Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Joeri Temmerman

Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Beast toont eerste trailer met Idris Elba
  • 0
  • 1
Idris Elba speelt dr. Nate Daniels die sinds kort weduwnaar is. Samen met zijn dochters gaat hij terug naar Zuid-Afrika, waar hij ooit zijn vrouw ontmoet heeft, naar een reservaat van een oude familievriend, bioloog Martin Battles (Sharlto Copley, tv-serie Russian Doll, Maleficent). Maar de reis die bedoeld was om hun verdriet te verwerken mondt uit in een angstaanjagende survivaltocht als er een leeuw achter ze aan komt die ontsnapt is aan een stel gewetenloze stropers en alle mensen nu als vijanden ziet. Beast is vanaf 24 augustus te zien in de bioscoop.

Roller Champions nu gratis te spelen
  • 0
  • 1
Roller Champions, de free-to-play sportgame waarin teams het al skatend tegen elkaar opnemen in arena’s vol met fans, is nu beschikbaar met crossplay voor PlayStation 4, Xbox One en Windows pc. Ook is de game backwards compatible en daardoor speelbaar op PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Roller Champions zal op een latere datum ook beschikbaar zijn voor Nintendo Switch, Stadia en Amazon Luna.

In deze nieuwe free-to-play PvP-sportgame strijden spelers tegen elkaar in teams van drie. Door rondjes in de arena te maken en dan de bal door de hoepel te gooien, verdienen spelers punten. Het team dat als eerste vijf punten haalt, gaat met de overwinning naar huis. Teamgenoten moeten samenwerken, ontwijken en efficiënt tackelen om balbezit te behouden en het tempo van het spel onder controle te houden. Door de overwinning te claimen verdienen spelers fans en klimmen ze op de ranglijsten, helemaal tot aan de Elite Champions league.

Roller Champions is solo speelbaar met gelijkwaardige...
Schiet hersenen kapot in Sniper Elite 5
  • 1
  • 0
Sniper Elite 5, de nieuwste game in de franchise, is nu verkrijgbaar voor Xbox One, Xbox Series X|S en PlayStation 4 en 5. Sniper Elite 5 is ontwikkeld door Rebellion, één van de bekendste videogame-ontwikkelaars en -uitgevers ter wereld. De game biedt volgens de uitgever een ongekende tactische sniping-ervaring op de meest realistische maps ooit in de serie, inclusief werkelijk bestaande locaties die met vele, verbluffende details zijn nagemaakt.

Sniper Elite 5 voert spelers mee naar de gebeurtenissen rond D-Day in het Frankrijk van 1944, waar onze held Karl Fairburne wordt ingezet bij een geheime operatie van de US Rangers om de Atlantikwall-bunkers langs de kust van Bretagne te verzwakken. Samenwerkend met het Franse verzet ontdekt hij een nazi-complot dat het tij van de oorlog in het voordeel van de nazi’s kan keren: Operation Kraken. Aan Karl de taak om te achterhalen wat de As-troepen precies van plan zijn en bijtijds een einde te maken aan Operation Kraken en het brein...
Trailer maakt je klaar voor Thor: Love and Thunder
  • 1
  • 3
Thor verkeert in slechte staat. Zijn lichaam is niet meer wat het is geweest en hij heeft ongetwijfeld een te hoge bloeddruk. Daar moet dringend verandering in komen, dus besluit de god om in actie te komen. Hij wil weer de dondergod als ooit tevoren worden. Maar daar lijkt Jane een stokje voor te steken...

Onderstaande trailer geeft alvast wat meer duiding over wat er nu precies aan de hand is. Een ding is duidelijk: Thor: Love and Thunder speelt vanaf 8 juli in de cinemazalen.

