De grote BBQ thread

Het echte voordeel aan de gas-bbq naar mijn ervaring is zoals ik deze ochtend deed: zonder voorbereiding de bbq aan en skillet er op, spek met eieren en pancakes bakken in het zonnetje en de warmte van de bbq terwijl het rondom je vriest, en smullen maar 😁
 
Het grootste voordeel van elk type bbq is maar waar jij content van bent. Imo is de ganse gas/hout/pellet/egg discussie te ridicuul voor woorden aangezien ze allen gewoon barbecue's zijn.
 
Misschien een vraag die op 9legacy al beantwoord was, maar hier heb ik het niet meteen zien staan: kennen jullie goede speciaalzaken voor het aankopen van een nieuw toestel?
Ik zou eigenlijk graag een deftige kamado willen kopen en hoewel er online enorm veel informatie is te vinden zou ik toch graag een aantal toestellen in het echt willen zien/vergelijken. Ik ben zelf afkomstig van regio noorderkempen (streek van Hoogstraten). Jammer genoeg zijn alle grenzen nu natuurlijk wel gesloten, dus Nederland is voorlopig geen optie.

Verder nog tips waar ik zeker op moet letten bij de aankoop (heb tot hiertoe enkel die mini kamado's gebruikt)? Wij zijn in principe met twee thuis, maar is wel de bedoeling om geregeld voor wat extra volk (tot 6 personen) te bakken. Is eigenlijk enkel voor buiten bedoeld, maar toestel kan wel binnen staan wanneer het niet gebruikt wordt.

edit: budget is waarschijnlijk ook niet onbelangrijk :) Zou liefst wel onder de 1.5k blijven
 
Misschien een vraag die op 9legacy al beantwoord was, maar hier heb ik het niet meteen zien staan: kennen jullie goede speciaalzaken voor het aankopen van een nieuw toestel?
Ik zou eigenlijk graag een deftige kamado willen kopen en hoewel er online enorm veel informatie is te vinden zou ik toch graag een aantal toestellen in het echt willen zien/vergelijken. Ik ben zelf afkomstig van regio noorderkempen (streek van Hoogstraten). Jammer genoeg zijn alle grenzen nu natuurlijk wel gesloten, dus Nederland is voorlopig geen optie.

Verder nog tips waar ik zeker op moet letten bij de aankoop (heb tot hiertoe enkel die mini kamado's gebruikt)? Wij zijn in principe met twee thuis, maar is wel de bedoeling om geregeld voor wat extra volk (tot 6 personen) te bakken. Is eigenlijk enkel voor buiten bedoeld, maar toestel kan wel binnen staan wanneer het niet gebruikt wordt.

edit: budget is waarschijnlijk ook niet onbelangrijk :) Zou liefst wel onder de 1.5k blijven
Welke regio?
 
Dit weekend voor de eerste keer picanha gemaakt.
Wat. Een. Lekker. Stuk. Vlees. Echt waanzinnig goed. Low 'n slow op 130 graden tot 48°, dan afgegrilld.

Das een stuk dat nog véél op het menu gaat komen in elk geval. Supermals, en die vetcap geeft enorm veel smaak.
 
Maar ik heb natuurlijk een auto en ben gerust bereid een eindje te rijden als het de moeite waard is.
Sorry, had erovergelezen op mn gsm. Ik ben zelf van Oost-Vlaanderen dus ga je niet kunnen helpen. Ik dacht wel dat @kampers van die kanten was en wat thuis is in materiaal? Sorry als ik je verkeerdelijk getagd heb hiervoor.
 
Ik ben wel thuis in de BBQ enz heb er zelf verschillende gehad, ook massa’s opleidingen gehad enz. In kamados heb je veel kwaliteit verschil. En is ook te zien waarvoorbje het wilt gaan gebruiken, waar hij komt te staan enz. Als je vragen hebt, vraag gerust.
 
Misschien een vraag die op 9legacy al beantwoord was, maar hier heb ik het niet meteen zien staan: kennen jullie goede speciaalzaken voor het aankopen van een nieuw toestel?
Ik zou eigenlijk graag een deftige kamado willen kopen en hoewel er online enorm veel informatie is te vinden zou ik toch graag een aantal toestellen in het echt willen zien/vergelijken. Ik ben zelf afkomstig van regio noorderkempen (streek van Hoogstraten). Jammer genoeg zijn alle grenzen nu natuurlijk wel gesloten, dus Nederland is voorlopig geen optie.

