sharkmen

Ex-redacteur
sharkmen

sharkmen

Ex-redacteur
Days Gone is de volgende PlayStation-exclusive die zijn kans waagt op de pc
  • 1
  • 0
De tijd dat pc-gamers een console moesten aanschaffen om te genieten van alle exclusieve games die deze te bieden had, lijkt definitief voorbij. Days Gone is de volgende in de rij die de goedkeuring krijgt van Sony om te verschijnen op de pc. Horizon: Zero Dawn maakte vorige zomer al de overgang naar pc en effende zo het pad voor andere games door het succes ervan. Een exacte releasedatum is nog niet bekend, maar de game zal ergens verschijnen in de lente. Dit meldde de CEO van Sony America Jim Ryan in een interview met GQ.

Het financiële aspect speelde een grote rol bij deze beslissing. De prijs voor het ontwikkelen van een game loopt steeds hoger op en hiermee kunnen ze hun afzetmarkt aanzienlijk vergroten. Het aanpassen van deze games naar een versie die compatibel is voor de pc wordt ook steeds makkelijker. Dit maakt het allemaal iets minder arbeidsintensief en daarom leek het dus een logische oplossing om verder te gaan op dit elan. Days Gone zal dus zeker niet de laatste...
Tony Hawk toont binnenkort ook zijn tricks op de next-gen consoles en Nintendo Switch
  • 1
  • 0
Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 wist vorig jaar zowel oude als nieuwe spelers te charmeren. Het leek dan ook onvermijdelijk dat deze game ooit een update zou ontvangen voor de next-gen consoles. Zo geschiedde en kunnen we dus vanaf 26 maart genieten van de next-gen upgrade op de PlayStation 5 en Xbox Series X. Nintendo Switch-bezitters zullen nog even geduld moeten uitoefenen. Deze versie wordt later dit jaar verwacht.

Hier een waslijst aan features die worden toegevoegd:
  • 120 FPS @1080p
  • Native 4k @60FPS
  • Spatial audio
  • Cross-gen progressie
De game zal verkrijgbaar zijn voor € 54,99. Spelers die in het bezit zijn van de Digital Deluxe Edition kunnen kosteloos de upgrade downloaden. Spelers met de digitale Standard Edition daarentegen, dienen tien euro te betalen voor de upgrade. Als beloning ontvangen zij nieuwe outfits en skins voor Tony Hawk, Steve Cabellero en Rodney Mullen. PS4-spelers met de fysieke versie van het spel kunnen de upgrade gratis spelen...
Outbreak-trailer belooft zombies, véél zombies
  • 0
  • 0
Season Two van Call of Duty: Black Ops Cold War gaat donderdag van start en daar hoort natuurlijk een nieuwe modus bij. In Outbreak kan je een groep van vier spelers samenstellen en vervolgens het Oeralgebergte onveilig maken.

Er zijn vijf soorten missies aanwezig in deze modus:
  • In Defend dien je een specimen van Dark Aether te bemachtigen, deze in een machine te plaatsen en te verdedigen tegen de zombies die op je af worden gestuurd.
  • In Escort verdedig je een transport dat het Dark Aether specimen vervoert op weg naar een inter-dimensionale poort.
  • In Retrieve dien je twee tonnen gevuld met Aether te verplaatsen naar een veilige zone.
  • In Eliminate maak je gebruik van een GPS om doelwitten in andere dimensies op te sporen en te elimineren.
  • Holdout brengt de klassieke zombie-ervaring waarbij je moet overleven in een gebied tot de timer afloopt.

Bekijk hieronder alvast de trailer.

PlayStation VR aangekondigd voor Playstation 5
  • 1
  • 2
Senior Vice President Hideaki Nishino heeft zonet een nieuw VR-systeem aangekondigd voor de PlayStation 5. Een exacte releasedatum of naam werden niet vrijgegeven, maar de VR zal zeker niet in 2021 verschijnen. De PlayStation VR verscheen vier jaar geleden voor de PlayStation 4.

Het systeem moet een verbeterde ervaring bieden ten opzichte van zijn voorganger door een serieuze sprong voorwaarts op gebied van performance, interactiviteit, resolutie, tracking en input. De aansluiting zal ook eenvoudiger zijn, vermits er maar één kabel dient te worden aangesloten.

