Sassenach

Eindredactrice
Sassenach

Sassenach

Eindredactrice
Filmreview: Renfield
  • 7
  • 11
“I don’t drink blood, and last time I looked in the mirror I had a reflection.” Nicolas Cage zei het tijdens een interview met David Letterman in de Late Show wanneer hij een foto te zien kreeg van een man uit 1860 die als twee druppels water op Nicolas trok. Conclusie: Nicolas Cage is geen vampier die de tand des tijds overleefd heeft. Of dat was hij toch niet ten tijde van het interview. Nu hij de rol van Graaf Dracula op zich neemt in, kan zijn statement in twijfel getrokken worden, want aan bloed en vampirisme is er alleszins geen te kort in Renfield, de nieuwste komische horrorfilm.
Christopher Nolans Oppenheimer krijgt nieuwe, explosieve trailer
  • 2
  • 2
Na het succes van onder andere Tenet, Dunkirk, Interstellar, Inception en The Dark Knight-trilogie zet Oscar-winnaar Christopher Nolan nu zijn tanden in zijn nieuwste film: Oppenheimer. Oppenheimer is gebaseerd op het Pulitzer Prize-winnende boek American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer van Kai Bird en Martin J. Sherwin. De thriller vertelt het verhaal van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat de wereld wordt verwoest. In hun strijd tegen de Nazi's is geen wapen te groot, ook als dat het einde van de mensheid kan betekenen. Oppenheimer werd in IMAX-camera’s gedraaid en is tevens de eerste IMAX analoge zwart-witfilm en is vanaf 19 juli te zien in de bioscoop.

Samen met zijn vrouw Emma Thomas en Charles Roven, kan Nolan hierbij rekenen op een topcast. De hoofdrollen worden vertolkt door Cillian Murphy als Amerikaanse wetenschapper J. Robert Oppenheimer en Emily Blunt als zijn vrouw: bioloog en botanicus Katherine...
Netflix deelt officiële teaser van The Witcher: seizoen 3
  • 0
  • 2
Toss a coin to your Witcher, O Valley of Plenty! O Valley of Plenty! Toss a coin to your Witcher, O Valley of Plenty! Herken je de oorwurm nog? Het wordt tijd om deze weer eens te beluisteren want het derde seizoen van The Witcher komt eraan. Vanaf 29 juni zullen Henry Cavill, Anya Chalotra, Freya Allan en Joey Batey hun rollen als Geralt of Rivia, Yennefer of Vengerberg, Princess Cirilla of Cintra en Jaskier hernemen. Voor Henry Cavill zal dit overigens de laatste keer zijn dat hij het personage van Geralt of Rivia zal vertolken. Cavill kondigde eerder al aan dat hij afscheid neemt van de serie na dit seizoen. Liam Hemsworth zal de rol nadien overnemen. Het nieuwe seizoen zal, net als de vorige twee, bestaan uit acht afleveringen. De eerste vijf afleveringen worden uitgebracht op 29 juni, de overige drie op 27 juli.

Een nieuw seizoen betekent alweer wat nieuwe monsters waartegen Geralt het zal moeten opnemen. Terwijl de vorsten, magiërs en beesten van het continent met...
Filmreview: Aurora's Sunrise
  • 0
  • 3
In 1919, meer dan honderd jaar geleden, komt de Amerikaanse stomme film Auction of Souls (ook wel bekend als Ravished Armenia) op het grote doek. In de hoofdrol speelt de zeventienjarige Armeense Aurora (Arshaluys) Mardiganian. Arshaluys is haar echte naam, Aurora haar Hollywoodnaam (“Want Arshaluys is veel te moeilijk om uit te spreken.”). Veel hoefde Aurora echter niet te acteren aangezien de film haar verhaal vertelt. Aurora is namelijk een overlevende van de Armeense genocide en wil met Auction of Souls bewustzijn, steun en geld verzamelen om haar mensen te redden. Doorheen de jaren verdwijnt de film en raakt deze in de vergetelheid. Tot de film in 1994 teruggevonden wordt. Van de tachtig minuten blijven er slechts twintig over. Inna Sahakyan, de regisseur van Aurora’s Sunrise, besloot dat ook onze generatie Arshaluys’ verhaal diende te horen. En bovenal: dat wij het nooit zullen vergeten.
