Tonerider

Ex-redacteur
Tonerider

Tonerider

Ex-redacteur
Op 15 oktober komt de Crysis Remastered Trilogy uit
  • 0
  • 0
De Crysis Remastered Trilogy wordt op 15 oktober uitgebracht en zal beschikbaar zijn op pc, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch. Volgens de uitgever speelt het ook goed op de Playstation 5 en Xbox Series X|S. De trilogie bevat geen multiplayer-gedeelte, maar enkel de single player campagnes.

De trilogie zal digitaal als een geheel of als afzonderlijk deel gekocht kunnen worden. Voor Xbox en PlayStation zullen er ook fysieke versies van de trilogie te koop zijn. Ook voor de Switch verschijnen er fysieke versies, maar dan enkel als afzonderlijke delen. De prijzen zijn ook al gekend: € 49,99 voor de complete trilogie en € 29,99 per afzonderlijk deel. De digitale release gebeurt via the Epic Games Store, the PlayStation Store, Nintendo eShop en de Microsoft Store.

Remaster betekent in principe ook een verbetering en deze zijn volgens de ontwikkelaars te zien in de weergave van de modellen, wapens en omgeving. Bovendien zouden de games op Xbox Series X en PlayStation 5 ook...
Preview: Kainga: Seeds of Civilization
  • 0
  • 0
Af en toe passeert er zo eens een game waarvan je denkt: ‘Wat moet ik hier mee?’ Kainga: Seeds of Civilization is zo’n spel. Allereerst wel kudos voor de maker, want dit is een Kickstarter-project van één man die erin geslaagd is om Green Man Gaming als uitgever aan de haak te slaan. Hij had een idee en dat sloeg blijkbaar aan. De uitwerking van zijn idee heeft toch een vreemd resultaat opgeleverd. De artstyle is een rare combinatie van een 3D-wereld en 2D-objecten en -ventjes. Je start geen game door in een menu te kiezen, maar in het startscherm kan je al direct rondlopen en moet je een beetje op alles klikken om te weten wat nu juist wat doet en hoe je een nieuwe game start. En zelfs na het doorlopen van de tutorial blijf je met een wtf-gevoel achter. Daarmee is de toon van deze preview gezet. Maar wat is Kainga juist?
Review: Glitchpunk
  • 0
  • 0
In de game-geschiedenis heb je af en toe een spel dat heel wat buzz creëerde. Soms omdat het er enorm prachtig uitzag, soms omdat het verhaal je helemaal meesleepte, maar soms ook gewoon vanwege het overdreven geweld. Onder andere in 1997 verscheen zo’n spel, Grand Theft Auto genaamd. Velen kennen dit spel van zijn laatste versies en de open wereld, maar toen het eerste deel verscheen was dit een ‘simpel’ top-down actiespel. Alleen was het extreem in zijn geweld en in die mate dat bijvoorbeeld in Engeland zelfs in the House of Lords werd gediscussieerd of het verboden moest worden. Dat was natuurlijk geweldig gratis reclame en het spel werd ook een succes. Ondertussen zijn we meer dan 20 jaar verder en is er een game die bijna alle elementen van GTA schaamteloos heeft gekopieerd: Glitchpunk. Maar kan het ook het succes kopiëren?
DC Comics houdt FanDome-event
  • 0
  • 0
Ben je een fan van het DC-multiversum? Dan is er binnenkort een online event dat je misschien wil bijwonen. Op 16 oktober houdt DC Comics een gratis, wereldwijd gebeuren met een live webcast en tal van activiteiten. Ze tonen hun beste films, games, shows en comics en je leert de mensen kennen die een rol spelen in de creatie van de DC-werelden. Er zullen een aantal exclusieve onthullingen zijn en je krijgt ook een kijkje achter de schermen.

Het event gaat door om 10:00 Pacific Time oftewel 19:00 op onze klok. De livestream zal te zien zijn op DCFanDome.com. Om de fans al wat op te warmen heeft men alvast een trailer geplaatst.

Watch Dogs Legion – La Casa De Papel launch trailer
  • 0
  • 0
Netflix en Ubisoft combineren hun krachten en dat resulteert in een nieuwe coöpmissie in Watch Dogs Legion, La Casa De Papel genaamd. Aan de hand van de volgende trailer wordt al een klein stukje van de missie onthult. Als je deze uitdaging met vrienden voltooit, ontgrendel je als beloning een exclusieve skin voor je rekruten.

Deze avond: Xbox Series X-gameplay Far Cry 6
  • 0
  • 0
Tijdens Gamescom werd er al een trailer gelanceerd die meer info gaf over het verhaal van Far Cry 6. Deze avond om 18:00 zal Ubisoft gameplay uitzenden voor de Xbox Series X-variant. Dit zal mogelijk zijn via een livestream op YouTube.

