BeyondGaming

Nieuwe hoogtes in Microsoft Flight Simulator 40th Anniversary Edition
  • 0
  • 1
Ik heb nog Flight Simulator gespeeld. Een dikke 24 jaar geleden. Om de vliegtuigen te laten crashen. Echt heel veel weet ik er niet meer van, behalve dat het crashen een behoorlijk non-event was en dat het spel een stuk meer behendigheid vereiste dan ik zou gedacht hebben.

Microsoft Flight Simulator viert met deze nieuwe editie zijn veertigste verjaardag en is daarmee de langstlopende franchise van Microsoft-spellen. Leuk is dat deze uitgave helemaal gratis is voor wie Flight Simulator al heeft of via Xbox Game Pass speelt. De MSFS heeft heel wat leuks in petto in deze uitgave, een terugkeren van enkele van de meest geliefde vliegtuigen uit haar lange geschiedenis alsook helicopters en historische vliegtuigen zoals de Wright Flyer van de Wright broers of de Spirit of St Louis (een exclusiefje in samenwerking met het Smithsonian Museum). Je kan ook met een levensechte Airbus A310 op weg of, als het wat hoger boven de wolken mag zijn, met een Halo Infinite Pelican die je mee...
Bedenker van Limbo en Inside kondigt Cocoon aan
  • 0
  • 0
Goed nieuws voor de gamers die fan zijn van Limbo en Inside, want de bedenker ervan, Jeppe Carlsen, kondigt een nieuw project aan. Blijkbaar heeft de beste man ontwikkelstudio Playdead verlaten en een nieuwe studio opgericht: Geometric Interactive. Die studio werkt momenteel aan Cocoon. Cocoon wordt een adventuregame waarin puzzels een belangrijk element worden. Tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase werd Cocoon aangekondigd middels een trailer. Het eerste wat opvalt is dat er veel meer kleur wordt gebruikt dan in Limbo en Inside.

Cocoon wordt volgend jaar uitgebracht voor Xbox, Nintendo Switch en pc. PlayStation-gamers mogen de game voorlopig op hun buik schrijven.

Wo Long: Fallen Dynasty aangekondigd
  • 0
  • 1
Tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase kregen we een blik geworpen op Wo Long: Fallen Dynasty, een nieuwe actiegame van Team Ninja en Omega Force. Wo Long: Fallen Dynasty speelt zich net als Dynasty Warriors af tijdens de periode van de Drie Koninkrijken, maar geeft er een twist aan door er een duister fantasieverhaal van te maken waarbij het land geplaagd wordt door demonen. Wat voor soort beest Wo Long: Fallen Dynasty precies gaat worden, is nog niet helemaal duidelijk. Maar de kans bestaat dat dit een Nioh-achtige titel wordt die zich afspeelt in een setting waarmee Dynasty Warriors-spelers zeer vertrouwd zullen zijn. Een beetje zoals Nioh deed voor de Samurai Warriors-reeks dus.

Het spel werd voorlopig aangekondigd voor pc, Xbox One en Xbox Series X|S, uiteraard speelbaar via Game Pass vanaf dag één. Of er een PlayStation-release komt is helaas nog niet geweten. De kans is gelukkig wel reëel want Wo Long: Fallen Dynasty werd niet aangekondigd als een console (launch)...
Persona-reeks komt naar Xbox
  • 3
  • 2
Hoewel er heel wat boeiende aankondigingen waren tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase, was voor mij de grootste verrassing toch wel dat de Persona-reeks zijn weg baant naar de Xbox-consoles en pc via Windows PC. Met Persona 5 Royal, Persona 4 Golden en Persona 3 Portable krijgt Xbox er drie iconische en geliefde JRPG's bij die lang enkel beschikbaar waren op de PlayStation-consoles.

Bovendien zullen Persona 3 en Persona 5 ook hun debuut maken op pc en zullen alle drie de games speelbaar zijn via Game Pass vanaf dag één, beginnend met Persona 5 Royal op 21 oktober! Een beetje hetzelfde verhaal als de Yakuza-reeks dus, die ook zijn weg vond naar Xbox en Game Pass.

Vin Diesel in actie in nieuwe ARK II-trailer
  • 0
  • 1
De aankondiging van ARK II zo'n anderhalf jaar geleden zorgde destijds voor een verrassing, want niemand minder dan Vin Diesel heeft een belangrijke rol in de game. Wat hij in een game als ARK II doet, is maar de vraag. Maar het is een feit dat er in onderstaande trailer al een rolletje weggelegd is voor hem. Hij berijdt namelijk een dino, maar wat hij verhaalsgewijs in ARK II zal betekenen, is nog niet bekend.

