Dat is ook mijn ervaring. Ik merk dat ik iets meer kolen moet aansteken (bv. minion starten met 10-12 ipv 8) en dat ze sneller op zijn bij dezelfde temperatuur, maar wel even stabiel.
Dit weekend bij de lokale slager eens gepolst of ik 'short ribs' bij hem kon verkrijgen. Van zodra we een speciale cut oid wensen hebben velen onder ons vaak de neiging om naar speciaalzaken te gaan waar die cuts vrij beschikbaar zijn maar ik dacht ja, een rund is een rund en een slager is een slager...
De term 'short ribs' was hem uiteraard vreemd, maar na wat uitleggen en foto's tonen wist de man al héél snel wat ik zocht. Na dan ook kort uit te leggen hoe ik het zou bereiden wist hij spontaan ook dat we beter kijken naar een vetter en mooi geaderd stuk om uitdroging te voorkomen.
Dus mijn tip van de dag: geef je lokale slager ook eens de kans
in het begin vond ik het lastig om specialere dingen te vragen, maar uiteindelijk hoeft een goede slager geen kennis van bbq te hebben om jou goede stukken vlees te kunnen aanbieden. En de conversaties zijn soms grappig en/of boeiend!