Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Maak kennis met de nieuwe Turtle Beach Stealth Pro
  • 0
  • 1
Turtle Beach Corporation heeft vandaag een nieuwe draadloze multiplatform gaming headset onthuld: de Turtle Beach Stealth Pro. De Stealth Pro brengt topfeatures van het bekroonde en bestverkochte gaming headset merk naar Xbox, PlayStation, Windows PCs, Mac, Nintendo Switch en mobiele devices. Designed for Xbox en PlayStation-versies van de Stealth Pro zijn vanaf 23 april verkrijgbaar voor een adviesprijs van €329,99.

Met Stealth Pro ervaren gamers de hoogste kwaliteit gaming audio met een set van Turtle Beach’s grote en krachtige 50mm Nanoclear drivers. Deze drivers, met 56% meer oppervlakte dan de 40mm drivers van de concurrentie, bieden meer bas en een enorm meeslepende soundstage. Stealth Pro biedt ook de meest effectieve ruisonderdrukking in een gaming headset tot nu toe. Van volledige ruistransparantie waar je nog steeds achtergrondgeluiden kan horen, tot 25dB ruisonderdrukking waar de meeste afleidingen geblokkeerd...
LEGO en 2K kondigen LEGO 2K Drive aan
  • 0
  • 4
2K en de LEGO Group kondigden onlangs LEGO 2K Drive aan, de ultieme AAA driving adventure game, wereldwijd beschikbaar op 19 mei 2023. LEGO 2K Drive, ontwikkeld door Visual Concepts, evolueert de iconische LEGO-speelervaring met een enorme, open wereld waar spelers elk voertuig kunnen bouwen, overal kunnen rijden en een LEGO-racelegende kunnen worden. LEGO 2K Drive combineert de beste elementen van open-wereld rijden en snel competitief racen, en introduceert een gevarieerd voertuigaanpassingssysteem.

LEGO 2K Drive wordt de eerste release in een samenwerking tussen 2K en de LEGO Group om AAA LEGO-games te ontwikkelen. Met 2K's bewezen expertise in het creëren van hoogwaardige en boeiende interactieve entertainment eigenschappen en de ongekende culturele impact van de LEGO Group, zal de samenwerking de iconische LEGO-game-ervaring die fans kennen en liefhebben op spannende nieuwe manieren ontwikkelen.

Daarnaast brengt een samenwerking met supercar- en hypercarbedrijf McLaren...
Review: Mato Anomalies
  • 0
  • 1
Dat Chinese of Zuid-Koreaanse rollenspellen vaak veel weg hebben van Japanse RPG's zal weinig mensen echt verwonderen. Net zoals Europese spellen vaak lijken op hun Amerikaanse tegenhangers zijn ook Aziatische spellen geïnspireerd door hun geografische grote broer. Zo werd Genshin Impact al makkelijk vergeleken met The Legend of Zelda: Breath of the Wild, was Astonishia Story destijds een liefdesbrief aan de klassieke SNES-rollenspellen, is de Sword and Fairy-reeks zowat de tegenhanger van Final Fantasy en speelt het aankomende Wandering Sword in op de nieuwe 2D-HD JRPG-hype.
Beleef een tropisch avontuur in Tchia op PlayStation en pc
  • 0
  • 0
Ontwikkelaar Awaceb en uitgever Kepler Interactive hebben vandaag Tchia gelanceerd, een mystieke, oprechte liefdesbrief aan Nieuw-Caledonië. Het charmante Soul-Jumping avontuur is nu verkrijgbaar op PlayStation 5, PlayStation 4 en pc via de Epic Games Store.

Tchia is een zonovergoten sandbox game die spelers uitnodigt om te klimmen, glijden, zwemmen en varen in een prachtige open wereld, geïnspireerd op het thuisland van de medeoprichters van Awaceb. Tijdens hun grote avontuur komt Tchia, de heldin van het spel, in hachelijke omstandigheden terecht. Haar vader is ontvoerd door Meavora, de tirannieke heerser van de archipel, en haar huis is binnengevallen door de Maano, de hordes angstaanjagende stoffen vijanden die hun heerschappij volgen.