De VR-controller werd ook stevig onder handen genomen. Er werd gefocust op een betere ergonomie en belangrijke features van de DualSense controller werden mee geïntegreerd. Hopelijk duurt het niet al te lang vooraleer er afbeeldingen of video's worden gedeeld van dit nieuwe VR-systeem. We houden jullie in ieder geval op de hoogte.
Twisted Metal-serie zit in de pijplijn
  • 1
  • 0
Er wordt gewerkt aan een live-action serie van de Twisted Metal-franchise. Sony Pictures Television en PlayStation Productions slaan de handen in elkaar om dit project tot een goed einde te brengen. In 2019 doken de eerste geruchten op dat er een serie in de maak was, maar nu pas komt er schot in de zaak.

Het script wordt verzorgd door Rhett Reese, Paul Warnick en Michael Jonathan Smith, die eerder al instonden voor de Deadpool-films, Zombieland en de serie Cobra Kai. De serie wordt omschreven als een actiekomedie en draait rond een eenzaat die een mysterieus pakketje moet afleveren, maar hiervoor eerst de post-apocalyptische woestenij moet trotseren. Tijdens zijn tocht kruisen verschillende schimmige figuren zijn pad waaronder de welbekende clown Sweeth Tooth met zijn ijskar. We zijn zeer benieuwd hoe de chaotische actie en omgebouwde wagens worden overgezet naar het kleine scherm.
Co-op game Can’t Drive This brengt chaos op je scherm
  • 0
  • 1
Ontwikkelaar Pixel Maniacs brengt in samenwerking met Perp Games de co-op party game Can’t Drive This uit. Deze zal op 19 maart exclusief verschijnen voor de PlayStation consoles.

In de game zullen twee spelers moeten samenwerken om een monstertruck op een veilige manier een traject te laten afleggen. Klein detail: deze weg wordt aangelegd door een speler terwijl zijn compagnon tegelijkertijd de monstertruck bestuurt. Hij dient deze overeind te houden in een arcade-achtige racing game, terwijl de bouwer Tetris-gewijs een weg aanlegt met de vlakken die hij ter beschikking krijgt zoals bochten en kruispunten.

De game komt met vier spelmodi:
  • In Yardage strijden maximaal drie racers voor de high-score op een weg die de bouwer creëert.
  • In Game of Drones proberen maximaal drie racers tokens te verzamelen om zo het volgende level te bereiken. Moeilijkheid hierbij zijn de drones die EMP-mijnen achterlaten waarbij je de controle over je truck even verliest.
  • In Capture the...
Persona 5 Strikers vanaf morgen verkrijgbaar in Europa
  • 0
  • 2
Nog even geduld en dan kunnen ook de Europese spelers aan de slag met de nieuwste telg uit de Persona-reeks. De game was al verkrijgbaar in Japan, maar tot op heden was het nog gissen naar de Europese release. Samen met de lanceringstrailer werd ook bekendgemaakt dat Persona 5 Strikers morgen zal verschijnen voor Nintendo Switch en PlayStation 4. Bijgevolg is deze ook speelbaar op de PlayStation 5. Verwacht echter geen next-gen update, want die is er namelijk niet.

Persona 5 Strikers is de eerste actie-RPG van de reeks en speelt zich zes maanden af na de gebeurtenissen uit Persona 5. Joker en zijn vrienden dienen hun vakantie abrupt te onderbreken wanneer hen wordt gevraagd om enkele mysterieuze zaken te onderzoeken. De game werd ontwikkeld door Atlus, Koei Tecmo en Omega Force.

Hieronder kan je alvast de lanceringstrailer bekijken.

Star Wars: Hunters aangekondigd voor Nintendo Switch
  • 1
  • 0
De Star Wars-fans onder ons worden de laatste tijd nogal in de watten gelegd met nieuwe content. Daar komt binnenkort een game bij die de naam Star Wars: Hunters zal dragen. Deze multiplayer third-person shooter speelt zich af na de val van de Galactic Empire tussen episodes VI en VII.
Terug
Bovenaan