Bart Perdieus

Redacteur
Bart Perdieus

Bart Perdieus

Redacteur
Theaterreview: Plop en de Knuffelbeer
  • 2
  • 3
Dat de tijd razendsnel vooruitgaat, bewijst het feit dat de gekende Kabouter Plop maar liefst een kleine 28 jaar geleden het levenslicht zag toen de eerste aflevering van de kinderreeks werd uitgezonden. Intussen zijn de fans van toen flinke dertigers die aan hun kroost de alom bekende Plop-liedjes en -televisiereeks met de paplepel voorschotelen. Wij mochten de première van Plops nieuwste theatershow De Knuffelbeer meemaken in cc Het Bolwerk in Vilvoorde en nemen jou mee op een reis voor jong en oud.
Filmreview: Mambar Pierrette
  • 0
  • 1
In Douala, de grootste stad van Kameroen, is coupeuse Mambar Pierrette druk in de weer. Met de start van het nieuwe schooljaar heeft ze meer dan haar handen vol met het naaien van de geschikte uniformen. Of dat nog niet voldoende werk is, trekken ook haar vaste klanten, vriendinnen en familie aan haar mouw terwijl ze als alleenstaande mama van drie kinderen haar leven onder controle probeert te houden. Zo goed en zo kwaad als ze kan.
Filmreview: Detective Pikachu + Scooby! + Space Jam: A New Legacy + Tom & Jerry
  • 0
  • 2
Wie is er niet opgegroeid met een zaterdagochtend-cartoon wanneer je ouders langer wensten uit te slapen? Ook wanneer het op zondag pijpenstelen regende, werd de stilaan tot op de draad versleten VHS-cassette bovengehaald bij ondergetekende. Al deze televisie-avonturen legden een enorm vruchtbare bodem voor wat tot op vandaag kan omschreven worden als nostalgie. Wie stilaan de leeftijd van 30 nadert, weet dan ook wat nostalgie met een mens kan doen: je weer even kind laten voelen om een kleine knabbel van die zorgeloze tijd te laten heropleven. Filmproducent Warner Bros. Home Entertainment heeft die boodschap de laatste jaren goed begrepen en is dan ook gestart met tal van filmreboots van bekende IP's onder de Warner Bros.-stal. Zo brachten ze recent de volgende dvd-box uit, met de speelfilms Detective Pikachu, Scooby!, Space Jam: A New Legacy en Tom & Jerry. Onze nostalgische voelspriet is alvast weer van de partij en onderzoekt mee of de reboots van de voorbije jaren de...
Review: Jurassic Park Classic Games Collection
  • 3
  • 0
Jurassic Park zal, tot ik de spreekwoordelijke pijp aan Maarten geef, voor altijd een speciale plek in mijn hart hebben. Regisseur Steven Spielberg wist mij in de jaren 90 als geen ander te verbazen met deze iconische film die bol staat van de scènes die voor eeuwig op je netvlies gebrand staan. Gedurende die onbezonnen, jeugdige tijden kende de hitfilm ook de daarbij horende games, waarvan ik één als kind op mijn vergeelde Super Nintendo met een bang hart aanvatte. Van de film uit 1993 weet ik na een paar rewatches inmiddels zeker dat dit een absolute klassieker is. Maar geldt dat ook zo voor de games die toen zijn uitgekomen?
Bordspelreview: The Brain
  • 0
  • 1
Als beginnende bordspellenrecensent en startende ontdekker van de wat meer diepgaande bordspellen geraak je al snel overweldigd door de uitgebreide boardgames van vandaag. Om zelf geen stappen over te slaan, maak ik het me niet moeilijker dan het moet zijn en probeer ik de bordspellenwereld op een voorzichtig tempo te betreden. Neen, voor mij nog geen übercomplexe spelwerelden waar de getallen, strategieën en onderliggende thema’s rond de oren vliegen. Daarom ook dat het coöperatieve kaartspel The Brain van de alom bekende 999 Games me een volgende logische stap leek in de queeste naar het worden van een gepokte en gemazelde kenner. Tijd dus om mijn hersenpan aan het werk te zetten.
Review: Company of Heroes Collection
  • 0
  • 1
Het recente nieuws rond de situatie in Israël, de oorlog in Oekraïne en de aanslag in Brussel hebben ons helaas weer doen inzien dat oorlog van alle tijden is. De mensheid lijkt maar niet te leren uit de fouten en de daarbij horende gruwel uit het verleden. Een verleden dat ook in de nieuwe release van de Company of Heroes Collection op Nintendo Switch aan bod komt. Deze collectie bundelt de eerste Company of Heroes real-time strategy game met de uitbreidingen Opposing Fronts en Tales of Valor, maar dan in een mobieler consolejasje. Zeventien jaar na dato zoeken wij voor jou uit of de epische Tweede Wereldoorlog-veldslagen van deze RTS-klassieker nog steeds overeind blijven.
Review: PAW Patrol World
  • 0
  • 2
Sinds de Canadese kinderserie PAW Patrol in 2013 op de wereld werd losgelaten, is er geen stoppen meer aan. Winkelrekken vol met speelgoed, 226 televisie-afleveringen, twee films en vier videogames: wie een kleine koter thuis heeft lopen, is er het afgelopen decennium niet aan ontsnapt. De heldhaftige puppy’s onder leiding van de 10-jarige jongen Ryder zijn hot, en dat zal jij ook geweten hebben. Want met PAW Patrol World komt er alweer een nieuwe game uit waarin Skye, Marshall, Chase en co centraal staan.
Bordspelreview: Egeltje Prikje
  • 0
  • 2
De natuur kan mokerhard zijn. Zoals het een sluwe vos betaamt, speurt het roofdier nauwgezet het bos af op zoek naar zijn prooi. Een lekker hapje kan er altijd wel in, denkt de vos wier maag stilaan begint te grommen van honger. Maar hoezee! Daar in de verte loopt wel iets smakelijks. Het heeft een gedrongen lichaam, een spitse kop en een kleine staart. Mét stekels bovendien. Je raadt het al: het is een egel, een heerlijk snoepje voor de lijpe vos.
Review: Broforce Forever
  • 0
  • 2
Het is inmiddels al van 2015 geleden dat Broforce, de run-’n-gun platformer die bol staat van de machismo actiehelden van weleer, ten tonele verscheen. Door de jaren heen zijn er tal van fixes en een gratis zijstapje in de vorm van The Expendabros uit voortgekomen, maar ontwikkelaar Free Lives heeft de trouwe fans van de game nu beloond met een gratis update genaamd Broforce Forever. Maar gaat deze toevoeging aan het al bestaande recept de geschiedenisboeken in of heeft de uitbreiding geen bestaansrecht? Wij trokken onze intussen fel toegenomen bierbuik in, bonden een rode reep stof rond onze kruin en spanden onze miezerige biceps om al het nieuws in de pan te hakken. Kaja!
Stripgetrouwe Hellboy: Web of Wyrd te spelen vanaf 4 oktober
  • 0
  • 0
Wie reikhalzend uitkijkt naar de komst van de roguelite action adventure game Hellboy: Web of Wyrd, zal niet meer lang hoeven te wachten. De game zal immers al op 4 oktober 2023 op de wereld worden losgelaten op alle current- en last-gen platformen, hebben uitgever Good Shepherd Entertainment en ontwikkelaar Upstream Arcade op Gamescom laten weten.

