Curryworst of frikandel?

Wat zeg je en waar woon je?

  • Limburg en curryworst

    Stemmen: 15 3,0%
  • Antwerpen en curryworst

    Stemmen: 116 23,5%
  • Brussel en curryworst

    Stemmen: 3 0,6%
  • Vlaams-Brabant en curryworst

    Stemmen: 59 12,0%
  • Oost-Vlaanderen en curryworst

    Stemmen: 46 9,3%
  • West-Vlaanderen en curryworst

    Stemmen: 3 0,6%
  • Limburg en frikandel

    Stemmen: 45 9,1%
  • Antwerpen en frikandel

    Stemmen: 3 0,6%
  • Brussel en frikandel

    Stemmen: 3 0,6%
  • Vlaams-Brabant en frikandel

    Stemmen: 14 2,8%
  • Oost-Vlaanderen en frikandel

    Stemmen: 80 16,2%
  • West-Vlaanderen en frikandel

    Stemmen: 106 21,5%

  • Totaal aantal stemmers
    493
Naast het verschil in benaming volgens geografie/traditie, vind ik het ook fascinerend om vast te stellen dat er een verschil is in hoe daar verder mee omgegaan wordt.
Laatste reacties hier doen vermoeden dat het frikandelkamp eerder een veroverende culinaire stroming is, die de anderen in eerste instantie beledigt, najaagt, liefst reformeert of misschien zelfs uitroeit.

Ik als notoir curryworst aanhanger, ben helemaal ok met een soort van symbiose waarin de verschillende culinaire stromingen naast elkaar kunnen bestaan. Ik vraag me nu wel af of mijn mede-aanhangers ook zo verlicht en verdraagzaam zijn. @Coolguy ik lees bijvoorbeeld graag jouw visie hieromtrent.
Ik vind de hele discussie eigenlijk heel onnozel en iedereen wil zijn gelijk halen wat betreft de correcte benaming voor wat in essentie een niet te vreten frituursnack is die uit 50% emulgatorvlees en 50% karton bestaat.

Deze hele thread blijft wel dagelijks voor vertier zorgen als er wat activiteit is.

CDewmpCUMAEywLv.jpg



Dat gezegd, het frikandellenkamp kan nogal vinnig en venijnig uit de hoek komen, misplaatste gekrenkte trots over hun frikandel - dat zal waarschijnlijk komen door alle troep die in hun geliefde frikandel verwerkt zit. :coolbrows:

Gezien Nederlanders al het woord frikandel in de mond nemen ben ik dan ook voorstander van curryworst om een onderscheid te maken.

Verwijzingen naar de Duitse Currywurst zijn ook onzinnig want die snack ben ik nog nooit in een frituur in België tegengekomen.
Lange hamburger is dan weer compleet verkeerd want een hamburger wordt van gehakt - echt vlees! - gemaakt.


Conclusie: de curryworst special is de enige te vreten versie van deze gore snack :frikandel:

CurryworstSpeciaalCurry.png
 
Ik vind de hele discussie eigenlijk heel onnozel en iedereen wil zijn gelijk halen wat betreft de correcte benaming voor wat in essentie een niet te vreten frituursnack is die uit 50% emulgatorvlees en 50% karton bestaat.

Deze hele thread blijft wel dagelijks voor vertier zorgen als er wat activiteit is.

CDewmpCUMAEywLv.jpg



Dat gezegd, het frikandellenkamp kan nogal vinnig en venijnig uit de hoek komen, misplaatste gekrenkte trots over hun frikandel - dat zal waarschijnlijk komen door alle troep die in hun geliefde frikandel verwerkt zit. :coolbrows:

Gezien Nederlanders al het woord frikandel in de mond nemen ben ik dan ook voorstander van curryworst om een onderscheid te maken.

Verwijzingen naar de Duitse Currywurst zijn ook onzinnig want die snack ben ik nog nooit in een frituur in België tegengekomen.
Lange hamburger is dan weer compleet verkeerd want een hamburger wordt van gehakt - echt vlees! - gemaakt.


Conclusie: de curryworst special is de enige te vreten versie van deze gore snack :frikandel:

CurryworstSpeciaalCurry.png
Nederlanders zeggen frikadel en dat is iets totaal anders dan de frikandel.

Dus gelieve u te verwijderen uit dit topic samen met die post die vol leugens staat.
 
Nederlanders zeggen frikadel en dat is iets totaal anders dan de frikandel.

