Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Joeri Temmerman

Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Riot Games toont eerste trailer van nieuwe animatieserie Arcane
  • 1
  • 2
Arcane, de eerste tv-serie van Riot, is vanaf 7 november om 03:00 wereldwijd te zien op Netflix. De serie bestaat uit drie aktes met ieder drie afleveringen. De eerste drie afleveringen verschijnen op 7 november na de League of Legends Worlds Final, de meest bekeken esportscompetitie ter wereld. De tweede en derde akte lanceren op respectievelijk 13 en 20 november.

Spelers komen bekende gezichten tegen in Arcane, zoals Jinx, Vi, Jayce en Caitlyn. In de serie leren ze meer over de gebeurtenissen die hen maakten tot de iconische kampioenen die we vandaag kennen, maar ook over hoe hun verhaal verdergaat. Spelers maken ook kennis met nieuwe gezichten. Vander en Silco zijn beiden inwoners van Zaun en spelen een cruciale rol in het vormgeven van de evoluerende wereld.

Video geeft details prijs van Company of Heroes 3
  • 0
  • 0
Op Company of Heroes 3 is het momenteel nog wachten tot ergens volgend jaar, maar ontwikkelaar Relic Entertainment deelde nu een video waarin heel wat details over de strategiegame aan bod komen. Deze Developer Diary is de eerste in een reeks waarin de ontwikkelaars duiding geven bij verschillende elementen van het spel.

Momenteel maken meer dan 200.000 spelers deel uit van de nieuwe CoG-Dev. Hiermee kan je het spel zelf mee creëren. Het is een tool die je in staat stelt waardevolle feedback met de ontwikkelaars te delen. Je krijgt ook exclusieve blikken achter de schermen en toegang tot vroegtijdige gameplaysegmenten. Registreren is gratis en kan je via deze website doen.

Disney Magical World 2: Enchanted Edition komt naar Nintendo Switch
  • 0
  • 0
Bandai Namco heeft aangekondigd dat Disney Magical World 2: Enhanced Edition komend najaar voor Nintendo Switch zal verschijnen. De game verscheen in 2016 exclusief voor de Nintendo 3DS en keert na lange afwezigheid terug! Disney Magical World 2: Enchanted Edition is een meeslepende levenssimulatiegame die spelers de vrijheid geeft om een leven op te bouwen aan de zijde van geliefde Disney-personages, Disney-themawerelden vol leuke avonturen te verkennen en zich bezig te houden met een verscheidenheid aan spannende activiteiten en minigames.

In Disney Magical World 2: Enchanted Edition beginnen spelers met het creëren van hun eigen avatar in de game en kiezen ze uit duizenden aanpassingsopties om zichzelf volledig te kunnen uitdrukken. Bij het begin van hun avontuur worden de spelers begroet door Mickey Mouse en zijn vrienden en vestigen ze zich in Castleton, waar ze hun thuis zullen maken en kleurrijke persoonlijkheden zullen ontmoeten. De nieuwe bewoners van Castleton maken...
Disco Elysium: The Final Cut verschijnt in oktober voor Nintendo Switch
  • 0
  • 1
De release van Disco Elysium dateert al van 2019 toen het spel voor pc verscheen. Eerder dit jaar volgde dan de consolerelease. Onze redacteur was danig onder de indruk dat het maar een half punt scheelde voor een perfecte score. Tijdens afgelopen Nintendo Direct werd aangekondigd dat ook de Nintendo Switch-versie voor heel binnenkort is. Disco Elysium: The Final Cut staat gepland voor 12 oktober.

In Disco Elysium speel je als een detective die moorden moet oplossen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van maar liefst 24 verschillende statistieken die invloed hebben over het wel en wee van je detective. In The Final Cut worden naast het basisspel nog wat extra zaken toegevoegd, waaronder nieuwe queesten, gebieden, personages en ingesproken dialogen.

Dying Light-games maken opwachting op Nintendo Switch
  • 0
  • 0
Goed nieuws voor de horrorfans met een Nintendo Switch in huis, want tijdens de Nintendo Direct die afgelopen nacht werd gehouden, werd bekendgemaakt dat de eerste twee Dying Light-games naar Nintendo Switch komen. De eerste Dying Light verschijnt als Platinum Edition op 19 oktober. De tweede game, Dying Light 2 Stay Human werd onlangs uitgesteld naar 4 februari 2022. Ook voor de Nintendo Switch geldt die datum, al zal die game enkel maar speelbaar zijn via de cloud. Daarnaast maakten Nintendo en ontwikkelaar Techland bekend dat er op de launch een demo van Dying Light 2 in de Nintendo eShop zal verschijnen. Leg de pampers maar al klaar!

