Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Final Fantasy Pixel Remaster-serie nu beschikbaar voor PlayStation en Nintendo Switch
  • 0
  • 0
Square Enix maakt bekend dat de geliefde Final Fantasy Pixel Remaster-serie, die eerder alleen verkrijgbaar was voor Steam en mobiele platformen, nu digitaal verkrijgbaar is voor PlayStation 4 en Nintendo Switch. De Pixel Remaster-serie bestaat uit Final Fantasy I tot Final Fantasy VI en biedt alle magie van de originele uitgaves, trouw aan het retro-design, maar met quality-of-life upgrades voor de best mogelijke ervaring van deze meesterwerken.

De PlayStation 4- en Nintendo Switch-versie van de Final Fantasy Pixel Remaster-series bieden enkele unieke features, zoals de optie om te schakelen tussen de originele soundtrack en de nieuwe versie van de muziek, en de keuze in lettertypes – spelers kunnen nu de standaard letters of het pixel-gebaseerde lettertype kiezen. Daarnaast kunnen PlayStation 4- en Nintendo Switch-spelers de gameplay naar eigen wens aanpassen, bijvoorbeeld door willekeurige gevechten aan- of uit- te zetten, of ervaringsvermenigvuldigers in...
Review: Dead Island 2
  • 0
  • 9
Van de eerste Dead Island herinner ik me vooral die knappe en met emoties beladen onthullingstrailer die op E3 werd getoond in 2011. Het eigenlijke spel zou uiteindelijk bitter weinig te maken hebben met deze trailer, maar dit cinematisch meesterwerkje zette het spel wel op de kaart en het uiteindelijke resultaat was gelukkig best vermakelijk. Met Dead Island Riptide volgde al snel een standalone uitbreiding en in 2014 werd ook het vervolg Dead Island 2 aangekondigd.
Diablo IV officieel goud gegaan
  • 1
  • 3
Met nog iets meer dan een maand voor de lancering op 6 juni 2023, heeft Diablo IV officieel de goudstatus bereikt! De langverwachte game is het vierde deel in de genrebepalende serie en brengt de duistere wereld van Sanctuary opnieuw naar de spelers.

"Het bereiken van de goudstatus is een mijlpaal voor het fantastische Diablo IV-team, dat zo hard heeft gewerkt aan de volgende generatie van deze iconische franchise. Dit is een concrete, betekenisvolle stap naar onze lancering op 6 juni", aldus Rod Fergusson, general manager van Diablo. "Of spelers nu veteranen van de franchise zijn of voor het eerst meedoen; we kunnen niet wachten tot iedereen het volledige spel kan ervaren: deelnemen aan de ongelooflijke storytelling, experimenteren met personageklassen en builds, en het verkennen van wat de endgame en de duistere wereld van Sanctuary te bieden heeft."

Gouden hoogtepiunten uit de hel:
  • Speel op jouw manier: Spelers hebben meer opties dan ooit...
Farming Simulator 23 krijgt filmische trailer
  • 0
  • 0
GIANTS Software onthulde vandaag een knappe filmische trailer voor Farming Simulator 23, dat op 23 mei verschijnt voor Nintendo Switch en mobiele apparaten. Ruim 3 jaar na voorganger Farming Simulator 20, wordt de nieuwste portable titel in de wereldwijd geliefde Farming Simulator-franchise gepresenteerd met een uitgebreide cinematic trailer.

15 jaren van Farming Simulator
In Farming Simulator kiezen spelers zelf wat voor boer ze willen zijn. Ze kunnen van de grond af hun agrarische bedrijf opbouwen door het bewerken van land, het verbouwen van bomen voor hout, of het verzorgen van boerderijdieren, zoals de nu toegevoegde kippen.