Far Cry 6 duwt spelers in de adrenaline-gevulde wereld van een hedendaagse guerrilla-revolutie. Als dictator van Yara is Antón Castillo van plan om zijn natie op alle mogelijke manieren in zijn oude glorie te herstellen, met zijn zoon Diego plichtsgetrouw aan zijn zijde. Word een guerrillastrijder en vernietig hun regime tot de grond toe.

Far Cry 6 komt op 7 oktober naar PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Epic Games Store, Uplay en Google Stadia.

De eerste officiële trailer van Konami's eFootball
  • 0
  • 0
Nooit geweten dat voetbal en een wall of text lezen samen gingen, maar in deze trailer gebeurt het wel. De makers van Pro Evolution Soccer geven in de eerste officiële trailer van eFootball uitgebreid tekst en uitleg over de nieuwe functies van de game. Zo zullen o.a. PS5-spelers de balcontrole en de duellen met andere spelers in hun vingertoppen voelen door middel van de haptic feedback en adaptive trigger functies. Opmerkelijk is dat verschillende features en modi pas na release zullen toegevoegd worden. Op de officiële webpagina vind je een map met nog te komen ontwikkelingen.

Deze free-to-play game komt deze herfst naar PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc. Bovendien verschijnt het daarna ook voor iOS en Android.

Sloclap Studios presenteert SIFU
  • 0
  • 0
Neen, de titel van het spel is geen typfout waarin je gevraagd wordt om je mond te houden. Een Sifu is namelijk een meester in en leraar van Chinese zelfverdedigingskunsten en vechtsporten zoals Kung Fu en Tai Chi. In deze game is het hoofdpersonage een Kung Fu-expert die uit is op wraak en zoals de trailer toont, ga je de strijd aan met bendeleden die zich in allerlei locaties bevinden. Hopelijk is de gameplay wel minder repetitief dan de beelden doen vermoeden.

Het spel zal vanaf 22 februari 2022 beschikbaar zijn op PS4 en 5 en verschijnt ook in de Epic Games Store.

New World-trailer en aankondiging van open bèta
  • 0
  • 1
Amazon is van alle markten thuis en blijkt zich nu ook succesvol in de gamewereld te begeven met de MMO New World. De nieuwe trailer toont enkele spectaculaire beelden van de gameplay, maar geeft ook aan dat er een open bèta zal zijn. Deze loopt van 9 tot 12 september. De release van de game is gepland op 28 september van dit jaar. Console eigenaars moeten we teleurstellen want de game zal enkel voor pc beschikbaar zijn. Een Amazon account is dan weer niet nodig.

Park Beyond: een nieuwe pretparksimulator van Bandai Namco
  • 0
  • 1
Buiten de mensen die misschien een uurtje ondersteboven vast gezeten hebben in een rollercoaster of die al wagenziek worden bij de aanblik van een rollende attractie, zijn er maar weinig mensen die slechte ervaringen hebben met pretparken. Het zijn plaatsen waar je even alle zorgen achter je kan laten en kan genieten van famillie of vrienden in een feel good wereld. En deze feel good wereld ga je binnenkort nog eens tot in je huiskamer kunnen brengen, want er staat een nieuwe pretpark simulator op de planning bij Bandai Namco. De trailer toont een pretpark waar creativiteit geen limiet kent. De game verschijnt volgend jaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.

Microsoft verwent ons met Psychonauts 2-trailer
  • 0
  • 0
In de officiële trailer van Psychonauts worden Raz, de held van deze game, en alle andere hoofdfiguren in ware James Bond stijl aan ons gepresenteerd. Zoals altijd bestaat de uitgebreide cast uit een bont allegaartje van personages en speelt het verhaal zich af in een gevarieerde, kleurrijke en knotsgekke wereld.

Vanaf morgen zal deze game beschikbaar zijn voor Xbox Series X en S, Xbox One, PlayStation 4 en pc. Dankzij backward compatibility kan men het spel ook op een PlayStation 5 spelen. Tevens verschijnt het spel vanaf morgen op Game Pass.

The Gunk-trailer geeft gameplay prijs
  • 0
  • 1
De makers van SteamWorld lanceren een trailer voor hun nieuwste game: The Gunk. The Gunk is een third-person action adventure waarbij je een duo ruimtevaarders/schattenjagers die op een gevaarlijke planeet zijn beland, moet helpen om te overleven. Deze planeet wordt geterroriseerd door een gevaarlijke smurrie.

The Gunk is exclusief voor Xbox Series X, Xbox One en Windows PC en verschijnt normaal gezien in december dit jaar.

Review: Patron
  • 2
  • 1
“Hey patron, doe ze nog eens vol a.u.b.” Het is misschien een zin die je regelmatig uitspreekt in je favoriete kroeg op een doorsnee avond in het weekend. Spijtig genoeg gaat deze review niet over een kroegsimulator, maar ben je de baas van een eiland en het is aan jou om er te voor zorgen dat de bevolking overleeft en groeit en dat de economie bloeit. Een survival city builder in de aard van het gekende Banished. Of dit een verbeterde kloon van Banished is en een versie 2.0 vormt of eerder een 0.5 is, gaat deze review uit de doeken doen.
Closed Beta voor Hell Let Loose start donderdag
  • 0
  • 1
Zin in een robbertje vechten tijdens WO II en beschik je over een PlayStation 5? Dan kan je je opgeven voor de closed beta van de first person shooter Hell Let Loose. Deze beta loopt van 26 augustus (12:00) tot 31 augustus (12:00) Schrijf je nu in!

