0
  • 0
Naast de aankondiging van Rune Factory 3 Special, kondigde Marvelous gisteren ook Story of Seasons: A Wonderful Life aan voor Nintendo Switch. Het spel zal verschijnen in de zomer van 2023 en laat je een nieuw leven opbouwen op je nieuwe boerderij in het vredige stadje Forgotten Valley. Breng leven op het land, vind liefde onder de vriendelijke bevolking van het stadje en maak blijvende herinneringen met je eigen familie in deze heruitvoering van een geliefde boerderij-sim.

Of dit nu je eerste Story of Seasons-avontuur is of dat je terugkeert naar Forgotten Valley, er staat je een prachtig leven te wachten in een rustige gemeenschap waar je jouw nieuwe zorgeloze leven kan beginnen met het verbouwen van gewassen en het houden van dieren, omringd door familie. Terugkerende fans zullen tal van spannende updates vinden in Forgotten Valley, terwijl nieuwkomers in de serie de geneugten van het gezellige boerenleven en de buitengewone personages die deze serie doen schitteren zullen...
Duik opnieuw in de wereld van Rune Factory met Rune Factory 3 Special
  • 0
  • 0
Marvelous Europe heeft op de Nintendo Direct van gisteren aangekondigd dat Rune Factory 3 Special, een geremasterde en uitgebreide versie van het klassieke deel in de langlopende serie, in 2023 uitkomt op de Nintendo Switch. In Rune Factory 3 kruipt Special in de huid van Micah, een jonge man met de kracht om te veranderen in een gouden schaapachtig monster dat bekend staat als een wooly. Micah wordt gered door een jonge vrouw nadat hij met zijn hoofd in het provinciestadje Sharance is gevallen. Hij ontwaakt zonder herinneringen aan zijn verleden en raakt al snel verwikkeld in een langdurig conflict tussen mensen en monsters. Micah moet bruggen bouwen tussen de rassen om de vrede te herstellen, terwijl hij zelf een schokkend geheim ontdekt.

De remaster komt met gloednieuwe content, waaronder de Newlywed Mode, een reeks standalone avonturen die vrijkomen na een huwelijk met elk van de 11 vrijgezellen in de game, Another Episode, volledig ingesproken beeldverhalen verteld door...
Tales of Symphonia Remastered aangekondigd voor consoles
  • 0
  • 0
Bandai Namco kondigde tijdens de Nintendo Direct van gisterenavond een herwerkte versie van een van de meest geliefde Tales of-verhalen aan De originele Tales of Symphonia, in 2003 uitgebracht, liet spelers versteld staan dankzij een diepgaand en fascinerend verhaal. Tales of Symphonia Remastered brengt de 20 jaar oude klassieker terug met visuele verbeteringen, aangepaste gameplay en nieuwe features. De titel verschijnt begin 2023 op PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch, en zal ook compatibel zijn met de PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

In Tales of Symphonia Remastered zullen fans en nieuwkomers het avontuur van Lloyd Irving en zijn vrienden volgen waarin ze Sylvarant en Tethe’alla, twee aan elkaar gelinkte werelden, proberen te redden. Het spannende verhaal introduceert liefhebbende personages in een rijkgevulde en levendige wereld, naast anime-achtige cutscenes gecreëerd door gekend Kosuke Fujishima. Spelers zullen alleen of tot en met vier van het verhaal kunnen...
Loop8: Summer of Gods aangekondigd voor lente 2023
  • 0
  • 0
Marvelous Europe heeft vandaag aangekondigd dat Loop8: Summer of Gods komend voorjaar in heel Europa uitkomt op Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, en pc via Steam. Het spel, dat wordt ontwikkeld door industrieveteranen die hebben meegewerkt aan onder andere de Grandia-reeks, Sword Art Online, Sakuna: Of Rice and Ruin en de Ace Attorney-reeks, heeft vandaag een nieuwe trailer gekregen die een eerste blik geeft op de Engelse stemmen van het spel, die naast de originele Japanse stemmen zullen worden aangeboden, en de spelers een voorproefje gunt van de boeiende personages in het schilderachtige stadje Ashihara rond 1983.