Dus gelieve u te verwijderen uit dit topic samen met die post die vol leugens staat.
Reported voor Nl-haatspeech!
Het is niet hun schuld dat met hun verbasterde taalklanken de tussen-n niet kunnen uitspreken.

U spuwt hier de flagrante leugen!

Hier het ultieme bewijs - hidden in plain sight!

Wij, het frikandellen-kamp, voelen ons dan ook als een wetenschapper in Coronatijden.
Betaald door de big-pharma en gesteund door de mainstream media om het volk dom te houden? :unsure:

@Wannez

Help_I%27m_Being_Repressed_Banner.jpg
 
Ik vind de hele discussie eigenlijk heel onnozel en iedereen wil zijn gelijk halen wat betreft de correcte benaming voor wat in essentie een niet te vreten frituursnack is die uit 50% emulgatorvlees en 50% karton bestaat.

Deze hele thread blijft wel dagelijks voor vertier zorgen als er wat activiteit is.

CDewmpCUMAEywLv.jpg



Dat gezegd, het frikandellenkamp kan nogal vinnig en venijnig uit de hoek komen, misplaatste gekrenkte trots over hun frikandel - dat zal waarschijnlijk komen door alle troep die in hun geliefde frikandel verwerkt zit. :coolbrows:

Gezien Nederlanders al het woord frikandel in de mond nemen ben ik dan ook voorstander van curryworst om een onderscheid te maken.

Verwijzingen naar de Duitse Currywurst zijn ook onzinnig want die snack ben ik nog nooit in een frituur in België tegengekomen.
Lange hamburger is dan weer compleet verkeerd want een hamburger wordt van gehakt - echt vlees! - gemaakt.


Conclusie: de curryworst special is de enige te vreten versie van deze gore snack :frikandel:

CurryworstSpeciaalCurry.png
Dat komt omdat Nederlanders die rotzooi hebben uitgevonden. Niet zo heel gek dat ze dan ook de juiste benaming gebruiken :unsure:
 
Dat komt omdat Nederlanders die rotzooi hebben uitgevonden. Niet zo heel gek dat ze dan ook de juiste benaming gebruiken :unsure:

Het wordt helemaal verwarrend wanneer ge in de zoo in Nederlands Limburg een Belgisch LImburgse "friet met hamburger" hoort bestellen en zijzelf verbaasd is waarom er plots een broodje hamburger voor haar neus staat ipv de frikandel die ze wou, terwijl de studenten achter de toog dan weer niet snappen waarom die vrouw verbaasd is "want ze had toch écht niet om een frikandel gevraagd?"

Aangezien ge daar ook vlak aan de Duitse grens zit, zou het me trouwens niet verbazen moest er ook curryworst op het menu hebben gestaan, kwestie om voor nog meer misverstanden te gaan zorgen met Vlaamse bezoekers. :unsure:
 
Laatste reacties hier doen vermoeden dat het frikandelkamp eerder een veroverende culinaire stroming is, die de anderen in eerste instantie beledigt, najaagt, liefst reformeert of misschien zelfs uitroeit.
Dat is het plan, ja.

Op lange termijn willen we kampen uit de grond stampen waarin we curryworsters aan het werk zetten tot ze erbij neervallen. Het werk? Frikandellen maken.


Ik vind de hele discussie eigenlijk heel onnozel en iedereen wil zijn gelijk halen wat betreft de correcte benaming voor wat in essentie een niet te vreten frituursnack is die uit 50% emulgatorvlees en 50% karton bestaat.
Tot de naamgeving toe, maar nu ook al rondbazuinen dat frikandellen niet te vreten zijn gaat echt wel te ver.

De mods mogen ingrijpen.
 
Het wordt helemaal verwarrend wanneer ge in de zoo in Nederlands Limburg een Belgisch LImburgse "friet met hamburger" hoort bestellen en zijzelf verbaasd is waarom er plots een broodje hamburger voor haar neus staat ipv de frikandel die ze wou, terwijl de studenten achter de toog dan weer niet snappen waarom die vrouw verbaasd is "want ze had toch écht niet om een frikandel gevraagd?"

Aangezien ge daar ook vlak aan de Duitse grens zit, zou het me trouwens niet verbazen moest er ook curryworst op het menu hebben gestaan, kwestie om voor nog meer misverstanden te gaan zorgen met Vlaamse bezoekers. :unsure:
Bedoel je de GaiaZOO? Want dat is in Kerkrade. Dat is sowieso iets aparts. Die spreken daar nog net geen Duits :unsure:
 
Terug
Bovenaan