sharkmen

Ex-redacteur
sharkmen

sharkmen

Ex-redacteur
Review: Who Pressed Mute on Uncle Marcus?
 • 1
 • 0
Na het lamlendige Night Book had ik me voorgenomen om voortaan ver weg te blijven van de games in het FVM-genre waarvoor ontwikkelaar en tevens uitgever Wales Interactive verantwoordelijk is. Lang heb ik me echter niet aan deze belofte kunnen houden: toen ik vernam dat hun nieuwste creatie werd voorgesteld als een excentrieke whodunit met een twist, werd mijn interesse toch weer gewekt en besloot ik mij te wagen aan ‘Who Pressed Mute on Uncle Marcus?’. Ik hoopte vurig dat deze niet alledaagse titel zou resulteren in een niet alledaagse ervaring. Of ik mij deze keuze achteraf beklaagde, kom je te weten in deze review.
Mythische Pokémon toegevoegd aan Brilliant Diamond en Shining Pearl
 • 0
 • 0
De games Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl hebben een update ontvangen waardoor je niet alleen vriendschap kan sluiten met de Mythische Pokémon Darkrai, maar eveneens Arceus kan doen verschijnen. Om dit laatste mogelijk te maken, moet je een savegame van Pokémon Legends: Arceus op je Nintendo Switch-systeem hebben staan en alle hoofdmissies voltooid hebben. Met behulp van de Azure Flute kan je deze Mythische Pokémon vervolgens doen verschijnen. Om vriendschap te sluiten met Darkrai zal je naar Newmoon Island moeten reizen nadat je via de Mystery Gift-functie een Member Card hebt weten te bemachtigen. Deze functie zal de hele maand april beschikbaar zijn.

Er viel ook een nieuwtje te rapen omtrent Pokémon UNITE, want ook hier werd een nieuwe Pokémon toegevoegd. Duraludon kan zich bij jouw team voegen en je naar de overwinning loodsen met zijn krachtige aanvallen. Zijn speciale vaardigheid, Heavy Metal genaamd, zorgt ervoor dat hij niet wordt omvergeworpen of...
Tweede lading Game Pass-games voor maart aangekondigd
 • 2
 • 1
Microsoft heeft op zijn website de nieuwe games bekendgemaakt die zullen worden toegevoegd aan de Xbox Game Pass. Dit abonnement geeft je toegang tot meer dan honderden games die je kan downloaden en spelen op Xbox One of Xbox Series X|S. Indien je upgradet naar de Xbox Game Pass Ultimate, krijg je ook toegang tot Xbox Live Gold, Xbox Game Pass voor pc, EA Play en de Cloud Gaming-service.

Hieronder vind je een overzicht van de games met het platform en datum waarop ze beschikbaar zullen zijn:

17 maart
22 maart
 • Tainted Grail: Conquest (console) [email protected]
 • Zero Escape: The Nonary Games (cloud, console en pc)
24 maart
29 maart
 • Crusader...
Review: Submerged: Hidden Depths
 • 0
 • 3
Google Stadia zag enkele jaren geleden het levenslicht, maar tot op heden heb ik nooit enige aandacht geschonken aan deze cloudgamingdienst. Blijkbaar slaagt Google erin om games exclusief op zijn platform beschikbaar te stellen, al dan niet tijdelijk. Dit laatste geldt voor Submerged: Hidden Depths, die in het najaar van 2020 werd gelanceerd, maar nu ook speelbaar is op consoles en pc. Dit vervolg op Submerged zal voor fans van het origineel heel vertrouwd aanvoelen en voor nieuwkomers als ideaal startpunt dienen om de post-apocalyptische wereld van deze franchise te ontdekken. Mijn ervaringen heb ik neergepend in deze review.
Serie rond Obi-Wan Kenobi ontvangt eerste teaser en releasedatum
 • 0
 • 4
Het stond al even vast dat Ewan McGregor en Hayden Christensen hun rollen van respectievelijk Obi-Wan Kenobi en Darth Vader zouden hernemen in een Disney+-serie, maar vandaag zijn er eindelijk beelden vrijgegeven. De serie kreeg de toepasselijke naam Obi-Wan Kenobi mee en zal vanaf 25 mei op het streamingplatform te zien zijn.

