Ik weet niet bij welke categorie jij hoort (twee of eenverdieners) maar lijkt me elkaar wat tegen te spreken. "geen tijd om te koken" - "hier staat elke avond vers eten op tafel".Maar tweeverdieners die laat thuis zijn, grijpen wel degelijk naar kant-en-klaar omdat ze gewoon geen tijd hebben om te koken.
Een kind dat van school komt gaat om 19u slapen he, als je hem pas om 18u kan gaan halen lukt het niet om dan nog vers te koken.
Hier staat bijna elke avond vers eten op tafel, maar ik ben daar 's avonds nog 45 minuten tot een uur aan bezig.
Voor alle duidelijkheid, "vers" wil bij mij ook niet zeggen dat je nog à la minute van scratch moet beginnen.
Avond voordien vers koken en opwarmen is m.i. ook "vers".
Aardappelen worden hier soms ook voor 2 dagen gekookt als er tijd is zodat je op een dag dat je (met kids) pas om 18u thuis bent enkel kort vlees moet bakken en dit na 10 min samen met de koude groenten (nee niet uit een zakje of blik) op tafel hebt staan.
Of de bolognese saus zodat je enkel pasta moet koken...
Ik ga niet beweren dat tweeverdieners "uit gemak/comfort" niet naar kant en klaar zullen grijpen maar dat is m.i. niet uit tijdsgebrek. Als die kids om 19u slapen heb je nog 3-4u tijd om jezelf culinair uit te leven. Meerdere gezinnen die ik ken lossen dit zelfs op door zelf pas 20-20.30 u te eten(nadat ze vers gekookt hebben) en dit de volgende dag voor hun kinderen op te warmen alvorens zelf opnieuw te koken om 20-20.30u