Met haar inherente Soul-Jumping krachten ter beschikking kan Tchia de controle nemen over bijna elk voorwerp of dier dat ze kan vinden om haar een voorsprong te geven in gevechten en verplaatsingen. Van vliegen als een vogel om bergtoppen te...
Geniet van het leven in Story of Seasons: A Wonderful Life
  • 0
  • 0
Marvelous Europe en XSEED Games hebben vandaag een gloednieuwe trailer vrijgegeven voor Story of Seasons:: A Wonderful Life. De gameplay-gerichte trailer belicht elk seizoen en toont de verschillende personages en activiteiten die spelers in de loop der jaren in de game tegenkomen. Van het verzorgen van gewassen tot paardrijden, van het bijwonen van stadsfeesten tot het koesteren van vriendschappen en romances, er is elk seizoen wel iets spannends te doen. Het spel verschijnt op 27 juni voor pc, Nintendo Switch, Xbox Series X|S en PlayStation 5.

Story of Season: A Wonderful Life brengt spelers naar Forgotten Valley, een rustige gemeenschap waar ze zich vestigen, hun nieuwe zorgeloze leven beginnen met het verbouwen van gewassen en het houden van dieren en een generatie-overstijgend verhaal beleven. Spelers brengen leven in het land, vinden liefde onder de vriendelijke bevolking en maken blijvende herinneringen met hun eigen familie.

Deze remake van een onvergetelijk verhaal over...
Bordspelreview: Rattus: Big Box
  • 1
  • 3
Net zoals het geval is bij films of videogames, krijgen ook steeds meer klassieke bordspellen een vernieuwde uitgave. Soms gaat het hierbij gewoon om een nieuwe likje verf en wat aangepaste regels of spelelementen, zoals bijvoorbeeld bij de nieuwe uitgave van 7 Wonders. Daarnaast zien we steeds meer zogenaamde Big Box- of Master-edities, waarbij ook de bestaande uitbreidingen worden toegevoegd en soms zelfs nieuwe content wordt voorzien in een deluxe uitgave. Dankzij deze edities krijgen ietwat vergruisde spellen vaak een welverdiende tweede kans.
Bordspelreview: Helden van het Maanlicht
  • 0
  • 3
Mijn oudste kind begint langzaam op de leeftijd te komen dat hij bordspellen kan spelen die meer zijn dan "rol een dobbelsteen en beweeg zoveel vakjes vooruit". Geweldig nieuws voor ons als bordspelminnende ouders natuurlijk en al snel werden spellen zoals Carcassonne Junior, Keer op Keer Junior of Dragomino in huis gehaald. Wanneer we bij BeyondGaming de kans kregen om Helden van het Maanlicht van Haba, de toonaangevende uitgever van kinderspellen, te testen hapte ik met veel plezier toe.
Stranger of Paradise Final Fantasy Origin komt op 6 april naar Steam
  • 0
  • 0
Square Enix maakte vandaag bekend dat Stranger of Paradise Final Fantasy Origin op 6 april 2023 verschijnt voor Steam Vanaf vandaag is de game ook tegen een lagere prijs verkrijgbaar voor PlayStation, Xbox en Epic Games Store. Omdit te vieren hebben ze een nieuwe recap trailer gelanceerd die je op YouTube kan bekijken.

In Stranger of Paradise Final Fantasy Origin beleven spelers een alternatieve versie van het klassieke Final Fantasy-verhaal, met uitdagende en strategische, actierijke gameplay tegen de achtergronden van de geliefde serie. Wanneer Jack en zijn bondgenoten Ash, Jed, Neon en Sophia door de poorten van de Chaos Shrine gaan, betreden ze een wereld van dark fantasy en moeten ze een bikkelharde strijd leveren om te ontdekken of ze werkelijk de Warriors of Light zijn waar de profetieën over spraken.

smini.jpg
Heartstones nieuwe uitbreiding, Festival of Legends, verschijnt in april
  • 0
  • 0
Hoor het gebrul van de menigte! Elite Tauren Chieftain (E.T.C.) organiseert het grootste muziekfestival dat Azeroth ooit heeft gezien en iedereen is uitgenodigd! Van hardrock tot gladde jazz; elke klasse trekt alles uit de kast. Met 145 gloednieuwe kaarten, waaronder een legendarische setlist met nieuwe Soloist minions en Harmonic spells, een nieuw Keyword: Finale, en een nieuw Priest-klasse Keyword: Overheal, zal deze uitbreiding je als muziek in de oren klinken.