Het verhaal speelt zich tien jaar na de gebeurtenissen van Star Wars: Revenge of the Sith af. Obi-Wan Kenobi werd geconfronteerd met de ondergang en corruptie van zijn beste vriend en Jedi leerling, Anakin Skywalker, die zich bekeerde tot de 'dark side' als kwaadaardige Sith Lord Darth Vader. Hieronder kan je alvast de trailer bekijken.

Brad Pitt haalt zijn beste moves boven in Bullet Train-trailer
 • 0
 • 1
Sony heeft een eerste trailer gedeeld van Bullet Train, een actiefilm gebaseerd op de graphic novel 'Maria Beetle' van Kotaro Isaka. David Leitch, die eerder al instond voor Deadpool 2, is de regisseur van dienst. Brad Pitt neemt de hoofdrol op zich en schittert in de trailer, maar de ondersteunende cast kent ook heel wat bekende namen. Zo zullen onder meer Joey King (The Kissing Booth), Aaron Taylor-Johnson (Kick-Ass), Brian Tyree (Atlanta), Hiroyuki Sanada (Mortal Kombat) en Michael Shannon (The Shape of Water) hun opwachting maken.

Bullet Train speelt zich af tegen de achtergrond van een non-stop treinrit door het hedendaagse Japan en vertelt het verhaal van eclectische, diverse huurmoordenaars die met elkaar verbonden zijn, maar tegenstrijdige doelen nastreven. De film zal vanaf 13 juli bij ons in de zalen te zien zijn. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Jared Leto leeft zich uit als vampier in Morbius-trailer
 • 0
 • 1
Op 1 april is het eindelijk zover, en dat is geen grap, want dan verschijnt Morbius in de zalen. Enkele keren reeds uitgesteld, wat meestal niet veel goeds betekent, maar we zullen Sony het voordeel van de twijfel gunnen. Er werd een finale trailer gedeeld om de nakende release onder de aandacht te brengen.

Morbius vertelt het verhaal van een dokter (Jared Leto) die verandert in een vampier na een uit de hand gelopen experiment. De ondersteunende cast bestaat onder meer uit Michael Keaton, die zijn rol als The Vulture terug opneemt, Adria Arjona (6 Underground), Jared Harris (Chernobyl), Tyrese Gibson (The Fast and the Furious) en Matt Smith (Doctor Who). Daniel Espinosa, bekend van de horrorfilm Life, stond in voor de regie. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Extra content beschikbaar voor Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction
 • 0
 • 1
Ubisoft heeft trailers vrijgegeven die de eerste gratis post-launch content van Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction in de kijker zetten. Spillover, zo wordt het Crisis Event genoemd, is een tijdelijk evenement en zal speelbaar zijn tot en met 10 maart. Kenmerkend voor deze evenementen is de introductie van een nieuwe operator of Protean-vijand. Zo zal Operator Zofia worden toegevoegd: fans van de franchise zullen haar nog kennen van Rainbow Six Siege.

In Spillover gebruik je de nieuwe Dissolution Agent Canisters om de golven van muterende Archæans te lokken en vervolgens te elimineren. Dit evenement is slechts het begin, in de toekomst zullen er meerdere events en updates verschijnen. Rainbow Six Extraction is verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, Stadia en pc. Bekijk hieronder alvast de trailers.


