Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Joeri Temmerman

Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Chernobylite ontvangt late gamescom-trailer
  • 0
  • 0
Chernobylite verscheen vorige maand al voor pc, terwijl consolegamers nog steeds geduld moeten uitoefenen. Het wachten is bijna voorbij, want op 28 september ligt de game in de winkelschappen voor PlayStation 4 en Xbox One. Een next-gen versie werd helaas nog niet aangekondigd.

In de game kruip je in de huid van Igor, bijgenaamd The Professor, die in de Chernobyl Zone op zoek is naar Tatyana, zijn verloofde op het moment van de nucleaire catastrofe zo'n dertig jaar geleden. Sinds de ramp is hij elk spoor naar haar bijster en hij is ervan overtuigd dat de ware toedracht van haar verdwijning enkel op die locatie ontrafeld kan worden. Het is deze Tatyana die in onderstaande trailer de hoofdrol gekregen heeft. Vind jij haar terug? Je komt het op 28 september te weten!

Wedstrijd: Win Scarlet Nexus én bijhorend canvas gemaakt door Zwoltopia!
  • 18
  • 1
Wij mogen van Bandai Namco een Xbox Series X|S/Xbox One-spel weggeven van Scarlet Nexus. Daar blijft het niet bij, want je krijgt hier ook een canvas van Zwoltopia bij! Een uniek collector's item! Wat je hiervoor moet doen, is erg eenvoudig.

Gamescom is alweer voorbij. Net als andere jaren was deze beurs, die dit jaar volledig digitaal werd gehouden, weer goed voor enkele nieuwe aankondigingen. Naast nieuwe aankondigingen werden ook heel wat nieuwe trailers van grote en kleine kleppers getoond. Laat hieronder een reactie achter waarin je vertelt welke game voor jou de show stal op gamescom. Er wordt van alle deelnemers een willekeurige winnaar geloot. De wedstrijd loopt tot en met 12 september. Succes!

Zwoltopia.jpg
Review: Ghost of Tsushima: Director's Cut
  • 4
  • 5
Ik durf mijn reviews wel eens te beginnen met een kleine bekentenis. Zo moet ik bekennen dat ik Ghost of Tsushima altijd straal genegeerd heb, zelfs als PlayStation-fanaat. Nu de Director's Cut uit is, kon ik natuurlijk niet achterblijven. Het belooft dé ultieme ervaring te worden als je op PlayStation 5 speelt. Awel, dat kan ik zelfs in de inleiding al beamen!
Ontwikkelaars geven meer details over Starfield-locaties vrij
  • 0
  • 0
Helaas moeten we nog meer dan een jaar wachten vooraleer we met Starfield aan de slag kunnen, want de game verschijnt pas op 11 november volgend jaar. Meer dan tijd genoeg dus om nog heel wat van de game te ontdekken. Zo geven de ontwikkelaars graag meer details vrij over drie locaties. Bethesda geeft graag een inkijk in het ontwikkelingsproces en de inspiratie voor de game. In onderstaande video's geven de ontwikkelaars meer uitleg over de locaties New Altantis, Akila en Neon.



Uitgebreide trailer onthult heel wat Saints Row-details
  • 0
  • 1
Deep Silver en Volition onthullen de Welcome To Santo Ileso-trailer die laat zien welke ambitieuze plannen de ontwikkelaar heeft voor de evolutie van de beruchte Saints Row-franchise. De nieuwste trailer levert een schat aan informatie van de creatieve geesten bij Volition en biedt een exclusieve eerste blik op verbluffende gameplay-momenten en de spannende nieuwe wereld van Saints Row. Daarnaast is in de trailer de Amerikaanse acteur Bryce Charles te horen als stem van de default-baas in de game, en krijgen spelers een indruk van de rivaliserende gangs, frisse toon en nieuwe personages. Dit alles binnen de grootste en beste Saints Row-speelplaats ooit.

Saints Row verschijnt op 25 februari 2022 voor de Xbox One en Xbox Series X|S, de PlayStation 4 en 5 en Epic Games Store voor pc.

Tails of Iron ontvangt knappe gamescom-trailer
  • 2
  • 0
Oké, na het zien van onderstaande trailer was ik direct verkocht. Vooral de knappe, handgetekende stijl deed me overstag gaan. Tails of Iron is een handgetekend RPG-avontuur met pittige gevechten in een grimmig land dat gebukt gaat onder oorlog. Als Redgi, de rattentroonopvolger, moet je het verscheurde koninkrijk herstellen door de genadeloze kikkerclan te verjagen en af te rekenen met hun woeste leider, Greenwart. Op je reis door het bedrieglijk mooie land ontmoet je unieke metgezellen die je graag helpen met je opdracht. En je kunt alle hulp gebruiken, of het nu gaat om recepten voor gerechten, blauwdrukken van dodelijke wapens en pantsers of zelfs een gravende, bepantserde mollenmobiel!

De game verschijnt op 17 september voor PlayStation 5 en 4, Xbox Series X|S en One, Nintendo Switch en pc.

