Sassenach

Eindredactrice
Sassenach

Sassenach

Eindredactrice
Hitmusical Priscilla, Queen of the Desert vanaf 12 januari te zien in Arenberg
  • 0
  • 0
Na een fantastische run in januari vorig jaar, keert de hitmusical Priscilla, Queen of the Desert terug naar Arenberg vanaf 12 januari. Denk aan een feestelijke avond gevuld met uitbundige kostuums en pophits uit de jaren tachtig en negentig zoals I Will Survive, I Love The Nightlife, It’s Raining Men en Go West. In Priscilla, Queen of the Desert ondernemen drie vrienden een avontuurlijke tocht in een bus doorheen de Australische woestijn om op hun eindbestemming een uitzinnige drag-act op te voeren. Niet alleen wordt hun vriendschap herhaaldelijke keren op de proef gesteld, ze worden tijdens hun reis door de rauwe out-back ook met vooroordelen en homofobie geconfronteerd. Producent en regisseur Niels de Valk: "Homofobie is nog steeds de wereld niet uit en verworven rechten blijken vandaag de dag meer dan ooit onder druk te staan: daarom blijft een voorstelling als ‘Priscilla’ nog steeds nodig."
Musicalreview: Home for Christmas
  • 0
  • 5
De feestdagen zijn er weer, en dat hebben we in musicalland ook geweten. Charles Dickens’ A Christmas Carol is zowat het bekendste kerstverhaal allertijden. De oorsprong van dit kerstverhaal is echter minder kerstachtig dan je zou denken. Het is oktober 1843, je bent Charles Dickens, je hebt een familie te onderhouden, je hebt schulden en je carrière zit in een dip. Dickens vond er niet beter op dan een kerstverhaal te schrijven in minder dan zes weken zodat hij van deze periode kon gebruikmaken om wat geld binnen te brengen. Wat hij toen nog niet wist, was dat A Christmas Carol bijna tweehonderd jaar later nog steeds dé kerstklassieker zou zijn. Met A Christmas Carol uitte Charles Dickens kritiek op de toenmalige levensomstandigheden. Hij bespreekt er de problemen van de armen (jong en oud) en toont hoe zelfs het kleinste beetje liefdadigheid, het leven van rijk en arm verbetert. Het is dan ook niet verwonderlijk dat A Christmas Carol het meest geadapteerde kerstverhaal ter wereld...
Nathalie Meskens, Jan Schepens, Els Dottermans en Dorian Liveyns te zien in MAMMA MIA!
  • 0
  • 0
MAMMA MIA! Here I go again, my, my, how can I resist you? Mamma mia, does it show again, my, my, just how much I've missed you? Ben jij nu ook al uit volle borst aan het meezingen? Dan is dit bericht helemaal voor jou bedoeld! Vanaf 22 maart 2025 keert namelijk de Vlaamse versie van de feelgood musical 'MAMMA MIA!' terug in opeenvolgend Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.
Nieuwe Plop show op komst voor onze jonge Ploppertjes: De Knuffelbeer
  • 0
  • 0
Bij BeyondGaming vergeten wij ook ons jonger publiek niet. Na groot succes op De Grote Sinterklaasshow (en SingAlong) in het Antwerpse Sportpaleis mogen onze jonge Ploppertjes zich alvast in hun handen wrijven. Vanaf februari komen Kabouter Plop, Smal, Kwebbel en Klus namelijk terug met een eigen show, genaamd: De Knuffelbeer. De show zal te zien zijn in Scherpenheuvel, Vilvoorde, Puurs, Geraardsbergen, Heist-op-den-Berg, Oostende, Antwerpen en Asse. Verwacht je alvast aan enkele Plophits als De Kabouterdans, De Kabouterfanfare en Snuffeltje.
Zoektocht naar Vlaamse hoofdcast voor musical Grease is begonnen
  • 0
  • 0
Pak je kam en haargel maar al klaar want vanaf 12 september 2024 zal Albert Verlinde (in samenwerking met Senf Theaterpartners, Jaco Kaasschieter en House of Entertainment) de feelgood musicalklassieker Grease terugbrengen in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Maar voor het zover is, is FABRIC MAGIC, het productiehuis achter de Ketnet-hitreeks #LikeMe, nog op zoek naar een Vlaamse hoofdcast. Al wie geïnteresseerd is om de volgende Vlaamse Sandy, Danny, Rizzo, Kenickie ... te worden kan zich nu inschrijven via de website van de musical zelf. Vanuit FABRIC MAGIC wordt gezocht naar Vlaamse meisjes en jongens, met het nodige zang- en danstalent, die in de huid kunnen kruipen van jongvolwassenen die in de voorstelling in het laatste jaar van hun middelbare school zitten. De audities vinden begin 2024 plaats.