Baz Luhrmanns Elvis-trailer gunt ons een blik in het leven van een legende
 • 0
 • 1
Warner Bros. Pictures heeft een trailer vrijgegeven van Elvis, een film waarin het leven en de muziek van Elvis Presley centraal staan. Bazz Luhrmann, die in onze special nog werd uitgeroepen tot de MVP van valentijn, nam de regie op zich. Austin Butler geeft het beste van zichzelf als het titelpersonage en wordt daarin ondersteund door Tom Hanks, die als manager zijn pupil tot het uiterste wil drijven. Elvis zal vanaf 22 juni in de Belgische bioscopen te zien zijn.

De film verkent het leven en de muziek van Elvis Presley (Austin Butler) aan de hand van zijn gecompliceerde relatie met zijn raadselachtige manager, Colonel Tom Parker (Tom Hanks). Het verhaal duikt in de complexe dynamiek tussen Presley en Parker over een periode van meer dan 20 jaar. Zijn evolutie van onbekende zanger tot levende legende wordt mooi in beeld gebracht, tegen de achtergrond van het...
Vechtspel The King of Fighters XV vanaf vandaag verkrijgbaar
 • 0
 • 0
Fans van fighting games kunnen vanaf vandaag aan de slag gaan met The King of Fighters XV. Zes jaar na de laatste telg uit de reeks brengt ontwikkelaar SNK Corporation de helden uit Orochi, NESTS en Ash samen om het verhaal tot een hoogtepunt te brengen. Spelers krijgen 39 personages tot hun beschikking om zich te wagen aan het klassieke 3-tegen-3 vechtsysteem. Counters uitvoeren gaf nog nooit zoveel voldoening door de Shatter Strike-functie. Combo's uit je mouw schudden wordt dan weer eenvoudiger en spectaculairder door de Rush-functie en de talloze special moves. Deze vernieuwingen zorgen voor vele explosieve gevechten die het uiterste van je zullen vergen om als overwinnaar uit de bus te komen.

De uitgebreide online-modus biedt uren spelplezier en door de crossplay op de Sony-consoles kunnen PlayStation 5- en PlayStation 4-spelers het tegen elkaar opnemen. The King of Fighters XV is speelbaar op PlayStation 5, Xbox Series X|S en PlayStation 4. Hieronder kan je alvast de launch...
Doctor Strange in the Multiverse of Madness ontvangt spectaculaire trailer
 • 1
 • 3
Ter gelegenheid van de Super Bowl heeft Marvel een nieuwe trailer vrijgegeven van Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Zo kwamen we uit een eerdere teaser te weten dat de Multiverse een feit is en meteen problemen met zich meebrengt. Uit de nieuwe trailer onthouden we vooral dat Marvel lijkt te hinten naar de intrede van de X-Men in het Marvel Cinematic Universe. Lang hoeven we niet meer te wachten op het eindresultaat: de film zal vanaf 6 mei in de zalen te zien zijn.

Sam Raimi, bekend van de Spider-Man-trilogie met Tobey Maguire, stond in voor de regie. Benedict Cumberbatch speelt andermaal het titelpersonage, Elizabeth Olsen keert terug als Wanda Maximoff en ook Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave) en Rachel McAdams (The Notebook) zijn weer van de partij. Hieronder kan je alvast de trailer bekijken.

"To Infinity and Beyond!" in de nieuwe trailer van Lightyear
 • 2
 • 3
Disney en Pixar hebben een trailer gedeeld van Lightyear. In dit intergalactische avontuur komen we meer te weten over de origin story van Buzz Lightyear, de man die als inspiratie diende voor het bekende speelgoedfiguur uit de Toy Story-franchise. We zullen hem zien evolueren van een jonge testpiloot naar een echte Space Ranger.

De stem van Buzz werd ingesproken door Chris Evans (Captain America). De stemmencast bestaat verder onder meer uit Taika Waititi (Thor: Ragnarok), Keke Palmer (Hustlers) en Dale Soules (Orange Is The New Black). De film is geregisseerd door Angus MacLane, die eerder al verantwoordelijk was voor Finding Dory. Lightyear zal vanaf 17 juni in de zalen te zien zijn. De Belgische bioscooprelease staat gepland op 22 juni. Hieronder kan je alvast de trailer bekijken.