Monster Hunter Rise: Sunbreak aangekondigd!
  • 1
  • 0
Monster Hunter Rise is ontzettend populair en de Nintendo Switch-game viel in de smaak bij het gamende publiek. De game is sinds maart beschikbaar en kreeg al heel wat gratis updates. Ook volgend jaar zal er nog ondersteuning voor de game zijn en er komt zelfs volwaardige downloadbare content aan. Tijdens de Nintendo Direct werd Monster Hunter Rise: Sunbreak aangekondigd.

Er is nog niks bekend over de nieuwe, betalende DLC, alleen dat die in de zomer van volgend jaar zou moeten uitkomen. Naast de bekendmaking werd ook een knappe teaser trailer gepubliceerd. En nu is het dus geduldig afwachten...

Metroid Dread schittert in twee nieuwe trailers
  • 0
  • 0
Op 8 oktober mogen Nintendo-fans zich in de handen wrijven. Niet enkel ligt dan het nieuwe Nintendo Switch OLED-model in de winkelschappen, ook de langverwachte nieuwe game in de Metroid-reeks is vanaf dan eindelijk beschikbaar. Tijdens de Nintendo Direct die vannacht werd gehouden, werden twee nieuwe trailers gepubliceerd waarin het spel in de schijnwerpers staat.

Om Samus' missie te voltooien moet je je een weg banen door de diepten van een planeet vol unieke omgevingen, gevaren en mysterieuze geheimen. Gebruik nieuwe en bekende vaardigheden om door deze doolhoven te navigeren, raadpleeg de kaart om het juiste pad in te slaan en versla vijanden met de verschillende wapens die je tot je beschikking hebt.


Toy Soldiers HD toont heel wat gameplay
  • 0
  • 0
Op 30 september is het zover, dan ligt Toy Soldiers HD in de digitale winkelrekken voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. De originele game verscheen reeds in 2010. Normaal gezien moest de HD-versie al op 9 september beschikbaar zijn, maar de game werd op het laatste moment nog uitgesteld.

In Toy Soldiers HD krijg je de controle over een groep speelgoedsoldaten die een gebied moeten beschermen. Je kunt nieuwe units kopen, maar ook upgraden. Er staan diverse locaties op de planning, waaronder een slaapkamer en bibliotheek. De strategiegame heeft twee verschillende perspectieven. Om de actie van wel heel dichtbij te voelen kan je aan de slag in first-person perspectief. Wil je het strategischer aanpakken, dan kies je voor het camerastandpunt dat van bovenaf op je troepen is gericht.

Heel wat actie in gameplaytrailers voor Marvel's Guardians of the Galaxy
  • 0
  • 1
Marvel's Guardians of the Galaxy moet een hit worden en het debacle dat Marvel's Avengers heet doen vergeten. Even ter verduidelijking: Marvel's Avengers is ondertussen een meer dan degelijke game met tonnen content, maar stelde op de launch teleur. Die fouten mogen nu niet meer gemaakt worden, dus zet uitgever alles op alles met hun nieuwste Marvel-project.

Vandaag werden twee nieuwe trailers gepubliceerd die de superheldengame in de verf moeten zetten. Zo komt er heel wat actie aan bod in de combat-gerelateerde video. De andere video draait om het exploreren. Onder andere de skill tree komt aan bod. Marvel's Guardians of the Galaxy verschijnt op 26 oktober voor alle relevante platformen.


Diablo II: Resurrected viert launch met nieuwe trailer
  • 0
  • 1
Gisteren stal Simu Liu de hoofdrol in de lanceringstrailer voor Diablo II: Resurrected, vandaag neemt Winston Duke die rol op zich. Opnieuw in een live-action lanceringstrailer. De acteur kennen we van films als Black Panther, Us en Spenser Confidential.

Na meer dan twintig jaar verschijnt er een remaster van Diablo II en diens uitbreiding Lord of Destruction. De graphics werden onder handen genomen, maar aan de core gameplay van deze hack-n-slash RPG werd er niet gesleuteld. Sta je er niet graag alleen voor, dan kan je tot zeven vrienden optrommelen om het verhaal te voltooien in co-op. Hieronder kan je de trailer alvast bekijken.

