Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Joeri Temmerman

Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Review: Big Brain Academy: Knappe koppen
  • 0
  • 0
Als je je grijze hersenmassa wil trainen, zijn er een aantal mogelijkheden. Sudoku's invullen is er een van, naar Blokken kijken is een andere mogelijkheid. Wat ook kan, is aan de slag gaan met een game uit het Big Brain Academy-gamma. Deze reeks Nintendo-exclusieve breintrainers ontstond in 2005 op Nintendo DS en de franchise werd twee jaar later uitgebreid voor de Wii. Nadien volgde een stilte van maar liefst veertien jaar, maar hier is nu eindelijk de nieuwste variant voor Nintendo Switch: Big Brain Academy: Knappe koppen.
Zesdelige Xbox-documentaire Power On: The Story of Xbox nu te bekijken
  • 2
  • 1
Power On: The Story of Xbox is nu wereldwijd gratis te bekijken. Deze zesdelige documentaireserie neemt je mee terug naar het prille begin van de videogame console van Microsoft. Het is het onbesproken verhaal van de mensen achter de Xbox, inclusief glitches en bugs. Ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum van Xbox nodigt Microsoft je uit achter de schermen voor deze allereerste uitgebreide en authentieke geschiedenis van Xbox.

Elke aflevering behandelt een ander hoofdstuk uit de geschiedenis van Xbox, van het bescheiden begin bij Microsoft tot het ontwerp van het allereerste prototype van de originele console, tot hartverscheurende uitdagingen zoals de Red Ring of Death, tot de poging van Microsoft om Nintendo in 2000 over te nemen, en nog veel meer. Deze documentaireserie zal de herinneringen oproepen bij degenen die sinds dag één op Xbox hebben gespeeld en zal een eyeopener zijn voor degenen die nieuw zijn in gamen! De zes afleveringen zijn gratis beschikbaar op...
Preview: Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök
  • 0
  • 3
Iets meer dan een jaar geleden bracht Ubisoft Assassin's Creed Valhalla uit. In plaats van jaarlijks of tweejaarlijks een nieuw deel op ons af te vuren, kiest Ubisoft ervoor hun games meer te ondersteunen. Zo heeft Assassin's Creed Valhalla enkele gratis updates ontvangen en konden spelers aan de slag met betalende downloadbare content. Eerst was er Wrath of the Druids en afgelopen zomer was het dan tijd voor The Siege of Paris. Ook gratis speelbare content is er genoeg, met onder andere River Raids, de Mastery Challenge en meest recentelijk Tombs of the Fallen. De toekomst van Assassin's Creed Valhalla is alleszins nog niet voorbij. Het mooiste bewijs hiervan is de opkomende DLC Dawn of Ragnarök.
Pokémon Arceus-trailer onthult Hisui-vorm van Voltorb
  • 0
  • 0
The Pokémon Company International en Nintendo hebben een nieuwe trailer gepresenteerd met een onlangs ontdekte Pokémon: de Hisui-vorm van Voltorb. Deze mysterieuze Pokémon heeft een glimmend, bolvormig lichaam. Met die houtnerfachtige make-up op zijn lichaam en het gat boven op zijn hoofd lijkt hij erg op de Poké Balls uit de regio Hisui. Hisuian Voltorb blijkt vol te zitten met ontelbare zaadjes. Van tijd tot tijd spuit hij deze zaadjes uit het gat in zijn hoofd naar buiten. Niemand weet echter precies hoe het er in het lichaam van deze Pokémon uitziet, want in het gat is het pikkedonker.

Category: Sphere Pokémon
Type: Electric/Grass
Height: 0,5 m
Weight: 13 kg

Deze Pokémon is altijd goedgehumeurd en heeft een vriendelijk karakter. Hij kan echter ineens de opslagen elektriciteit afgeven en hij bezorgt mensen en Pokémon in zijn buurt regelmatig een schok. Zelfs de kleinste provocatie kan deze Pokémon al van zijn stuk brengen. In menselijke nederzettingen wordt Hisuian Voltorb...
PlayStation kondigt nieuwe controllerkleuren én officiële faceplates aan
  • 5
  • 1
De kogel is door de kerk. Meer dan een jaar na de release van de PlayStation 5 zal Sony uiteindelijk toch zelf faceplates (of console covers zoals ze zelf zeggen) uitbrengen voor hun PlayStation 5. Die faceplates komen in vijf kleuren. Twee kleuren vinden hun inspiratie bij de kleuren die de huidige controllers hebben. Zo heb je al Midnight Black en Cosmic Red. Drie nieuwe kleuren dus en dat betekent ook direct dat Sony de DualSense-controller in nieuwe kleurtjes zal steken.