Verder nog tips waar ik zeker op moet letten bij de aankoop (heb tot hiertoe enkel die mini kamado's gebruikt)? Wij zijn in principe met twee thuis, maar is wel de bedoeling om geregeld voor wat extra volk (tot 6 personen) te bakken. Is eigenlijk enkel voor buiten bedoeld, maar toestel kan wel binnen staan wanneer het niet gebruikt wordt.

edit: budget is waarschijnlijk ook niet onbelangrijk :) Zou liefst wel onder de 1.5k blijven
In Roosendaal is een grote zaak, maar zoals je aangaf is dat nu geen optie.
Sommige tuinzaken hebben wel wat aanbod (Horta en Intratuin(Ohgreen nu) bvb)

Je kan best eens naar de goede merken kijken en daar verdelers van zoeken via hun website, voor jouw budget heb je al wel iets deftig hoor.
Goede merken zijn: Green egg, Kamado Joe, Bastard, Grillguru, ...

Hou er wel rekening mee dat door Covid etc er wat leveringsproblemen zijn voor sommige merken (het meeste wordt in China gemaakt).

Dit is wel een goed artikel om eens te lezen: https://bbq-helden.nl/welke-kamado-kopen/
 
Ik ben wel thuis in de BBQ enz heb er zelf verschillende gehad, ook massa’s opleidingen gehad enz. In kamados heb je veel kwaliteit verschil. En is ook te zien waarvoorbje het wilt gaan gebruiken, waar hij komt te staan enz. Als je vragen hebt, vraag gerust.

Zal quasi altijd buiten aan het (niet overdekte terras) staan, maar kan ook in de garage gezet worden wanneer die een tijd niet gebruikt wordt.
Ik zou die eigenlijk ook graag gebruiken om pizzas in te bakken en om mij wat te verdiepen in de kunst van low & slow (altijd al willen doen en nu eindelijk een huis met tuin waar het kan). Meeste gebruik is voor twee personen, maar zal geregeld ook wel gebruikt worden voor wat meer volk (6-8 personen max wanneer het terug toegelaten is).

In Roosendaal is een grote zaak, maar zoals je aangaf is dat nu geen optie.
Sommige tuinzaken hebben wel wat aanbod (Horta en Intratuin(Ohgreen nu) bvb)

Je kan best eens naar de goede merken kijken en daar verdelers van zoeken via hun website, voor jouw budget heb je al wel iets deftig hoor.
Goede merken zijn: Green egg, Kamado Joe, Bastard, Grillguru, ...

Hou er wel rekening mee dat door Covid etc er wat leveringsproblemen zijn voor sommige merken (het meeste wordt in China gemaakt).

Dit is wel een goed artikel om eens te lezen: https://bbq-helden.nl/welke-kamado-kopen/

Merci, die in Olen kende ik niet. Zal er binnenkort eens binnenspringen.
 
Zal quasi altijd buiten aan het (niet overdekte terras) staan, maar kan ook in de garage gezet worden wanneer die een tijd niet gebruikt wordt.
Ik zou die eigenlijk ook graag gebruiken om pizzas in te bakken en om mij wat te verdiepen in de kunst van low & slow (altijd al willen doen en nu eindelijk een huis met tuin waar het kan). Meeste gebruik is voor twee personen, maar zal geregeld ook wel gebruikt worden voor wat meer volk (6-8 personen max wanneer het terug toegelaten is).



Merci, die in Olen kende ik niet. Zal er binnenkort eens binnenspringen.
Je kan de kamados zeker buiten laten staan. De mijne stond ook altijd buiten. Wel altijd onder een beschermhoes.!

pizza’s kunnen perfect hierop. Als je hem voor meerdere personen wilt gaan gebruiken ga dan op zen minst voor een medium of Lager. 46+cm. Let ook op als je 1 koopt met wat er in de prijs zit inbegrepen als je prijzen vergelijkt.

er zit ook wel veel verschil in kwaliteit van de keramiek. (Hie goed deze warmte isoleren, en gevoeliger zijn aan barsten enz) Ook altijd gebruiken met houtskool, NOOIT met briketten.
 