Nieuwe Call of Duty onthuld met releasedatum
  • 0
  • 4
Het is officieel: ook dit jaar mogen we een nieuwe Call of Duty verwachten. Deze keer gaat het om Call of Duty: Modern Warfare II. De shooter van uitgever Activision werd onthuld door middel van een trailer waarbij de artwork wordt vrijgegeven. In de video zien we ook de releasedatum. Dit jaar mogen we de nieuwe Call of Duty op 28 oktober verwachten.

In tegenstelling tot vorig jaar, waarbij Call of Duty: Vanguard zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelt, gaan we met Call of Duty: Modern Warfare II weer de hedendaagse of futuristische toer op. Ontwikkelaar van dienst is deze keer Infinity Ward, zij stonden ook in voor de vorige Modern Warfare-spellen. Op welke platformen we de game mogen verwachten, is niet bekendgemaakt. Er werd in 2009 ook al een Call of Duty-game uitgegeven met dezelfde naam. Call of Duty: Modern Warfare II is het vervolg op het in 2019 verschenen Call of Duty: Modern Warfare.

Season of the Haunted nu beschikbaar in Destiny 2
  • 0
  • 0
Destiny 2 is nog springlevend. Het bewijs daarvan is de release van een splinternieuw seizoen: Season of the Haunted. Ondertussen al het zeventiende! Hierin keren spelers terug naar het beruchte en corrupte ruimteschip van Calus genaamd de Leviathan. Guardians worden geconfronteerd met hun ergste nachtmerries, gaan aan de slag met Solar 3.0, krijgen toegang tot nieuwe activiteiten en hebben de mogelijkheid om een scythe te dragen. Season of the Haunted duurt tot 23 augustus.

De Leviathan was ooit een symbool van ultieme luxe, maar keert nu gecorrumpeerd en vervallen terug om contact te maken met het slapende Pyramideschip bij de maan. Terwijl de verbinding met de Piramide tot stand komt, ontwaken er nachtmerries uit het verleden die er alles aan doen om er voor te zorgen dat niemand tussenbeide kan komen.

Season of the Haunted bevat nieuwe activiteiten en content voor alle spelers:
  • Nightmare Containment (gratis voor alle spelers) - Het kwaad resoneert in de romp...
Belgische operator maakt Rainbow Six Siege onveilig
  • 0
  • 0
Het tweede seizoen van het zevende jaar van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is onthuld: Operation Vector Glare. Dit seizoen brengt een nieuwe aanvaller, Sens uit België, naar de game en introduceert een nieuwe Team Deathmatch-map, fase 1 van het nieuwe reputatiesysteem en meer gameplayverbeteringen.

Operation Vector Glare zet strategie op de voorgrond met de nieuwe aanvaller Sens, een briljante tacticus uit België met militaire ervaring en training in psychologie. Sens is uitgerust met de R.O.U. Projector System gadget waarmee hen een wiel uitzet dat in een rechte lijn beweegt en kleine projectors achterlaat, die zich na een bepaalde tijd vernietigen. De projectors bouwen een muur van licht die het zicht van andere Operators blokkeert. Sens is uitgerust met een POF-9 of een 417 als primair wapen en een SDP 9MM of een GONNE-6 als secundair wapen.