Loop8: Summer of Gods is een coming-of-age-RPG waarin protagonist Nini en zijn klasgenoten de Kegai proberen te verslaan, demonische entiteiten die de mensheid op de rand van uitsterven hebben gebracht. Nini is opgegroeid op een mislukt ruimtestation dat bekend staat als Hope en keert terug naar de aarde om zijn zomer door te brengen in Ashihara, een van de...
Assassin's Creed Codename Jade neemt je mee naar het oude China
  • 0
  • 0
Naast Assassin's Creed Codename Hexe en Codename Red, kondigde Ubisoft nog een derde Assassin's Creed-titel aan. Assassin's Creed Codename Jade is een gratis te spelen standalone AAA-game voor mobile devices die zich afspeelt in het oude China.

Of het gaat om de derde titel die de uitgever aankondigde voor de exclusieve samenwerking met Netflix is momenteel echter niet duidelijk. Meer details zijn er nog niet bekend rond dit project, al werden we wel getrakteerd op de eerste beelden met dank aan onderstaande trailer.

Andy Serkis vervolledigt Heroes Comic Con line-up
  • 0
  • 0
Heroes Comic Con rondt zijn acteurs line-up af met een knaller! Acteur Andy Serkis is zowat de 'godfather' van de motion capture-films, met iconische rollen als Smeagol / Gollum in The Lord of the Rings en The Hobbit, Caesar in Planet of the Apes en King Kong in de gelijknamige film. Bovendien heeft hij ook gezichtsrollen in MCU's Black Panther- en Avengers: Age of Ultron-films, en in The Batman (2022). Andy Serkis zal aanwezig zijn op Heroes Comic Con, op zondag 25 september, in Brussels Expo.

Er zijn weinig acteurs iconischer op het gebied van motion capture-films dan de Engelse acteur Andy Serkis. Hij is de man achter de CGI voor wereldberoemde personages als Smeagol / Gollum in The Lord of the Rings en The Hobbit, Supreme Leader Snoke in de Star Wars sequel-trilogie, Kong in 2005's reimagined King Kong film, Caesar in de Planet of the Apes reboot-trilogie, en zelfs het Belgische personage Kapitein Haddock in The Adventures of TinTin: The Secret of the Unicorn en de...
EA richt nieuwe studio Ridgeline Games op voor Battlefield
  • 0
  • 0
EA heeft gisteren de oprichting van een nieuwe ontwikkelingsstudio aangekondigd die door het leven zal gaan als Ridgeline Games. De studio is gevestigd in Kirkland, Washington en wordt geleid door niemand minder dan Marcus Lehto, een van de bedenkers van de Halo-reeks. In eerste instantie zal de verhaalmodus ontwikkelen de Battlefield-games.

Het ziet er dus naar uit dat EA geleerd heeft uit de fouten die ze hebben gemaakt met Battlefield 2042 en de vernieuwde focus op de verhaalmodus die gemaakt zal worden door een team van industrieveteranen klinkt alvast veelbelovend.

"Het is een grote eer om de kans te krijgen om samen te werken met DICE en Ripple Effect en de leiding te nemen bij het uitbreiden van de mogelijkheden op het gebied van verhaal, storytelling en karakterontwikkeling in de Battlefield-serie." aldus Lehto, Game Director en hoofd van Ridgeline Games.

Ridgeline-Games-Battlefield_09-08-22-768x432.jpg
Nieuwe game engine voor Square Enix
  • 0
  • 0
Square Enix heeft op 1 september een handelsmerk gedeponeerd in Japan voor een nieuwe game engine genaamd Radec Engine. Dit nieuws werd gisteren publiek gemaakt. Meer is er op dit moment helaas niet geweten over deze nieuwe interne engine. We weten dus niet waarvoor deze zal worden gebruikt en of er al games in ontwikkeling zijn die zullen draaien op deze engine.

