sharkmen

Ex-redacteur
sharkmen

sharkmen

Ex-redacteur
The Suicide Squad toont zich in eerste trailer
  • 0
  • 0
Warner Bros. Pictures heeft vanmiddag de eerste trailer gelanceerd van The Suicide Squad. James Gunn, vooral bekend van The Guardians of the Galaxy-reeks, nam de regie op zich. In deze standalone sequel van Suicide Squad uit 2016 zullen zowel nieuwe als bekende personages hun opwachting maken. Zo kruipen Margot Robbie en Jai Courtney opnieuw in de huid van Harley Quinn en Captain Boomerang. De cast werd verder aangevuld met onder meer Peter Capaldi (The Thinker), John Cena (The Peacemaker) en Idris Elba (Bloodsport). De film zal vanaf 6 augustus te zien zijn in de bioscoop.

De film speelt zich af op het eiland Corto Maltese. Daar moeten de leden van Task Force X een missie uitvoeren in de Belle Reve gevangenis. Wij zijn uitermate benieuwd naar het resultaat en hopen dat deze film ons meer plezier brengt dan zijn voorganger. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Release Back 4 Blood verplaatst naar oktober
  • 0
  • 0
Fans van Back 4 Blood, de co-op shooter van de makers van de Left 4 Dead-reeks, zullen nog even geduld moeten uitoefenen. De game zal de vooropgestelde releasedatum van 22 juni niet halen. Ontwikkelaar Turtle Rock Studios wil spelers de best mogelijke ervaring voorschotelen, maar daarvoor hebben ze meer tijd nodig dan aanvankelijk werd gedacht. De game zal verschijnen op 12 oktober voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc.

Om de pijn toch enigszins te verzachten, zullen we deze zomer aan de slag kunnen met een open bèta. De game probeert de beste elementen van het zombiegenre te combineren door de focus te leggen op co-op en multiplayer. We kijken alvast uit naar de release.

Humankind uitgesteld naar 17 augustus
  • 1
  • 0
Humankind, de strategy game die de concurrentie aangaat met de Civilization-reeks, zal de vooropgestelde releasedatum van 22 april niet halen. Het uitstel kwam er na feedback van spelers die reeds toegang hadden tot de volledige game. Ontwikkelaar Amplitude zal nu enkele aanpassingen doorvoeren op gebied van pacing en AI. De game zal nu verschijnen op 17 augustus op Steam, Epic Games Store en Google Stadia.

In deze game leid je jouw bevolking doorheen zes tijdperken, beginnend met een neolithische stam. Je kan gevechten aangaan aan de hand van een turn-based bordspel. Elke beslissing die je neemt, zal een impact hebben op de wereld en de roem die je daarmee opbouwt. De speler met de meeste bekendheid wint uiteindelijk het spel.

Disney maakt releasedatum Black Widow bekend
  • 4
  • 1
Disney heeft zopas op hun Twitter-account de releasedatum van Black Widow bekendgemaakt. De film zal zowel in de bioscoop als op Disney+ te zien zijn vanaf 9 juli. Abonnees zullen, net zoals bij Mulan en Raya and the Last Dragon, een extra vergoeding moeten betalen.

In deze film moet Natasha Romanoff, met verve vertolkt door Scarlett Johansson, de confrontatie aangaan met haar duistere verleden. Het verhaal speelt zich vele jaren voordat ze een Avenger werd af.

Six Days in Fallujah toont zich in nieuwe trailer
  • 0
  • 0
Highware Games heeft een nieuwe trailer gelanceerd voor Six Days in Fallujah, waarin ze dieper ingaan op de gameplay. In deze first-person tactical miltary shooter wordt het slagveld iedere keer opnieuw hervormd. Deze feature wordt door de makers Procedural Architecture genoemd. Hiermee willen ze het gevaar en de onzekerheid van een gevecht simuleren. Ze hebben drie jaar aan deze technologie gewerkt.

De game recreëerde waargebeurde verhalen over de Tweede Slag bij Fallujah in 2004 aan de hand van getuigenissen van meer dan honderd mariniers, soldaten en Iraakse burgers. De exacte releasedatum is nog niet bekend, maar we weten wel dat de game in het najaar zal verschijnen voor consoles en pc.

