De gamereleases van april 2024

Gamereleases_April24.png


De maartse buien gaan stilletjes aan over in de aprilse grillen. De dagen lengen en je moet op tijd opstaan om de chocolade eieren te rapen voor de zon ze doet smelten. Met twee weken Paasvakantie voor de boeg hopen we uiteraard allemaal op wat toptitels. Topsport kan je alvast beleven in Topspin 2K25, terwijl je in Ereban de muren zal beklimmen. De Teenage Mutant Ninja Turtles kunnen dit ook als de beste bij hun arcade-terugkeer. Terwijl we terugkeren in de tijd in Manor Lords. Soit, uitdagingen genoeg en voor wie nog wat inspiratie zoekt, lees gerust verder ...

5 april​

Biomorph (pc)​

BIOMORPH, ontwikkeld en uitgebracht door Lucid Dreams Studio, is een Metroidvania- en side-scrolling actie-avonturenspel. In dit spel verken je een uitgestrekte wereld vol variatie, los je puzzels op, trotseer je platformuitdagingen en ga je de strijd aan met dodelijke monsters. Neem hun vorm aan om hun unieke krachten te benutten, maar wees voorzichtig: elke verslagen vijand kan terugkeren met nog krachtigere vaardigheden. Terwijl je door de ruime gebieden rond de stad reist, verzamel je nieuwe vaardigheden, herinneringen en blauwdrukken om je personage te versterken. Deze avontuurlijke tocht onthult intrigerende en soms verontrustende feiten over de afkomst van de hoofdrolspeler.


9 april​

Yellow Taxi Goes Vroom (pc)

Yellow Taxi Goes Vroom belooft exact wat de naam beweert: je bestuurt hier een snelle, gele taxi, hoewel de gameplay misschien op subversieve wijze uit de hoek zal komen. Deze titel is namelijk geen racing game, zoals je normaal zou verwachten, want het verantwoordelijke team liet zich eerder inspireren door Nintendo 64-achtige collect-a-thon platformers. Die invloed kunnen we al (overduidelijk) merken dankzij de visuals, maar er schuilt een addertje onder het gras: je hebt hier geen springknop! Toch zou je naar verluidt meer tijd in de lucht doorbrengen dan op de grond, omdat je met de juiste manoeuvres de figuurlijke eindstreep kunt bereiken. De trailer demonstreert in ieder geval hoe je een weg naar nieuwe hoogten kunt banen als je op het juiste moment plankgas geeft met een dash, en je kunt bijvoorbeeld in het rond stuiteren door op een badeendje te landen. Net bizar genoeg om aanlokkelijk te zijn!


10 april​

Ereban: Shadow Legacy (pc)​

Ereban: Shadow Legacy is een stealth platformgame ontwikkeld en uitgebracht door Baby Robot Games. In Ereban: Shadow Legacy speel je als Ayana, de laatste nakomeling van een vergeten volk. Gebruik betoverende schaduwkrachten en geavanceerde technologische gadgets om te ontwijken, te elimineren en zo de waarheid over je achtergrond te ontrafelen. Vind de sleutel tot het redden van een stervend, ambigu universum. Met de unieke Shadow Merge mogelijkheid combineer je stealth en schaduwbewegingen om muren te beklimmen, verborgen plekken te bereiken, vijanden te verrassen en ongezien vooruit te gaan. De keuze om te ontwijken of te doden, te sparen of te verbruiken, is aan jou. Hoe ver ben je bereid te gaan om de waarheid te onthullen? Kom er vanaf 10 april achter op pc. Een Xbox-versie, die ook naar GamePass komt, zal binnenkort volgen.


16 april​

Grounded (PS4, PS5, Switch)​

Als je een kind van de jaren negentig bent met een grote affiniteit voor de Honey, i Shrunk the Kids-filmreeks, dan is Grounded je ding. Van het moment dat je voor het eerst doodgemept wordt door een uit de kluiten gewassen mier weet je namelijk dat er behoorlijk wat te vrezen valt in de tuin wanneer je zelf microscopisch klein geworden bent. Grounded is dan ook een survival-game die niet met zich laat sollen, alles in de wildernis van de achtertuin kan je namelijk vlot het hoekje om helpen. Ja, het heeft een schattig uiterlijk, met vrolijke kleurtjes en het licht van de zon die door grassprietjes komt piepen, maar het is een letterlijke jungle en je hebt geen Axl Rose nodig om je te vertellen dat je eraan gaat. Zodra je er echter over bent dat Grounded behoorlijk uitdagend is, krijg je een game die je dropt in een vijandige wereld van imaginair epische proporties en je de tools geeft om daar in te overleven. Dat maakt van Grounded een van de beste games in het survival-genre, dat na jaren in Early Acces op Xbox nu ook op andere platformen indruk mag gaan maken.