Momenteel gebruikt Square Enix voornamelijk Unreal Engine 4 en Unity voor het ontwikkelen van hun games, al hebben ze ook één andere gekende interne engine: de Luminous Engine, ontwikkeld door Luminous Productions en wordt gebruikt voor hun aankomende actie-RPG Forspoken.

Radec-Engine-TM_09-08-22.jpg
Star Ocean: The Divine Force-trailer laat ons kennismaken met twee nieuwe personages
  • 0
  • 0
Square Enix en tri-Ace hebben twee nieuwe trailers online gezet voor Star Ocean: The Divine Foce. Deze JRPG staat gepland voor een wereldwijde release op 27 oktober en dit voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en pc. In de twee trailers maken we kennis met twee personages die onze twee protagonisten in het verhaal zullen bijstaan. Hieronder vind je een korte beschrijving Square Enix voor deze personages:
  • Midas Felgreed: Midas Felgreed is een van de meest briljante semiomancers en ingenieurs in het hele Auceriaanse koninkrijk. Hoewel zijn dorst naar kennis hem vaak doet afzien van wetten en elementaire ethiek, is Midas toch een man van sterke principes die altijd afmaakt wat hij begint.
  • Nina Deforges: Nina Deforges is een van de weinigen in Aucerius die genezende magie, bekend als iatrimantie, kan uitoefenen...
Maak kennis met de Batman-familie in nieuwe trailer van Gotham Knights
  • 0
  • 0
Warner Bros. Games en DC hebben vandaag een gloednieuwe behind-the-scenes trailer voor Gotham Knights, de aankomende open-wereld actie-RPG, in première gebracht. De video bevat interviews met leden van het team van Warner Bros. Games Montréal en gaat in op de stripboekinspiratie achter de personages van de Batman-familie in Gotham Knights en hoe Batgirl, Nightwing, Red Hood en Robin in deze game zijn gereconstrueerd om realistische gevechten en een unieke verhaalervaring te bieden. Het ontwikkelingsteam gaat ook in op hun inspanningen om verweven verhalende elementen te creëren voor elk personage om hun interpersoonlijke relaties weer te geven en extra diepte te geven aan de personen achter de maskers.

Gotham Knights bevat de Batman-familie, waarbij spelers in de rol kruipen van Batgirl, Nightwing, Red Hood en Robin: een nieuwe garde getrainde DC-superhelden die moeten opstaan als de beschermers van Gotham City in de nasleep van Batmans dood. Van het oplossen van mysteries die de...
Review: Steelrising
  • 1
  • 3
De Franse ontwikkelaar Spiders is de laatste jaren aan een knappe opmars bezig. De studio die vroeger kleinere, minder bekende spellen maakte zoals Faery: Legends of Avalon of Of Orcs and Men, is langzaam opgeklommen tot een ontwikkelaar om in het oog te houden. Hoewel ze nog niet toe zijn aan AAA-games, was GreedFall alvast een best genietbare titel die verder bouwde op de BioWare-blauwdruk. Voor hun nieuwste spel Steelrising gingen ze de mosterd echter halen bij een andere ontwikkelaar om hun nieuwste actie-RPG vorm te geven: FromSoftware, grondleggers van het soulsike-genre.
Gundam Evolution verschijnt 22 september op Steam en 1 december op consoles
  • 0
  • 0
Bandai Namco kondigde vandaag aan dat Gundam Evolution, de allereerste free-to-play hero shooter uit de franchise, op 22 september in Europa op Steam zal verschijnen. Gundam Evolution introduceert een roster aan 12 speelbare mobile suits en laat spelers het tegen elkaar uitvechten in 6v6 PvP op objective-based modi. Het spel verschijnt op 1 december voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One.

Gundam Evolution is een gratis te spelen team-based first-person shooter met 6-tegen-6 PvP-gevechten. Het spel biedt drie objective-based spelmodi: Point Capture, Domination en Destruction. De titel biedt een unieke reeks uitdagingen waarbij teams formidabele offensieve en defensieve strategieën moeten ontwikkelen en uitvoeren om als overwinnaar uit de strijd te komen.

Terug
Bovenaan