gezien men gemiddeld 18 procent van hun budget uitgeeft aan voeding vraag ik mij af hoeveel maaltijdcheque's sommigen hier toch wel krijgen.
Zoals gezegd 2 x 8€ en het is maar 15,9%. Alcohol en tabak zijn 2.2%
Gewoon deftige vis kopen bij uw knolselder (zo van die vis die je in de pan legt en er geen water a volonte in uw pan ligt na 1min) en je bent al meer dan 1 MC kwijt per persoon
Ofwel ga ik naar de viswinkel (waar ik niet met MC betaal) ofwel koop ik nochtans de bio zalm van 45€/kg
Wij eten wel (maar) 250g voor ons 2.
Bij de frituur kan wel met MC betalen.
Neen sinds corona online bestellen en afrekenen met paypal of payconiq. En voor met MC te betalen ga ik geen uur in de file staan.
gij stopt daar geen vlees in? Gij eet da zonder kaas? En gij perst daar zelf 50 tomaten in? Dus geen pasatta en van die toestanden?
Gehakt kost weinig en wij eten bewust weinig vlees dus er zat vlees in, maar niet half vlees half saus.
Pasata, tomate concentré & tomatenblokjes kosten nu ook maar weinig. Zie quote van thefox. Denk als je een iets grotere pot maakt dit voor 2 a 2.5€ per portie kunt maken.
De kaas was spaghetti mix van de colruyt, en voor volgende keer is het provolone piccanté
Dus gij eet droge knolselderfrietjes zonder iets bij?
Neen natuurlijk niet. Maar wat kost een aardappel voor daar bij?
En een pens, spek, balletje, ... kosten ook allemaal geen stukken van mensen
Verschil zit hem m.i. niet in wat je eet maar vooral hoe prijsbewust je gaat shoppen.
Zit wel verschil in wat je eet, sommige categorieën zijn nu eenmaal duurder.
Wij kopen echt wat we lekker vinden. Enige wat ik doe is beetje kijken op de rode prijzen en soms in bulk aankopen voor dingen die lang goed blijven.
Wij kopen echter wel wat chips, ijs, en andere dingen waarvan ik denk “amai zo veel geld”
Dingen die wij in huis hebben voor als er volk komt maar zo goed als niet zelf consumeren.
Met het EK M&M en frisdrank gekocht voor die truitjes. Ligt er bijna nog allemaal onaangeroerd.
In het begin van de zomer leonidas manon ijsjes gekocht. Heb deze week de laatste terug gevonden toen ik de pompoensoep aan het invriezen was.
Ik snap beide kanten van het verhaal compleet. Je kan perfect je MC niet opkrijgen zelfs als je niet prijsbewust winkelt.
Voor mij is het simpel: ik kook waar ik zin in heb, dan kan dat eens een maaltijd van €15pp zijn of €3 pp zijn.
We zijn het eens eens over een onderwerp
Maar een goed stuk vis of vlees kan de prijs snel omhoog duwen.
Zie boven, inderdaad kan de prijs snel omhoog duwen.
Maar algemeen gezien is vegetarische alternatieven duurder.
Steak & bepaalde vissen zullen er boven zitten.
Maar spek, varkensvlees, kip, pensen, ... Zijn allemaal goedkoper als kaas & vervangproducten
En natuurlijk alle "extra's" niet vergeten. Iemand die veel frisdrank drinkt of veel snoept, zal ook sneller veel uitgeven. En sommige mensen denken bij bepaalde dingen niet dat het onder MC valt, of rekenen het niet mee bij de kostprijs van een maaltijd (denk vetstof/kruiden).
Of, zoals iemand in de thread hier, als je elke werkdag een broodje eet dat je niet met MC betaalt, dan bestaat de kans zeker dat je je MC niet opkrijgt.
Denk dat dit er inderdaad veel toe doet. Frisdrank, koeken, ...
Wij hebben dit jaar 6 maanden bij de schoonouders gewoond. Die geven dus gewoon x2 uit in de winkel en die aten hetzelfde als wij. Dit bedrag waren allemaal zo een dingen.
Kaasje als aperitief, tezamen met een alcoholisch drankje. Na het eten een dessertje. Soms nog beetje knabbelen in de zetel.
Wij eten en drinken gewoon waar we zin in hebben en kopen wat we het lekkerste vinden zonder echt naar de prijs te kijken. Enkel hebben wij op het einde van de maand meestal nog een klein bedrag aan maaltijdcheques over.
Het zal een combo van kleine dingen zijn zoals geen frisdrank drinken, geen snoep, ...
Ook eten wij zeker niet elke dag thuis en dus geven we geld uit aan eten via de bankkaart.