Een festival van legendes
  • Festival of Legends-uitbreiding, bestaande uit 145 nieuwe verzamelkaarten, komt in april!
  • Festival of Legends Pre-Purchase Mega Bundle bevat 80 packs, 10 gouden packs, 2 gouden willekeurige Legendaries, 1 Hedanis Priest full hero skin en 1 Hedanis cardback. De standaardbundel bevat 60 packs, 2 niet-gouden willekeurige Legendaries en 1 Hedanis cardback.
Introductie van nieuwe mechanics
  • Legendarische muzikanten en liedjes: Elke klasse krijgt een...
Wolcen: Lords of Mayhem nu beschikbaar voor PlayStation en Xbox
  • 0
  • 0
Wolcen Studio, de ontwikkelaar achter de veelgeprezen actie-RPG Wolcen: Lords of Mayhem, kondigde aan dat het spel nu beschikbaar is op de Xbox- en PlayStation-platforms. De consoleversies hebben verbeterde prestaties en visuals op de nieuwste generatie consoles, wat resulteert in een verbluffende en meeslepende spelervaring.

De Xbox Series X en PlayStation 5 versies van Wolcen: Lords of Mayhem maken optimaal gebruik van de hardwaremogelijkheden van de nieuwe consoles en draaien op een soepele en consistente 60 FPS. Spelers kunnen nu genieten van de snelle actie, diepgaande aanpassingen en intense gevechten van Wolcen: Lords of Mayhem, met verbeterde visuele betrouwbaarheid en verbeterde prestaties.

Wolcen: Lords of Mayhem is een door fans geliefde actie-RPG met dynamische gevechten, uitgebreide personage-aanpassingen en een boeiende verhaallijn. Spelers kunnen hun eigen unieke personages bouwen zoals ze willen, kiezen uit een verscheidenheid aan wapens en spreuken, en een enorme...
Stijg op uit het stof in nieuwe Atlas Fallen-trailer
  • 1
  • 1
Focus Entertainment en Deck13 Interactive hebben vandaag een nieuwe trailer online geplaatst met nieuwe gameplaybeelden van hun aankomende actie-RPG Atlas Fallen. De trailer die de naam Rise from Dust kreeg, gunt ons een eerste blik op het desolate landschap en de formidabele monsters die we zullen bevechten in dit actievolle spel. Daarnaast maakten ze bekend dat je het spel nu kan preorderen zodat je helemaal klaar bent voor de release op 16 mei.

In Atlas Fallen ga je op een heroïsche reis door verschillende adembenemende omgevingen, waarbij je snel door de woestijnlandschappen van een uitgestrekte, met zand bedekte wereld glijdt. Verken oude ruïnes en ontdek de mysteries en geheimen van een gevallen samenleving. Vecht tegen een corrupte god en buitengewone beesten dankzij de goddelijke kracht van je gedaanteverwisselende wapen. Speel krachtige vaardigheden en capaciteiten vrij om een unieke moveset op te bouwen en op te staan als de kampioen die het volk van Atlas zal bevrijden...
Sea of Stars verschijnt op 29 augustus, komt ook naar Xbox
  • 0
  • 0
Het lijken wel gouden tijden voor de liefhebbers van klassieke RPG's uit het tijdperk van de (S)NES en PlayStation. Naast tal van remakes en remasters, krijgen we ook heel wat nieuwe titels voorgeschoteld die inspiratie putten uit dit tijdperk. Zo heb je niet enkel Chained Echoes, Octopath Traveler en Cris Tales, maar verschijnen binnenkort ook Trinity Trigger en Sea of Stars.

