De gamereleases van maart 2023

Gamereleases_Maart23.png


Een nieuwe maand betekent steevast een nieuwe BeyondGaming releasekalender! In deze maandelijkse special, samengesteld door de redactie, vinden jullie de belangrijkste releases terug die we met plezier kort even toelichten, met natuurlijk een trailer erbij! Zo krijgen jullie namelijk een duidelijk beeld van wat er van deze nieuwe games verwacht kan worden. Onderstaande spellen zouden ook voor jullie wel eens garant kunnen staan voor uren spelplezier, op gelijk welk platform!

1 maart

Bendy and the Dark Revival (PS5, PS4, XSX|S, XOne)

Dat horror vanuit de kinderwereld een enorm succes is, is geen geheim. We mogen bijvoorbeeld al rekenen op drie films rond Freddy Fazbear, Poppy Playtime knuffels zie je in tal van scholen en nu komt dus eindelijk Bendy and the Dark Revival of ‘wat als Walt Disney knettergek was geweest’. We gaan terug naar Joey Drew Studios in de jaren dertig. Wat sluimert er in de vele hoeken en kamers? De speler kruipt in de huid van Audrey, die werkt als animator en een avond doortrekt om haar opdracht af te krijgen. Wanneer ze koffie wil halen, komt de ze concierge Wilson tegen en belandt ze in The Cycle.

Wie de eerste Bendy game speelde, weet dat The Cycle een steeds herhalende reeks gebeurtenissen is die voortkomen uit de intens gebroken geest van Joey Drew. Wie in de cyclus zit, moet zowel de Ink Demon als een reeks handlangers, zoals de Butcher Gang (vreselijk mismaakte figuren), de Lost Ones (mensen die al zo lang vastzitten dat ze niet meer dan een inktskelet zijn geworden) of de Searchers (ook inktdemonen maar in tegenstelling tot de Lost Ones wel actieve tegenstanders) verslaan. Audrey moet samen gaan werken met Boris, Alice én Bendy om een uitweg te vinden uit haar nachtmerrie. Door een mix van puzzels oplossen en gevechten, met aandacht voor zo stil mogelijk zijn want ‘vijanden’, belooft deze Dark Revival heel geschikt voor consoles te worden. Doorheen de vijf hoofdstukken van het spel, kom je ook een pak meer te weten over Joey Drew, zijn levenswerk en hoe het allemaal zo ongelofelijk fout is kunnen lopen. Vanaf 1 maart beschikbaar voor Xbox One, Xbox X|S, PlayStation 4 en PlayStation 5.


3 maart

Wo Long: Fallen Dynasty (pc, PS4, PS5, XSX|S, XOne)


Wo Long : Fallen Dynasty zou voor fans van uitdagende games wel eens een belangrijke titel kunnen worden. Ontwikkelaar Team Ninja heeft met games als Ninja Gaiden en Nioh al bewezen uitdagende games af te kunnen leveren die je niet behandelen als een onwaardig kneusje. Dat betekent dat je in Wo Long stevige tegenstand mag verwachten, maar ook een vechtsysteem dat de diepgaande mogelijkheden bied om stevig weerwerk te bieden. Die iets vergevingsgezindere aanpak dan de doorsnee From Software game, in combinatie met een aandacht voor authenticiteit en respect voor Chinese geschiedenis moet ervoor zorgen dat Wo Long veel meer wordt dan de zoveelste titel in een lawine van Soulsbornes. Gamers op Xbox hebben in elk geval geen enkel excuus om deze titel geen kans te geven, Wo Long: Fallen Dynasty dropt namelijk op dag één al op Game Pass.


6 maart

Dead Cells: Return to Castlevania + Medley of Pain Bundle (pc, PS4, PS5, XSX|S, XOne, Switch)


Dead Cells is verre van een nieuwe game, maar de multiplatform release van deze maand bundelt meerdere stukken DLC (welke Motion Twin in het verleden ontwikkelde) samen met hun nieuwste toevoeging! De oorspronkelijke versie van deze roguelite met Metroidvania-aspecten breidde men door de jaren heen uit met talloze nieuwigheden, veranderingen aan de algemene balans en Quality-of-Life aanpassingen, maar dit jaar werken ze met Konami samen om tevens een gelicenseerde cross-over te realiseren! In het Return to Castlevania-pakket word je vergezeld door Richter Belmont en Alucard zodat je gezamenlijk Dracula uit de weg kunt ruimen, waardoor wij als spelers nogmaals een verse lading content mogen verorberen. Motion Twin belooft maar liefst veertien wapens, een nieuw verhaal, twee extra levels, nieuwe vijanden (inclusief drie unieke baasgevechten) en twintig verschillende outfits, samen met tientallen liederen die afkomstig zijn uit de originele Castlevania-soundtracks. Zware kost met andere woorden voor zij die voor het eerst met deze uiterst herspeelbare en hectische 2D-platformer willen beginnen!