De huidige Midnight Black, Cosmic Red en witte controller krijgen er drie broertjes bij: Nova Pink, Galactic Purple en Starlight Blue. Zowel de DualSense als de faceplates zullen in deze kleuren worden uitgebracht. De Midnight Black en Cosmic Red-faceplates worden komende januari uitgebracht in een select aantal landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. België en Nederland worden niet vermeld. Later tijdens het jaar zullen nog regio's volgen, maar Sony gaat hier niet verder op in. De...
Call of Juarez: Gunslinger gratis aan te schaffen op Steam
  • 0
  • 1
Tegen gratis games zeggen we geen nee, zelfs al zijn ze ondertussen acht jaar ook. Regelmatig worden er gratis games aangeboden op bijvoorbeeld Steam en de Epic Games Store, al is deze keer eerstgenoemde aan de beurt. Via Steam kan je Call of Juarez: Gunslinger gratis downloaden.

Normaal gezien kost de first-person shooter van ontwikkelaar Techland nog zo'n 12,50 euro. Tot en met 14 december kost het je niks. Een andere game van Techland, Dying Light, kun je vandaag nog gratis spelen. Bevalt het spel je, dan haal je de game met zestig procent korting in huis.
Saber Interactive kondigt Dakar Desert Rally aan
  • 0
  • 0
Saber Interactive, de makers van onder andere Dakar 18, komen volgend jaar met een nieuwe game die de woenstijnrace in de kijkers moet zetten. In de loop van 2022 zou Dakar Desert Rally voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc moeten verschijnen.

Volgens de ontwikkelaar moet Dakar Desert Rally de grootste en meest epische off-road racegame worden die ooit werd uitgebracht. De game zal meer dan dertig regio's en gebieden uit de officiële Dakar Rally-races uit 2020 en 2021 bevatten. De makers schotelen je zowel single- als multiplayermodi voor waarin je je racevaardigheden kunt tonen. Saber Interactive maakt ook bekend dat er een dynamisch weerssysteem aanwezig zal zijn en dat je de boel zal kunnen verekken in de vier jaargetijden.

PUBG krijgt kleine reboot en wordt free-to-play
  • 0
  • 0
PlayerUnknown's Battlegrounds, kortweg PUBG, wordt vanaf 12 januari volgend jaar gratis voor pc en consoles. Tegelijkertijd zal de game een kleine reboot ondergaan en door het leven gaan als PUBG: Battlegrounds. Er komt echter nog een betalende variant. Door eenmalig 13 dollar te betalen, krijg je Battleground Plus. Hiermee kan je aan de slag in Ranked Mode en Custom Match en krijg je een XP-boost en extra items en munten. Koop je het spel voor 12 januari, dan krijg je Battlegrounds Plus gratis.

Waarom er overgeschakeld wordt naar free-to-play, werd niet bekendgemaakt. Samen met deze bekendmaking werd ook een korte trailer gepubliceerd. De volledige nieuwsbericht vind je op de officiële website.

Sony neemt Valkyrie Entertainment over
  • 0
  • 0
Sony heeft dit jaar al enkele studio's gekocht, waaronder Bluepoint Games, Firesprite en Housemarque. Hun overnameronde was blijkbaar nog niet afgerond, want Sony heeft bekendgemaakt dat het de ondersteunende ontwikkelstudio Valkyrie Entertainment heeft overgenomen.

Valkyrie Entertainment ontwikkelt zelf geen games, maar speelt wel een belangrijke rol bij het ondersteunen van andere studio's. Zo sloegen ze samen met Santa Monica Studio de handen in elkaar voor God of War en werken ze op dit moment samen aan het vervolg. Ook Forza Motorsport 7, Halo Infinite, State of Decay 2 en League of Legends zijn hen niet vreemd. Het is duidelijk dat Valkyrie Entertainment weer een meerwaarde zal betekenen voor PlayStation Studios.

Review: Battlefield 2042
  • 5
  • 3
Battlefield 2042 is sinds vorige maand beschikbaar en we moeten eerlijk zijn: kort na de release was de game amper speelbaar. Daar zorgden vele honderden bugs, problemen en meer voor. Het was net geen ramp, maar erg aangenaam vertoeven was het niet op het online strijdveld. En toch ... Battlefield 2042 is, na Battlefield 3, de tweede best verkopende Battlefield-game ooit in de eerste week na de lancering! Ondertussen heeft ontwikkelaar DICE al een aantal updates op het gamende publiek afgevuurd, waarbij al vele tientallen bugs werden opgelost. Of de game nu de aandacht verdient, lees je in deze review.
Limbo-maker teaset nieuwe game Somerville
  • 2
  • 2
Jumpship, de ontwikkelstudio van Dino Patti (de maker van Limbo en Inside) is druk in de weer met z'n nieuwe game. Meer dan vier jaar geleden werd de eerste teaser van Somerville aan het grote publiek getoond. Nadien volgde in 2018 een tweede teaser. Toen bleef het drie jaar stil... Tot E3 dit jaar. Teaser nummer drie werd een feit. En nu, een goed half jaar later, mogen we een vierde teaser trailer bewonderen.