Naast de glansrol van Vinny zien we ook dat de actiegame ergens in de loop van volgend jaar wordt verwacht voor Xbox en pc. Wanneer precies is nog niet bekend.

Scorn heeft eindelijk releasedatum te pakken
  • 1
  • 1
Enkele jaren geleden, in 2014 om precies te zijn, werden er twee op het eerste zicht gelijkaardige, fascinerende horrorgames aangekondigd. De eerste was Agony, dat in 2018 uitkwam en een flop bleek te zijn. De tweede titel was Scorn en deze wist mijn interesse aan te wakkeren omdat het spel je leek onder te dompelen in een wereld gebaseerd op het werk van H.R. Giger, waarschijnlijk het meest gekend vanweze zijn bijdrage aan de film Alien.

Lang leek het dat dit spel echter het levenslicht niet zou zien. Maar een samenwerking met Microsoft, waardoor het spel bovendien een Xbox-console exclusive zou worden, redde het project uit limbo en vandaag mochten we eindelijk ontdekken dat Scorn zal verschijnen op 21 oktober, ideaal voor een avondje sidderen op Halloween dus. Deze aankondiging werd uiteraard vergezeld door enkele nieuwe beelden die je hieronder kan ontdekken.


Hot Wheels-DLC onderweg naar Forza Horizon 5
  • 0
  • 1
Heb je na Hot Wheels Unleashed nog zin in wat extra Hot Wheel-actie? Dan kan je je vanaf 19 juli richting Forza Horizon 5 begeven, want dan krijgt het spel gloednieuwd downloadable content gebaseerd op de populaire speelgoedautootjes. De DLC komt met tien speelbare auto's, waaronder de 2021 Hennessey Venom F5 en de iconische 2000 Hot Wheels Deora II, en tachtig track pieces waarmee je jezelf naar hartelust kan uitleven om de meest unieke tracks te ontwerpen, hoog boven de wolken van het Mexicaanse landschap.

Trailer kondigt releasedatum interactief drama As Dusk Falls aan
  • 0
  • 1
Van studio Interior/Night hebben we nog geen games gespeeld. As Dusk Falls wordt namelijk hun debuut op de videogamemarkt, maar het belooft alvast veel goeds. De reden daarvoor is dat de ontwikkelstudio bestaat uit veteranen die voor Quantic Dream en Sony hebben gewerkt. Momenteel leggen ze de laatste hand aan As Dusk Falls, want onderstaande trailer kondigt aan dat we het interactieve drama zeer spoedig mogen verwachten.

As Dusk Falls gaat over twee families en speelt zich af in het jaar 1999 in de woestijn van Arizona. Hoewel verhalen normaal gezien starten bij het begin, pakt ontwikkelaar Interior/Night het anders aan. Het verhaal start namelijk in het midden en breidt zich geleidelijk uit naar buiten over een tijdspanne van maar liefst dertig jaar. Een uniek concept dat zich vanaf 19 juli mag bewijzen op Xbox en pc.

Kwartier gameplay van Starfield onthuld
  • 2
  • 3
De aankondiging van Starfield dateert ondertussen van vier jaar geleden, toen de ontwikkeling van de game bekend werd gemaakt tijdens E3 2018. Sindsdien hebben we nog geen seconde gameplay gezien, al werden wel op regelmatige basis trailers getoond met wat Starfield precies is. Vandaag mogen we in onze handen wrijven, want uitgever Bethesda trakteert ons maar liefst op een kwartier aan gameplaybeelden.

De release staat nog steeds gepland voor volgend jaar, maar wanneer precies is helaas nog niet bekendgemaakt. Starfield verschijnt voor Xbox-consoles, pc en de cloud en zoals gewoonlijk zul je vanaf dag één aan de slag kunnen met Starfield als je Game Pass hebt. We hebben alleszins een klepper in wording om naar uit te kijken.

Overwatch 2 verschijnt op 4 oktober en zal free-to-play zijn
  • 2
  • 2
Overwatch was een van de grote succesverhalen op het vlak van moderne multiplayergames, maar de concurrentie was niet te onderschatten. Zeker niet als al deze games ook nog eens gratis te spelen zijn. Blizzard Entertainment lijkt dit te beseffen, want Overwatch 2 gaat free-to-play zijn. Jawel, je leest het goed, dit is wat je zal moeten betalen om Overwatch 2 te spelen: niks, nada, nougatbollen! Bovendien krijgen we tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase nog goed nieuws te horen, want Overwatch 2 zal verschijnen op 4 oktober.

Op 19 juni zal er een speciaal Reveal Event zijn, waarbij we waarschijnlijk heel wat meer zullen leren over het spel. In afwachting kunnen de fans zich alvast vergapen aan de onderstaande trailer.