Filmreview: Limbo
  • 0
  • 2
De asiel- en migratiecrisis: al jaren hoor en zie je niets anders in de media. Ook vandaag is het onderwerp brandend actueel en heeft het vooral een negatieve connotatie gekregen. Met Limbo wordt de asielcrisis vanuit een ander standpunt benaderd, namelijk het standpunt van de asielzoeker zelf. Sharrock deed heel wat onderzoek vooraleer hij met deze film aan de slag ging: hij raadpleegde films, documentaires, boeken, krantenartikelen, academisch onderzoek, organisaties en asielzoekers zelf. Er kwam dus heel wat voorbereidingswerk aan deze film te pas, maar zie je dit ook weerspiegeld in de film zelf?
Filmreview: Tchaikovsky's Wife
  • 0
  • 3
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, er is vandaag de dag geen kat op deze planeet die zijn naam niet kent. Tsjaikovski behoort tot een van de meest gekende componisten die ooit hebben geleefd. Je kan er niet omheen: het werk van de Russische componist wordt vandaag nog steeds volop gespeeld in orkesten, opera’s en balletopvoeringen. De kerstperiode wordt nog jaarlijks opgefleurd door de sprookjesballetten van de Notenkraker en het Zwanenmeer. Zelfs Barbie en Disney zwichtten in het verleden al voor Tsjaikovski met hun verfilmingen van onder andere het Zwanenmeer, de Notenkraker en Doornroosje. Het valt dan ook niet te betwisten dat Tsjaikovski heel wat meesterwerken naliet.
Seriereview: This England
  • 0
  • 1
“This blessed plot, this earth, this realm, this England.”. Het is de quote die Boris Johnson in het begin en einde van de serie This England aanhaalt. Het verklaart ook meteen waar de naam van de serie vandaan komt. Deze quote komt rechtstreeks uit het toneelstuk Richard II dat geschreven werd door William Shakespeare. De ex-premier van het Verenigd Koninkrijk blijkt een groot aanbidder te zijn van Shakespeare. Zodanig groot zelfs dat hij er een boek over schreef, net als over Winston Churchill en het Romeinse Rijk. This England maakt in de eerste aflevering meteen duidelijk dat Johnson meer is dan een politicus. Hij is ook nog een echtgenoot, vader én auteur. This England volgt de eerste maanden van het premierschap van Churchill die gedomineerd werden door de Brexit en nadien door COVID-19. Dan rest ons nu nog de vraag: To see, or not to see.
Ga razendsnel kijken naar de trailer van The Flash
  • 0
  • 1
Na negen seizoenen komt dit jaar een einde aan de serie The Flash. De show loopt al sinds loopt 2014 en werd een vaste waarde binnen het DC Universe. The Flash vertelt het verhaal van Barry Allen die sneller dan het licht kan rennen nadat hij werd geraakt door een blikseminslag. Grant Gustin nam hierbij bijna tien jaar lang de rol van de klungelige, maar o zo innemende Barry op zich. Hij werd hierbij bijgestaan door onder andere Carlos Valdes (Cisco Ramon), Danielle Panabaker (Caitlin Snow), Tom Cavanagh (Dr. Harry Wells), Candice Patton (Iris-West-Allen) en Jesse L. Martin (Joe West).

Na negen seizoenen brengt Warner Bros. ook een film over The Flash op de markt. De film wordt verwacht op 16 juni en gaat dieper in op Barry’s liefde voor zijn moeder. Wanneer Barry terug in de tijd reist om zijn familie te redden, verandert hij de hele toekomst … Niet ten goede, weliswaar. Om de mensheid te redden, nemen niet één maar twee Barry’s het samen met een jonge en minder jonge Batman en...
Seriereview: Christian
  • 0
  • 1
Italië, la bella Italia, het land met haar prachtige stranden, haar pittoreske dorpen, haar overheerlijke keuken, haar indrukwekkend cultureel erfgoed en haar rijke (Romeinse) geschiedenis. Er is dan ook een reden waarom romantische films, zoals Letters to Juliet, het land vaak als setting gebruiken. Neem hier even een pauze als je nog eventjes wil wegdromen. Je zou haast vergeten dat het land ook armoede kent. De Italiaanse serie Christian breekt met dit sprookjesachtige beeld van Italië en neemt je mee naar de achtergestelde buurten in Rome waar armoede, criminaliteit, bendes en drugs de overhand hebben.