GTA V verschijnt volgende maand voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S
 • 2
 • 3
Rockstar Games heeft op zijn website meer informatie vrijgegeven omtrent de PlayStation 5- en Xbox Series X|S-versie van Grand Theft Auto V en Grand Theft Auto Online. De release stond oorspronkelijk gepland voor november 2021, maar werd toen voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat uitstel blijkt er dus eentje te zijn van slechts enkele maanden, want vanaf 15 maart zullen spelers ermee aan de slag kunnen gaan. PlayStation 4- en Xbox One-spelers zullen niet van nul moeten herbeginnen, maar hun progressie eenmalig kunnen overzetten.

We kunnen ons verwachten aan verbeteringen op grafisch vlak, zoals een 4K-resolutie, een framerate van 60 frames per seconde, verbeteringen op het gebied van textures en drawing distance en de implementatie van ray-tracing. Snellere laadtijden, 3D audio en de haptische de feedback van de DualSense-controller op PlayStation 5 zijn natuurlijk een...
GRID Legends-trailer zet nieuwe features in de spotlight
 • 3
 • 4
Vanaf 25 februari kunnen liefhebbers van het racegenre aan de slag gaan met GRID Legends. Vermits de release met rasse schreden nadert, hebben ontwikkelaar Codemasters en uitgever EA een trailer vrijgegeven waarin de nieuwe features worden uitgelicht. De gloednieuwe verhaalmodus, Driven to Glory genaamd, springt meteen in het oog vermits acteur Ncuti Gatwa (Sex Education) de hoofdrol voor zijn rekening neemt. Deze modus combineert virtual production technologie met gameplay.

Er werd ook gesleuteld aan de multiplayer: zo zorgt de hop-in-feature ervoor dat je binnen enkele seconden meedoet aan een race met maximaal 22 spelers. Geen tijd meer verliezen in de lobby's of vriendschapsverzoeken versturen om een race te kunnen starten. Het maakt het online racen veel aantrekkelijker. Dankzij de cross-platformfunctionaliteit kan je voor eens en altijd uitmaken wie nu de beste racer van je vriendengroep is.

Opvallend is de terugkeer van Drift, maar hiernaast introduceert de game ramps en...
Review: OlliOlli World
 • 1
 • 7
Twee weken geleden ging onze eindredacteur aan de slag met OlliOlli World en kon je zijn bevindingen lezen in de preview. Na die speelsessie drong al gauw tot hem door dat hij niet over de nodige skills beschikte om de pittige skatewereld, die ontwikkelaar Roll7 zorgvuldig heeft gecreëerd, te trotseren. Dus zag hij zich genoodzaakt om iemand met de nodige metier in te schakelen om dit karwei tot een goed einde te brengen. Vermits geen enkel redactielid voldeed aan dit criterium, werd ik als Chinese vrijwilliger uitgekozen. Het was even stil rond de OlliOlli-franchise, maar na zeven jaar kunnen we eindelijk aan de slag gaan met een nieuwe telg. Of deze platformer net zoveel harten weet te veroveren als zijn voorgangers, kom je in onderstaande review te weten.
Review: The Artful Escape
 • 1
 • 4
Uitgever Annapurna Interactive heeft doorheen de jaren een mooi portfolio weten uit te bouwen. Deze naamsbekendheid heeft als resultaat dat veel gamers reikhalzend uitkijken naar de indies die in de maak zijn. Zelf wacht ik vol ongeduld op Stray en hoop ik eindelijk te weten te komen wat er in de kop van een kat omgaat. In tussentijd waagde ik me aan The Artful Escape. Een muzikaal avontuur waarin een folkspeler de kosmos doorkruist op zoek naar zijn eigen identiteit. De premisse klinkt alvast buitengewoon, de game zelf doet er nog een schepje bovenop. Het relaas van deze bizarre tocht lees je in onderstaande review.
Review: Summertime Madness
 • 0
 • 1
Knappe vrouwen en mannen die schaars gekleed uit de bol gaan op het strand, de drank die rijkelijk vloeit, de temperatuur die boven de vijfentwintig graden stijgt en feestjes die eindigen met het aanschouwen van een prachtige zonsopgang. Deze beelden roepen de woorden Summertime Madness bij me op. Het contrast met deze game kan echter niet groter zijn. Geen wilde braspartijen, maar escapisme staat centraal in deze puzzelgame van ontwikkelaar DP Games. De game verscheen vorige zomer reeds voor pc, maar vindt nu ook zijn weg naar de consoles. In deze review kom je te weten of Summertime Madness een blijvende indruk heeft achtergelaten.
Finale trailer van Uncharted-film vrijgegeven
 • 1
 • 1
16 februari is het zover, dan verschijnt Uncharted in de Belgische zalen en kunnen we met zijn allen discussiëren of Tom Holland en Mark Wahlberg erin zijn geslaagd om twee van onze favoriete gamepersonages op geloofwaardige wijze neer te zetten. Sony heeft alvast een laatste trailer gedeeld om ons volledig in de stemming te brengen voor de release. Vele kenmerkende zaken uit de games passeren de revue, maar dat is uiteraard geen garantie op een goede film.