Beleef Far Cry nu in VR in België!
  • 0
  • 1
Far Cry VR: Dive Into Insanity, een op locatie gebaseerde VR-ervaring die is ontwikkeld in samenwerking met Zero Latency VR, is nu speelbaar op 33 locaties wereldwijd, waaronder in de Benelux. De game was reeds te spelen in Rotterdam en vanaf nu ook in Brussel.

De game neemt een groep van maximaal acht spelers mee naar de Rook Islands, de wereld van Far Cry 3. Nadat spelers gevangen zijn genomen door Vaas en zijn handlangers, moeten ze het eiland verkennen en samen vechten om te overleven. De unieke setup van Zero Latency VR biedt spelers voldoende bewegingsruimte en rekwisieten om volledig op te gaan in het avontuur. De mechanics van deze VR-ervaring zijn eenvoudig en intuïtief, waardoor spelers de vrijheid krijgen om de enorme, kleurrijke wereld van de game te ontdekken. Samenwerking tussen spelers is van groot belang om de weg te vinden door de jungle van de gestoorde krijgsheer.

Elke Zero...
Pokémon TV-app nu beschikbaar op Nintendo Switch
  • 0
  • 1
Vanaf heden kunnen degenen met een Nintendo Switch in huis de Pokémon TV-app installeren. In die app kunnen gebruikers afleveringen van de Pokémon-serie bekijken. Er is ook een speciale categorie toegevoegd voor de allerjongste kijkers. Met de toevoeging van de applicatie voegt Nintendo eindelijk een streamingservice toe aan hun console, want onder andere Disney+ en Netflix ontbreken er nog op.

Pokémon TV is ook beschikbaar voor mobiele toestellen die draaien op Android en iOS.

Games with Gold voor september zijn bekend
  • 0
  • 0
Microsoft maakte vandaag bekend welke Games with Gold we voor de maand september mogen verwachten. Via deze abonnementsdienst heb je maandelijks recht op vier games en voor komende maand worden dat de volgende:
  • Warhammer: Chaosbane – 1 tot en met 30 september
  • Mulaka – 16 september tot 15 oktober
  • Zone of the Enders HD Collection – 1 tot en met 15 september
  • Samurai Shodown II – 16 tot en met 30 september
Zoals gewoonlijk voorziet Microsoft een begeleidende trailer, waarin je de spellen kortstondig in actie zit. Veel plezier!

Spider-Man: No Way Home breekt wereldrecord!
  • 0
  • 3
Eergisteren werd de trailer voor Spider-Man: No Way Home gepost en sindsdien mag de trailer een wereldrecord op 'zijn naam' noteren. Dit maakte Sony eerder vandaag bekend.
  • De officiële Spider-Man: No Way Home teaser trailer heeft vanaf nu het 24-uur record voor meeste views wereldwijd op zijn naam staan met 355,5 miljoen trailer views, waarmee de vorige recordhouder, Avengers: Endgame (die 289 miljoen views kreeg), van de troon wordt gestoten.
  • Dit is meer dan het dubbele van de tweede trailer voor Spider-Man: Far From Home, die 135 miljoen views behaalde op 24 uur.
  • Wereldwijd genereerde de teaser trailer het grootste 24-uurs gespreksvolume op sociale media ooit met 4,5 miljoen vermeldingen.
  • De teaser trailer werd gelanceerd naar aanleiding van de Sony Pictures presentatie op CinemaCon in Las Vegas op maandag 23 augustus.
  • Spider-Man: No Way Home zal...
Insurgency: Sandstorm verschijnt eind september
  • 0
  • 0
Focus Home Interactive en New World Interactive kondigen met plezier aan dat Insurgency: Sandstorm op 29 september verschijnt voor PlayStation 4 en Xbox One, en dat de game nu beschikbaar is voor pre-orders. De prijswinnende tactische co-op-shooter staat bekend om zijn beklemmende weergave van moderne oorlogsvoering met een focus op dodelijke korte-afstandsgevechten, snelle, objective-gerichte multiplayer-actie en intense co-op-gameplay.

Spelers die Insurgency: Sandstorm, de Deluxe Edition of de Gold Edition pre-orderen ontvangen de Warlord Gear-set en de Peacemaker Gear-set. De Deluxe Edition omvat Insurgency: Sandstorm en de Year 1 Pass, terwijl de Gold Edition ook de Year 2 Pass omvat die in het jaar na de release verschijnt. Elke jaarpas biedt spelers 16 cosmetische sets, terwijl de Year 2 Pass goed is voor nog eens 4 instant-reward-items.

