The Musical Academy brengt Little Liars Club voor het eerst naar de musicalplanken

Vanaf 7 september 2024 presenteren Deep Bridge en The Musical Academy met 'Het Fopidool - Een Echte Musical' de eerste musical van de Little Liars Club van auteur Jonas Boets. De Little Liars Club is een club die kinderen en jongeren helpt om kleine, onschadelijke leugentjes te verzinnen en/of verdoezelen. Speciaal voor de gelegenheid zal Boets een nieuw verhaal schrijven. Vlaamse (theater)actrice Helle Vanderheyden zal als regisseur de musical in goede banen leiden samen met haar cast van jonge acteurs en actrices (vanaf acht jaar).

Na 'Ridders van de Ronde Keukentafel' (2017) en 'Het Geheim van Te Veel Torens' (2021), zal Deep Brigde in september 2024 dus opnieuw jonge talenten op het podium brengen met de musicalproductie van Little Liars Club: 'Het Fopidool - Een Echte Musical'. Jonas Boets, zoon van Vlaams acteur Herman Boets, is de auteur van Little Liars Club. Naast kinder- en jeugdauteur, staat Boets ook bekend als degene die de boekenreeks 'Aspe' verderzette na diens dood.

In 2019 lanceerde Boets dan het eerste boek in de Little Liars Club-reeks: De Vloggende Aap. Little Liars Club is de club die kinderen helpt wanneer ze in de problemen komen door een leugentje. Heb je gelogen dat je je witloof hebt opgegeten, maar zit die eigenlijk nog in je mouw verstopt? Heb je stiekem alle snoep opgegeten? Ben je gaan voetballen, maar heb je gezegd dat je bij een vriend ging studeren? Of heb je weer tot een stuk in de nacht gegamed? Heb je tegen je vriendjes opgeschept dat je een olifant hebt thuis? Op het moment dat je leugen dreigt uit te komen, komt de Little Liars Club van Wally en zijn liegleraars je te hulp! Ondertussen bestaat de Little Liars Club niet enkel uit verscheidene boeken, maar ook uit filmpjes/sketches op alle sociale media, een website met extra verhalen en een game die volop in ontwikkeling is.

In het nieuwe Little Liars Club-verhaal 'Het Fopidool - Een Echte Musical' draait alles om een auditie uitgeschreven door de koning. Hij wil dat op zijn verjaardagsfeest de beste zanger of zangeres van zijn land komt optreden. De lakeien van de koning besluiten een grote talentenjacht op te zetten, waar iedereen aan mag deelnemen. Om alles zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, worden de audities anoniem gedaan. Alice kan helemaal niet zingen, maar liegt dat één van de inzendingen van haar is. Een onschuldig leugentje, toch? Tot ze wordt uitgekozen en heel het land naar haar kijkt ... Hoe moet ze dat oplossen?

Deep Bridge en The Musical Academy beloven alvast één iets niet, en dat is een brave kindermusical. Verwacht je aan humor, avontuur, dubbele bodems, de ‘gelaagdheid’ van liegen en knipogen en verwijzingen naar de leefwereld van de volwassenen …

Little Liars Club: 'Het Fopidool - een Echte Musical' is vanaf 7 september te zien in het Deep Bridge THEATERke dat opgetrokken zal worden in Wilrijk.

Tickets en info zijn terug te vinden op de website.

LLC.jpg
 
Terug
Bovenaan