De Farming Simulator-serie bestaat al sinds 2008, terwijl de eerste mobile-versie werd uitgebracht in 2012,” vertelt Thomas Frey, Creative Director bij GIANTS Software. “We hebben in de loop der jaren steeds weer nieuwe features toegevoegd, en vandaag vieren we de volgende release met een even intense als vermakelijke, filmachtige...
Nieuwe lading Game Pass-games op komst
  • 1
  • 0
Er komt een nieuwe reeks games aan en veel titels zullen beschikbaar zijn zodra ze worden uitgebracht in Game Pass! Verscherp jouw inzet, pak een kopje koffie en zet een afspeellijst op met jouw favoriete lo-fi nummers terwijl je je nieuwe favoriete game vooraf installeert. Meer info over de titels die worden toegevoegd, vind je zoals gewoonlijk op de blog van Xbox.

Vandaag beschikbaar:
  • Minecraft Legends (cloud, console en pc)
Binnenkort beschikbaar:
  • Coffee Talk Episode 2: Hibiscus & Butterfly (cloud, console en pc) – 20 april
  • Medieval Dynasty (Xbox One) – 20 april
  • Homestead Arcana (cloud, pc en Xbox Series X|S) – 21 april
  • Cassette Beasts (pc) – 26 april
  • BlazBlue: Cross Tag Battle Special Edition (cloud, console en pc) – 27 april
  • The Last Case of Benedict Fox (console en pc) – 27 april
  • Redfall (cloud, pc en Xbox Series X|S) – 2 mei...
Nieuwe gameplaytrailer gunt blik op parkbeheer in Park Beyond
  • 0
  • 1
Met de Closed Beta Test in aantocht en de release van de game om de hoek, is het tijd voor spelers om meer te weten te komen over de ingewikkelde mechanismen die komen kijken bij het creëren en beheren van een park in Park Beyond.

Na de ontdekking van de campagne van de game, de kleurrijke cast en het verbijsterende concept van impossification, duikt deze nieuwe trailer in alle mogelijkheden en middelen die de spelers tot hun beschikking hebben om van hun bedrijf een succes te maken. Hoe werken winkels en hun inventaris? Wat zijn de behoeften van de bezoekers? Hoe zit het met het personeel? Al het strategische is toegankelijk in specifieke tabbladen om in de gaten te houden, voor een veilig, leuk en winstgevend park!

Creativiteit staat ook in de schijnwerpers met behulp van je fantasie en de duizenden assets die Park Beyond biedt. Spelers die hun inspiratie tot leven willen laten komen, kunnen de Sandbox-modus openen, een eigen spel creëren en aan de slag gaan met bouwen en...
Bordspelreview: Beam Me Up
  • 0
  • 1
Beam me up, Scotty. Bij het horen van deze iconische zin zullen de meesten onder ons waarschijnlijk direct aan de al even legendarische sciencefictionreeks Star Trek denken. Dat een bordspel met de naam Beam Me Up een ruimtethema heeft, zal dan ook niemand verwonderen. In dit dobbelspel van Klaus-Jürgen Wrede, de bedenker van Carcassonne en Calavera, probeer je om als eerste je raketten de ruimte in te schieten.
Ubisoft+ Multi Access nu beschikbaar op Xbox
  • 2
  • 0
Ubisoft+, de abonnementsservice van Ubisoft, is nu officieel beschikbaar op de Xbox-consoles via Ubisoft+ Multi Access! Om te profiteren van de mogelijkheden die de service biedt, moet je je abonneren op Ubisoft+ Multi Access en jouw account koppelen aan je Xbox profiel, waarmee je toegang tot een enorme en groeiende verzameling games en 10% korting op in-game valuta krijgt.

Met deze bibliotheek kun je in iconische titels duiken, zoals Assassin's Creed Valhalla, Far Cry 6 of The Division 2, en krijg je toegang tot content van premiumedities en bepaalde uitbreidingen, zoals Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök. De volledige lijst met spellen waar je momenteel toegang tot krijgt, vind je terug op de blog van Xbox.

In tegenstelling tot EA Play, zit dit abonnement helaas niet in Game Pass Ultimate. Het wordt afzonderlijk aangeboden en kost...
Heel wat nieuwe info over Final Fantasy XVI dankzij State of Play
  • 2
  • 1
Gisteren onthulde Square Enix spannende nieuwe gameplay van Final Fantasy XVI , het komende nieuwe deel in de Final Fantasy-franchise. Tijdens een speciale PlayStation State of Play-uitzending werden meer details onthuld over de RPG-elementen en indrukwekkende Eikon-gevechten die spelers kunnen verwachten wanneer de game op 22 juni 2023 verschijnt, exclusief voor PlayStation5. Final Fantasy XVI verplaatst spelers naar een epische dark fantasy-wereld, waar het lot van het land wordt bepaald door machtige Eikons en de Dominants die hen beheersen. Spelers volgen de reis van krijger Clive Rosfield, die heeft gezworen zijn jongere broer Joshua, de Dominant van de Phoenix, te beschermen.

