Sassenach

Eindredactrice
Sassenach

Sassenach

Eindredactrice
Filmreview: The Great Escaper
  • 0
  • 3
Een Britse film over een negentigjarige oorlogsveteraan die eigenhandig een reis onderneemt naar Frankrijk om de zeventigjarige herdenking van D-Day bij te wonen … en die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Meer had ik niet nodig om overtuigd te worden deze film te zien. Met films als The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry, The Duke … in het verleden, ben ik fan geworden van deze Britse trend met seniors in de hoofdrollen. Ik was dus razend benieuwd wat The Great Escaper zou brengen.
Gert en James brengen deze zomer ZomerRevue in Plopsa Theater
  • 2
  • 0
Naast Sneeuwwitje zal je deze zomer ook de Gert & James ZomerRevue kunnen zien in het Plopsa Theater in De Panne. Gert Verhulst en James Cooke zullen er samen met sidekicks Karen Damen en Ruth Beeckmans een revue brengen voor zowel jong als oud. Reken op glamour, livemuziek, humor en een groots ensemble. De ZomerRevue zal vanaf 21 juli 2024 exclusief te zien zijn in het Plopsa Theater in De Panne.
Een zure appel om doorheen te bijten voor Sneeuwwitje: Karen Damen en Ruth Beeckmans worden koningin
  • 0
  • 0
Wie binnenkort een appel aangereikt krijgt van Ruth Beeckmans of Karen Damen let maar beter extra goed op. Beide actrices zijn namelijk gecast als de heksen ... ik bedoel koninginnen in Studio 100 hun nieuwste sprookjesmusical Sneeuwwitje. De twee zullen deze rol afwisselend op zich nemen. Met Karen Damen zet Studio 100 in op een vaste waarde binnen de musicalscene, voor Ruth Beeckmans betekent Sneeuwwitje haar musicaldoop ... en wat voor een. Eerder werd al bekendgemaakt dat de titelrol gespeeld zal worden door Ianthe Tavernier met Michiel De Meyer aan haar zijde als prins.
The Musical Academy brengt Little Liars Club voor het eerst naar de musicalplanken
  • 0
  • 0
Vanaf 7 september 2024 presenteren Deep Bridge en The Musical Academy met 'Het Fopidool - Een Echte Musical' de eerste musical van de Little Liars Club van auteur Jonas Boets. De Little Liars Club is een club die kinderen en jongeren helpt om kleine, onschadelijke leugentjes te verzinnen en/of verdoezelen. Speciaal voor de gelegenheid zal Boets een nieuw verhaal schrijven. Vlaamse (theater)actrice Helle Vanderheyden zal als regisseur de musical in goede banen leiden samen met haar cast van jonge acteurs en actrices (vanaf acht jaar).
Cast theaterstuk Assisen Live-De Kotmoord bekend
  • 0
  • 0
Play en Backstage Producties kondigden zonet de cast aan van hun theaterstuk Assisen Live-De Kotmoord. Om dit interactief concept te realiseren werkt Backstage Producties samen met Play. Zo startte daar op 20 februari de serie Assisen waarbij iedereen van thuis uit mee kan beslissen over de schuld en onschuld binnen het proces van De Insulinemoord. Het lot binnen De Kotmoord kan dan weer bepaald worden door het publiek in de theaterzalen.
Lotte Stevens wordt Jeanne d'Arc in nieuw musicalspektakel
  • 0
  • 2
Na eerdere historische openluchtspektakels als ‘Marie-Antoinette’, 'Albert I’, ‘Rubens' ‘1830’ en ‘Damiaan’, brengt Historalia vanaf 14 augustus 2024 haar nieuwste musicalspektakel ‘Jeanne d’Arc’ op het domein van Kasteel de Merode in Westerlo. Vandaag maakte het schrijversduo Jelle Cleymans (liedteksten) en Jef Hoogmartens (script) ook de naam van de hoofdrolspeelster bekend: zangeres en actrice Lotte Stevens zal in de rol kruipen van de iconische Franse oorlogsheldin Jeanne d'Arc.
