Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Opmerking: This feature may not be available in some browsers.
geen chocolade gebruikt? of zit die eronder? Imo is dat wel lekker eens op een weg maar ik vind het gewoon een ramp om deftig te kunnen eten.Vandaag eens iets anders geprobeerd dan vlees. Smores. Normaal moeten er nog nootjes op, maar omdat ik hier 3 niet liefhebbers heb wonen, heb ik die weg gelaten.
Bekijk bijlage 3153
Chocolade zit er idd onder. Bodemke vol. Het was inderdaad een ramp om te eten, want de marshmellows waren veel te groot. De koeken braken door de grote van de marshmellow. Volgende keer koop ik de kleintjes. Hopelijk gaat dat beter.geen chocolade gebruikt? of zit die eronder? Imo is dat wel lekker eens op een weg maar ik vind het gewoon een ramp om deftig te kunnen eten.
Typisch Amerikaans he, als ge die recepten maakt snap je wel waarom die allemaal een grotere maat hebben dan de gemiddelde europeaan.Chocolade zit er idd onder. Bodemke vol. Het was inderdaad een ramp om te eten, want de marshmellows waren veel te groot. De koeken braken door de grote van de marshmellow. Volgende keer koop ik de kleintjes. Hopelijk gaat dat beter.
We hebben dus gewoon elk met de lepel van de skillet gegeten.
Enorm zwaar dessert wel dit.
Simpele ingrediënten, i like it.Gewoon een uurtje of 3 pekelen in 1l water met 30 gram zout, dan uithalen en een uur of 6 (of langer) drogen op een rooster in de koelkast en rubben met je favoriete rub (ik gebruik grate goods all purpose rub). Barbecue naar 140 graden brengen en indirect tot 70 graden kerntemperatuur brengen, door de saus halen ( ik gebruik een half blik cola, 90 gram bastard suiker, 75gr ketchup, 40gram sriracha, 6 teentjes look geperst en een theelepel zout, alles samen in een pot, aan de kook brengen en een kwartiertje laten pruttelen) . Vanaf hier mag de barbecue gerust harder branden. Terug op de barbecue tot 78 graden kern en dan nog eens door de saus en dan nog 3 a 4 min beide zijden afgrillen tot de saus mooi sticky is en het krokant begint te worden. Serveren met nog wat extra saus voor de liefhebbers.
Dat is imo het jammere aan veel van die recepten uit barbecueboeken of website. Je hebt een halve winkel nodig aan producten om er dan een eetlepel van te gebruiken. Vroeger kocht ik dat ook allemaal om dan te eindigen met een lade vol specerijen en andere zaken om die dan de volgende keer dat je ze wil gebruiken weg te gooien omdat ze over vervaldatum zijn (specerijen zijn nu nog geen zo'n probleem tenzij van die "natte" smaakmakers als sambal etc). Daarom zoek ik nu ook wel eerst op of ik bepaalde zaken niet kan vervangen door dingen die ik wel in huis heb.Simpele ingrediënten, i like it.
Als ik in die boeken van Jord Althuizen lees, dan moet ik altijd de halve aziatische winkel leeglopen voor 1 gerecht, en dan blijft dat daar allemaal staan.
Eens uitproberen binnenkort
Mijn vrouw wordt daar zot van, maar ik ben wel zot van die speciale specerijen. Ik vereenvoudig die recepten soms bewust wel. Ik maak ook geen huisgemaakte rubs, ik koop dat gewoon.Dat is imo het jammere aan veel van die recepten uit barbecueboeken of website. Je hebt een halve winkel nodig aan producten om er dan een eetlepel van te gebruiken. Vroeger kocht ik dat ook allemaal om dan te eindigen met een lade vol specerijen en andere zaken om die dan de volgende keer dat je ze wil gebruiken weg te gooien omdat ze over vervaldatum zijn (specerijen zijn nu nog geen zo'n probleem tenzij van die "natte" smaakmakers als sambal etc). Daarom zoek ik nu ook wel eerst op of ik bepaalde zaken niet kan vervangen door dingen die ik wel in huis heb.