Review: Sanity of Morris
  • 0
  • 0
Woven was de game die het grote publiek voor het eerst deed kennismaken met de Nederlandse ontwikkelaar Alterego Games. Deze gezapige adventure game werd matig enthousiast ontvangen. Het weerhield hen er niet van om door te zetten en amper twee jaar laten komen ze al op de proppen met Sanity of Morris. Deze keer koos men ervoor om het genre van de psychologische horror te verkennen door een verdwijning in een mysterieus stadje als uitgangspunt te nemen. Of deze uiterst clichématige opzet ook een interessante game oplevert, lees je in deze review.
Netflix verwerft rechten op comic book-reeks van Keanu Reeves
  • 0
  • 2
Netflix heeft een interessante franchise aan het assortiment toegevoegd. Het heeft namelijk de rechten verworven op de BRZRKR-reeks. Deze comic book-reeks is van de hand van niemand minder dan Keanu Reeves en Matt Kindt (Justice League of America). Er zal een live-action film worden opgenomen waarin Reeves, net zoals in de comics, de hoofdrol op zich zal nemen. Er zal ook een anime-serie verschijnen waarin hij zijn stem zal verlenen aan het hoofdspersonage.

In de comics, die bekend staan voor het vele expliciete geweld, staat het leven van een onsterfelijke berserker centraal. Deze lookalike van Keanu Reeves leeft al meer dan tachtigduizend jaar en werkt nu voor de Amerikaanse overheid in de hoop om zo een manier te achterhalen die zijn leven kan beëindigen.

Resident Evil Re:Verse krijgt open bèta in april
  • 0
  • 0
De multiplayergame Resident Evil Re:Verse krijgt een nieuwe bèta die voor iedereen beschikbaar is. Deze zal gespeeld kunnen worden tussen 7 en 11 april op PlayStation 4, Xbox One en pc. De release van de game staat gepland voor 7 mei en is gratis voor iedereen die Resident Evil Village bezit. Deze nieuwe telg uit de Resident Evil-reeks verschijnt op dezelfde dag.

In deze spin-off zullen spelers aan de slag kunnen met de bekendste personages uit de reeks zoals Chris Redfield, Jill Valentine en Ada Wong. Je hoeft echter niet te treuren als je sterft, want dan keer je terug als een vijand en kan je wraak nemen op de speler die jouw lot bezegeld heeft.

Neil Druckmann geeft update over The Last of Us-serie
  • 0
  • 1
Het was al bekend dat Pedro Pascal en Bella Ramsey de hoofdrollen zouden vertolken, maar nu heeft Neil Druckmann (executive producer van de game) in een interview met IGN nog meer informatie vrijgegeven over de langverwachte The Last of Us-serie. Zo zal deze minder actie bevatten en zich meer focussen op de achterliggende filosofie van de eerste game. Sommige dialogen zullen voor de fans wellicht bekend in de oren klinken, maar de serie zal op bepaalde punten ook stevig afwijken van de game. Het script werd geschreven door Craig Mazin, eerder al verantwoordelijk voor de serie Chernobyl.

Druckmann waarschuwde wel dat fans zich niet moeten blindstaren op de kleine details. Of de personages al dan niet hetzelfde gekleed zijn als in de game, zou ondergeschikt moeten zijn aan de reis die ze samen ondernemen en de emoties die hierbij komen kijken...
Review: Can't Drive This
  • 0
  • 0
Ontwikkelaars wagen zich tegenwoordig steeds minder aan co-op games. Nochtans kan ik hier wel van genieten. Het geeft me veel meer voldoening om de vreugde van een geslaagde missie met iemand te kunnen delen. Can’t Drive This beloofde vooraf veel chaotische gameplay op je scherm te toveren. Je leest in deze review of ze geslaagd zijn in hun opzet. Aan het gezelschap zou het in ieder geval niet liggen, want ik werd bijgestaan door onze eindredacteur @StanTem.
Releasedatum van Assassin's Creed Valhalla-uitbreiding bekend
  • 2
  • 0
Wrath of the Druids, dat is de naam van de eerste grote uitbreiding van Assassin's Creed Valhalla. Het Ierse landschap vormt het decor van dit intense avontuur en het is aan de speler om de geheimen van een eeuwenoude cult van druïdes te ontrafelen. Deze uitbreiding is onderdeel van de Season Pass, maar zal ook los verkrijgbaar zijn vanaf 29 april.