De game belooft net zoals Limbo en Inside weer een mysterieus visueel en auditief spektakel te worden. De game zou nog ergens dit jaar moeten uitkomen voor Xbox-consoles en pc, maar wanneer precies is niet bekend.

Ook Saints Row toont nieuwe gameplay
  • 0
  • 0
De The Game Awards-show heeft weer gedaan wat het moest doen. Tonnen nieuwe games aankondigen en trailer publiceren van zowel AAA-games als van de kleinere exemplaren. Ook Saints Row heeft wat aandacht opgeëist met een gameplaytrailer.

Enkele maanden geleden verscheen onze preview, waardoor je een goed idee krijgt wat je van de game kunt verwachten. In onderstaande trailer wordt het nog duidelijker hoe je aan de slag kunt in Santo Ileso. Verwacht je alleszins aan veel actie, explosies en meer. Saints Row verschijnt op 23 augustus 2022 voor Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 en pc.

Schitterende gameplayvideo geeft meer van Senua's Saga: Hellblade II prijs
  • 0
  • 1
Wat een trailer! Tijdens The Game Awards werd afgelopen nacht een video gepubliceerd waarin de eerste gameplay van Senua's Saga: Hellblade II wordt getoond. Er is maar één woord voor: indrukwekkend. Ontwikkelaar Ninja Theory weet duidelijk hoe het moet om een indruk na te laten. Net als in de eerste game, Hellblade: Senua's Sacrifice, zal het verhaal een belangrijke factor spelen. Daarnaast zijn ook de puzzels en audio elementen die de game kenmerken.

Een releasedatum voor Senua's Saga: Hellblade II is er nog niet. Wel is duidelijk dat de game voor Xbox en pc zal verschijnen.

Heavy Rain-ontwikkelstudio kondigt Star Wars Eclipse aan
  • 1
  • 1
Veel gamers kennen ontwikkelstudio Quantic Dream voornamelijk van Heavy Rain en Detroit: Become Human. De studio heeft niet stilgezeten! Zo kondigde het bedrijf van David Cage aan dat het aan Star Wars Eclipse werkt. De bijzonder knappe aankondigingstrailer met zalige muziek werd vannacht tijdens The Game Awards getoond.

Veel details over de nieuwe game zijn er helaas niet. Zo is er nog niet bekend op welke platformen Star Wars Eclipse zal verschijnen en ook over een mogelijke releasedatum werd met geen woord gerept. Wel weten we dat Star Wars Eclipse de eerste Star Wars-videogame wordt die zich afspeelt in een onbekend gebied van de Outer Rim tijdens het High Republic-tijdperk. Dit tijdperk staat beter bekend als de gouden eeuw van de Jedi. Net als voorgaande games zal het verhaal een heel belangrijke en bepalende factor zijn, waarin de speler belangrijke en moeilijke keuzes zal moeten maken.

Nog méér ratten in A Plague Tale: Requiem-gameplaytrailer
  • 0
  • 0
Tijdens The Game Awards vannacht stond ook A Plague Tale: Requiem in de schijnwerpers. Wie de vorige game, A Plague Tale: Innocence uit 2019 gespeeld heeft, weet dat ratten een belangrijke factor zijn. Met de komst van de nieuwe game lijkt dat niet te veranderen. Meer nog, er zullen in de sequel nog meer van die ziekte dragende beesten aanwezig zijn.

In deze gameplaytrailer zien we de twee hoofdpersonages uit de eerste game. Amicia en Hugo reizen naar het zuiden om nieuwe regio's te bezoeken in de hoop er een nieuw leven te kunnen opbouwen. Waarop ze echter niet gerekend hebben, is dat Hugo's vloek weer voor problemen zorgt. De game verschijnt in de loop van volgend jaar voor Xbox Series X|S, PlayStation 5, pc en Switch. Die laatste zal het wel moeten doen met de cloudversie.

SEGA onthult Sonic Frontiers
  • 0
  • 0
Sonic-fans, maak jullie klaar om jullie horizon te verbreden! Vandaag, tijdens The Game Awards 2021, onthulde SEGA Sonic Frontiers, de allereerste open-zone-geïnspireerde game-ervaring van de iconische franchise. De onthulling ging vergezeld van een spectaculaire trailer die Sonic-fans een eerste blik gunde op deze komende action-adventure-titel. Sonic Frontiers verschijnt eind 2022 voor de huidige en next-gen consoles.