Nieuwe Noord-Amerikaanse dieren voor Planet Zoo op komst
  • 0
  • 2
Planet Zoo is al beschikbaar sinds 5 november 2019 en heeft ondertussen al heel wat downloadbare content ontvangen. In elk pakket DLC krijg je nieuwe dieren, voorwerpen en bouwmaterialen. Zo stonden onder andere al het arctisch gebied, Australië en Afrika al in de schijnwerpers met elk hun eigen DLC. Daardoor kunnen we nu ook verblijven bouwen voor stokstaartjes, koala's en poolwolven.

In het North America Animal Pack kan je acht nieuwe dieren verwelkomen, waaronder iconische diersoorten waar de community al lang zit op te wachten. Een afwisselende selectie van grommende, zwemmende en galopperende exemplaren, compleet met vijf nieuwe verrijkingsitems zodat ze zich thuis voelen. Bij het North America Animal Pack krijg je ook een scenario tegen de klok om je dierentuinbeheerskills op de proef te stellen in de uitlopers van de beroemde Blue Ridge Mountains. Dit nieuwe pakket aan downloadbare content bevat de eland, poema, Californische zeeleeuw, Noord-Amerikaanse bever, Amerikaanse...
Metroid Dread-amiibo uitgesteld in Europa
  • 0
  • 0
Slecht nieuws voor degenen die uitkeken naar de amiibo van Metroid Dread, want Nintendo maakte gisteren bekend dat de amiibo in Europa wordt uitgesteld. De reden hiervoor is dat de levering is vertraagd. Daardoor zal de amiibo pas vanaf 5 november in Europa te koop zijn. Metroid Dread zelf houdt de releasedatum op 8 oktober aan. Metroid Dread verschijnt exclusief voor Nintendo Switch.

Gear.Club Unlimited 2 - Ultimate Edition aangekondigd
  • 0
  • 1
Gear.Club Unlimited 2 verscheen eind 2018 voor Nintendo Switch en uitgever Microïds heeft goed nieuws. Het bedrijf mkondigde vandaag namelijk Gear.Club Unlimited 2 - Ultimate Edition aan. Het mooie aan deze aankondiging is dat de game deze keer niet enkel voor Nintendo Switch zal verschijnen, maar ook voor PlayStation 4, Xbox One en pc!

Gear.Club Unlimited 2 - Ultimate Edition verschijnt op 30 november en bevat alle content uit de basisgame. Hierin kan je aan de slag in meer dan 250 races waarbij de Porsche 911 930 Turbo de hoofdrol zal stelen. De graphics zullen een upgrade krijgen en je kan je ding doen in meer dan vijftig gelicentieerde racewagens, waarvan enkele absolute topmerken. Uiteraard zal ook alle reeds verschenen downloadbare content aanwezig zijn.
Morgennacht wordt nieuwe Nintendo Direct uitgezonden
  • 0
  • 0
Nintendo houdt op tijd en stond een Nintendo Direct-presentatie en deze week mogen we nog eentje verwachten. De uitzending zal zelfs erg snel plaatsvinden: in de nacht van donderdag 23 september op vrijdag 24 september om middernacht. Deze Nintendo Direct zal zich richten op Nintendo Switch-games die komende winter uitgebracht zullen worden. Nintendo vermeldt hierbij dat de presentatie zo'n 40 minuten zal duren.

Ga naar de Nintendo Direct-website of het YouTube-kanaal van Nintendo België om de videopresentatie te bekijken.

Preview: Marvel's Guardians of the Galaxy
  • 5
  • 2
"Avengers, assemble!" Dju nee, verkeerde helden! "I Am Groot", dan maar. Zo kan ik toch beginnen met een catchphrase. Guardians of the Galaxy is ontzettend populair, al is dat pas sinds de laatste jaren. Hoewel het superheldenteam al sinds de jaren zestig bestaat, steeg hun populariteit vooral de laatste jaren door de komst van twee films. De derde film is reeds in de maak en verschijnt over twee jaar. Omdat Marvel vindt dat dat nog niet genoeg is, krijgt het team volgende maand ook een spel. Maak plaats voor Marvel's Guardians of the Galaxy.
We Love Cinema Days vanaf vandaag van start
  • 2
  • 1
Vier dagen lang, van woensdag 22 september tot en met zaterdag 25 september, zijn het weer hoogdagen voor de filmliefhebber dankzij de We Love Cinema Days with BNP Paribas Fortis! Een hele zomer lang konden we eindelijk genieten van fantastische films. In de herfst staat er nog meer verwennerij op het programma want ze beginnen met maar liefst zestien avant-premières!