Nieuwe Forza Motorsport laat zich nog eens zien
  • 0
  • 2
De officiële aankondiging van de nieuwe Forza Motorsport ligt ondertussen al bijna twee jaar achter ons. Het bleef nadien belachelijk stil rond de racegame, maar vandaag kwam daar verandering in. Tijdens de showcase van Microsoft en Bethesda werd een nieuwe trailer van Forza Motorsport gepubliceerd. Daarin komen uiteraard weer heel wat razendsnelle, blitse bolides aan bod die strijden om de eerste plek in een race. Ook gameplay komt uitgebreid aan bod in een andere video, die je ook onder dit nieuwsbericht vindt.

Tijdens de showcase werd bekendgemaakt dat Forza Motorsport in de lente van 2023 voor Xbox-consoles, pc en de cloud wordt verwacht. Een precieze releasedatum moet Microsoft ons nog schuldig blijven. Volgens ontwikkelaar Turn 10 mag je je weer aan heel wat verbeteringen verwachten en zal Forza Motorsport tonen tot wat de Xbox Series X in staat in. Een voorproefje vind je in onderstaande video's...
End of Innocence-trailer toont ons de gevaren in A Plague Tale: Requiem
  • 0
  • 1
A Plague Tale: Innocence was een geweldige verhalende ervaring en de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen voor A Plague Tale: Requiem, het tweede deel in het verhaal van Amicia en Hugo. De nieuwe trailer die werd getoond tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase gaf ons alvast een lekker voorsmaakje van de gevaarlijke wereld waarin we opnieuw zullen terechtkomen. Lang hoeven we ook niet meer te wachten voordat we deze wereld kunnen induiken, want het spel verschijnt in oktober, inclusief via Game Pass vanaf dag één.

Rick and Morty-bedenker schotelt ons knotgekke game High on Life voor
  • 0
  • 0
Tijdens de Xbox & Bethesda Game Showcase mochten we kennismaken met High on Life, een knotsgekke FPS die ontsproten is uit het brein van Justin Roiland, een van de bedenkers van Rick and Morty en Solar Opposites. In High Life wordt de mensheid bedreigd door een buitenaards kartel dat hen als drugs wil gebruiken. Het is aan jou om samen met pratende geweren (jawel!) de mensheid te redden van Garmantuous en zijn bende uit te schakelen. High Life zal verschijnen op pc en Xbox, en zal vanaf dag één speelbaar zijn via Game Pass.

Redfall krijgt nieuwe gameplaytrailer
  • 0
  • 0
Redfall moest samen met Starfield een van de grote eindejaarskleppers worden voor het eindejaar, maar helaas werd het nieuwste spel van Arkane Austin, de studio achter Prey en Dishonored: Death of the Outsider, uitgesteld naar 2023. Gelukkig moeten we niet tot dan op onze honger zitten, want Microsoft opende zijn Xbox & Bethesda Games Showcase met een gloednieuwe trailer voor Redfall, die ons een eerste indruk geeft van de gameplay die we mogen verwachten van het spel. Redfall lijkt vooral een interessante titel te worden voor liefhebbers van Left 4 Dead, Back 4 Blood en Word War Z die op zoek zijn naar een nieuwe fix coöp-actie, maar dan met vampieren in plaats van zombies.

Deadly Premonition 2: PC-port vanaf nu spontaan te koop
  • 0
  • 0
Eens je over excentrieke Japanse regisseurs begint na te denken, dan zullen kenners niet lang twijfelen om Swery65 in die lijst te gooien. De man in kwestie prefereert ofwel cheesy verhalen ofwel unieke belevenissen, wat zijn ontwikkelingsbedrijf (White Owls Inc.) inmiddels bewees met titels zoals The Good Life en The MISSING: J.J. Macfield and the Island of Memories. In juli 2020 werd verrassend genoeg een opvolger van de cult hit Deadly Premonition uitgegeven, hoewel dit tweede deel destijds enkel op de Nintendo Switch verscheen.