Gaston & Leo - De Hommagemusical vanaf 1 maart te zien in Capitole Gent
  • 1
  • 2
Na Antwerpen, zal de musical Gaston & Leo - De Hommagemusical ook te zien zijn in Capitole Gent vanaf 1 tot 3 maart. Met deze musical wil Backstage Producties een ode brengen aan Vlaanderens alom gekende en komische duo Gaston & Leo. Gezien Leo Martin zelf een Gentenaar was, kan een passage in Gent dus niet ontbreken.
Muziektheaterstuk "Marlene" keert na 18 jaar terug naar het Fakkeltheater
  • 0
  • 2
Bewonderaars van Marlene Dietrich kunnen alvast beginnen af te tellen. Op 4 en 5 mei 2024 zal het muziektheaterstuk Marlene te zien zijn in het Fakkeltheater. Met Marlene komt ook international Sven Ratzke mee die de Duits-Amerikaanse zangeres en filmster zal vertolken. Ratzke, onder meer bekend als Bowie-vertolker met de show Where Are We Now, zal met Marlene een Nederlandstalige show brengen met liedjes die in het Duits en Engels zullen gezongen worden. Deze voorstelling ging onlang in première in het Renaissance Theater te Berlijn en toert momenteel door Nederland. In 2006 speelde Leah Thys nog de rol van Marlene Dietrich ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het Fakkeltheater. Na achttien jaar is het muziektheaterstuk terug in het Fakkeltheater en krijgt het hiermee dus ook een Belgische première.
Studio 100 brengt ode aan Tien Om Te Zien met Tien Om Te Zien, De Musical
  • 1
  • 0
Tien Om Te Zien, hét zomerprogramma van VTM, mag dit jaar 35 kaarsjes uitblazen. Om dit te vieren komt Studio 100 met Tien Om Te Zien, De Musical. In Studio 100's nieuwste humoristische feelgood musical kan je rekenen op een Vlaamse sterrencast die iconische Vlaamse hits zullen serveren. Verwacht je dus aan een nostalgische trip down memory lane.
Shaolin-monniken komen met jubileumshow Kung Fu naar Gent en Antwerpen
  • 0
  • 0
In de afgelopen drie decennia bewonderden meer dan vijf miljoen mensen op vijf continenten, tijdens meer dan zesduizend voorstellingen, de mystieke krachten van de ongeëvenaarde Shaolin-monniken. Ter gelegenheid van hun jubileumtour Kung Fu, komen de beste Shaolin-meesters en shamis (leerlingen) eind april 2024 weer naar België. Tijdens een waanzinnig twee uur durend spektakel vertonen de Shaolin Monks hun ongelofelijke Kungfu- en Qi Gong-kunsten. Beleef dit unieke, interactieve spektakel op 30 april in Capitole Gent en op 1 mei in Stadsschouwburg Antwerpen.
Extra show Ierse danssensatie Rhythm of the Dance op 26 april 2024 in Stadsschouwburg Antwerpen
  • 0
  • 0
De Ierse danssensatie 'Rhythm of the Dance' gaat in 2024 op wereldtournee met hun '25th Anniversary Tour' en wegens groot succes wordt een extra show aan hun Belgische schema toegevoegd. Naast de eerder aangekondigde shows op 25 april in Capitole Gent, 27 april in Stadsschouwburg Antwerpen en 28 april in Concertgebouw Brugge, presenteert het fenomenale gezelschap met trots een extra show op 26 april 2024 in Stadsschouwburg Antwerpen.