7 maart

Little Witch Nobeta (PS4, Switch)

Deze Soulslike ziet er misschien schattig uit, maar vergis je niet. Nobeta, een klein lief heksje, gaat op ontdekkingstocht in een oud kasteel dat de mysteries herbergt van jouw verleden. Het is een 3D action shooter game waarin je magische spreuken afvuurt in ware shooter stijl. De tegenstanders worden moeilijker en moeilijker naarmate je vordert in het kasteel en de bossfights vormen een echte uitdaging. Binnenkort verschijnt onze review, hou onze frontpage dus zeker in de gaten! Vanaf 7 maart beschikbaar op Nintendo Switch en PlayStation, en was sinds september 2022 al aan te schaffen op pc via Steam. Er zijn twee verschillende versies: de standaard editie is zowel digitaal en fysiek beschikbaar met enkel het spel zelf inbegrepen, de collectors edition is enkel fysiek te verkrijgen en bevat veel extra's.


Pronty (Switch)

18Light Game Ltd en FunZone Games brengen met Pronty: Fishy Adventure een onderwater ‘metroidvania’. Het verhaal speelt zich af in Royla, een onderwaterwereld. Heel lang geleden zijn mensen naar Royla gevlucht omdat boven water leven geen optie meer was. Lang was het dan ook een bloeiende maatschappij … maar nu dus niet meer. Ga samen met een vissig creatuur op onderzoen naar de oorzaak van de plotse zware vervuiling en de angstaanjagende mutanten die Royla’s toekomst bedreigen.

De hoofdrol is voor Pronty, een beestje dat ooit door mensen in een labo tot stand is gekomen als beschermer tegen het gevaar onder water. Natuur kent evolutie en ook het zwaar vervuilde water van Royla heeft nu een pak gemuteerde zwemmers. Dat gaat van bizar tot schrikwekkend en het is zo een schrikwekkend beest, de Rakshasha, waar Pronty het (onder andere) moet tegen opnemen. Het hoofdpersonage heeft een sidekick in Bront. Bront is een zwaardvis, maar net als Pronty is hij het resultaat van een hoop experimenten. Pronty kan Bront obstakels doen opruimen en laten aanvallen wanneer er gevaar dreigt. De Bront is een interessante mechanic, vooral wanneer men aangevallen wordt met hordes. Hij kan niet overal tegelijk zijn, dus aan de speler om te zorgen dat hij zijn wapen optimaal inzet. Pronty is namelijk niet onsterfelijk. Vanaf zeven maart kan je de plons wagen.


9 maart

Paranormasight: The Seven Mysteries of Honjo (Switch, pc)


Van Square Enix komt nu de nieuwe horror-IP ParanormaSight: The Seven Mysteries of Honjo, een bovennatuurlijke mystery-adventure in de stijl van een 2D visual novel. Deze game zal op 8 maart 2023 verschijnen op Steam en de volgende dag op de Nintendo Switch ook beschikbaar worden. In ParanormaSight zal je deel uitmaken van zeven spookverhalen die zich in het stadje Honjo doorheen de twintigste eeuw afspelen. De vervloekte hoofdpersonages zullen overdag wat detectivewerk leveren, maar 's nachts komt hun vloek tot leven, dus moeten ze zien de gevaren van de andere vloekdragers te overleven en tegelijk hun eigen vreselijke kracht onder de controle krijgen. Naast het visual novelverhaal zal gameplay uit puzzels en verkenning van Sumida City bestaan. Square Enix en horror zijn alleszins geen veelvoorkomende combinatie, dus het valt te bezien hoe zij dit genre aanpakken.


Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse (pc, PS4, PS5, XSX|S, XOne, Switch)

Deze vierde game in de Fatal Frame-reeks kwam in 2008 uit op de Nintendo Wii in Japan. Desondanks positieve receptie, kreeg de game nooit een localisatie naar het Westen, tot nu. Op 9 maart wordt dit angstaanjagende spel van Koei Tecmo dus voor het eerst officieel speelbaar buiten Japan. In deze vierde iteratie van de serie, die bekendstaat voor gameplay waar je foto's moet trekken van geesten om jezelf te verdedigen, zal je het Rogetsu-eiland verkennen. Daar zijn jaren geleden vijf meisjes spoorloos verdwenen tijdens een festival die een maansverduistering viert. Nu beginnen de verdwijningen opnieuw en is het aan de overlevende tieners om het mysterie met hun fototoestel op te lossen.


Transport Fever 2: Console Edition (PS4, PS5, XSX|S, XOne)

Vanaf 9 maart kunnen we met Transport Fever 2: Console Edition nagaan hoe goed onze managementskills zijn, want in deze tycoon-game beheer je je eigen transportbedrijf waarin je transportroutes via land, zee en in de lucht moet ontwikkelen, om zo bij te dragen aan een betere economische ontwikkeling en om zo beter in te spelen op de behoeftes van de steeds groeiende steden en samenlevingen. Bouw je eigen transportimperium uit en bekom zo de virtueel machtigste CEO aller tijden, want je kan aan de slag met treinen, bussen, trams, trucks, vliegtuigen en schepen vanaf 1850 tot en met nu!


Monster Energy Supercross - The Official Videogame 6 (pc, PS4, PS5, XSX|S, XOne)

Ook in deze zesde editie van de Supercross-game kan je terug genieten van realistische motorwedstrijden en dankzij de volledige console cross-play en nieuw online rankingklassement ligt de competitie meer dan ooit open voor die nummer 1 spot. Monster Enery Supercross 6 komt daarnaast ook met twee totaal nieuwe spelmodi, Supercross Park en Rhythm Attack (waarin je een 1vs1 shootout race speelt) en zorgt ervoor dat alle rijders, van beginner to semi-pro, aan hun trekken zullen komen in Supercross 6. Wetende dat je jouw motor en jouw rijder kunt gaan aanpassen naar jouw eigen stijl met honderden mogelijke opties, dan weet je dat opnieuw voor ettelijke uren spelplezier in huis hebt gehaald!


Clash: Artifacts of Chaos (pc, PS4, PS5, XSX|S, XOne)

Clash: Artifacts of Chaos is een unieke action-adventure, zowel wat gameplay als wat de art direction betreft. De game is vormgegeven in de kenmerkende ACE Team-stijl (Rock of Ages, The Eternal Cylinder), met even originele en ongebruikelijke als levendige designs. Je speelt als Pseudo, een ervaren vechter die als kluizenaar leeft. Na je ontmoeting met de Boy ga je op avontuur in een surrealistische wereld om hem te beschermen tegen Gémini, de Mistress of the Artefacts, die aast op de mysterieuze krachten van dit wezentje.De gameplay draait vooral om third-person gevechten, waarbij spelers moeten vertrouwen op de vuisten van het woeste hoofdpersonage, Pseudo. Naast de eigen stijl van verkennen en vechten, onderscheidt Clash: Artifacts of Chaos zich van andere action-adventures met een unieke mechanic: de Ritual. Dit oude ritueel is gebaseerd op een dobbelspel, waarbij elke deelnemer artefacten met unieke eigenschappen gebruikt. De uitkomst bepaalt onder welke regels wordt gevochten.


Know By Heart (Switch)

Know by Heart is een game over het haast onmogelijke: verlies accepteren. Misha zit al even vast bij een uitzichtloze baan, maar de sleur wordt gelukkig doorbroken door een oud schoolliefje dat terugkeert naar de stad. Door herinneringen op te halen kom je meer en meer te weten over oude vriendschappen van de twee personages. Helaas krijgt de omgeving te maken met een vreselijke ziekte die mensen individuen en gebeurtenissen laat vergeten. Het point-and-click genre mist vaak echt aangrijpende verhalen, maar dit is er zeker een van. Vanaf vandaag kunnen Switch gamers Know By Heart ook eindelijk ontdekken voor €19,99.