De beelden onthullen vele details over de komende game, inclusief:
  • Nieuwe Hideaway-adviseurs – De Hideaway, die dienstdoet als de basis van hoofdpersonage Clive, biedt spelers de kans om meer te ontdekken over de wereld Valisthea, van verleden tot heden, door te praten met historicus...
Powerwash Simulator krijgt fysieke release en roadmap voor 2023
  • 1
  • 0
Square Enix Collective en FuturLab maken bekend dat de heerlijk ontspannende schoonmaak-game Powerwash Simulatorop 13 juni 2023 als fysieke versie wordt uitgebracht. Deze boxed version is binnenkort beschikbaar voor pre-orders. Daarnaast is een gratis Muckingham-uitbreiding aangekondigd. Deze uitbreiding verschijnt op 18 april en vormt het begin van een spannende roadmap met meer aankomende content!

De Muckingham Files (update 1.2)

De meeste spelers zullen zich de mysterieuze Mauka Aitu Desert nog wel herinneren van klussen in de basisgame, waarbij ze een oud standbeeld, een indrukwekkend monument en een oude stoomtrein moesten schoonmaken. Naar nu blijkt staat deze woestijn niet alleen vol oude relikwieën, maar biedt hij ook plaats aan geavanceerde technologie – een Solar Water Plant en een enorme satellietschotel, om precies te zijn. Aan jou de taak om al het zand eraf te blazen, zodat beide objecten weer glimmen alsof ze nieuw zijn. Een kort uitstapje...
Milestone kondigt RIDE 5 aan
  • 0
  • 0
Milestone onthulde vandaag RIDE 5, het nieuwe deel in de serie motorrace-simulatie-games die geliefd is bij virtuele coureurs van over de hele wereld. Als eerste next gen-exclusieve titel van Milestone verschijnt RIDE 5 op 24 augustus voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, Steam en Epic.

Voor het eerst in de serie kunnen virtuele race-fans genieten van een career-mode met een commentator die evenementen aankondigt en spelers tijdens hun race-avontuur de weg wijst. De career-mode bestaat uit vier hoofdrace-bundels, met diverse evenementen die achter elkaar ontgrendeld moeten worden, en een klassement dat de prestaties van spelers volgt. Om de competitie extra pittig te maken, krijgen spelers in de career-mode concurrentie van 10 rivalen met elk hun eigen persoonlijkheden, achtergrond en uiterlijkheden. Spelers moeten deze rivalen allemaal verslaan om de top van het klassement te bereiken. De career-structuur wordt aangevuld met een set secundaire uitdagingen, voor een totaal van...
The Batman-spin-off The Penguin in productie
  • 0
  • 2
Hoewel The Batman vorig jaar geen onverdeeld succes was, werd Matt Reeves' verfilming van de Dark Knight bij vele kijkers alvast goed ontvangen, zoals ook onze review getuigt. Tot de sleutelelementen van dit succes behoren de acteerprestaties van de acteurs en dan vooral die van Colin Farrell als The Penguin.

Dit was ook HBO en Warner Bros. niet ontgaan, want al snel werd aangekondigd dat het personage zijn eigen miniserie krijgt. De serie zal de transformatie van Oswald Cobblepot tot de iconische en beruchte schurk tonen en zal later dit jaar te zien zijn op HBO Max (en bij ons hopelijk via Streamz). HBO Max liet intussen weten dat de serie in productie is en loste alvast de eerste beelden, die je hieronder kan bewonderen in de trailer.