Deze laatste titel is het nieuwste spel van The Messenger-ontwikkelaar Sabotage Studio en belooft een turn-based RPG te worden geïnspireerd door de klassiekers, boordevol vertederende personages en ongebreidelde verkenning. Een eerbetoon aan de groten van het genre met een moderne gameplayervaring. De ontwikkelaar maakt vandaag bekend dat het spel zal verschijnen op 29 augustus en naast de eerder aangekondigde versies voor pc, Nintendo Switch en Playstation 4 en 5 zal het spel ook verschijnen voor Xbox One en Xbox Series X|S. Hieronder kan je alvast de aankondigingstrailer ontdekken...
Psychologisch horrorspel Stray Souls aangekondigd
  • 0
  • 0
Het is nog eventjes wachten tot het opnieuw Halloween is, maar de horrorliefhebbers onder ons kunnen alvast beginnen uitkijken naar Stray Souls. Dit nieuwe psychologisch horrorspel van uitgever Versus Evil en ontwikkelaar Jukai Studio werd vandaag officieel aangekondigd voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X|S en zal deze herfst verschijnen.

Betreed een wereld vol nachtmerries in een third persion actie-horrorgame, geïnspireerd door de klassiekers van het genre. Vecht tegen angstaanjagende wezens, los breinbrekende puzzels op en ontrafel een gruwelijk familiegeheim om de ijzingwekkende waarheid achter je bestaan bloot te leggen. Onthul de geheimen die verborgen liggen in het spookstadje Aspen Falls, met gruwelijke vijandelijke ontmoetingen, epische eindbazen, sluwe puzzels en een diepgaand verhaal waarin niet iedereen is wie hij lijkt. Speel als Daniel - een doorsnee tiener wiens leven voorgoed verandert nadat hij het huis van zijn vervreemde grootmoeder...
Sony maakt toevoegingen van maart voor PlayStation Plus-catalogus bekend
  • 1
  • 2
Sony maakte vandaag bekend welke spellen we volgende week kunnen ontdekken in de PlayStation Plus-catalogus als Premium- of Extra-lid. Er zitten weer een hele hoop fantastische games tussen en er is opnieuw voor elk wat wils. Uitschieters deze maand zijn onder andere Uncharted: Legacy of Thieves Collection, Ghostwire: Tokyo, Immortals: Fenyx Rising en Tchia, dat vanaf dag één via PlayStation Plus speelbaar zal zijn.

Hieronder kan je alvast de volledige lijst ontdekken. Wie meer informatie wenst over de individuele titels, kan zoals steeds terecht op de Playstation-blog.
  • Uncharted: Legacy of Thieves Collection
  • Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction
  • Ghostwire: Tokyo
  • Tchia
  • Life is Strange: True Colors
  • Immortals: Fenyx Rising
  • Life is Strange 2
  • Dragon Ball Z: Kakarot
  • Street Fighter V Champion Edition
  • Untitled Goose Game
  • Final Fantasy Type-0...
Techreview: Teufel CAGE ONE
  • 0
  • 3
Net zoals Joeri in zijn review van de Teufel Zola aangaf, moet ik bekennen dat ook ik nog nooit had gehoord van het Duitse merk Teufel. Een snelle blik op hun website leert me dat zij heel wat aanbieden voor de audiofielen en sinds een tweetal jaar lijken zij gamingaccessoires aan hun catalogus te hebben toegevoegd. De CAGE ONE is intussen hun derde en meest budgetvriendelijke headset in hun gamma. Maar dit is een marktsegment waar heel wat competitie is en zelf denk ik spontaan aan bijvoorbeeld Turtle Beach, SteelSeries, JBL of Logitech G als mogelijke competitie. Ik was alvast benieuwd hoe Teufel een plaatsje probeert te veroveren in deze markt.
Duik vanaf vandaag in de wereld van Mato Anomalies
  • 0
  • 0
Detective Doe komt in actie om de geheimen te ontdekken van Mato Anomalies! Deze visual novel met JRPG-invloeden is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, X Box Series X | S en Nintendo Switch, zowel fysiek als digitaal, en pc (alleen digitaal op Steam). Om de lancering van Mato Anomalies te vieren, hebben Arrowiz en Prime Matter een spannende launch trailer uitgebracht.