Ann Van den Broeck, Steve De Schepper en Liv Van Aelst maken cast Hairspray compleet
  • 0
  • 0
Vanaf 14 maart tot en met 14 april 2024 brengt Deep Bridge een Vlaamse versie van de feelgood musical 'Hairspray' op de planken in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Met haar maatschappelijk relevante thema's als bodyshaming en racisme, aanstekelijke muziek en dans, en humor, is 'Hairspray' tot op vandaag nog steeds een generatie-overschrijdend fenomeen in de film- en musicalwereld. Het oorspronkelijk verhaal dateert van John Waters' gelijknamige film uit 1988. Vanuit deze film werd de Broadwaymusical gecreëerd in 2002 die vervolgens leidde tot Adam Shankmans remake van de film in 2007. De remake kon rekenen op namen als Nikki Blonsky als hoofdrolspeelster Tracy Turnblad, Amanda Bynes als beste vriendin Penny Pingleton, Brittany Snow als verwende tiener Amber Von Tussle, Zac Efron als haar vriend en idool Link Larkin en tot slot John Travolta als moeder van Tracy.
Bohemian Productions brengt Stings Broadwaymusical THE LAST SHIP
  • 0
  • 0
Musicalvereniging Bohemian Productions kondigt haar nieuwste productie aan: THE LAST SHIP. THE LAST SHIP is een Broadwaymusical met muziek van de enige echte poplegende Sting. Bohemian Productions is er dan ook helemaal klaar om ook ons mee te nemen op een meeslepende reis over liefde, verlies en veerkracht. De musicalvereniging kwam in het verleden al met de voorstellingen “Lelies”, “Jesus Christ Superstar”, “IF/THEN” en “Mette”.
Studio 100 geeft Sneeuwwitje een tweede adem
  • 0
  • 1
Studio 100 kondigde gisteren aan dat het de sprookjesmusical Sneeuwwitje zal hernemen. De laatste keer dat Studio 100 Sneeuwwitje bracht, dateert al van in 1998. Dit was meteen ook de eerste sprookjesmusical van het bedrijf. Sindsdien passeerden onder andere al Assepoester, Pinokkio, Doornroosje, De Kleine Zeemeermin, Robin Hood en Alice in Wonderland de revue. Samen met de aankondiging van de musical, werden meteen ook de eerste namen van de cast prijsgegeven. Zo wordt de titelrol opgenomen door Ianthe Tavernier en wordt haar prins op het witte paard gespeeld door Michiel De Meyer. De sprookjesmusical zal vanaf 30 juni 2024 de hele zomer exclusief te bezichtigen zijn in Plopsa Theater in De Panne. Wie in de zomer van 2024 in het Plopsa Hotel verblijft, krijgt dan ook sowieso toegang tot de familiemusical.
Kerstmusical A Christmas Carol van Deep Bridge krijgt extra shows
  • 0
  • 0
A Christmas Carol, de kerstmusical van Deep Bridge gaat aanstaande zaterdag in première in Gent. Dat de musical op nogal wat enthousiasme kan rekenen, bevestigen de extra shows die Deep Bridge vandaag aankondigde. Deze shows zullen plaatsvinden op 2 januari 2024 in Capitole Gent, 5 januari in Trixxo Theater Hasselt en op 17 en 18 februari tijdens de krokusvakantie in Stadsschouwburg Antwerpen. Na geslaagde try-outs in Antwerpen is Deep Bridge er helemaal klaar voor om hun familiemusical aan het grote publiek voor te stellen. De kerstmusical A Christmas Carol is gebaseerd op het gelijknamige boek van Charles Dickens. Stany Crets waagt zich ook deze keer, net als bij vorige producties van Deep Brigde, aan het script en belooft opnieuw een verhaal volgens Stany Crets-recept: romantiek, muziek, en uiteraard de nodige humor voor jong en oud.
Spektakel-musical 14-18 verkocht al meer dan 50 000 tickets
  • 0
  • 1
Hoewel Studio 100 nog maar vanaf begin november bekendmaakte dat de spektakel-musical 14-18 zal terugkeren, werden ondertussen al meer dan vijftigduizend tickets verkocht. Ook in 2014 was 14-18 al een ware publiekstrekker met maar liefst 325 000 bezoekers. Dat er op zo'n korte tijd al dit aantal tickets werden verkocht, toont dat er nog steeds grote interesse is bij het publiek. Anja Van Mensel, CEO Benelux: “Het is niet alleen een aangrijpende musical over de Eerste Wereldoorlog, maar ook een meeslepend verhaal over vriendschap, liefde en de wil om te overleven." 14-18 zal weliswaar in een nieuw jasje gestoken worden, waarbij niet enkel de locatie en tribunes zullen verschillen met tien jaar geleden. 14-18 vertelt het verhaal van de Eerste Wereldoorlog, gezien door de ogen van de vier boezemvrienden Jan, Fons, Albert en Kamiel. Zij zijn samen opgegroeid in een klein Belgisch dorpje, zitten vol dromen en de toekomst lacht hen toe. Tot zij alles en iedereen moeten achterlaten om aan...