Daarbovenop introduceerde Ubisoft het Ostara Festival. Deze update voorziet nieuwe verhalende content en in-game events die voor iedereen toegankelijk zijn. Dit festival vindt plaats in Ravensthorpe en staat in het teken van Pasen. Je kan je verwachten aan volgende zaken:
  • Decoreren van de nederzetting
  • Minigames waarin spelers drinken, boogschieten en vechten
  • Drie nieuwe quests waarin Eivor geniet van een eierenjacht en de viering van de meikoningin, en de nederzetting moet beschermen tegen nachtgeesten
  • Drie nieuwe vaardigheden: Fearless Leaper laat Eivor een valaanval op vijanden uitvoeren en de Ravens Loot- en Loot...
Outriders-trailer toont vijandige wereld van Enoch
  • 0
  • 0
Meer dan twee miljoen spelers zijn de eerste week aan de slag gegaan met de demo van Outriders. Om dit te vieren, trakteerde Square Enix ons tijdens een digitaal show-event op een nieuwe trailer waarin de verschillende klassen uit de game nog eens werden voorgesteld. De Outriders-demo is nog steeds beschikbaar op PlayStation 5, Playstation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc.

Verwacht je aan een intens avontuur op een vijandige planeet, waarbij je op zoek moet naar de bron van een mysterieus signaal. Met behulp van een flexibel klassenbouwsysteem en allerlei gestoorde wapens, kan je je eigen unieke speelstijl ontwikkelen. Wij kijken in ieder geval al uit naar de release op 1 april. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Life is Strange Remastered Collection verschijnt komende herfst
  • 0
  • 0
Square Enix heeft zopas tijdens een digitale voorstelling de Life is Strange Remastered Collection voorgesteld. Deze collectie bundelt de games Life is Strange en zijn prequel Life is Strange: Before the Storm en zal onderdeel uitmaken van de Ultimate Edition van de nieuwe game in de reeks Life is Strange: True Colors, dat op 10 september verschijnt. De collectie zal op een later tijdstip ook apart kunnen worden aangeschaft voor PlayStation 4, Xbox One, pc en Stadia.

De ontwikkelaar deelde mee dat we ons mogen verwachten aan verbeterde animaties door het gebruik van motion capture voor de gezichtsuitdrukkingen. Deze aankondiging ging gepaard met een trailer, die je hieronder alvast kan bekijken.

The Elder Scrolls Online DLC nu beschikbaar op consoles
  • 0
  • 0
Xbox One- en PlayStation 4-spelers hebben even geduld moeten uitoefenen, maar nu kunnen ook zij aan de slag met de Flames of Ambition-uitbreiding. Deze verscheen eerder deze maand al voor pc, Mac en Stadia. De DLC is beschikbaar voor 1500 crowns in de in-game store van het spel of gratis voor abonnees van ESO Plus.

Deze uitbreiding betekent de start van de Gates of Oblivion-saga, die een jaar zal duren, en introduceert twee nieuwe dungeons: Black Drake Villa en Cauldron. Er werden ook nieuwe items, achievements en collectibles toegevoegd. Een trailer mocht uiteraard niet ontbreken, die kan je hieronder bekijken.