Insurgency: Sandstorm verschijnt op 29 september 2021 voor PlayStation 4 & Xbox One. De game biedt backwards compatibility voor...
Saints Row: The Third Remastered gratis te spelen
  • 2
  • 0
Gisteren werd de nieuwe Saints Row officieel aangekondigd. Afgelopen jaren verschenen heel wat Saints Row-games en eentje daarvan is Saints Row: The Third. De remastered versie daarvan is nu gratis te claimen via de Epic Games Store tot en met 2 september. Deze remaster verscheen in 2011, maar bevat geen nieuwe content tegenover het origineel. De game 'aankopen' kan je via deze website. Have fun!
Preview: Saints Row
  • 2
  • 4
Eerlijk gezegd heb ik nog nooit een Saints Row-game gespeeld. Niet dat het me niks zegt, maar ik heb me altijd geamuseerd met andere games die rond dezelfde tijd uitkwamen. Je kunt het samenvatten als 'geen tijd'. Voor de presentatie van Saints Row die ik vorige week volgde, maakte ik wel tijd. Wat bleek: er is een nieuwe Saints Row op komst. Geen 'nummer zoveel' in het rijtje, maar een complete reboot. En ja, zo hebben we er ook al veel gehad.
Nieuwe features van Death Stranding: Director's Cut getoond
  • 0
  • 0
Death Stranding verscheen in 2019 voor PlayStation 4, een jaar later voor pc en binnenkort is ook de PlayStation 5 aan de beurt. Zo wordt Death Stranding: Director's Cut op 24 september verwacht voor de next-gen console van Sony. In deze versie mag je tal van vernieuwingen en verbeteringen verwachten. Zo mag je onder andere betere prestaties verwachten, maar ook nieuwe features. Onderstaande video, die best uitgebreid is, gaat hier dieper op in.

Synced: Off-Planet toont weer tekenen van leven!
  • 0
  • 0
De aankondiging van Synced: Off-Planet dateert al van twee jaar geleden en sindsdien was het behoorlijk stil rond de game. Daar kwam vandaag tijdens de gamescom persconferentie verandering in. Uitgever Tencent Games heeft een nieuwe trailer gepubliceerd waarin een tipje van de sluier van het verhaal wordt gelicht.

De game verschijnt volgend jaar voor pc. Volgende week vrijdag, op 3 september dus, start de bèta. Je kunt je daarvoor inschrijven via deze website.

Vampire The Masquerade: Bloodhunt krijgt bèta en trailer
  • 0
  • 0
Ook Vampire The Masquerade: Bloodhunt gaat met een beetje aandacht lopen tijdens gamescom. Zo werd tijdens de liveshow aangekondigd dat de game op 7 september een bèta krijgt voor pc. Het bleef niet bij de bekendmaking van de bèta, want er werd ook een nieuwe trailer gepubliceerd.

Vampire The Masquerade: Bloodhunt is een gratis te spelen battle royale game waarin spelers op de daken lopen om elkaar te lijf te gaan. Wanneer de game verschijnt is nog niet bekend.

Verhaal uit de doeken gedaan van Far Cry 6
  • 0
  • 1
De release van Far Cry 6 is nu wel heel dichtbij, want al op 7 oktober kunnen we ermee aan de slag. Ubisoft maakt ons heel graag warm voor de game en publiceerde tijdens de gamescom-livestream een nieuwe trailer die het verhaal uit de doeken doet. Uiteraard staat dictator Anton Castillo centraal in de trailer. Deze slechterik maak jou als speler het leven zuur op het fictionele tropische eiland Yara en regeert samen met zijn zoon.

Horizon Forbidden West heeft eindelijk releasedatum!
  • 1
  • 0
We hebben er lang op moeten wachten, maar Horizon Forbidden West heeft eindelijk een releasedatum te pakken. Zoals verwacht wordt een release dit jaar niet meer gehaald, we moeten helaas geduld hebben tot 18 februari 2022 voor PlayStation 4 en PlayStation 5. Helaas gebeurde die bekendmaking zonder nieuwe beelden, dus blijft het bij deze droge melding. Daarnaast werd bekendgemaakt dat er een nieuwe update voor Horizon Zero Dawn werd uitgebracht. Daardoor kan je de game op PlayStation 5 aan zestig frames per seconde spelen.
Nieuwe The Outlast Trials-trailer jaagt de stuipen op je lijf
  • 0
  • 0
Nee, horrorgames zoals The Outlast zijn niks voor mij. Het is nooit zo geweest en zal ook nooit zo worden. Dat wil echter niet zeggen dat ik het niet aandurf naar de trailers ervan te kijken. Met net geen bruine streep in mijn onderbroek kan ik jullie deze splinternieuwe gameplaytrailer aanbieden van The Outlast Trials.

De game speelt zich af tijdens de Koude Oorlog. Er wordt multiplayer tot vier spelers ondersteund, maar je kan de game ook geheel solo ervaren. The Outlast Trials moet in de loop van volgend jaar verschijnen. Op welke platformen dat zal zijn, is nog niet bekend.

Riders Republic-bèta nu voor iedereen toegankelijk
  • 0
  • 0
Van maandag tot en met vandaag konden gamers aan de slag met de gesloten bèta van Riders Republic, maar dat verandert vanaf nu. Ubisoft maakte tijdens gamescom namelijk bekend dat de bèta vanaf nu voor iedereen beschikbaar is tot en met 28 augustus. Ook ik ging aan de slag met de bèta en werd bijgestaan door iemand van Ubisoft. De preview vind je op de frontpage.

Riders Republic verschijnt op 28 oktober voor PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series X|S en pc.

Terug
Bovenaan