Naast Sens verschijnt er bij de seizoenslancering ook een nieuwe map voor de Team Deathmatch-modus. Close Quarter speelt zich af in...
Bordspelreview: Drijfzand
  • 0
  • 2
Ganzenbord, maar dan een beetje anders. Zo zou je Drijfzand kortweg kunnen omschrijven. Het heeft een aantal gelijkenissen, maar evenzeer enkele verschillen. Nadat Megableu me een exemplaar opstuurde en het aan mijn twee kinderen van acht en negen voorschotelde, acht ik nu de tijd rijp om er een review over te schrijven. Was het een succes of verzuipen we liever in drijfzand? Je komt het hier te weten.
Bordspelreview: In een Handomdraai
  • 1
  • 1
Mijn twee kinderen van acht en negen zijn net als hun papa nogal into bordspellen. Het leukste is dat ze door hun leeftijd steeds serieuzere spellen snappen en willen spelen, al staan ze ook nog altijd te popelen om het klein kind in hen te laten losgaan. Megableu heeft enkele spellen in hun gamma voor die leeftijd, waaronder In een Handomdraai. Zij stuurden ons een exemplaar op en in ruil volgt deze review. Daar draai ik mijn hand niet voor om (snapt'em?).
Dolmen toont lanceringstrailer en laat knappe soundtrack horen
  • 0
  • 1
Dolmen verplaatst spelers naar een sci-fi-universum waarin de mensheid verschillende sterrenstelsels heeft gekoloniseerd met behulp van ruimtereistechnologie en genetische manipulatie. In de game moeten spelers strijden op een verre planeet - Revion Prime - om een mysterie van buitenaardse wezens, corrupte bedrijven en onbekende dimensies te ontrafelen.

Achter alles lijkt een buitenaards ras genaamd de Vahani te schuilen. Deze wezens verplaatsen zich door het universum om de genetische samenstelling van andere soorten te veranderen. Het is niet duidelijk of hun motieven daarvoor nobel of kwaadaardig zijn. Er ontstaat een vermoeden dat de kristalsoort genaamd Dolmen de sleutel tot hun werk is. Aangezien Dolmen veel voorkomt op Revion Prime is dit de aangewezen planeet om het mysterie te doorgronden.

Ga jij naar Zomerspel dit weekend?
  • 10
  • 1
Morgen en zondag vindt de jaarlijkse editie van Zomerspel plaats in de gemeentehallen van Merelbeke. Deze kleinschalige bordspelbeurs heeft heel wat te bieden voor fans. Zo zullen er meer dan honderd spellen te spelen zijn, van uitgevers zoals Asmodee, 999 Games, Geronimo Games en Happy Meeple Games. Daarnaast wordt er een Kluster-toernooi georganiseerd door Geronimo Games, vindt er een introductie van Dungeons & Dragons plaats en is er een workshop voor miniature painting.

Wie de kinderen meeneemt naar Zomerspel, kan ze eventueel droppen in de kids-corner, want daar worden activiteiten georganiseerd voor de kleine fans. Ook Spelgezel, een winkel uit Gent, zal aanwezig zijn. Voor de gelegenheid zullen er diverse spellen met korting worden aangeboden. Uiteraard mag ook de uitgebreide tweedehandsmarkt niet ontbreken. Ondergetekende zal morgen aanwezig zijn. Gaan jullie ook?

Tiny Tina's Wonderland heeft nieuwe DLC te pakken
  • 0
  • 0
Vandaag hebben 2K en Gearbox Software de Glutton's Gamble DLC voor Tiny Tina's Wonderlands uitgebracht, beschikbaar voor individuele aankoop of als je de Season Pass bezit. Bekijk de nieuwe trailer en bereid je voor op het monster in Vespers tweede Mirror of Mystery. Imelda, de Sand Witch, ontketent haar nieuwste culinaire creatie: een drankje dat haar een vraatzuchtige eetlust en angstaanjagende kracht geeft.

Net als in de andere Mirrors of Mystery krijg je in Glutton's Gamble de kans om een moeilijkere dungeon te trotseren en loot van een hogere rang te verzamelen om je te helpen de main story uit te spelen. Je kunt je vaardigheden testen in deze pittige, herspeelbare uitdaging, terwijl Vesper het op zichzelf staande verhaal vertelt over de oorsprong van Imelda.

Vesper en haar Mirrors of Mystery zijn te vinden in de Dreamveil Overlook, net buiten...
Lost Ark heeft weer nieuwe update te pakken
  • 0
  • 0
De gratis isometrische MMO RPG van ontwikkelaars Smilegate en Tripod Studio, Lost Ark, heeft weer een update beet. Hierin kunnen spelers weer een aantal nieuwe zaken verwachten, waaronder de Destroyder Advanced Class, de eerste Legion Raid, de Deskaluda Guardian Raid, nieuwe quests, enkele kwaliteitsverbeteringen en meer. De volledige lijst met nieuwigheden en aanpassingen vind je terug op de officiële website van Lost Ark.