10 maart

Mato Anomalies
(pc, PS4, PS5, XSX|S, XOne, Switch)

Mato Anomalies is een nieuwe turn-based JRPG, maar dan van Chinese makelij, want het spel werd ontwikkeld door Arrowiz, de studio achter het VR ritmespel Beats Fever. Hun nieuwste spel neemt je mee naar Mato, een neofuturistische versie van een oude oriëntaalse stad waar je als de privédetective Doe en de exorcist Gram vreemde gebeurtenissen onderzoekt en al snel de duistere geheimen achter de muren van deze bijzonder plaats ontdekt. De stad wordt namelijk bedreigd door rifts die je kan betreden om de demonische gruwelen te bestrijden die de ondergang van de stad willen veroorzaken. Mato Anomalies lijkt vooral een titel voor de liefhebbers van Shin Megami Tensei want het spel lijkt heel wat inspiratie te putten uit deze iconische reeks en zijn spin-off Persona.


14 maart

The Legend of Heroes: Trails to Azure
(pc, PS4, Switch)

The Legend of Heroes: Trails to Azure is het vervolg op The Legend of Heroes: Trails from Zero en dit duo vormt samen de Crossbell-verhaallijn, dat deeluitmaakt van de bredere Trails-serie. Beide titels verschenen oorspronkelijk in Japan op de PlayStation Vita, maar door het grote succes van de Trails of Cold Steel-reeks en het aankomende The Legend of Heroes: Trails into Reverie, hebben NIS America en Nihon Falcom gelukkig alsnog de twee titels naar het westen gebracht zodat wij het verhaal van de Special Support Section en hun protégé KeA kunnen beleven. In Trails of Azure zijn de spanningen in Crossbell opnieuw hoog wanneer een illustere groep de krachten van KeA wilt gebruiken om Crossbell onafhankelijk te maken van de invloeden van het Erebonian Empire en de Calvard Republic. Hoe dit afloopt kan je ontdekken halverwege deze maand.


16 maart

Anno 1800: Console Edition
(PS4, PS5, XSX|S, XOne)

Anno 1800 is de laatste nieuwe telg in de Anno familie (er was al 1602, 1503, 1701, 1404, 2070 en 2205). Via Ubisoft’s Blue Byte gaan we dit keer onze wereld bouwen in het knappe industriële tijdperk. De actie speelt zich zowel in de ‘Oude’ (Victoriaans in stijl, ook al was Victoria pas 37 jaar later aan zet) als de ‘Nieuwe’ Wereld af. Hier in Europa en in een koloniaal gebied. In onze contreien werken arbeiders in fabrieken, worden vooral grondstoffen bewerkt en in de kolonies worden dan weer allerhande voorwerpen gemaakt die men hier wat graag wil kopen. Bedoeling is dus niet alleen om je fabrieken en manufacturen goed te doen draaien, maar ook om handelsroutes op te zetten tussen beide gebieden.

Zoals zijn voorgangers, kan je bij Anno 1800 aan de slag met een te volgen verhaallijn, in een sand box of met meerdere spelers. Je moet naast het ontwikkelen van je stad ook rekening houden met de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van wat je bouwt. Wat nieuw is, is een blauwdruk feature. Dit geeft de speler de mogelijkheid om te zien hoe een project er zou uitzien, zonder direct aan het bouwen te moeten slaan. Iets wat grondstoffen en missers kan besparen. Speciaal voor de console release komen er ook een deluxe editie met aantal cosmetics packs ofte opsmukmogelijkheden aan: een amusement pack (met onder andere snoepkramen, achtbanen en spellen), een vibrant city pack (om kleur te brengen) en een pedestrian zone pack (plaats parken, markthallen en maak je stad mooi). Ga je jouw wereld bouwen met handel, diplomatie of oorlog? Vanaf 16 maart op PlayStation 5 en Xbox X|S.


The Dark Pictures: Switchback VR (PSVR2)

Horror is iets waar sommigen het van moeten hebben en waar anderen helemaal niks mee hebben. Dit zowel op vlak van televisie als games. In games word je in veel gevallen nog meer betrokken bij het horrorgebeuren en deze maand gebeurt dat opnieuw. The Dark Pictures Anthology wordt door de komst van de PlayStation VR2 uitgebreid met de VR-variant The Dark Pictures: Switchback VR. Je mag je deze keer opnieuw aan dezelfde soort sfeer verwachten uit de overige games, maar je kunt nu rekenen op een meer immersieve ervaring door het gebruik van virtuele realiteit. Dat de makers eerder al voor VR-game Until Dawn: Rush of Blood hebben gezorgd, zorgt toch voor hoge verwachtingen. Leg de verse onderbroeken of pampers maar klaar!


