sharkmen

Ex-redacteur
sharkmen

sharkmen

Ex-redacteur
Release Kena: Bridge of Spirits een maand uitgesteld
  • 0
  • 2
Uitgever Ember Lab heeft via Twitter laten weten dat hun aankomende game Kena: Bridge of Spirits met een maand vertraging zal worden gelanceerd. Reden van het uitstel is de extra tijd die men nodig acht om de game in zijn best mogelijke staat op het publiek los te laten. Oorspronkelijk stond de release gepland voor 24 augustus, maar de game zal nu speelbaar zijn vanaf 21 september voor PlayStation 5, PlayStation 4 en pc.

In deze game volgen we Kena, een jonge Spirit Guide. Zij reist naar een verlaten dorp op zoek naar de heilige bergtempel. In die reis ontdekt ze dwalende geesten die vastzitten in een overwoekerd bos. Je dient de kracht van de Spirit Realm aan te wenden om deze ooit zo majestueuze wereld te herstellen en te laten herleven als nooit tevoren. Vergezeld van een team van charmante metgezellen, de Rot genaamd, kan Kena haar vaardigheden verbeteren en nieuwe manieren creëren om de omgeving te...
Verrassende comeback in trailer van Ghostbusters: Afterlife
  • 0
  • 2
Sony Pictures Entertainment heeft een nieuwe trailer gelanceerd voor Ghostbusters: Afterlife. Uit de vorige trailer konden we reeds afleiden dat het verhaal zou draaien rond een alleenstaande moeder en haar twee kinderen die een link ontdekken tussen de originele spokenjagers en de geheime nalatenschap van hun grootvader. Nu krijgen we onder meer te zien hoe het pittoreske stadje, waarnaar ze met enige tegenzin verhuizen, overspoeld wordt door geesten. Het is aan de kinderen om als redders in nood op te treden en de stad van deze kwade geesten te bevrijden.

Aan het einde van de trailer wacht er nog een verrassing door de comeback van Dan Aykroyd als Raymond Stantz. Ghostbusters: Afterlife zal vanaf 10 november in onze zalen te zien zijn. Je kan hieronder de trailer alvast bekijken.

Review: Night Book
  • 0
  • 2
Ik denk dat iedereen zich weleens gestoord heeft aan keuzes die personages maken in een film. Domme keuzes waarvan je meteen weet dat deze catastrofale gevolgen met zich zullen meebrengen. In horrorfilms staan deze meestal garant voor een snelle en roemloze dood. Zij die denken het beter te weten en beweren in elke omstandigheid het hoofd koel te kunnen houden, zullen ongetwijfeld fan zijn van een FMV. Night Book is de nieuwste game in dit genre en schotelt zijn spelers dilemma’s voor die het verschil kunnen betekenen tussen leven en dood. In deze review kom je te weten of ik genoten heb van deze interactieve film.
Netflix lost teaser van vijfde seizoen La Casa de Papel
  • 0
  • 2
Het vijfde seizoen van La Casa de Papel laat nog even op zich wachten, maar dat weerhoudt Netflix er niet van om ons regelmatig te voorzien van een teaser en ons zo klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. We krijgen enkele nieuwe beelden te zien van El Professor die vastgeketend zit nadat hij gevangen werd genomen door Sierra. Er wordt eveneens meegedeeld dat we op 2 augustus een volwaardige trailer kunnen verwachten. Het vijfde seizoen wordt opgesplitst in twee delen. Het eerste verschijnt op 3 september, vervolgens zullen we geduld moeten uitoefenen tot 3 december om aan het tweede deel te beginnen.

De bende zit ondertussen meer dan honderd uur opgesloten in de Spaanse bank. El Professor is gevangen genomen waardoor hun ontsnappingsplan in het water valt. Ze komen tegenover hun machtigste vijand ooit te staan: het leger. Hun overval lijkt meer en meer te veranderen in een oorlog. Ze zullen alles uit de kast moeten halen om dit tot een goed einde te brengen. De trailer kan je...
Releasedatum Dexter: New Blood bekendgemaakt in trailer
  • 2
  • 2
Showtime heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de terugkeer van onze meest geliefde seriemoordenaar. In Dexter: New Blood komen we eindelijk te weten hoe Dexter Morgan de teleurstellende finale van de reeks in 2013 heeft overleefd. Deze comeback speelt zich tien jaar af na deze gebeurtenissen en toont ons het pittoreske stadje Iron Lake. Dexter heeft er een nieuw leven opgebouwd, maar worstelt nog dagelijks met de demonen die in hem schuilen.