Tijdens het verhaal van de door anime geïnspireerde visual novel moet de speler samen met zijn/haar bondgenoten vele geheimen ontdekken en ondertussen de mysteries ontrafelen die in de neo-noir stad Mato liggen verscholen. Aan detective Doe de taak om de duistere krachten te stoppen die achter het neonverlichte décor aan de touwtjes trekken.

Exoprimal verschijnt op 14 juli, komt naar Game Pass
  • 1
  • 0
Vandaag maakte Capcom bekend dat de strijd tegen de dino’s op 14 juli 2023 losbarst in Exoprimal voor Xbox Series X|S, Xbox One, Windows, PlayStation 5, PlayStation 4 en pc via Steam. De online-action-game is meteen bij de lancering beschikbaar met Xbox Game Pass voor console, pc en Cloud. Tijdens Capcom Spotlight werden ook nieuwe Exosuits, dino’s en de Open Beta-test aangekondigd.

De Exoprimal Open Beta Test (OBT) begint volgende week en loopt van vrijdag 17 maart om 01:00 uur tot maandag 20 maart om 00:59 uur op alle platformen. Tijdens de open beta kunnen spelers cross-platform samenspelen, zodat Exofighter-squads op verschillende platformen tegen elkaar kunnen strijden. Daarbij kunnen spelers alle 10 Exosuits proberen, inclusief de twee die vandaag werden aangekondigd. Als speciale bonus krijgen alle deelnemers aan de beta een Aibius Medal die ze in de volledige game als decoratie van hun Exosuits kunnen gebruiken.

Er werden tijdens de uitzending twee nieuwe Exosuits...
Ad Infinitum krijgt nieuwe gameplaytrailer en septemberrelease
  • 0
  • 1
De nieuwe trailer van Ad Infinitum die tijdens Nacon Connect werd getoond bestaat uit pure gameplay. De game plaatst je in de geest van een jongeman die lijkt gevangen tussen twee werelden: zijn leven bij zijn familie in Berlijn, en de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog, die zijn bevolkt door vreemde wezens.

De teamleden van ontwikkelstudio Hekate hebben de afgelopen drie jaar aan dit passieproject gewerkt, nadat ze het concept 10 jaar geleden tijdens hun studie al bedachten. Hun liefde voor psychologische horrorgames is overduidelijk en leidde tot de creatie van een unieke wereld met een origineel verhaal en bijzondere sfeer, die je verplaatst in de gekwelde geest van de hoofdrolspeler.

Ad Infinitum verschijnt in september voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.

Nieuwe trailer voor The Lord of the Rings: Gollum doet verhaal uit de doeken
  • 0
  • 0
Met een trailer van Gollums avontuurlijke zoektocht naar zijn ‘precious’, werd tijdens Nacon Connect meer onthuld over dit nooit eerder vertelde verhaal. Het originele verhaal van Daedalic voert spelers door diverse regio’s van Midden-Aarde, waar ze vele beroemde personages uit de boeken van J.R.R. Tolkien ontmoeten. Om deze missie te overleven, moeten spelers bijzonder behendig en listig te werk gaan.

Ga later in 2023 op reis met Gollum op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc.

Ontdek de launchtrailer van Transport Fever 2: Console Edition
  • 0
  • 1
Transport Fever 2 is een baanbrekende game in het simulatie- en management-genre (ook wel Tycoon-games genoemd). In deze titel van Urban Games moet je een transportbedrijf beheren en alle infrastructuur ontwikkelen die nodig is om steeds groter te worden.

Vandaag biedt de studio spelers de kans om de game te spelen op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X|S met Transport Fever 2: Console Edition. Deze console-versie biedt verbeterde graphics, opnieuw ontworpen voertuigen, en een geoptimaliseerde interface en besturing voor de best mogelijke ervaring op deze nieuwe platformen.

Terug
Bovenaan