Hield jij toen deze obscure sequel in de gaten, al hopende dat men het spel ooit voor andere platformen zou maken, dan zal jij vandaag tevreden zijn met het volgende nieuws! De ontwikkelaars bij White Owls Inc. plaatsten Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise namelijk plotseling op Steam, wat de ontwikkelaars tegelijkertijd koppelden met een tijdelijke korting (-30%) tot en met ten laatste 18 juni 2022. Geen slecht moment dus...
Seriereview: Baantjer: Het Begin
  • 0
  • 2
De Cock, met c o c k. Op een andere manier kan je geen review over Baantjer beginnen. Voor een bepaalde generatie lezer en televisiekijker is de ‘c o c k’ even automatisch als ‘ik moest kloppen want … ‘ voor anderen. Ik ken Baantjer - en bijgevolg De Cock - al heel mijn leven. In ons huis van verwoede lezers, waren er schappen vol detectives, in alle maten (Sherlock Holmes, heel dun, tot Gideon Fell, heel dik), uitvoeringen (van een vreemd mannetje met eivormig hoofd tot een hard boiled Amerikaanse PI) en nationaliteiten, waaronder ook onze buren in Nederland. Nederland ‘doet’ een verrassend goede misdaadroman en heeft een paar reeksen die het lezen waard zijn, zoals Grijpstra en De Gier (J W van de Wetering). Maar … een klasse op zichzelf is gereserveerd voor Baantjer en die is nu terug van nooit echt weggeweest.
Bordspelreview: inserts van Beast Productions
  • 0
  • 4
Complexe spellen zijn in veel gevallen moeilijk en pakken veel tijd in beslag om het te spelen. Ook het opzetten en weer wegbergen van de spellen in kwestie nemen een pak tijd in beslag. Om die reden ben ik een grote fan van op maat gemaakte inserts. Die vergemakkelijken de setup en het opbergen behoorlijk. Bij Kickstarter-spellen is dat meestal een van de stretch goals, waarbij je dan een plastic exemplaar krijgt. Bij retailspellen krijg je meestal enkele zakjes met een ziplocksluiting bijgeleverd en daar blijft het dan bij. In zo'n gevallen kun je je gading vinden bij onder andere Folded Space voor inserts uit schuim of bij e-Raptor voor houten exemplaren. Ook het Belgisch bedrijfje Beast Productions doet nu mee met laatstgenoemde en produceert zelfgemaakte en op maat gemaakte houten inserts voor bordspellen.
Netflix keurt eveneens een nieuwe Castlevania-serie goed!
  • 0
  • 3
Het spreekt haast voor zich; na vier seizoenen Castlevania kunnen we allemaal concluderen dat zowel Netflix als Konami ontzettend tevreden waren over hun succesvolle samenwerking. Het verhaal van die animatiereeks liep inmiddels ten einde, maar dit betekent niet dat de verantwoordelijken achter deze serie zullen ophouden met het zwaaien van zwepen. Integendeel zelfs, want gedurende het Geeked Week-evenement bevestigde men dat vampieren, monsters en andere gruwelijke gedrochten uit het middeleeuws tijdperk opnieuw zullen opduiken bij de internationale streaming service!

Via Castlevania: Nocturne kunnen we in de toekomst nog meer bloederige, fantasievolle actie anticiperen met andere woorden, hoewel er geen concrete datum werd vermeld. Een teaser trailer toonde Netflix daarentegen juist wel, waarin we Richter Belmont kunnen zien. Voor zij die het volgende niet wisten: deze man (afkomstig uit Castlevania: Rondo of Blood en Symphony of the Night) is een afstammeling van Trevor...
Nieuwe afleveringen voor The Cuphead Show in aantocht
  • 0
  • 1
Het debuterende seizoen van The Cuphead Show, gebaseerd op de quasi gelijknamige shoot 'em up van Studio MDHR, verscheen in februari voor de eerste keer op Netflix. Dit vond de streaming gigant blijkbaar voor herhaling vatbaar, want gedurende hun Geeked Week-presentatie confirmeerde men de toekomstige release van seizoen nummer twee! In totaal belooft men opnieuw twaalf afleveringen en deze zullen dus vanaf 19 augustus 2022 exclusief op Netflix uitgezonden worden. Cuphead, Mugman en Ms. Chalice gaan uiteraard nogmaals humoristische en gekke toeren uithalen, wat natuurlijk resulteert in het ontmoeten van talloze andere personages die liefhebbers van de videogame meteen zullen herkennen. Netflix heeft na deze lading alsook interesse in twee verdere seizoenen die op hun beurt 24 extra episodes zouden tellen, maar hier heeft men nog geen definitieve tijdstip voor ogen...
Hanteer vanaf 23 augustus meerdere brutale vechtstijlen in Midnight Fight Express
  • 0
  • 0
Qua spellen waar je naar hartelust iedereen mag toetakelen, hebben de knokkers onder ons veel om naar uit te kijken, ten minste als je het nieuws van de Summer Game Fest las. Geïnteresseerden mogen Street Fighter 6 volgend jaar bemachtigen, in Anger Foot is je voet een krachtige troef en Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge verschijnt volgende week eindelijk in de winkels! Uitgever Humble Games en ontwikkelaar Jacob Dzwinel willen ook op fysieke wijze naar tegenstanders uithalen, want tijdens dit evenement plakte men eveneens een datum op Midnight Fight Express. In deze...
Terug
Bovenaan