Seriereview: The Time Traveler's Wife
  • 2
  • 3
Velen van ons hebben vast al eens gedacht “Wat zou ik graag eens in de tijd kunnen reizen.” Wie is er nu niet geïnteresseerd om te zien of we in de toekomst vliegende auto’s besturen, een zomervakantie boeken op Mars of ons kunnen teleporteren zodat we nooit meer te laat zouden zijn – alhoewel ik er rotsvast van overtuigd ben dat teleportatie mij niet zal stoppen om toch te laat te komen -. Waarom dan ook niet even het verleden gaan bezoeken en geschiedenis vanaf de eerste rij meemaken: in de voormiddag ga je op safari tussen de dinosauriërs en in de namiddag kan je dan lekker tafelen bij de Romeinen. Wie zou nu niet de gelegenheid aangrijpen om nog eens een geliefde terug te zien? De mogelijkheden zijn talrijk en wie weet zal het ooit realiteit worden, maar tot dan kunnen we ons beroepen op een heleboel boeken, series en films om onze fantasie de vrije loop te laten gaan.
Filmreview: The Contractor
  • 0
  • 0
Jessie J zong ooit It’s not about the money, money, money. We don’t need your money, money, money. Het spijt me Jessie J, maar die bubbel ga ik even moeten doorprikken. Geld is wel belangrijk en we hebben het broodnodig. Zeker wanneer je de enige kostwinnaar bent van het gezin, de rekeningen zich blijven opstapelen en je tenslotte je job verliest. U.S. Special Forces sergeant, James Harper, kan erover meespreken. Na een gedwongen ontslag bij het Amerikaanse leger, moet James op een andere manier aan geld zien te komen om zijn vrouw en kind te onderhouden. Wanneer James een nieuwe job vindt waarin hij opnieuw de bad guys mag aanpakken, lijkt deze bijna te mooi om waar te zijn … bijna …
Filmreview: Guillermo del Toro’s Pinocchio
  • 2
  • 4
Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel. Dit is zeker het geval wanneer je Pinokkio heet en jouw neus groeit als je liegt. De afgelopen jaren zette Disney heel hard in op remakes van hun klassiekers. Vele grote namen passeerden al de reveu, denk aan Beauty and the Beast (2017), Lady and the Tramp (2019), Aladdin (2019), Mulan (2020), … Nu is het de beurt aan Pinokkio. Enkele weken geleden zorgde Disney reeds voor een remake van het sprookje, maar voor deze nieuwe titel was de productie in handen van Netflix. Dat Netflix de Oscar-bekroonde filmmaker Guillermo del Toro wist te strikken, mag iedereen geweten hebben. De filmtitel luidt dan ook: Guillermo del Toro’s Pinocchio.
Seriereview: een ode aan Band of Brothers
  • 4
  • 8
1 september 1939: Duitsland valt Polen binnen. Deze datum markeert het begin van een van de donkerste pagina’s in de wereldgeschiedenis: de Tweede Wereldoorlog. Bijna zes jaar lang teisterde dit conflict de wereld. Hoewel de Tweede Wereldoorlog geen populair filmonderwerp was tijdens de naoorlogse periode, beschikken we vandaag over een immens aanbod aan oorlogsfilms. Denk aan Dunkirk (2017) van Christopher Nolan, Schindler’s List (1993) van Steven Spielberg, The Thin Red Line (1998) van Terrence Malick, … om maar enkele van de vele topproducties op te noemen. Met haar cast, locaties en verhaal behoort Band of Brothers dan ook helemaal in het lijstje van topproducties. Daarbij is de tiendelige miniserie goed voor bijna tien uur kijk‘plezier’.
Filmreview: Last Seen Alive
  • 0
  • 1
In goede en slechte dagen, toch? Wanneer Will Spanns aanstaande ex-vrouw Lisa Spann ontvoerd wordt aan een benzinestation, verandert de welgestelde vastgoedmakelaar in een doorgewinterde spion en moordenaar. Wat we allemaal niet doen voor de liefde, hé. Last Seen Alive wijkt hierbij niet af van de succesformule van een misdaadthriller. De film opent met een intense scène die je meteen midden in het verhaal katapulteert. Nadien wordt het begin van het verhaal getoond en volgt de zoektocht van Will naar zijn vermiste vrouw en de reden van haar ontvoering. De flashbacks tussendoor schijnen licht op de huwelijksproblemen van Will en Lisa. Ondertussen luidt de vraag alsmaar meer: is Lisa echt ontvoerd door buitenstaanders of maakt Will deel uit van het complot?