Michael C. Hall keert uiteraard terug als het titelpersonage en wordt hierbij ondersteund door een cast die bestaat uit onder meer Julia Jones (The Mandalorian), Alano Miller (Sylvie's Love) en Johnny Sequoyah (Believe). De reeks zal tien afleveringen bevatten met telkens een speelduur van een uur. We zullen nog even geduld moeten uitoefenen, want de release staat gepland op zondag 7 november. Waar de afleveringen in België te zien zullen zijn, is vooralsnog afwachten. Hieronder kan je alvast de trailer bekijken...
Sony geeft ongewild PlayStation Plus-games van augustus prijs
  • 0
  • 1
Sony heeft op zijn website per ongeluk de PlayStation Plus-games van augustus onthuld. Ze hebben de fout opgemerkt en ondertussen aangepast, maar de games waren enkele uren zichtbaar. De PlayStation Plus-games worden traditiegetrouw aangekondigd met een officieel bericht enkele dagen voor ze beschikbaar worden gesteld. Indien de gelekte informatie zou kloppen, kunnen PlayStation Plus-abonnees met de volgende drie games aan de slag gaan vanaf 3 augustus:
  • Hunter's Arena: Legends (PS5)
  • Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville (PS4)
  • Tennis World Tour 2 (PS4)
PlayStation 5-bezitters kunnen AppleTV+ 6 maanden gratis uittesten
  • 2
  • 5
PlayStation heeft zonet op hun website bekendgemaakt dat iedere PlayStation 5-bezitter de streamingdienst AppleTV+ voor 6 maanden gratis kan uittesten. Je hebt enkel een PlayStation Network-account en Apple ID nodig om deze proefperiode aan te vatten. Vervolgens kan je genieten van onder meer Ted Lasso, See en Foundation. De catalogus wordt iedere maand aangevuld met Apple Original-films en -series. Deze aanbieding is geldig tot 22 juli 2022, waardoor je gerust dus even kan wachten op content die je meer aanspreekt. Wil je de proefperiode activeren, dan kan je voor meer informatie terecht op de website van PlayStation.

Chernobylite komt in september naar de consoles
  • 0
  • 0
Uitgever All in! Games heeft aan de hand van een trailer de releasedatum van de consoleversie van hun aankomende game Chernobylite bekendgemaakt. Vanaf 7 september zal de game speelbaar zijn op PlayStation 4 en Xbox One, de game verschijnt reeds voor pc op 28 juli. In deze trailer toont men hoe ontwikkelaar The Farm 51 er in is geslaagd de vervreemdingszone rond Tsjernobyl zo nauwkeurig mogelijk weer te geven.

De game gebruikt de kernramp van Tsjernobyl als insteek voor het verhaal. We volgen Igor, een voormalige werknemer van de kerncentrale, die de vermissing onderzoekt van zijn verloofde Tatyana. Hij zoekt reeds dertig jaar naar antwoorden en besluit dan maar terug te keren naar de vervreemdingszone rond de kerncentrale, maar al snel blijkt dat hij daar niet gewenst is. Hieronder kan je de aankondiging bekijken.

Review: Shape of the World
  • 0
  • 1
Shape of the World verscheen reeds drie jaar geleden, maar krijgt nu ook zijn kans op de PlayStation 5. Het walking simulator-genre kent zijn voor- en tegenstanders, maar ik ging aan de slag met een open geest in de hoop verrast te worden en een onbekende parel te ontdekken. Het relaas van deze game heb ik neergepend in onderstaande review.
Vijfde seizoen van Fall Guys: Ultimate Knockout start vandaag
  • 0
  • 0
Fall Guys: Ultimate Knockout is al van bij de release ontzettend populair. Dat het een game is die deel uitmaakte van het PlayStation Plus-abonnement heeft daar natuurlijk ook iets mee te maken. Om de spelers aan de game gekluisterd te houden, lanceert ontwikkelaar Mediatonic regelmatig nieuwe seizoenen. Vanaf vandaag kunnen spelers aan de slag gaan met het vijfde seizoen, dat volledig in het teken staat van de jungle.