Je kan de kamados zeker buiten laten staan. De mijne stond ook altijd buiten. Wel altijd onder een beschermhoes.!

pizza’s kunnen perfect hierop. Als je hem voor meerdere personen wilt gaan gebruiken ga dan op zen minst voor een medium of Lager. 46+cm. Let ook op als je 1 koopt met wat er in de prijs zit inbegrepen als je prijzen vergelijkt.

er zit ook wel veel verschil in kwaliteit van de keramiek. (Hie goed deze warmte isoleren, en gevoeliger zijn aan barsten enz) Ook altijd gebruiken met houtskool, NOOIT met briketten.
Dat van die briketten is niet helemaal waar, een goede kokosbriket kan je ook gebruiken. Hier heeft Noskos een tijdje geleden nog een filmpje over gemaakt:
 
Laatst bewerkt:
en waar staat dit dan in de garantievoorwaarden?
Ik veronderstel van wel. Heb ze zelf niet nagelezen. Dat is wat de vertegenwoordigers van kamados me altijd verteld hebben. (Bastard, Monolith, BGE,..)

En dan nog, waarom zou je briketten gebruiken in een kamado. Hoge en lange temperatuur heb je niet nodig.
 
Ik veronderstel van wel. Heb ze zelf niet nagelezen. Dat is wat de vertegenwoordigers van kamados me altijd verteld hebben. (Bastard, Monolith, BGE,..)

En dan nog, waarom zou je briketten gebruiken in een kamado. Hoge en lange temperatuur heb je niet nodig.
De vraag is waarom niet?
Ik kan tig redenen bedenken waarom mensen deftige briketten zouden willen gebruiken
-Veel gemakkelijker om aan kwaliteitsbriketten te raken dan kwaliteitshoutskool
-UIt overtuiging, minden milieubelastende grondstof te gebruiken (restproduct vs iets waar men bomen moet voor kappen
-Briketten kan in veel handigere formaten vinden dus voor mensen die niet zo groot wonen/ plaats hebben kunnen dit makkelijker stockeren
- Omdat je ook nog een andere barbecue hebt waar je wel briketten gebruikt en zo geen 2 verschillende types brandstof op stock moet hebben
...
Om dan gewoon te gaan zeggen dat je briketten niet mag gebruiken omdat een of andere verkoper dit zonder deftige reden komt verkondigen, imo niet echt de beste manier om mensen juist te informeren.

En houtskool brand by the way heter dan briketten maar bon.
 
De vraag is waarom niet?
Ik kan tig redenen bedenken waarom mensen deftige briketten zouden willen gebruiken
-Veel gemakkelijker om aan kwaliteitsbriketten te raken dan kwaliteitshoutskool
-UIt overtuiging, minden milieubelastende grondstof te gebruiken (restproduct vs iets waar men bomen moet voor kappen
-Briketten kan in veel handigere formaten vinden dus voor mensen die niet zo groot wonen/ plaats hebben kunnen dit makkelijker stockeren
- Omdat je ook nog een andere barbecue hebt waar je wel briketten gebruikt en zo geen 2 verschillende types brandstof op stock moet hebben
...
Om dan gewoon te gaan zeggen dat je briketten niet mag gebruiken omdat een of andere verkoper dit zonder deftige reden komt verkondigen, imo niet echt de beste manier om mensen juist te informeren.

En houtskool brand by the way heter dan briketten maar bon.
Een vertegenwoordiger is niet zomaar een andere verkoper. Databus een persoon die voor het merk werkt en de externe winkel verkopers inlicht.

briketten gaan veel hoger in temp, en zijn vaak ook iets chemischer dan houtskool. Wat slecht is voor de keramiek.

maar trek vooral uw plan, ik kan maar zeggen wat ik allemaal gezien en gehoord heb uit jaren ervaring als BBQ verkoper en gebruiker.
 
Een vertegenwoordiger is niet zomaar een andere verkoper. Databus een persoon die voor het merk werkt en de externe winkel verkopers inlicht.

briketten gaan veel hoger in temp, en zijn vaak ook iets chemischer dan houtskool. Wat slecht is voor de keramiek.

maar trek vooral uw plan, ik kan maar zeggen wat ik allemaal gezien en gehoord heb uit jaren ervaring als BBQ verkoper en gebruiker.
be my guest 🙂
Als ze merken dat je briketten hebt gebruikt vervalt bij veel merken uw garantie.
Als je zo'n statements maakt moeten die imo op wat meer gestoeld zijn dan wat je allemaal gezien of gehoord hebt.

En wat betreft je temperatuur, google vooral zelf.
 
De mannen van het filmpje zijn nu ook niet Janneke en Mieke he (ervaren wedstrijd-BBQ'ers met een eigen website, forum en youtube kanaal)
De conclusie van het filmpje is trouwens dat het kan (met kokosbrikketten, niet die goedkope houtskoolbriketten) maar wel nog steeds beter gaat met houtskool.

@kampers Hoe kan je trouwens zien dat je met briketten hebt gestookt (oprechte vraag)?
 
Terug
Bovenaan