Hellboy: Web of Wyrd belooft een origineel verhaal in het Hellboy-universum. The Butterfly House, gebouwd in 1962 en allesbehalve een huis, blijkt een opening te zijn naar de verschrikkelijke maar fascinerende dimensie The Wyrd. Twintig jaar later stuurde The Bureau for Paranormal Research and Defense (BPRD) een agent ter plaatse om de boel te gaan verkennen, maar hij keerde nooit terug. Het is nu aan Hellboy en zijn team om hun oud-collega te vinden en al het wreeds dat The Butterfly House te bieden heeft, te onthullen. Zoals in de gekende Hellboy-verhalen komen de verschillende verhaallijnen samen in een spectaculair slot. Om de game...
Gadgets helpen je verraderlijk terrein weerstaan in Expeditions: A Mudrunner Game
  • 0
  • 1
Na sneeuw en modder moet er ook avontuur zijn, moet de Amerikaanse gameontwikkelaar Saber Interactive gedacht hebben. Na eerder faam te maken met de Snowrunner- en Mudrunner-games, kwam de developer op de openingsavond van Gamescom op de proppen met de aankondiging van Expeditions: A Mudrunner Game.

In deze nieuwe telg beloven de makers "een nieuw avontuur met je voertuig dat de gekende pittige terreinuitdagingen mixt met innovatieve hightech gadgets", zo liet COO Tim Willits optekenen. De focus zal nu niet langer alleen op het bekampen van je omgeving liggen, maar ook om het onbekende te ontdekken door soms eens out of the box te denken. Verder zal een uitgebreide voorbereiding op je calvarietocht niet mogen ontbreken, drones en metaaldetectoren moeten je daarbij op weg helpen.

Expeditions: A Mudrunner Game zal in 2024 verschijnen op Playstation 5, Xbox Series S/X, Playstation 4, Xbox One, Switch en PC.