Harold Halibut (PS5, XSX|S, pc)​

Harold Halibut is een verhalende game over vriendschap en het leven op een stadsgroot ruimteschip dat is gezonken in een buitenaardse oceaan. Sluit je aan bij Harold terwijl hij een levendige retro-toekomstige wereld verkent in zijn zoektocht naar de ware betekenis van 'thuis'. Het is 250 jaar geleden sinds jouw thuis - een ark-achtig ruimteschip - de aarde ontvluchtte die op het punt stond van een koude oorlog om een bewoonbare planeet te vinden om het menselijk ras te behouden. Jij speelt als Harold, een jonge laboratoriumassistent voor de leidende wetenschapper van het schip, Jeanne Mareaux. Terwijl de meeste bewoners van het schip zich hebben verzoend met een leven aan boord van het gezonken schip, werkt Mareaux nog steeds onvermoeibaar voort om een manier te vinden voor het schip om de planeet te verlaten en een nieuwe, drogere thuis te vinden.


18 april​

No Rest for the Wicked (pc)​

Op 18 april zal de pc-versie van de isometrische actie-RPG No Rest for the Wicked in Early Access lanceren op Steam. De game werd ontwikkeld door Moon Studios, welke we uiteraard nog kennen van de Ori-franchise. Later zullen nog de releases op PlayStation 5 en Xbox Series X|S volgen. In het jaar 841, meteen na de dood van koning Harol wordt Magnus, zijn hooghartige zoon, de nieuwe heerser. In het belegerde Isola Sacra volgt het spel Cerim, een lid van een bende mystieke, heilige krijgers, net terwijl de pest terug uitbrak, er politieke onrust heerst, en rebellengroeperingen elkaar bevechten. Als speler sta je voor de uitdaging om Cerim en zijn metgezellen de toekomst van hun koninkrijk te doen vrijwaren. De campagne zal niet alleen solo gespeeld kunnen worden, maar ook via online co-op voor maximaal drie andere spelers.


23 april​

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes (PS4, PS5, XSX|S, XOne, Switch, pc)​

In 2022 kregen we al een voorproefje met Eiyuden Chronicle: Rising, maar het echte werk komt er later deze maand aan met Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Deze spirituele opvolger van Suidoken belooft ons een klassieke JRPG-ervaring voor te schotelen. Het spel maakt gebruik van de HD-2D-stijl die we kennen van Octopath Traveler en Live A Live en neemt ons mee naar een door oorlog verscheurde wereld waar een noodlottige ontmoeting het leven van een officier en een plattelandsjongen op zijn kop zet. Zoals de titel doet vermoeden, bevat het spel maar liefst honderd speelbare personages, dus zij die graag experimenteren met de samenstelling van hun team zullen aan dit spel een vette kluif hebben.


Tales of Kenzera: Zau (PS5, XSX|S, Switch, pc)​

Met het EA Originals-initiatief tracht Electronic Arts "unieke en memorabele ervaringen van de beste onafhankelijke studio's te leveren", ongeacht de omvang van zulke projecten. Dit is alvast het doel voor hun komende Metroidvania, welke nauw bij het hart ligt voor zowel de ontwikkelaars (Surgent Studios) als de door BAFTA genomineerde Abubakar Salim. Tales of Kenzera: ZAU ontstond namelijk nadat de vader van de acteur in kwestie overleed, deels omdat ze via gaming een hechte band konden vormen. Protagonist Zau wilt zijn eigen vader uit het hiernamaals halen en dit kan enkel nadat hij een overeenkomst met een god des doods sluit. Hierdoor ga je in deze game als een shaman-krijger op stap door de mystieke rijken van Kenzera, vol met formidabele vijanden. Deze kun je gelukkig verslaan door middel van een varia aan kosmische krachten, ritmische combat en vaardigheden die je gradueel zult verdienen, terwijl de behendigheid van Zau eveneens een troef is! De spirituele thema's werden overigens geïnspireerd door Bantu-verhalen, oftewel een algemene term voor een specifieke (doch immense) volksgroep, waardoor dit spel een ontegensprekelijke Afrikaanse stijl uitstraalt!