Review: Atelier Ryza 3: Alchemist of the End & the Secret Key
  • 0
  • 1
Atelier Ryza 3: Alchemist of the End & the Secret Key is het nieuwste deel in de Atelier-reeks en het derde luik van de verhaallijn waarin het rond Reisalin "Ryza" Stout draait. Deze langlopende JRPG-reeks van ontwikkelaar Gust bestaat al sinds 1997 en centraal staan de avonturen van vrouwelijke alchemisten zoals Marie, Sophie en Ryza, wiens verhaal met deze titel op zijn einde loopt. Deze verhaallijn, die gekend staat als de Secret Arc, ging van start in 2019 met Ever Darkness & the Secret Hideout en kreeg een eerste vervolg in 2020 met Lost Legends & the Secret Fairy.
Blizzard doet de endgame van Diablo IV uit de doeken
  • 2
  • 1
Nadat we spelers tijdens de Diablo IV Open Beta-weekends hebben kunnen proeven van de vroege game, doet Blizzard vandaag de vooruitgang in de endgame van Diablo IV uit de doeken. Naarmate spelers verder komen in het verhaal en de endgame, ontgrendelen ze een heleboel gloednieuwe activiteiten die zinvolle progressie bieden voor elke speelstijl. Er zijn verschillende ervaringen voor spelers om na te streven en het team is verheugd om daar vandaag meer informatie over te delen.

Details over de progressie:
  • Nadat je de campagne hebt voltooid, kun je jezelf uitdagen met hogere World Tier-moeilijkheidsgraden door Capstone Dungeons te voltooien. Hoe hoger de World Tier, hoe meer buit en voordelen je personage kan krijgen.
  • Het Paragon Systeem bevat nog meer mogelijkheden om je perfecte build te verfijnen buiten de initiële Skill Tree om het uniek van jou te maken. Kies een pad en welke boons en glyphs je wilt nastreven op basis van je speelstijl.
  • Vul...
Modus Games kondigt Hammerwatch II aan
  • 0
  • 0
Verzamel je helden en maak je klaar voor een ongelooflijke reis doorheen de kerkers van Castle Hammerwatch. De succesvolle hack 'n slash action-adventure game Hammerfall, dat oorspronkelijk is verschenen in 2013, krijgt een langverwacht vervolg op PC, Xbox Series X|S, PlayStation 4/5 en Nintendo Switch. Hammerwatch II biedt een verbeterde, rijkere Hammerwatch-gameplayervaring met geheel nieuwe meeslepende omgevingen om te verkennen. Ga op zoek, verzamel voorwerpen, vecht tegen nieuwe vijanden en neem het op tegen uitdagende eindbazen - allemaal in co-op voor vier spelers.

Heb je de originele Hammerwatch niet gespeeld? Dan kan je Hammerwatch II: The Chronicles Edition aanschaffen. Deze editie bevat naast het basisspel ook de verjaardagsversie van Hammerwatch en het Anniversary Pack voor Hammerwatch II met twintig extra personagekleuren, vijf gezichtsitems voor je held en...
Final Fantasy Pixel Remaster-serie verschijnt deze maand voor PS4 en Switch
  • 1
  • 1
Square Enix heeft onlangs aangekondigd dat de geliefde Final FantasyPixel Remaster-serie, die eerder alleen verkrijgbaar was op Steam® en mobiele platformen, op 19 april digitaal verschijnt voor PlayStation 4 en Nintendo Switch. De Pixel Remaster-serie bestaat uit Final Fantasy I tot Final Fantasy VI en biedt alle magie van de originele uitgaves, trouw aan het retro-design, maar met quality-of-life upgrades voor de best mogelijke ervaring van deze meesterwerken.