Musical Muerto gaat laatste weekend in
  • 0
  • 1
Muerto, de musicalproductie van The Singing Factory, speelt dit weekend nog een laatste keer. Muerto brengt het verhaal van Maria en haar kinderen. Het gezin leeft in een favela in Colombia, waar kindsoldaten de nachtmerrie van elke ouder zijn. Wanneer Maria's oudste zoon Jaime in contact komt met de FARC, doet ze er dan ook alles aan om haar kinderen te beschermen.
Audities open voor Belcanto’s nieuwste musical: Our House
  • 0
  • 0
Belcanto heeft hun musical Spamalot nog maar net achter zich gelaten, maar komt alweer aan met hun volgende titel: Our House – The Madness Musical. De musical is een reprise van Belcanto’s eerdere productie in 2019 en zal opnieuw geregisseerd worden door Menno Neus. Neus zal hierbij vergezeld worden van enkele acteurs die ook opnieuw in de huid zullen kruipen van hun oorspronkelijke rollen. Uiteraard zal de muziek van de Britse band Madness zelf niet ontbreken en zullen de voorstellingen zoals gewoonlijk begeleid worden door een live orkest.
Lady Di centraal in eerste deel van The Crown seizoen 6
  • 0
  • 1
Onlangs kondigde Netflix de releasedatum aan van het zesde, en tevens laatste, seizoen van The Crown. Hierbij werden we meteen getrakteerd met een blik op de eerste beelden waarin we Queen Elizabeth zien veranderen doorheen de tijd: van haar troonsbestijging in het eerste seizoen tot het huidige seizoen, dat zich situeert in de periode van 1997 tot 2005. Netflix kondigde hierbij aan dat de eerste vier afleveringen van het nieuwste seizoen zullen te zien zijn vanaf 16 november, de volgende zes vanaf 14 december.
BeyondGaming @ Heroes Comic Con
  • 0
  • 3
Op 22, 23 en 24 september vond de tweede editie plaats van Heroes Comic Con in Brussels Expo. Gedurende drie dagen – inderdaad, geen twee maar drie dagen!! - kreeg je met een ticket tot Heroes Comic Con opnieuw toegang tot Heroes Comic Con en Made in Asia- & YouPlay-festival. 2-in-1 dus. Made in Asia- & YouPlay-festival brengt Aziatische popcultuur, manga, videokunstenaars en meer en is het grootste evenement van haar soort binnen de Benelux. Verder kwamen ook de fans van sciencefiction en fantasy er aan hun trekken. Aeyenah, ikzelf en vele andere fans dompelden ons onder in deze Aziatische, science fiction en fantasy-beleving. Het verslag van Aeyenah en mezelf vind je alvast hier.
Filmreview: WIL
  • 0
  • 5
Wat hebben Professor T. en Peaky Blinders gemeen? Het antwoord is: Tim Mielants. De 43-jarige Vlaamse filmmaker heeft al een geslaagde carrière achter de rug met een indrukwekkend nationaal en internationaal palmares. Op Vlaamse bodem regisseerde hij onder andere enkele afleveringen van Professor T. (2015 – 2018), code 37 (2009 – 2012), Cordon (2014 – 2016) en Zingaburia (2011 – 2014). Internationaal wordt zijn naam dan weer gelinkt aan series als The Responder (2022 – Heden), Legion (2017 – 2019), The Terror (2018 – 2019), Peaky Blinders (2013 – 2022) en The Tunnel (2013 – 2018). Ook op het gebied van films heeft Mielants zich al laten kennen met films als De Patrick (2019) en Nobody Has to Know (2021). Nu waagt Mielants zich aan WIL, een Vlaams oorlogsdrama. Er zijn dus wel enige verwachtingen verbonden aan de film.