Sony maakt naam, prijs én releaseperiode van nieuwe streaminghandheld bekend
  • 0
  • 1
Eind mei kon je al op deze site de aankondiging lezen van Sony's streaminghandheld en de daarbijhorende draadloze oortjes. Op Gamescom heeft de gamegigant meer info bekendgemaakt rond de naam van de handheld en diens releasedatum en kostprijs bij lancering. Ook heeft het Japanse bedrijf het nieuws de wereld ingestuurd dat ze een nieuwe draadloze hoofdtelefoon zullen uitbrengen.

De handheld genaamd Playstation Portal zal verbonden zijn met je Playstation 5 over je wifiverbinding, zodat je gemakkelijk kunt switchen van je televisie naar de handheld. Je zal op de handheld je game kunnen besturen maar ook de Dualsense-controller is een optie. Ook is een 3.5mm audio jack in het toestel geïntegreerd zodat je ook met niet-draadloze hoofdtelefoons of oortjes je game optimaal kan beleven. Het hebbeding zal eind dit jaar gelanceerd worden en heeft een kostprijs van € 219,99.

Ook...
Seriereview: Peacemaker
  • 4
  • 6
'Murica. Het land van de vrijheid, de hamburgerketens en de grootsheid. Heerlijk toch? Maar ook: het land van Trump, van de KKK, en van de knullige niet al te bijstere superhelden met een zilveren hempje op. Wacht, wat? Jawel, je bent toegekomen in het DC-universum van bonafide weirdo James Gunn. Zijn televisionele worp Peacemaker zet de titelheld centraal, terwijl hij met een team van losers een uit de kluiten gewassen dreiging moet weten te stoppen die de toekomst van onze aardbol bedreigt. Klinkt bekend? Want dat is het ook.
Red Dead Redemption verschijnt 17 augustus op Switch en PS4
  • 0
  • 1
Nintendo Switch- en PlayStation 4-bezitters kunnen binnenkort hun beste cowboyplunje aantrekken, want Rockstar Games heeft aangekondigd dat de eerste Red Dead Redemption op 17 augustus op deze platformen zal verschijnen. Het Britse Double Eleven Studios verzorgt de port van de originele game én diens toenmalige DLC Undead Nightmare. De game zal ook via backwards compatibility speelbaar zijn op de PlayStation 5. Over opgesmukte graphics heeft de uitgever nog met geen woord gerept, maar enkele opmerkzame fans hebben wel al een hogere resolutie bespeurd.

In de third-person action-adventure, die oorspronkelijk op PlayStation 3 en Xbox 360 uitkwam, kruip je in de huid van revolverheld John Marston. De voormalige outlaw moet in het avontuur de dorre vlakten van het West-Amerika en Mexico in 1911 weerstaan om zijn familie te redden. Daarvoor moet John de overgebleven schobbejakken van de Van der Linde-bende bekampen. De uitbreiding Undead Nightmare zet Marston dan weer voor een...
Review: Frank and Drake
  • 1
  • 1
Twee horror-grootheden die al minstens een eeuw bekend zijn in de popcultuur: iedereen kent het iconische Frankenstein-monster en graaf Dracula. De Spaanse ontwikkelaar Appnormals Team, bekend van het intussen vijf jaar oude STAY, probeert met de narratieve adventure game Frank and Drake een nieuwe twist aan deze bekende personages te geven in een hedendaagse setting. Maar is dit spel iets waar je je tanden in wil zetten of blijkt het een lappendeken te zijn met alleen maar goede ideeën en verder niets?
Review: Inner Ashes
  • 0
  • 1
Voor wie (indirect) met de ziekte van Alzheimer in contact is gekomen, weet hoe verschrikkelijk deze degeneratieve aandoening kan zijn. De first-person adventure game Inner Ashes tackelt dit niet voor de hand liggende thema door je in de huid te laten kruipen van Henry, een persoon die met dementie op jonge leeftijd te kampen heeft. Door middel van flashbacks en puzzels grasduin je in zijn geheugen, op zoek naar de reden waarom zijn enige dochter Enid uit zijn leven is verdwenen.
Seriereview: Pretty Little Liars: Original Sin
  • 0
  • 1
Duistere geheimen die aan de oppervlakte komen, een gemaskerd individu dat het op je gemunt heeft, gruwelijke moorden … Het klinkt als de hoofdingrediënten van een 80’s slasherfilm, maar het is de hoofdbrok van de nieuwe spin-off van de populaire tv-serie Pretty Little Liars, genaamd Original Sin. Met de nieuwbakken dvd-release van het eerste seizoen rest dus de vraag: is het een zonde of een zegen om je kostbare tijd hiervoor vrij te maken?
Terug
Bovenaan