PlayStation lost trailer waarin games centraal staan
  • 0
  • 0
PlayStation Japan heeft op hun YouTube-kanaal een trailer gedeeld met beelden van de games die reeds zijn uitgebracht op PlayStation 5 en deze die de komende maanden nog moeten verschijnen. Het geeft een mooi overzicht van al wat is geweest en wat we nog kunnen verwachten. Zo krijgen we onder andere beelden te zien van Deathloop en Ratchet & Clank: Rift Apart, maar ook van Demon's Souls. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Review: In Rays of the Light
  • 0
  • 1
Het walking simulator-genre is niet voor iedereen weggelegd. Actiemomenten zijn schaars, zo niet onbestaande, en deze games moeten hun publiek vooral weten te boeien aan de hand van sfeerschepping en een interessant verhaal. Sergey Noskov bracht in 2012 ‘The Light’ uit en blijkbaar is dat hem goed bevallen. Bijna tien jaar later doet hij dit nog eens over en brengt hij ons een remake met de aangepaste naam ‘In Rays of the Light’. In deze review lees je of de game de tand des tijds heeft doorstaan en zich kan meten met andere games uit het genre zoals Firewatch en The Vanishing of Ethan Carter.
Nieuwe games voor Xbox Game Pass bekendgemaakt
  • 1
  • 0
Microsoft heeft op hun website de nieuwe games bekendgemaakt die zullen worden toegevoegd aan de Xbox Game Pass. Dit abonnement geeft je toegang tot meer dan honderden games die je kan downloaden en spelen op Xbox One of Xbox Series X|S. Indien je upgradet naar de Xbox Game Pass Ultimate, krijg je ook toegang tot Xbox Live Gold, Xbox Game Pass voor pc, EA Play en de Cloud Gaming-service.

Hieronder vind je een overzicht van de games met het platform en datum waarop ze beschikbaar zullen zijn:
  • Undertale (cloud, console en pc) - Nu verkrijgbaar
  • Empire of Sin (cloud, console en pc) - 18 maart
  • Nier: Automata (pc) - 18 maart
  • Star Wars: Squadrons (console) EA Play - 18 maart
  • Torchlight III (pc) - 18 maart
  • Genesis Noir (console en pc) - 25 maart
  • Octopath Traveler (console en pc) - 25 maart
  • Pillars of Eternity II: Deadfire - Ultimate Edition (pc) - 25 maart...
Oscar-genomineerden bekend: Mank sleept meeste nominaties in de wacht
  • 0
  • 0
Deze middag werden de nominaties voor de Oscars bekend gemaakt. Daarbij was Mank de grote winnaar met tien nominaties. Deze biografische Netflix-film van David Fincher vertelt het verhaal van Herman J. Mankiewicz. Hij stond samen met Orson Welles in voor het scenario van Citizen Kane, die door velen wordt aanzien als de beste film aller tijden.

Daarnaast zijn er maar liefst zes films met zes nominaties. Het gaat om The Father, Judas and the Black Messiah, Minari, Nomadland, Sound of Metal en The Trial of the Chicago 7. Slecht nieuws was er wel voor onze landgenoot Anthony Nti. Zijn kortfilm Da Yie stond op de shortlist, maar kon zijn nominatie niet verzilveren. Voor een volledig overzicht van de nominaties kan je terecht op de officiële website.
Zack Snyder’s Justice League lanceert laatste trailer voor release
  • 7
  • 0
HBO Max heeft een trailer vrijgegeven voor de Snyder Cut van Justice League die vanaf donderdag op het platform te zien zal zijn. Deze film heeft een speelduur van maar liefst vier uur. Regisseur Zack Snyder heeft nieuwe scènes opgenomen en zelfs nieuwe personages toegevoegd. Zo zullen onder andere Darkseid, The Joker en Martian Manhunter hun opwachting maken.

HBO Max is op dit moment echter nog niet beschikbaar in België. Er zijn voorlopig twee manieren om deze film te bekijken:
  • vanaf 18 maart: aan te kopen via iTunes, Apple TV, Google Play, YouTube, Microsoft Xbox en Rakuten TV
  • vanaf 8 april: te huren via Telenet, Proximus, BeTV, iTunes, Apple TV, Google Play, YouTube, Microsoft Xbox en Rakuten TV

Emma Stone schittert als Cruella in nieuwe trailer
  • 0
  • 1
Disney heeft een nieuwe trailer vrijgegeven van Cruella. Emma Stone neemt hier de rol van het iconische personage op zich, dat we leerden kennen in de animatiefilm 101 Dalmatiërs. De film is vanaf 28 mei te zien in de bioscoop.

Cruella speelt zich af in het Londen van de jaren 70 en volgt het verhaal van Estella. Deze creatieve geest probeert op te vallen met haar unieke designs en zo naam te maken voor zichzelf. Op een dag kruist ze het pad van Baroness von Hellman, gespeeld door Emma Thompson. Deze ontmoeting zet een reeks onverwachte gebeurtenissen in gang.

Terug
Bovenaan