Ann Van den Broeck en Ivan Pecnik naast jongeren in musical Magdalena
  • 0
  • 0
In 2018 verbaasde The Singing Factory de Vlaamse musicalwereld met hun eerste creatie Magdalena. De voorstelling, die je meeneemt naar het Ierland van de twintigste eeuw, vertelt het schrijnende en waargebeurde verhaal van meer dan 30.000 vrouwen die gedumpt werden in door God vergeten kloosters waar ze in barre omstandigheden handarbeid moesten verrichten. Het laatste klooster sloot pas de deuren in 1996 en sindsdien werden al verschillende massagraven met honderden babylijkjes ontdekt. Allemaal kinderen die geboren werden in de kloosters.
Gelauwerd familieballet Beauty & The Beast in de paasvakantie exclusief in Capitole Gent
  • 0
  • 0
De paasvakantie wordt dit jaar extra bijzonder voor de balletliefhebbers, want Prima Donna Events en Northern Ballet presenteren het langverwachte familiespektakel Beauty & The Beast. Na een reeks uitverkochte zalen, staande ovaties en lovende recensies in Groot-Brittannië, is deze grandioze balletproductie van 8 tot en met 12 april 2024 exclusief te bewonderen in Capitole Gent. Krachtige choreografieën, grandioze decors en kleurrijke kostuums maken van dit geliefde sprookje een must-see familievoorstelling. Kwaliteit, grootsheid en passie ontmoeten elkaar in een hedendaagse vertelling van een eeuwenoud verhaal.
Start repetities TOT ALTIJD
  • 0
  • 1
De acteurs en regisseur van de musical TOT ALTIJD verwelkomden eind januari pers en publiek voor een bijzondere lezing en repetitie. Een belangrijk moment, omdat de musical gebaseerd is op de gelijknamige film van Nic Balthazar, maar ook omdat er een scène is toegevoegd die echt heeft plaatsgevonden. Tijdens de euthanasie van Mario Verstraete zong de moeder van Mario een psalm voor hem, begeleid door haar accordeon. Dit ontroerende gebaar symboliseerde de passie van Mario voor muziek en het geloof van zijn moeder, die hem op die manier losliet. De aanwezige pers kreeg tijdens deze lezing een exclusieve preview van dit mooie moment.
Filmreview: Argylle
  • 3
  • 3
Op de catchy deunen van Barry Whites You’re The First, The Last, My Everything vangt Matthew Vaughn zijn nieuwste productie Argylle aan. Vaughn is al een tijd actief in de filmwereld en kon al volop experimenteren met de verschillende genres die film ons te bieden heeft. Hij werkte als producer mee aan biopics Eddie the Eagle (2015), Rocketman (2019) en Tetris (2023), maar is zeker geen onbekende voor het superheldengenre met de productie van Kick-Ass (2010), Fantastic Four (2015) en Bloodshot (2020) en de regie van X-Men: First Class (2011). Zijn naam wordt verder ook geassocieerd met de Kingsman-franchise waar hij ook als producer optrad en nog zal optreden. Dat Matthew Vaughn verder wou experimenteren met het spionagegenre, doet hij als producer én regisseur van Argylle.
'Familie'-acteur Jo Hens zingt themanummer musical 'Tot Altijd'
  • 0
  • 0
Op vrijdag 12 januari werd de allernieuwst single van Jo Hens 'Tot Altijd' op de gekende platformen gereleased. De tekst werd geschreven door Timo Descamps en de muziek en productie van de single werden gerealiseerd door Jérémie Vrielynck, ter gelegenheid van de gloednieuwe musical “TOT ALTIJD”, die vanaf 15 februari 2024 te zien zal zijn in het Fakkeltheater te Antwerpen.