Enkele van de nieuwe zaken werden ook in onderstaande trailer gegoten, waardoor je een idee krijgt wat je van de game kunt verwachten. Officieel kun je Lost Ark niet in België en Nederland spelen, maar met een VPN valt dat te omzeilen. Uiteraard gebeurt dat op eigen risico!

Outright Games heeft dit jaar weer heel wat in petto
  • 0
  • 0
Outright Games focust op kind- en familievriendelijke spellen. Ook wij gingen al meermaals aan de slag met hun spellen, met wisselende resultaten. Ze brengen populaire franchises op kinderformaat naar het interactieve scherm, maar de diverse ontwikkelstudio's slagen er niet altijd in om een afgewerkt product af te leveren. Over de nieuwe spellen, die later dit jaar op onze minderjarige meute worden afgevuurd, kan ik nog niet oordelen. Wel kreeg ik in première enkele beelden te zien die veelbelovend zijn.
Bijten of gebeten worden in Vampire: The Masquerade - Swansong-trailer
  • 0
  • 0
Waarde metgezel van de nacht, de tijd is gekomen om trouw te zweren aan de prins van Boston. Vampire: The Masquerade – Swansong, de verhaalgerichte RPG van Big Bad Wolf Studio, is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc (Epic Games Store). De waarheid is in bloed geschreven. Wil jij je bloed offeren om de waarheid te verspreiden?

Mysterieuze sluipmoordenaars hebben de aanval geopend op Bostons Camarilla - een geheim genootschap waar de meeste vampiers in de stad toe behoren. Galeb Bazory, Emem Louis en Leysha hebben van de prins van de Kindred in de stad opdracht gekregen de identiteit en de motieven van de aanvallers te achterhalen. De bevelen zijn eenvoudig: infiltreren, onderzoeken en antwoorden verkrijgen, indien nodig met behulp van bovennatuurlijke krachten.

Vampire: The Masquerade – Swansong geeft een nieuwe draai aan verhaalgerichte RPG’s:
  • Elk personage heeft zijn eigen persoonlijkheid, moraal en dilemma’s
  • Beleef een...
Frogwares kondigt nieuw project aan
  • 0
  • 1
Ontwikkelaar (en tevens ook uitgever) Frogwares is gevestigd in Oekraïne en heeft het door de oorlog hard te verduren. Toch blijven de werknemers werken en ze zijn zelf trots om hun nieuwste project aan te kondigen. Het gaat niet om het grote project met een open wereld, want dat ligt door de gekende omstandigheden stil. Wel zijn ze aan een kleiner project bezig met de codenaam Project Palianytsia.

Frogwares zegt dat deze games vooral fans van The Sinking City en de Sherlock Holmes-games zal aanspreken. Eldritch horror wordt gekoppeld aan Victoriaanse mysteries, maar meer geeft de studio nog niet prijs. Als extraatje delen ze wel vier stukjes aan concept art. Wanneer we de game mogen verwachten, is niet bekend. Wel is duidelijk dat Frogwares komende zomer meer info wil delen.

Asmodee brengt Gloomhaven naar consoles
  • 0
  • 2
Ja, je leest het goed. Vandaag werd bekendgemaakt dat bordspel nummer 1 (volgens BoardGameGeek) aller tijden volgend jaar nog maar eens als digitale editie zal worden uitgebracht. Daarvoor werken Asmodee Digital en Saber Interactive samen. Eerstgenoemde zal zorgen voor het uitgeven van de game, Saber zal de ontwikkeling op zich nemen. Vorig jaar verscheen Gloomhaven al voor pc. Ondertussen werden al meer dan 500.000 exemplaren van het videospel verkocht.