17 maart

Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon (Switch)


De betoverende en verleidelijke heks Bayonetta heeft recent haar derde epische avontuur afgerond, maar Nintendo en PlatinumGames zijn nog niet klaar met games uit dit magische universum. Ditmaal opteerde men voor een meer bescheiden spin-off in plaats van een spel met bombastische actie, en het eindresultaat is een coöperatieve belevenis die je vanuit een isometrisch perspectief mag bewonderen. In dit verhaal dat men baseerde rondom haar origines, moet Bayonetta als een jong kind (toen beter bekend als Cereza) samenwerken met de katachtige demoon Cheshire, zodat ze veilig en wel door een verraderlijke woud kan stappen. Ze wilt in dit bos namelijk haar spoorloze moeder redden, dus ze zal gedurende haar reis sowieso geconfronteerd worden door ettelijke gevaren en obstakels. De twee personages moeten kortom hun diverse talenten aanwenden om vervolgens ettelijke vijanden te verslaan en puzzels op te lossen, dus enig denkwerk is hier vereist! Een demo kun je trouwens via Bayonetta 3 uitproberen en ieder personage mag je ten slotte met een aparte Joy-Con besturen, indien je deze titel met iemand anders wilt ervaren.


WWE 2K23 (pc, PS4, PS5, XSX|S, XOne)

Het is terug WrestleMania-seizoen en je weet wat dat betekent: WWE bouwt niet enkel op naar haar jaarlijkse show of shows, maar laat ons ook opnieuw de virtuele arena betreden met WWE 2K23. Samen met Take 2 en Visual Concepts schotelen ze ons het meest realistische en visueel indrukwekkende worstelspel voor. Spelers kunnen in de huid kruipen van maar liefst 200 pro wrestlers, waaronder de huidige Undisputed Champion Roman Reigns, Cody "The American Nightmare" Rhodes, Ronda Rousey, "The Beast" Brock Lesnar, "Stone Cold" Steve Austin en John Cena, die de coverster is van deze editie en de ster van de Showcase-modus. Verder zullen fans blij zijn dat ze eindelijk het populaire wedstrijdtype War Games kunnen spelen!


21 maart

Remnant: From the Ashes (Switch)


Opnieuw een Switch-port deze maand! Deze keer is Remnant: From The Ashes aan de beurt. De alom gekende actie role playing shooter uit 2019 is vanaf vandaag beschikbaar op de Nintendo Switch. Het verhaal speelt zich af op een post-apocalyptische planeet Aarde, waar spelers moeten afrekenen met de boomachtige vijanden ras: Root. Dat doe je vooral met behulp zwaarden en geweren. Fans van Dark Souls zullen zich hier zeker mee amuseren, want falen en opnieuw proberen zijn sleutelwoorden bij het spelen van Remnant: From The Ashes!


Deceive Inc. (pc, PS4, PS5, XSX|S, XOne)

In de multiplayer shooter Deceive Inc. speel je als een solo geheim agent of in team van drie agenten en probeer je om opdrachten succesvol uit te voeren. Elke agent begint als undercover en lijkt voor andere spelers op een onopvallende NPC. Dankzij een groot arsenaal aan wapens, gadgets en een flinke portie stealth moet je erachter zien te komen waar het te stelen object zich juist bevindt. Natuurlijk zonder op te vallen bij de andere teams... Je hebt de keuze uit acht personages en je kan gaandeweg verschillende upgrades kopen. De game komt uit voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC.


22 maart

Have a Nice Death (Switch)


Iedereen heeft al eens een ‘beuh’ moment op het werk, een gevoel dat het maar blijft komen en je liefst gillend weg zou lopen. Wel, mocht het een troost zijn: Magere Hein heeft hetzelfde probleem! In Deatch Incorporated is de bedrijfscultuur allesbehalve (tiens, klinkt bekend …). De verschillende departementen zijn helemaal losgeslagen, werknemers luisteren voor geen meter en dus zijn de cijfers voor binnengebrachte zieltjes helemaal niet wat ze moeten zijn. Maar niet voor lang! Dood (jij dus) gaat de strijd aan om zijn bedrijf terug op de rails te krijgen. Vooral omdat hij ook wel graag zijn vakantie zou opnemen.