Evi Hanssen brengt theatervoorstelling ‘Sinds ik niet meer drink’ op 8 februari 2024 in Owla Brugge
  • 0
  • 0
Voor wie het nieuwe jaar is ingestapt met het goede voornemen om minder alcohol te drinken en/of in februari plant mee te doen aan Tournée Minérale, hebben wij een gouden tip voor dat extra duwtje in de rug. Op donderdag 8 februari 2024 komt Evi Hanssen namelijk met haar solo theatervoorstelling 'Sinds ik niet meer drink' naar Owla Brugge. In de bejubelde voorstelling, gebaseerd op het gelijknamige boek dat al meer dan 55.000 keer verkocht werd, vertelt Evi openhartig en brutaal eerlijk over haar ervaringen en de vele beproevingen die ze op haar nuchter pad tegenkwam sinds ze op 1 januari 2020 besliste om geen druppel alcohol meer te drinken. Tijdens de show wisselen grappige anekdotes, informatieve video's en leuke liedjes elkaar af met wetenschappelijk-historische inzichten. Evi neemt het publiek mee in haar zoektocht naar wie ze nu precies is zonder dat gezellige glas in de hand en hoe haar omgeving omgaat met haar radicale beslissing.
InTeam brengt bejubelde Judas musicalproductie ‘Lelies’ in een nieuwere versie
  • 0
  • 0
Vanaf 6 september brengt InTeam de iconische musicalproductie ‘Lelies’ in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Hierbij kunnen we rekenen op Niels de Valk als producent en regisseur en Charles Vandenbroucke als muzikaal leider. De ervaren hoofdcast bestaat uit Tim Saey (40-45, Daens, Damiaan) in de rol van de oude Simon, Wim Van Den Driessche (de Nederlandse versie van Les Miserables, Miss Saigon, Sweeney Todd) als bisschop Bilodeau en Brecht Callewaert (momenteel te zien als Bernadette in Priscilla, Queen of the Desert en in juni in de huid van Maria Callas in Master Class) als Gravin de Tilly. Producent en regisseur Niels de Valk: ‘We zijn ontzettend vereerd dat we ‘Lelies’ opnieuw op de planken mogen brengen. Het zijn grote schoenen te vullen, want de voorstelling won destijds een hoop Musicalprijzen. Maar we zijn ervan overtuigd om het sterke...
A Christmas Carol keert in krokusvakantie een laatste keer terug naar Stadsschouwburg Antwerpen
  • 0
  • 0
Nadat ze er in november 2023 al eens try-outgewijs mochten warmdraaien, keren cast en crew van de hartverwarmende familiemusical A Christmas Carol van 17 tot en met 25 februari 2024 terug naar Stadsschouwburg Antwerpen. Met al veertigduizend bezoekers op de teller en extra shows, zijn Lucas Van den Eynde als Ebenezer Scrooge en zijn geestige collega's meer dan klaar om tijdens de krokusvakantie het publiek in Stadsschouwburg Antwerpen opnieuw helemaal in te pakken.
Vlaanderens meest komische duo komt terug in Gaston & Leo - De Hommage Musical
  • 0
  • 1
Dertig jaar na het overlijden van Leo Martin, brengt Backstage Producties een hommage aan het meest legendarische komische duo van Vlaanderen met Gaston & Leo - De Hommage Musical. Regisseur Frank Van Laecke: "Een sfeervol, intens verhaal over echte vriendschap over de jaren heen, met ups en downs, diep menselijk, onweerstaanbaar, grappig en vooral authentiek." Er werd hierbij niet over een nacht ijs gegaan. Zo sprak Kobe Van Herwegen de voorbije drie jaar met familie en kennissen die betrokken waren bij het ontstaan en het wedervaren van hét komische duo in Vlaanderen om de musical te kunnen vormgeven. Gaston en Leo zullen respectievelijk worden vertolkt door Warre Borgmans en Jurgen Delnaet. De verdere hoofdcast bestaat uit onder andere Sandrine André, Gunther Levi en Heidi De Grauwe. Het ensemble kan dan weer rekenen op namen als Patrick Onzia, Ludo Hellinx, Helle Vanderheyden, Liesbeth Roose en Pieter Casteleyn. Thomas Vanhauwaert neemt de muzikale leiding op zich.
Terug
Bovenaan