Teenage Mutant Ninja Turtles Arcade: Wrath of the Mutants (PS4, PS5, XSX|S, XOne, Switch, pc)​

De 2012 arcade-klassieker komt via een port naar de PS4, PS5, Xbox, Switch en pc. Leonardo, Michelangelo, Donatello en Raphael gaan in de beat-em-up de Foot Clan aan. Als één van de vier turtles en met wat pizza in de maag zal je de strijd moeten aangaan. Ga in een lokale co-op game met vier door de verschillende levels, waarbij er voor deze release drie nieuwe levels en ook zes nieuwe eindbazen toegevoegd worden. Cowabunga!


25 april​

Another Crab's Treasure (PS5, XSX|S, Switch, pc)​

'Souls-likes' hebben qua setting meestal veel gemeen met de aanbiedingen van FromSoftware; net daarom dat het team bij Aggro Crab een andere richting wou uitgaan! Another Crab’s Treasure is geen middeleeuws avontuur of een zogenaamde nachtmerrie in gotische omgevingen, want je zal in plaats daarvan een aquatische wereld verkennen. De vervuilde oceaan oogt op het eerste zicht zeer kleurrijk, maar laat je hierdoor niet misleiden, want de ontwikkelaars beloven niettemin uitdagingen die de hardcore doelgroep zou behagen! Als krab moet je alvast allerlei middelen gebruiken, zij het met (onder andere) nieuwe defensieve schelpen na het oprapen van afval of offensieve Umami Techniques. Een originele wending voor een intussen voorspelbare gameplay-formule, met voldoende Assist-opties die (naar verluidt) potentiële frustraties zouden verminderen voor spelers die meestal een hekel aan zulke belevenissen hebben.


Megaton Musashi: Wired (PS4, PS5, Switch, pc)​

Megaton Musashi: Wired is het nieuwste deel in de multimedia franchise ontwikkeld door Level 5, de studio die je waarschijnlijk wel kent van Professor Layton, Ni No Kuni of Yo-kai Watch. Het eerste spel in deze reeks verscheen in 2021 en intussen is er ook al een animatiereeks beschikbaar. Hoewel de eerste game free to play was, krijgen we deze keer een volwaardige game voor pc, Nintendo Switch en PlayStation 4 en 5. Megaton Musashi: Wired belooft ons spetterende mech-actie voor te schotelen in een hack and slash actie-RPG-jasje waarbij je met reusachtige robots zal vechten tegen een buitenaardse invasie. Hierbij zal je zelfs legendarische anime mechs kunnen gebruiken zoals Mazinger Z, Grendizer en Combattler V. Verder zal het spel zowel competitieve als coöperatieve multiplayer hebben, met cross-play en cross-saves voor de verschillende platformen.


SaGa: Emerald Beyond (PS4, PS5, Switch, pc)​

Op 25 april verschijnt Saga Emerald Beyond, het nieuwste deel in Square Enix’ SaGa-reeks. Hoewel deze reeks altijd al het buitenbeentje is geweest onder de JRPG-reeksen van de Japanse uitgever, heeft het net als andere cultgames een loyale fanbasis. Zij zullen in SaGa Emerald Beyond opnieuw kunnen genieten van de enorme vrijheid in de structuur van het spel en de zes diverse hoofdpersonages waaruit ze kunnen kiezen. Bovendien zal je zeventien verschillende werelden kunnen verkennen en zijn er vijf verschillende verhalen te beleven. De gameplay belooft diepgaande turn-based gevechten voor te schotelen, dus JRPG-fan die na al de toppers van februari op zoek zijn naar iets nieuws om hun tanden in te zetten, kunnen alvast Saga Emerald Beyond op hun lijstje zetten.


26 april​

Stellar Blade (PS5)​

Stellar Blade is een action-adventure PlayStation 5 exclusive. De aarde is kapot gemaakt door aliens en verschillende overlevenden zijn gevlucht naar een kolonie in de ruimte. Protagonist EVE is vastberaden om de aarde terug te veroveren en de aliens, Naytibas, te verslaan. De game belooft optimaal gebruik te maken van de kracht van de PS5, want de graphics zien er erg gelikt uit.


Sand Land (PS4, PS5, XSX|S, pc)​

Sand Land is een nieuwe game van Bandai Namco, met een grafische stijl die erg doet denken aan Borderlands en de Dragon Ball Z-games. Da's niet gek, want het verhaal is geschreven door de bedenker van Dragon Ball, Akira Toriyama. Je speelt als prins Beelzebub die op zoek gaat naar de Legendary Spring in het midden van de woestijn. Je kan een verscheidenheid aan voertuigen craften die je onder andere kunnen helpen in gevechten. Hopelijk vliegt deze niet onder de radar bij het grote publiek!