Sony lichtte eveneens het verhaal van de film toe. De intelligente Nathan Drake (Tom Holland) wordt gerekruteerd door de doorgewinterde schatzoeker Victor "Sully" Sullivan (Mark Wahlberg) om een schat, gelinkt aan Ferdinand Magellan, terug te vinden die reeds vijfhonderd jaar geleden is verloren gegaan. Wat begint als een roofoverval voor het duo, wordt een race om de prijs te bereiken voor de meedogenloze Santiago Moncada (Antonio Banderas), die gelooft dat hij en zijn familie de rechtmatige erfgenamen zijn. Hieronder kan je...
Games with Gold voor februari zijn bekend
 • 0
 • 0
Microsoft heeft op zijn website bekendgemaakt welke Games with Gold we voor de maand februari mogen verwachten. Via deze abonnementsdienst heb je maandelijks recht op vier games en voor komende maand worden dat de volgende:
 • Broken Sword 5: The Serpent’s Curse - 1 tot en met 28 februari
 • Aerial_Knight’s Never Yield - 16 februari tot en met 15 maart
 • Hydrophobia - 1 tot en met 15 februari
 • Band of Bugs - 16 tot en met 28 februari
Zoals gewoonlijk voorziet Microsoft een begeleidende trailer, waarin je de spellen kortstondig in actie ziet. Veel plezier!

Star Wars: The Old Republic - Legacy of the Sith-uitbreiding ontvangt nieuwe verhaaltrailer
 • 0
 • 0
Lucasfilm Games en BioWare hebben een nieuwe trailer vrijgegeven van Legacy of the Sith, de langverwachte uitbreiding van Star Wars: The Old Republic waarin spelers het mysterie zullen onthullen achter de snode plannen van Darth Mulgus, een rebellerende Sith die reeds tien jaar geleden werd geïntroduceerd. Star Wars: The Old Republic - Legacy of the Sith verschijnt op 15 februari voor pc.

Deze geliefde MMORPG viert dit jaar zijn tienjarig-jubileum en dat wordt gevierd met allerlei extra content. Zo wordt ook eindelijk de Combat Styles-feature toegevoegd, die spelers de mogelijkheid biedt hun ultieme Star Wars-personage samen te stellen. Kies een specifiek klasseverhaal en combineer dit met de vaardigheden van gerelateerde tech- en force-klassen. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor al wie de Star Wars-franchise een warm hart toedraagt. Hieronder kan je alvast de trailer bekijken.

Bovenaan