De PlayStation 4- en Nintendo Switch-versie van de Final Fantasy Pixel Remaster-series krijgen enkele unieke features, zoals de optie om te schakelen tussen de originele soundtrack en de nieuwe versie van de muziek, en de keuze in lettertypes – spelers kunnen nu de standaard letters of het pixel-gebaseerde lettertype kiezen. Daarnaast kunnen PlayStation 4- en Nintendo Switch-spelers de gameplay naar eigen wens aanpassen, bijvoorbeeld door willekeurige gevechten aan- of uit- te zetten, of ervaringsvermenigvuldigers in te...
Stranger of Paradise Final Fantasy Origin nu verkrijgbaar op Steam
  • 0
  • 0
Square Enix maakt bekend dat Stranger of Paradise Final Fantasy Origin nu verkrijgbaar is voor pc via Steam. Deze actie-RPG is ontwikkeld in samenwerking met Team Ninja, makers van de Ninja Gaiden- en Nioh-serie, en brengt een gewaagde nieuwe visie naar de Final Fantasy-serie waar zowel fans van nieuwkomers van zullen genieten. Omdat de game nu permanent voor een lagere prijs verkrijgbaar op alle platformen, is dit het perfecte moment om te beginnen aan Jacks missie om Chaos te vernietigen.

In Stranger of Paradise Final Fantasy Origin beleven spelers een alternatieve vertelling van het klassieke Final Fantasy-verhaal, met een mix van uitdagende en strategische, spectaculaire gameplay tegen de achtergronden van de geliefde serie. Ga met Jack en zijn bondgenoten Ash, Jed, Neon en Sophia door de poorten van de Chaos Shrine en stap in een wereld van duistere fantasy. Geniet van opwindende gevechten en ontdek of Jack en zijn vrienden werkelijk de Warriors of Light zijn waar de...
Fairy Fencer F: Refrain Chord laat nieuwe gameplaybeelden zien
  • 0
  • 0
Idea Factory International heeft een nieuwe trailer vrijgegeven voor hun aankomende tactische JRPG Fairy Fencer F: Refrain Chord . Het spel verschijnt voor PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch op 25 april en voor pc via Steam op 23 mei.

Fairy Fencer F: Refrain Chord is het directe vervolg op Fairy Fencer F Advent Dark Force en brengt ons een nieuw verhaal waarin Fang en de anderen een mysterieuze vrouw genaamd Glace tegenkome,, die het vermogen heeft om andere mensen te hersenspoelen met haar lied. Een andere vrouw genaamd Fleur voegt zich bij hun gezelschap, die ook de kracht van het lied heeft. De twee staan bekend als Muzen, en zijn in staat de vermogens van andere mensen te versterken of te veranderen met de kracht van het zingen.

Belangrijkste kenmerken:

  • FFF Tactics?! - Ervaar een geheel nieuw tactisch RPG-gevechtssysteem! Gebruik het terrein en objecten zoals rotsen, dozen en gras in je voordeel. Strategische positionering op het slagveld kan je...
Het avontuur van One Piece Odyssey gaat verder met Reunion of Memories-DLC
  • 0
  • 0
Bandai Namco Europe kondigt Reunion of Memories aan, een DLC die binnenkort verschijnt voor One Piece Odyssey, de RPG gebaseerd op de iconische franchise die een draai geeft aan het originele verhaal.

De beroemde piraten rusten eindelijk uit na hun ongelooflijke avonturen op het eiland Waford en in Memoria, de wereld gemaakt van hun herinneringen. Maar als ze hun laatste nacht samen vieren voordat ze wegvaren, verschijnt er een meisje dat op Lim lijkt, gekleed in zwarte kleren met haar kap over haar gezicht getrokken, met een sinistere zwarte kubus in de hand... Maar wie is zij? De Straw Hat Crew wordt terug gedwongen in Memoria en opnieuw getransporteerd naar Alabasta, hoewel het er anders uitziet dan de vorige keer, en de kubus die nodig was om te ontsnappen is verdwenen!

De wereld van herinneringen is niet meer hetzelfde en Luffy en zijn vrienden zullen een weg terug moeten vinden, maar niet voordat ze een laatste verborgen mysterie ontrafelen. Ontdek wat de Straw Hat Crew te...
Review: Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon
  • 1
  • 2
Hoewel het verhaal van Bayonetta tot zijn einde kwam in Bayonetta 3, mogen we toch nog een keer in de huid kruipen van de meest sexy heks ter wereld. Al is het nieuwste avontuur van Bayonetta dat PlatinumGames ons voorschotelt wel van een heel ander kaliber dan wat de fans gewend zijn. In Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon spelen we namelijk als Cereza, de tween-versie van de geliefde Umbra Witch.
Terug
Bovenaan