Sonic Frontiers is ontwikkeld door de ervaren leden van SEGA's Sonic Team Japan, onder leiding van producer Sachiko Kawamura en regisseur Morio Kishimoto, en biedt Sonic-fans een geheel nieuwe soort Sonic-ervaring. In de gevaarlijke en uitgestrekte wereld van Sonic Frontiers is alles mogelijk en krijgen spelers alle vrijheid om het visueel verbluffende, open-zone-rijk naar eigen inzicht te verkennen.

In dit nieuwste avontuur van Sonic the Hedgehog komen verschillende werelden samen. Geniet van een ongekende ervaring, met alle vrijheid om op topsnelheid door...
Eerste gameplaytrailer Suicide Squad: Kill the Justice League onthuld
  • 0
  • 0
Warner Bros. Games en DC hebben vandaag tijdens The Game Awards de eerste gameplaytrailer onthuld van Suicide Squad: Kill the Justice League. Deze third-person shooter boordevol actie die alle genres overstijgt, wordt ontwikkeld door Rocksteady Studios, de makers van de geprezen Batman: Arkham-reeks.

Deze waanzinnige gameplaytrailer werd onthuld tijdens The Game Awards en geeft een voorproefje van de bizarre chaos waar gamers in ondergedompeld worden. Speel solo of sla de handen in elkaar met vier teamleden in de online coöperatieve modus en kruip in de huid van Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang of King Shark om 's werelds grootste superhelden van de Justice League uit te schakelen. De trailer laat een reeks heftige gevechten in een open wereld zien waarin gebruik wordt gemaakt van de unieke moves, vaardigheden en wapens waar de Suicide Squad gebruik van kan maken terwijl de teamleden zich voorbereiden op een epische strijd tegen de snelste man op aarde: The Flash...
Laat je gaan in nieuw K3-liedje voor Just Dance 2022
  • 0
  • 0
Wie zijn armen en benen regelmatig losgooit in Just Dance 2022, kan zich vanaf morgen laten gaan op een nieuw liedje van K3: Waterval. Het nummer Waterval van K3 is niet alleen volledig nieuw, maar het is ook de eerste single van de zanggroep in de nieuwe samenstelling met Julia, die de harten van de juryleden en kijkers wist te stelen in de show ‘K2 Zoekt K3’. De implementatie van Waterval volgt na het succes van de nummers ‘10.000 luchtballonnen’ en ‘Dans van de Farao’ van K3 in eerdere Just Dance-games.

Waterval is een enorme hit: het nummer wist in enkele dagen tijd al meer dan een miljoen views te halen op YouTube en ging viraal op TikTok. Het uiterlijk van de in-game coaches is zeer realistisch vormgegeven om de echte zangeressen zo precies mogelijk te vertegenwoordigen. Hierdoor zullen fans van K3 hun idolen niet enkel herkennen aan de iconische Waterval-jurken, maar ook aan hun gelaat!

Kerstsfeer komt naar Killing Floor 2
  • 0
  • 0
Ontwikkelaar Tripwire Interactive heeft bekendgemaakt dat de nieuwe Killing Floor 2-update Chop ‘Til You Drop sinds vandaag beschikbaar is. Het mooie aan deze update is dat het geheel gratis is. Met deze nieuwe DLC haal je de kerstsfeer naar de game. En dat niet alleen, zo is er een nieuwe community map, is er een nieuw event toegevoegd, zijn er weer nieuwe wekelijke gamemodi en kun je je helemaal laten gaan in de Boss Rush-modus.

Onderstaande trailer toont je alvast wat je van deze gratis update mag verwachten. Veel bloederig plezier gewenst!

Eerste Jurassic World Evolution 2-DLC nu beschikbaar
  • 1
  • 0
Jurassic World Evolution 2 is een toffe simulator die verder doet waar de eerste game mee eindigde en die meer mogelijkheden biedt. Nieuwe DLC moet het spel verder uitbreiden. Vorige week pas werd de eerste downloadbare content aangekondigd voor Jurassic World Evolution 2 en vandaag kun je er al mee aan de slag. Deze DLC, Early Cretaceous Pack genaamd, voegt vier nieuwe dino's toe: de Kronosaurus, Dsungaripterus, Minmi en Wuerhosaurus. Beesten waar ikzelf nog nooit van heb gehoord, maar die vanaf vandaag dus te bewonderen zullen zijn in Jurassic World Evolution 2. Onderstaande trailer toont de nieuwe dino's in actie.

Terug
Bovenaan