Met rubs pas ik toch meer op gezien dat eigenlijk altijd redelijk grote verpakkingen zijn en er daar toch veel tussen zitten die echt wel speciaal zijn. Ik probeer meestal een een recept te vinden van een bepaalde rub om die dan eens zelf te proberen en als die bevalt koop ik die dan wel, dat is toch nog altijd iets beter dan zelfgemaakt. Ofwel lees ik wel de ingrediëntenlijst na, kwestie van toch op voorhand al wat te weten of hij binnen mijn smaak valt of niet. En de vrouw komt hier ook wel nog eens zot van hoor maar dat betert wel als ze het geproefd heeft of als ze weet dat ze weer eens niet moet kokenMijn vrouw wordt daar zot van, maar ik ben wel zot van die speciale specerijen. Ik vereenvoudig die recepten soms bewust wel. Ik maak ook geen huisgemaakte rubs, ik koop dat gewoon.
Ik doe dat eigenlijk ook. Je hoeft een recept nooit 100% te volgen. Ik ga zeker geen ingredienten kopen die ik 1 keer nodig heb en daarna slecht staan te worden. Ik zal dan eerder een vervang ingredient zoeken wat ongeveer zelfde resultaat geeft, maar dat ik meer gebruik. Zeker bij die aziatische recepten.Mijn vrouw wordt daar zot van, maar ik ben wel zot van die speciale specerijen. Ik vereenvoudig die recepten soms bewust wel. Ik maak ook geen huisgemaakte rubs, ik koop dat gewoon.
En wat zijn de favorieten eigenlijk van jullie? Hier is de al time favorite rub toch wel captains lucks, gevolgd door de rubs van firefly en grate goods. Kwa saus is er eigenlijk maar een en dat is blues hog original (en de blues hog competition blend) Andere sauzen maak ik zelf.Ik doe dat eigenlijk ook. Je hoeft een recept nooit 100% te volgen. Ik ga zeker geen ingredienten kopen die ik 1 keer nodig heb en daarna slecht staan te worden. Ik zal dan eerder een vervang ingredient zoeken wat ongeveer zelfde resultaat geeft, maar dat ik meer gebruik. Zeker bij die aziatische recepten.
Koop ook altijd mijn rubs. Die grote potten gaan er eigenlijk vrij vlot door. Iden voor de potten BBQ saus.
Qua rubs:En wat zijn de favorieten eigenlijk van jullie? Hier is de al time favorite rub toch wel captains lucks, gevolgd door de rubs van firefly en grate goods. Kwa saus is er eigenlijk maar een en dat is blues hog original (en de blues hog competition blend) Andere sauzen maak ik zelf.
Oppassen met rookpellets, geven wel wat meer warmte af dan rookmot. Vooral van belang bij zaken die echt koud moeten blijven.Hier dit weekend de verjaardag gevierd...
Had een stuk buikspek van 2,5kg met zwoerd traag gegaard en opgediend met zelfgemaakte babi pangang saus en nasi gebakken in de dutch oven (dat gaat veel beter dan binnen op het kookvuur trouwens!).
Wel, zoals gewoonlijk, foto's vergeten trekken.
Als cadeautje deze box gekregen: https://beefensteak.nl/starterpakket-smoker-tube-3-x-1-kg/
Iemand hier ervaring met koud roken?
Ik ga beginnen met een stuk kaas om alles eens te testen denk ik.
Merci voor de tip, dat had ik ook al opgevangen. Ik zet er sowieso een thermometer naast om dat wat in het oog te houden.Oppassen met rookpellets, geven wel wat meer warmte af dan rookmot. Vooral van belang bij zaken die echt koud moeten blijven.
of gewoon roken wanneer het buiten koud genoeg is. Ook oppassen bij vochtig weer want dan slaat de rook veel meer neer op uw product, dan niet zo lang roken dan je gewend bent of het komst snel te gerookt.Merci voor de tip, dat had ik ook al opgevangen. Ik zet er sowieso een thermometer naast om dat wat in het oog te houden.
Eventueel met alufolie een schermpje maken om de directe hitte wat af te schermen...
en het verdict?Normaal maak ik mijn paella op een speciaal gasvuur, maar vandaag eens geprobeerd op de BBQ.
Bekijk bijlage 3257
Bekijk bijlage 3258
Bekijk bijlage 3259
Bekijk bijlage 3260
Qua smaak hetzelfde als altijd.en het verdict?