Op Aarde heeft Dood een groep vertegenwoordigers, de Sorrows. Zij zijn een beetje overmoedig geworden en dus moet dat aangepakt. De speler gaat zich een weg banen door een aantal departementen (zoals Ziekte of Chemisch Afval) om orde op zaken te stellen. Je kan meer dan dertig verschillende wapens vrijspelen en net als bij elke job kan je na elke opdracht rekenen op een performance review. Maar het blijft opletten geblazen, want té veel macht voor jezelf nemen, kan je duur aangerekend worden. Het ligt steeds gevoelig, zeker in de onderwereld. Het kan dan goed zijn dat een departement even grotere krachten krijgt omdat jij een noot te veel op je zang neemt. Kan jij Death Inc opnieuw in goede vorm krijgen? Kijk ook eens op Gearbox Publishing’s site voor Have A Nice Death, Hein is de ster van een paar leuke comics. Vanaf 22 maart op Nintendo Switch.


23 maart

The Settlers: New Allies
(PS4, XSX|S, XOne, Switch)

Nadat The Settlers: New Allies in februari uitgebracht werd voor de pc, valt die misschien wel twijfelachtige eer in maart te beurt aan de diverse consoles. De pc-versie van de reboot van de overbekende RTS-game bleek ons immers allesbehalve te overtuigen. Of gaat de release van deze consoleversie gepaard met diverse aanpassingen, waardoor de game er alsnog in slaagt om te verrassen?


Not For Broadcast (PS4, PS5, XSX|S, XOne)

Een FMV-game zoals je er nog nooit één gespeeld hebt. In Not For Broadcast neem jij het heft in handen van een nationaal televisiekanaal in een fictief land die in chaos wordt geworpen door politieke veranderingen. Jouw taak is om live-videobestanden te censureren, bewerken en uitzenden en reclamespots selecteren, zodanig dat je de kijkcijfers hoog houdt, maar ook de visies van de authoritarische partij handhaaft. Zo moet je bijvoorbeeld scheldwoorden wegbiepen, applaus toevoegen, en de juiste reclamespots op het juiste moment selecteren om optimaal gebruik te maken van de opgebouwde kijkcijfers. Terwijl moet je ook je privéleven op orde houden, maar dat wordt evenwel een uitdaging wanneer de politieke situatie ook op jouw familie betrekking begint te hebben. Not For Broadcast kwam origineel episodisch uit voor de pc doorheen 2020 tot 2022 tot denderend kritisch succes. Op 23 maart komt deze "propaganda simulator" ook naar de PlayStation- en Xbox-consoles.


24 maart

Atelier Ryza 3: Alchemist of the End & the Secret Key (pc, PS4, PS5, Switch)


De Atelier-reeks viert dit jaar haar vijfentwintigste verjaardag en om dat te vieren krijgen we niet één maar twee nieuwe Atelier-titels. Deze zomer verschijnt de remake van de PlayStation-klassieker Atelier Marie: The Alchemist of Salburg, maar eerst is het de beurt aan Atelier Ryza 3: Alchemist of the End & the Secret Key. Dit derde deel in de trilogie vormt het slotstuk van het verhaal van Ryza en haar vrienden. Wanneer mysterieuze eilanden plots verschijnen nabij het dorpje van Ryza, gaat de groep samen op zoek naar de toedracht van deze verschijning en worden ze op avontuur gestuurd om de "Code of the Universe" te vinden. Dit nieuwe avontuur gaat zoals gewoonlijk gepaard met de typische slow life RPG-mechanismen waarmee de serie zich onderscheidt van meer actievolle JRPG's.


Resident Evil 4 (pc, PS4, PS5, XSX|S, XOne)

Meestal is het beter om de dingen in het verleden te laten. Het probleem met games van decennia geleden die indertijd een mijlpaal bleken, is dat de tijd hun ondertussen ingehaald heeft en wat ooit een weergaloze ervaring bleek, nu eerder...oh wie houden we eigenlijk voor de gek? Het is Resident Evil 4, gemaakt met moderne middelen. We weten allemaal dat we die willen. Een ietwat aangepaste besturing, wat kleine verfijningen hier en daar, maar toch vooral Resident Evil 4 met moderne toeters en bellen. Van de zweterige handjes wanneer je een gek met een kettingzaag probeert te ontvluchten aan het begin tot het over the top messengevecht aan het einde. Resident Evil 4 hebben we al meerdere keren in diverse gedaantes beleefd, maar iets zegt ons dat het ook deze keer weer het soort memorabel ritje op de rollercoaster gaat worden waar we graag voor in de rij staan.