De game is reeds beschikbaar voor pc, nadat in 2017 een succesvolle Kickstarter-campagne werd afgesloten. Later dit jaar moet de game zowel voor PlayStation 5 als Xbox Series X|S verschijnen. Een precieze releasedatum is er helaas nog niet.
Nieuwe beelden van Metroid Dread
  • 2
  • 0
Nintendo UK verwent zijn fans met een nieuw filmpje van Metroid Dread voor Nintendo Switch. Hierin is geen gameplay te zien, maar wordt de start van het verhaal uit de doeken gedaan. De game zelf komt uit op 8 oktober 2021. Wie al wat meer informatie over de heldin van het verhaal wil, zoals welke capaciteiten haar suit heeft, kan surfen naar de officiële verslagen.

Nieuwe en tegelijk finale trailer voor Marvel Studios’ Eternals
  • 0
  • 3
Marvel Entertainment laat zijn laatste trailer voor Eternals op ons los. Het toont de rode draad van het verhaal en bevat al een mix van monsters, gevechten, drama, (humoristische) oneliners en zware accenten. De film zal vanaf 5 november in de bioscopen verschijnen. Ook de officiële poster werd inmiddels gedeeld. Deze kan je onder andere via het officiële Instagram-account bekijken

Review: Road 96
  • 3
  • 2
Met een titel als Road 96 is de link naar de befaamde route 66 niet ver weg. En logisch ook, want in deze game gaat het ook over onderweg zijn. Letterlijk, want je doel is de grens van het fictieve Petria te bereiken en daar ga je heel wat kilometers moeten voor afleggen in dit verhaal. Maar ook metaforisch: onderweg zijn in het leven. En net zoals op de baan, moet je in het leven ook beslissingen nemen. Sommige van deze beslissingen zijn maar klein en oefenen niet al te veel invloed uit op je leven. Andere zijn groter en hebben wel degelijk een serieuze impact op je verdere leven. En dat is waar deze game om draait: beslissingen en interacties met anderen die je verdere koers bepalen en dat terwijl je letterlijk onderweg bent.
Review: Seed of Life
  • 0
  • 0
Hallo, ik ben Cora. Neen, niet Cora van Mora, dus we gaan het niet hebben over frikandellen of bitterballen. Het is Cora, de laatste overlever van de planeet Lumia. Deze planeet is stervende doordat een buitenaardse levensvorm haar levenskracht of Lumium steelt. De enige hoop voor deze planeet is een toestel, The Seed genaamd. En hoe kan het ook anders: het is aan Cora om het licht in de duisternis te zijn. Al vraag je je natuurlijk af wat voor nut het nog heeft als ze de enige overgeblevene is. Maar laten we het verhaal niet overanalyseren en even kijken of het spel zelf wat logischer in elkaar steekt.
Review: Ayo The Clown
  • 0
  • 3
Dat de mens raar in elkaar zit, is al lang bewezen. Zo hebben mensen soms fobieën voor allerlei zaken waar eigenlijk geen reden toe is. Eentje ervan is coulrofobie. De naam zegt je misschien niet zo veel, maar het is de term die gebruikt wordt voor panische angst voor clowns. Voor de meeste mensen zijn clowns een bron van vermaak, maar bij sommigen lopen de rillingen over hun rug als ze er een tegen komen. Films zoals IT zijn dus zeker geen goed idee voor hen. Maar wat met games die je de controle laten nemen over een clown, zoals dit spel? Gaat deze game de angst voor clowns versterken of is dit een positieve ervaring?
Carmageddon komt naar Wreckfest
  • 0
  • 6
Wreckfest brengt een ode aan het legendarische Carmageddon met het nieuwe Carmageddon-toernooi. Dit evenement speelt zich af op de iconische Carmageddon-mappen “Bleak City” en “Death Canyon”. De update is vanaf vandaag gratis beschikbaar op de verschillende platformen waarop Wreckfest draait.

Voor degene die Carmageddon niet kennen: het is een racespel dat in 1997 uitkwam en meteen voor ophef zorgde door de brute gameplay waarbij de speler werd aangemoedigd om zoveel mogelijk voetgangers en dieren dood te rijden en zo extra tijd of punten te vergaren. Ondertussen zijn we meer gewoon, maar toen was het ongezien en in sommige landen werd het spel zelfs verboden of aangepast. Een aanpassing was bijvoorbeeld dat men geen mensen kon doodrijden, maar zombies. Het is deze versie die Wreckfest gebruikt als basis voor dit evenement.

Terug
Bovenaan