Hallo iedereen,
Met een beetje vertraging en een ander gerecht dan initieel voorzien (beide wegens ziekte), mag ik jullie verwelkomen op de eerste editie van de Beyond Gaming Kookclub. De bedoeling is dat om de 2 weken een andere member een recept post. Andere members krijgen dan 2 weken de tijd om dit recept na te maken. Iedereen bepaalt voor zichzelf op welke manier hij of zij het recept maakt. Stel dat iemand een recept voor pizza post. Het staat je dan vrij om op moleculair niveau de deeg te maken en alles van a tot z zelf te doen of je koopt een Dr Oetker en geeft er nog je eigen touch aan. Zo krijgen we verschillende inzichten in 1 recept en kan je datzelfde recept maken als je tijd hebt op zondag of ook gewoon heel snel op een maandag. Belangrijk is wel dat je als threadstarter een duidelijk recept geeft, met de juiste hoeveelheden en voor hoeveel personen dit geldt. Foto's zijn uiteraard ook altijd welkom. Probeer ook een recept te posten dat iedereen kan maken, rekening houdend met moeilijkheidsgraad en keukentoestellen. Kandidaten voor het volgende recept mogen zich altijd melden via pm of in deze thread!
Het eerste recept is Pasta spinazie pesto (moeilijkheidsgraad 1/5).
Benodigdheden voor 4 personen:
* 500 gr pasta (mijn voorkeur gaat uit naar verse pasta)
* 450 gr spinazie
* 40 ml olijfolie
* 3 tenen look
* 50 gr pecorino
* 50 gr parmezan (je kan ook 100gr van 1 van de 2 kazen gebruiken)
* Sap van een halve citroen
* Zakje rucola als decoratie/extra smaak
Recept:
1. Bak de spinazie in een pan (ik gebruik altijd mijn wok) met wat olijfolie. Doe dit in verschillende keren. Kruid met peper en zout. De spinazie zal serieus krimpen en zal er zo uit komen te zien:
Ik doe de spinazie erna altijd even in een vergiet zo het overtollige vocht weg kan.
2. Doe de spinazie, de kazen (eventueel al geraspt), de 3 tenen look, 40ml olijfolie, het citroensap, peper en zout in een keukenrobot (bij mij past het net in het potje van mijn mixer)
3. Mix grondig door elkaar tot je een homogene massa krijgt die er zo uit ziet:
De pesto is klaar! Tijd om te proeven en eventueel bij te kruiden.
4. Kook je pasta gaar en giet af. Doe de pasta terug in de pot en voeg er de pesto aan toe. Meng goed door elkaar en schep op je bord.
5. Werk eventueel verder af met wat rucola er door te mengen (was ik vergeten kopen), wat goeie olijfolie er over te doen en wat kaas over te raspen:
Smakelijk! Dit recept is een echte voltreffer bij ons thuis. Hopelijk inspireert het jullie ook!
Met een beetje vertraging en een ander gerecht dan initieel voorzien (beide wegens ziekte), mag ik jullie verwelkomen op de eerste editie van de Beyond Gaming Kookclub. De bedoeling is dat om de 2 weken een andere member een recept post. Andere members krijgen dan 2 weken de tijd om dit recept na te maken. Iedereen bepaalt voor zichzelf op welke manier hij of zij het recept maakt. Stel dat iemand een recept voor pizza post. Het staat je dan vrij om op moleculair niveau de deeg te maken en alles van a tot z zelf te doen of je koopt een Dr Oetker en geeft er nog je eigen touch aan. Zo krijgen we verschillende inzichten in 1 recept en kan je datzelfde recept maken als je tijd hebt op zondag of ook gewoon heel snel op een maandag. Belangrijk is wel dat je als threadstarter een duidelijk recept geeft, met de juiste hoeveelheden en voor hoeveel personen dit geldt. Foto's zijn uiteraard ook altijd welkom. Probeer ook een recept te posten dat iedereen kan maken, rekening houdend met moeilijkheidsgraad en keukentoestellen. Kandidaten voor het volgende recept mogen zich altijd melden via pm of in deze thread!
Het eerste recept is Pasta spinazie pesto (moeilijkheidsgraad 1/5).
Benodigdheden voor 4 personen:
* 500 gr pasta (mijn voorkeur gaat uit naar verse pasta)
* 450 gr spinazie
* 40 ml olijfolie
* 3 tenen look
* 50 gr pecorino
* 50 gr parmezan (je kan ook 100gr van 1 van de 2 kazen gebruiken)
* Sap van een halve citroen
* Zakje rucola als decoratie/extra smaak
Recept:
1. Bak de spinazie in een pan (ik gebruik altijd mijn wok) met wat olijfolie. Doe dit in verschillende keren. Kruid met peper en zout. De spinazie zal serieus krimpen en zal er zo uit komen te zien:
Ik doe de spinazie erna altijd even in een vergiet zo het overtollige vocht weg kan.
2. Doe de spinazie, de kazen (eventueel al geraspt), de 3 tenen look, 40ml olijfolie, het citroensap, peper en zout in een keukenrobot (bij mij past het net in het potje van mijn mixer)
3. Mix grondig door elkaar tot je een homogene massa krijgt die er zo uit ziet:
De pesto is klaar! Tijd om te proeven en eventueel bij te kruiden.
4. Kook je pasta gaar en giet af. Doe de pasta terug in de pot en voeg er de pesto aan toe. Meng goed door elkaar en schep op je bord.
5. Werk eventueel verder af met wat rucola er door te mengen (was ik vergeten kopen), wat goeie olijfolie er over te doen en wat kaas over te raspen:
Smakelijk! Dit recept is een echte voltreffer bij ons thuis. Hopelijk inspireert het jullie ook!