EA Sports PGA Tour (pc, PS4, PS5, XSX|S, XOne)

Na Drive to Survive gaat Netflix dit jaar een gelijkaardige backstage serie doen rond de PGA Tour. Het moet gezegd, golf lijkt na de trailer interessanter dan ik dacht. Het is ondertussen al van 2015 geleden dat EA nog een golf game op de markt bracht, er wordt dus wel wat verwacht van deze nieuweling. Twee weken voor de Masters 2023 van start gaan, op 24 maart dus, kunnen we onze puts en birdies gaan testen. De speler krijgt maar liefst dertig van de meest prestigieuze golf courses ter wereld (Pebble Beach, Evian Resort, Torrey Pines, …) alsook de grootste gastlocaties van vorige PGA tours en nieuwe locaties voor 2023. De speler kan zijn golfer customizen (het is ook mogelijk om als vrouw te spelen, de LPGA werkt ook mee aan dit spel) en zijn talent ontwikkelen doorheen twintig verschillende shot en swing types. Je kan natuurlijk ook kiezen om als een reeds bekende golfer te spelen (Scottie Scheffler, Cameron Champ, Xander Schauffele, Sungjae Im, Nelly Korda, Lexi Thompson, Jordan Spieth, Tony Finau of Hideki Matsuyama).

Speel in My Career Mode en als je jouw game voldoende verbetert, maak je kans om de amateur events te overstijgen en mee te doen aan een aantal prestigieuze evenementen, waaronder grote kampioenschappen (Masters Tournament, PGA Championship, U.S. Open Championship en Open Championship). Zo baan je je een weg naar de FedEx Cup en eeuwige glorie. EA maakt zich sterk dat door hun True-to-Life Course Visuals elke baan exact als in werkelijkheid te spelen valt. Het puntensysteem is het PGA-eigen systeem dus resultaten zijn gelijk aan wat op irl zou gebeuren. Om het nog preciezer te maken, is er ook Trackman Data, een systeem dat alles kan bijhouden van het traject dat je bal aflegt in de lucht tot de positie waarin de bal dan neerkomt en nog veel meer. Online kan je tot met zestien spelers samen aan de slag, in wat de meest realistische golfervaring sinds erg lang moet worden.


28 maart

The Last of Us Part I (pc)


Ongeveer tien jaar nadat de oorspronkelijke versie voor de PS3 verscheen, is het eindelijk zover! Na meerdere keren uitstel, iets wat we ondertussen al gewoon zijn, zullen pc-spelers eind maart eindelijk kunnen genieten van de cinematische, immersieve ervaring die de eerste game uit de Last of Us-franchise biedt. De pc-versie van The Last of Us Part I zal een port zijn van de recente remake voor de PlayStation 5, dus dat klinkt alvast veelbelovend. En of dat ze welkom zijn, die Ellie en Joel!


MLB The Show 23 (PS4, PS5, XSX|S, XOne, Switch)

Baseball-fans met een Nintendo Switch konden sinds vorig jaar aan de slag met MLB The show, dat lange tijd exclusief op PlayStation beschikbaar was. Ook dit jaar zullen liefhebbers op ondertussen alle consoles kunnen genieten van cross-platform baseball, met ook cross saves en online cross-progression. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt met een MLB The Show account via www.theshow.com. Nieuw dit jaar is de toevoeging van een Storyline-mode, waarin de sterren van de Negro League gevierd worden. Dat verhaal wordt trouwens volgende jaren vervolgd in toekomstige versies, nu zal het eerste seizoen dus te spelen zijn. Sinds 6 februari zijn pre-orders mogelijk en op 28 maart verschijnt het spel voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en Nintendo Switch.

 
Wel benieuwd naar deze game maar niet opgenomen in het lijstje ... op 28/3 mis ik wel Crime Boss: Rockay City ...
 
Bovenaan