Seriereview: Man in Room 301
  • 0
  • 0
Je kan er niet meer omheen: Scandinavische thrillerseries zijn een wereldwijde hit. Met rede, natuurlijk. Hun verhaallijnen zijn vaak op een knappe manier uitgewerkt. Deze Scandinavische hype heeft ook België niet overgeslagen met reeksen als The Killing, Borgen, Before We Die, … Na deze Scandinavische successen, waagt ook Finland een kans met de psychologische thrillerserie Man in Room 301. De serie gaat over wraak, schuld en vergeving binnen een familie. Kortom, alle elementen voor een nieuw Scandinavisch succes zijn aanwezig. De serie bestaat uit zes afleveringen die elk ongeveer veertig minuten duren en is te zien via MyLum.
Filmreview: Catherine Called Birdy
  • 0
  • 4
Hoe baby’s gemaakt werden in 1290, is geen groot geheim. Eerst werd een hete ijzeren staaf in de vrouwenneus gestoken tot het neusgat groot genoeg was om een duim in de neus aan te brengen. Vervolgens wordt, met behulp van de duim, een zaadje in het brein geduwd dat via de keel naar de buik zal gaan. Het zaadje heeft nadien negen maanden nodig om te groeien in de buik tot opeens BOEM een baby geboren wordt. Of dat is toch wat Perkin, de beste vriend van de veertienjarige en heel onwetende Catherine, haar heeft verteld. Het zet ook meteen de toon van Lena Dunhams nieuwste coming-of-age komedie. Catherine Called Birdy is sinds 7 oktober te zien op Amazon Prime Video.
Filmreview: Freaks Out
  • 0
  • 3
Het circus: de plek waar acrobaten met alle gemak springen door brandende hoepels, waar hoogtes getrotseerd worden en waar lenigheid en elegantie zodanig samengaan dat het de wetenschap van het menselijk lichaam in twijfel trekt. Een kind heeft niet veel meer nodig om te geloven dat magie er tot leven komt. Maar, wat als deze magie nu eens echt zou zijn? Vanuit deze gedachtegang vertrekt Gabriele Mainetti met Freaks Out (2021). De Italiaanse historische fantasie dramafilm werd vertoond op het International Film Festival Rotterdam 2022 en werd er bekroond met de VriendenLoterij Publieksprijs. Deze filmprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de publieksfavoriet van het festival, wat bijgevolg enkele verwachtingen met zich meebrengt.
Filmreview: Ted & De Magische Smaragd
  • 0
  • 2
Wie nog op zoek is naar een laatste activiteit om de zomervakantie te spenderen met de kinderen kan vanaf 24 augustus Ted & De Magische Smaragd gaan bekijken in de bioscoop. De animatiefilm is ondertussen al de derde in de reeks. In 2012 werd Ted & De Schat Van De Mummie gelanceerd. In 2017 verscheen Ted & Het Geheim Van Koning Midas. De kinderen hoeven de vorige twee delen niet gezien te hebben om volop te kunnen genieten van deze film. Dit keer gaat de Indiana Jones van de animatiewereld op avontuur naar Mexico, Chicago, Frankrijk en Egypte. Het spoor van vernieling die hij en vooral zijn vrienden overal achterlaten tijdens dit avontuur is bijzaak. Zo mag onder andere de Notre-Dame er opnieuw aan geloven. Mona Lisa’s glimlach was daarentegen nog nooit zo duidelijk.
Filmreview: Fire of Love
  • 0
  • 4
Doorgaans beloven koppels om elkaars steun en toeverlaat te worden wanneer ze in het huwelijksbootje stappen. Katia en Maurice Krafft gingen hierin nog een stap verder en beloofden elkaar een explosieve relatie. En dat mag letterlijk genomen worden. Fire of Love brengt het vurige, en bovendien waargebeurde, verhaal van vulkanologen Katia en Maurice Krafft. De wetenschappers wijdden hun hele leven aan hun grootste passie: vulkanen. Op 3 juni 1991 werd die passie uiteindelijk ook hun dood. Regisseur Sara Dosa maakt in de documentaire gebruik van animatie, interviews met het echtpaar en beeldmateriaal dat Katia en Maurice zelf vastlegden.
Filmreview: Charlie en Hannah gaan uit
  • 3
  • 4
Charlie en Hannah gaan uit behoort niet meteen tot de bekendste Vlaamse films. De 73-minuten durende zwart-witfilm werd geproduceerd in 2016 en was de slotfilm van Film Fest Gent in 2017. Charlie en Hannah, twee vriendinnen, gaan samen met hun vrienden een avond op stap in Antwerpen. Een ‘magisch snoepje’ (“Het is geen drugs hoor, het is iets homeopathisch.” verzekert Charlie de kijker) moet Charlie en Hannah helpen om de avond door te komen.
Terug
Bovenaan