Welke consoles Gloomhaven mogen ontvangen, is nog niet bekend. Wel werd al aangekondigd dat de release voor volgend jaar gepland staat. In Gloomhaven verken je kerkers, vecht je tegen monsters en meer. Dit kan zowel solo als in co-op. Verwacht je alleszins aan veel content, want Gloomhaven ontvangt heel regelmatig updates. Zo werd onlangs de Jaws of the Lion-DLC nog toegevoegd.

Trailer toont combat van Life in Willowdale: Farm Adventures
  • 0
  • 1
Vandaag hebben Minscape, Just For Games en ontwikkelaar FRAG Games een nieuwe trailergepubliceerd van Life in Willowdale: Farm Adventures. Deze video toont gevechten tegen een verscheidenheid aan verwilderde- en buitengewone wezens. Het gevecht is voor iedereen toegankelijk en biedt spelers de uitdaging om een ‘Perfecte aanval’ of een ‘Perfecte verdediging’ uit te voeren wanneer ze vijanden tegenkomen.

Bevriend personages en neem ze mee op avontuur. Elk met hun eigen unieke vaardigheden, bepaal met wie je vriendschappen sluit om zo het dreamteam voor jouw speelstijl te vormen. Wanneer je wordt overweldigd door vijanden is het de hoogste tijd om een ‘Ultieme aanval’ in te zetten om alsnog de strijd in je voordeel te beslissen.

Avontuur lonkt en gevaar ligt op de loer in Willowdale. Vecht tegen machtige vijanden zoals de ontzagwekkende Outraged Ottis, die zich schuil houdt in the Forgotten Forest. Het dorpje Willowdale wordt omringd door vier Wilderness-zones: Flower Fields...
Endzone - A World Apart: Survivor Edition viert PS5-launch met nieuwe trailer
  • 0
  • 0
Uitgever Assemble Entertainment en ontwikkelaar Gentlymad Studios lanceren vandaag het populaire Endzone - A World Apart op PlayStation 5, met de passende subtitel Survivor Edition en inclusief de eerste DLC genaamd Prosperity. Trotseer een vernietigde planeet Aarde en probeer er samen met de overgebleven mensen een nieuw thuis van te maken. Tenminste, als je het overleeft. In samenwerking met Koch Media is de fysieke versie van Endzone – A World Apart: Survivor Edition is nu verkrijgbaar op PlayStation 5.

In Endzone – A World Apart is na een nucleaire ramp de wereld verpest door radioactieve straling. Spelers krijgen dan ook een monumentale verantwoordelijkheid: herbouw de beschaving en zorg voor het welzijn van de laatst overgebleven menselijke kolonie. Vergelijkbaar met andere games uit het genre zoals Surviving Mars, Frostpunk en Surviving the Aftermath moeten spelers beschikbare middelen gebruiken, woningen bouwen, een elektriciteitsnet aanleggen en voor een stabiele aanvoer...
Marvel-series maken verhuis van Netflix naar Disney+
  • 0
  • 2
Netflix heeft afgelopen jaren enkele schitterende Marvel-series uitgebracht, met voor mij persoonlijk Daredevil op kop. Met de komst van Disney+ werden de series dan van Netflix gehaald, maar geen nood. Disney kondigt aan dat de series binnenkort allemaal op Disney+ te bekijken zijn.

Daredevil, Jessica Jones, The Defenders, The Punisher, Luke Cage en het erbarmelijke Iron Fist zullen vanaf 29 juni te streamen zijn op Disney+. Met de toevoeging van deze nieuwe titels worden abonnees verzocht hun instellingen voor ouderlijk toezicht opnieuw te bekijken om een kijkervaring te garanderen die het meest geschikt is voor hen en hun gezin.
Terug
Bovenaan