In elke deelnemende bioscoop worden alle filmlovers, die op tijd komen, bovendien heerlijk verwend. Voor elke film zijn er immers tal van verrassingen tijdens het voorprogramma. Zoek dus tijdig je zitje op, want zo maak je kans op onvergetelijke prijzen.



Of het nu gaat over de releases van de week, de langverwachte filmtopper die u nog niet heeft gezien of een exclusieve avant-première speciaal voor de gelegenheid aangeboden: 4 dagen lang kan iedereen naar echt absoluut élke film voor amper 6...
Techreview: Nacon MG-X
  • 1
  • 3
Ik denk dat ik naar een zelfhulpgroep zal moeten gaan, want ik moet iets vreselijk bekennen. Als PlayStation-fanaat van het eerste uur heb ik na de aanschaf van een Nintendo Switch eerder dit jaar, deze maand een Game Pass Ultimate-abonnement genomen. Je weet wel: het abonnement van Xbox waarmee je zowel op pc op als op de Xbox-consoles vele tientallen spellen kunt spelen, waaronder alle first-party games van Microsoft. Het ideale moment om de nieuwe Nacon MG-X, speciaal ontworpen voor Game Pass Ultimate, uit te testen.
Nintendo strooit vanaf donderdag met grote kortingen
  • 0
  • 0
Tijdens de Blockbuster-sale kunnen spelers een keuze maken uit vele populaire titels voor de Nintendo Switch, met kortingen tot 75%. De sale in de Nintendo eShop begint op donderdag 23 september om 15:00 uur en eindigt voor de meeste spellen op zondag 3 oktober om 23:59 uur.

Spelers kunnen met Mario en zijn trouwe vriend Cappy over de wereld reizen in Super Mario Odyssey en met Link op avontuur gaan om te ontsnappen van het vreemde Koholint in The Legend of Zelda: Link's Awakening. Of spelers zich nu in de spetterende actie van Splatoon 2 storten of willen genieten van een gevarieerde verzameling klassieke spellen in 51 Worldwide Games, er zit voor elke speler wat bij. Zo kunnen spelers ook een Pokémon worden en een reddingsteam vormen van populaire Pokémon als Pikachu, Eevee en Charmander om daarmee door steeds weer andere mystery dungeons te trekken in Pokémon...
Pokémon Unite vanaf morgen beschikbaar op mobiele toestellen
  • 0
  • 0
Pokémon Unite, Pokémons allereerste strategische spel voor teamgevechten, wordt morgen woensdag 22 september 2021 gelanceerd voor mobiele apparaten. Het free-to-start spel met optionele in-game aankopen kan gedownload worden in de App Store en via Google Play. Daarnaast worden vanaf morgen Frans, Duits, Italiaans en Spaans ondersteund in zowel de mobiele versie van Pokémon Unite als de Nintendo Switch-versie via een downloadbare update.

Trainers kunnen zich verder verheugen op een gloednieuwe, binnenkort te verschijnen gevechtspas. Door koppeling met een Nintendo-account of een Pokémon Trainer Club-account krijgen Trainers toegang tot hun opgeslagen data van Pokémon Unite op zowel Nintendo Switch als mobiele apparaten.

Vanwege de release van de mobiele versie en het overschrijden van vijf miljoen voorregistraties ontvangt elke Trainer die uiterlijk zondag 31 oktober 2021 om 15:59 uur het in-game event in de mobiele versie van Pokémon Unite voltooit, de volgende beloningen in...
Slechterik uit Far Cry 6 geeft (echte) tips voor de shooter!
  • 2
  • 1
Giancarlo Esposito, de acteur die in de rol kruipt van Anton Castillo, de slechterik in Far Cry 6, geeft wat tips aan de speler. Daarnaast werden nog enkele andere toffe video's gepubliceerd door Ubisoft, waaronder een video waarin Giancarlo fanmail beantwoordt.

Far Cry 6 is vanaf 7 oktober 2021 verkrijgbaar voor Xbox Series X, PlayStation 5, Xbox One, PlayStation 4, Stadia, Amazon Luna en Windows PC via de Epic Games Store en de Ubisoft Store. Spelers die de game aanschaffen voor PlayStation 4 of Xbox One kunnen gratis upgraden naar de next-gen versie.



Terug
Bovenaan