Daarnaast heeft Mediatonic ook een nieuwe trailer gepubliceerd waarin te zien is wat we van dit nieuwe seizoen mogen verwachten. Zo werden er zes nieuwe levels, time events en modi toegevoegd. Spelers zullen onder meer kikkers, neushoorns en vele andere kleurrijke wezens moeten ontwijken. Er zullen eveneens nieuwe kostuums kunnen worden aangekocht die inspelen op het junglethema. Hieronder kan je de trailer bekijken.

Seizoen 3 van Sex Education verschijnt in september
  • 0
  • 2
Netflix heeft een eerste teaser vrijgegeven om de start van het derde seizoen van Sex Education aan te kondigen. Vanaf 17 september zullen we opnieuw kunnen genieten van de fratsen van Otis en zijn medestudenten. Het lijkt alleszins een moeilijk schooljaar te worden, vermits de leiding van de school in handen komt van directrice Hope. Deze harde tante zal er alles aan doen om de reputatie van Moordale op te krikken. Daarom heeft ze een promotievideo opgenomen die ouders en studenten ervan moet overtuigen dat Moordale de perfecte plaats is om kennis op te doen en vervolgens een bloeiende carrière uit te bouwen. Het resultaat kan je bekijken in onderstaande trailer.

Review: The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos
  • 0
  • 2
The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos is een hele mondvol voor een game die reeds vorig jaar verscheen voor pc, maar nu ook zijn weg heeft gevonden naar de consoles. Ontwikkelaar Artefacts Studio was voordien verantwoordelijk voor Garfield Kart Furious Racing. Ik was dus eerder sceptisch toen ik startte aan deze turn-based RPG. Hoe ze het ervan af hebben gebracht, kom je te weten in deze review.
Igor staat centraal in nieuwe trailer Chernobylite
  • 0
  • 0
Ontwikkelaar The Farm 51 heeft een nieuwe trailer gedeeld van de aankomende survival-horror-RPG Chernobylite. De game gebruikt de kernramp van Tsjernobyl als insteek voor het verhaal. We volgen Igor, een voormalige werknemer van de kerncentrale, die de vermissing onderzoekt van zijn verloofde Tatyana. Hij zoekt reeds dertig jaar naar antwoorden en besluit dan maar terug te keren naar de vervreemdingszone rond de kerncentrale, maar al snel blijkt dat hij daar niet gewenst is.

De game zal vanaf 28 juli beschikbaar zijn op pc. Consolespelers zullen nog even geduld moeten uitoefenen: de release van de PlayStation 4- en Xbox One-versie volgt later deze zomer. Details rond de release van de PlayStation 5- en Xbox Series X|S-versie zullen later worden bekendgemaakt. Hieronder kan je alvast de trailer bekijken.

Spectaculaire trailer onthult Company of Heroes 3
  • 4
  • 2
Ontwikkelaar Relic Entertainment en SEGA hebben zonet de real-time strategy game Company of Heroes 3 aangekondigd. Er werd dit keer gekozen voor een Mediterrane setting, namelijk het bezette Italië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op de website van de ontwikkelaar kan je je inschrijven om reeds met een pre-alpha preview aan de slag te gaan. Een concrete releasedatum werd nog niet vrijgegeven, maar de game staat voorlopig gepland voor 2022 en zal exclusief verschijnen voor pc.