Manor Lords (pc)​

Fans wachten al even op deze game, maar deze maand is dan eindelijk zover! In deze middeleeuwse strategy game gaat het vooral over stedenbouw, RTS gevechten en je stad politiek besturen. Je stad wordt opgebouwd rond een marktplaats, en je moet zoals het een city builder betaamt, een logische indeling maken. Natuurlijk moet je daarvoor je toekomstige inwoners materialen gaan laten zoeken. Als je een gevecht verliest, heeft dat gevolgen voor je stad. Maar gelukkig kan je als burgemeester voorkomen dat er gevechten plaatsvinden, of je politieke macht op andere manieren uitoefenen.


Topspin 2K25 (PS4, PS5, XSX|S, XOne, pc)​

Tennis is ondertussen ingehaald door de spin-off padel; met overal oppoppende padelvelden. Maar wie wil er niet als tennislegende Roger Federer of Serena Williams strijden om de Grand Slam-toernooien? Reis rond de wereld als aanstormende prof en neem het op tegen de grootste namen. Speel op Centre Court op Wimbledon, Roland-Garros, de US Open en de Australian Open en strijk ondertussen miljoenen op. Train er op los in de TopSpin Academy en werk aan je drop-shots. Maar ook naast de Center Court kan je werken en inwerken op de sponsers, betere coaches en werken aan je haarsnit. Haal die backhand maar boven en smash je tegenstander richting de douches. We zien jullie op de gravel vanaf 26 april op de PS4 en PS5, Xbox en pc.


30 april​

Sea of Thieves (PS5)​

Na jaren op de woelige zee van Xbox te varen, kiest Sea of Thieves het ruime sop om ook op andere systemen zieltjes te kapen. Dat zou geen probleem mogen zijn, want nadat Skull and Bones genadeloos over de plank werd gejaagd is er meer dan ruimte genoeg voor een multiplayer-game met piraten die wel leuk om spelen is. Nieuwkomers krijgen dan ook een game te ontdekken die na vele jaren aan updates een stuk uitgebreider geworden is dan bij de op gemengde reacties onthaalde launch van de game. Er zijn na een seizoen of twaalf aan toevoegingen een schatkist aan tools en quests om je als nieuwkomer uren mee te vermaken. Het blijft een game die je het best met vrienden ervaart, maar ook op je eentje is het dankzij een naar online normen behoorlijk uitnodigende community een van de meer vermakelijke mmorpg's om je tijd in te spenderen. Dat Sea of Thieves na al die jaren exclusiviteit op Xbox nu een volledig nieuw publiek probeert aan te boren, zou het spel wel eens de wind in de zeilen kunnen geven om nog vele jaren verder te kunnen groeien.


Didn't make the cut...

  • 9 april: Children of the Sun (pc)
  • 9 april: Gigantic: Rampage Edition (PS4, PS5, XSX|S, XOne, pc)
  • 16 april: Planet of Lana (PS4, PS5, Switch)
  • 16 april: Neptunia: Sisters vs. Sisters (XSX|S, XOne)
  • 18 april: A Tale of Paper: Refolded (Switch)
  • 19 april: Whisker Waters (Switch)
  • 23 april: Phantom Fury (PS5, XSX|S, Switch, pc)
  • 28 april: El Shaddai: Ascension of the Metatron (Switch)
  • 30 april: Dave the Diver (PS4, PS5)
  • 30 april: Braid: Anniversary Edition (PS4, PS5, XSX|S, XOne, Switch, pc)
 
Europa ziet er ook nog goed uit deze maand!

Onverwacht eigenlijk drukke maand met titels...
No rest for the wicked
Sand land en Stellar blade demos die mij overtuigden.
Tales of Kenzera
Europa
Gigantic lijkt mij ook nog wat.

Dure maand

/edit: Europa is blijkbaar uitgesteld
 
Laatst bewerkt:
Europa ziet er ook nog goed uit deze maand!

Onverwacht eigenlijk drukke maand met titels...
No rest for the wicked
Sand land en Stellar blade demos die mij overtuigden.
Tales of Kenzera
Europa
Gigantic lijkt mij ook nog wat.

Dure maand

/edit: Europa is blijkbaar uitgesteld
No rest for the wicked is ook nog early acces niet?
 
Terug
Bovenaan