(Half)goddelijke terugkeer voor Percy Jackson
  • 0
  • 1
Percy Jackson is terug. Deze keer niet in de vorm van films, maar als serie. De films Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief en Percy Jackson: Sea of Monsters lanceerden oorspronkelijk in 2010 en 2013. Feel old yet? De te lage box office cijfers zorgden er echter voor dat de franchise zijn einde vond na slechts twee films. Disney is alvast vastberaden om Percy Jackson nieuw leven in te blazen met hun nieuwste serie Percy Jackson and the Olympians. Percy Jackson is, zoals hij zichzelf beschrijft, een “probleemkind”. Zijn ADHD en dyslexie leveren hem niet alleen slechte cijfers, maar ook pestkoppen op. Het schoolleven is dus verre van ideaal voor Percy Jackson. Tenminste, tot hij ontdekt dat de verhalen over Griekse goden en halfbloeden meer zijn dan slechts vertelsels en hij wordt overgeplaatst naar een iets specialere school. Percy krijgt er de opdracht om een gevaarlijke tocht te ondernemen zodat hij de gestolen meesterschicht kan terughalen.
Nieuwe trailer van The Fall of the House of Usher achtervolgt je
  • 0
  • 1
Op 12 oktober kan je een speciale gast verwachten aan jouw deur: de dood. Ook Netflix springt op de halloweentrein en brengt vanaf 12 oktober de huiveringwekkende serie The Fall of the House of Usher. Broer en zus Roderick en Madeline Usher hebben Fortunato Pharmaceuticals uitgebouwd tot een uiterst succesvol (en niet te vergeten corrupt) bedrijf. Het imperium levert hen de nodige rijkdom, privileges en macht. Maar, als er een iets vaststaat in het leven, dan is het wel dat aan alle mooie liedjes een einde komt. Zo ook aan de Usher-dynastie wanneer een mysterieuze vrouw de Usher-kinderen een voor een pijnlijke dood tegemoet stuurt. Samen met de vrouw, worden ook diep begraven geheimen van de Usher-familie opnieuw opgerakeld. Karma is nu eenmaal a bitch.
Goosebumps van Goosebumps
  • 0
  • 1
De engste dag van het jaar komt met de minuut dichterbij. Halloween, het is een waar feest voor de horrorfanaten. Ook Disney telt volop af naar 31 oktober met hun nieuwste serie Goosebumps. Wanneer de nieuwe Engelse leraar intrekt in het voormalige huis van Harold Biddle, gaan de poppen aan het dansen. Vijf jongeren beginnen aan een duistere zoektocht naar de waarheid over de dood van tiener Harold Biddle ruim drie decennia geleden. Hun zoektocht werpt niet alleen meer licht op de dood van Harold, maar ook op het duistere verleden van hun ouders en hun donkere geheimen. Als dat maar goed afloopt ...
Streamz lanceert Streamz Basic: gloednieuw, goedkoper en met reclame
  • 0
  • 1
Vanaf vandaag zal je in Streamz de mogelijkheid krijgen om je te abonneren op Streamz Basic en dit vanaf € 5,95 per maand. De kijker heeft er toegang tot dezelfde Vlaamse en internationale topseries en -films als alle andere abonnementsformules, alleen wordt op Streamz Basic reclame aangeboden. Op deze manier wil Streamz ervoor zorgen dat nog meer mensen gebruik kunnen maken van de streamingdienst. “Met dit nieuwe aanbod maken we Streamz voor heel wat mensen – en zeker jongeren – een stuk toegankelijker. Klanten kunnen nu kiezen: kijken met reclame tegen een lagere prijs, of kijken zonder reclame.", zegt Bart De Groote, CEO van Streamz.

Concreet zal per uur maximum vijf minuten reclame worden uitgezonden. De kinderprogramma's blijven reclamevrij. Verder kunnen gebruikers de app altijd op meerdere schermen/toestellen installeren, maar kan er slechts één persoon tegelijk kijken. Met Streamz Basic zal je dus geen afleveringen kunnen downloaden om zonder internetverbinding te...
BIRD BOX goes BARCELONA
  • 0
  • 1
In 2018 werd Bird Box gelanceerd op Netflix met Sandra Bullock in de hoofdrol. Bird Box – naar het gelijknamige boek van Josh Malerman - speelt zich af in een post-apocalyptische wereld die geteisterd wordt door een mysterieus kwaad. Zij die het kwaad aankijken, krijgen hun grootste angst te zien en plegen hierdoor zelfmoord. Wie buitenshuis gaat, bedekt dus best de ogen. Wanneer Malorie (Sandra Bullock) zichzelf en haar kinderen naar een veilige plek wil brengen, zit er dus niets anders op dan het hele parcours geblinddoekt af te leggen. De film werd meteen een grote hype, zelfs in die mate dat er een Bird Box Challenge ontstond. De challenge, waarin mensen allerlei activiteit deden met hun blinddoek op, ging net zoals de film in een mum van tijd viraal, maar verliep niet altijd zonder risico ...

Als uitbreiding op deze wereldwijde hit, brengen de makers ons BIRD BOX BARCELONA. “Nadat een mysterieuze kracht de wereldbevolking heeft uitgedund, moet Sebastian in de verlaten...
Terug
Bovenaan