Company of Heroes 3 bevat zowel een singleplayer als multiplayer modus. Er werden twee nieuwe functies voorgesteld: Dynamic Campaign Map en Full Tactical Pause. Deze laatste laat de speler toe om even de pauzeknop in te drukken en zichzelf zo wat extra tijd te kopen om zijn volgende stap te plannen, maar kan enkel toegepast worden in de singleplayer modus. Dynamic Campaign Map laat je de grondtroepen, lucht- en zeemacht besturen zodat je terrein kan terugwinnen en...
Geralt en Ciri trekken er samen op uit in trailer van The Witcher
  • 0
  • 1
Netflix heeft een trailer gedeeld van het tweede seizoen van The Witcher. Hierin wordt de complexe relatie tussen Geralt en Ciri in beeld gebracht. Ze reizen naar Kaer Morhen, het fort waar Geralt werd opgeleid. Ciri zal deze training ook aanvatten en vergelijkbare beproevingen moeten ondergaan. Hoe dit allemaal afloopt, zullen we kunnen ontdekken vanaf 17 december. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Review: Metro Exodus Complete Edition
  • 2
  • 1
De Metro-reeks heeft in de loop van de jaren een stevige fanbase opgebouwd. Gebaseerd op de boeken van Dmitry Glukhovsky, bood ontwikkelaar 4A Games vooralsnog de speler een intens avontuur aan in de metrogangen van Moskou. Metro Exodus wijkt af van dit pad en laat de speler het prachtige Russische landschap doorkruisen. De game verscheen in 2019 reeds voor de current-gen consoles en pc, maar nu kunnen spelers aan de slag gaan met de Complete Edition. Deze brengt ons een versie die niet alleen geoptimaliseerd werd voor de next-gen consoles en pc, maar eveneens de twee uitbreidingen bevat die na de release werden uitgebracht. Of deze versie de moeite loont om aan te schaffen en de beste ervaring van Metro Exodus tot op heden biedt, kom je in deze review te weten.
Herbeleef de carrière van Sébastian Loeb in WRC 10
  • 0
  • 0
Nacon heeft een trailer vrijgegeven waarin de carrière van Sébastian Loeb centraal staat. Herbeleef de meest intense momenten uit zijn carrière, waaronder zijn overwinning in Duitsland in 2002. Op deze manier wil de uitgever de jubileumeditie van WRC 10 in de verf zetten. Het rijden voelt hierin realistischer aan dan ooit tevoren door de verbeterde aerodynamische kracht en het turbo- en remmanagement.

De release van WRC 10 staat gepland op 2 september en zal beschikbaar zijn op PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en pc. Switch-bezitters zullen nog even geduld moeten uitoefenen. Deze versie zal later verschijnen, een exacte releasedatum is echter nog niet bekend. Hieronder kan je alvast de trailer bekijken.

The Lord of the Rings: Gollum uit de doeken gedaan in nieuwe video
  • 0
  • 0
In een nieuwe video heeft Harald Riegler, producer bij Daedalic Entertainment, meer informatie prijsgegeven over The Lord of the Rings: Gollum. Deze game laat je spelen met één van de meest iconische personages uit de boeken van J.R.R. Tolkien en schotelt je zowel stealth-secties als parkour voor in allerlei bekende omgevingen zoals Mordor en Moria. Andere bekende personages zullen ook hun opwachting maken, zoals Thranduil (vader van Legolas) en Gandalf. Het lijkt dus een feest van herkenning te worden voor de fans van het eerste uur.

Op de release is het nog even wachten: de game zal in de herfst van 2022 verschijnen voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc. Hieronder kan je alvast de trailer bekijken.

Review: Violett
  • 0
  • 1
Point-and-click-games speelde ik vroeger bij de vleet en waren geruime tijd mijn favoriete genre. Ik denk nog vaak met weemoed terug aan Grim Fandango en The Secret of Monkey Island. Ontwikkelaar Forever Entertainment probeerde met Violett reeds in 2013 het genre weer wat leven in te blazen. Jaren later kunnen eindelijk PlayStation 4-spelers met deze game aan de slag gaan. Is dit mosterd na de maaltijd of loont het echt de moeite om deze game in huis te halen? Je komt het te weten in deze review.
Monsters uitgelicht in gameplaytrailer van Dying Light 2 Stay Human
  • 0
  • 0
Ontwikkelaar Techland heeft een nieuwe gameplaytrailer onthuld waarin de monsters van Dying Light 2 Stay Human centraal staan. Hierin wordt getoond welke vijanden de spelers zullen tegenkomen en hoe ze op de aanwezigheid van Aiden reageren. Hierbij valt meteen op dat hun agressie toeneemt wanneer ze hem opmerken. Je zal je beste parkour moves moeten bovenhalen om de ondoden te slim af te zijn. De game verschijnt op 7 december voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en pc.

In Dying Light 2 Stay Human volg je Aiden die zich een weg probeert te banen door het verlaten GRE ziekenhuis. De gangen worden echter bevolkt met afschuwelijke wezens. Wees dus waakzaam en probeer te overleven, het gevaar loert namelijk om iedere hoek. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Terug
Bovenaan