Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Joeri Temmerman

Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Releasedatum en trailer voor De Legende van Samoerai Henk
  • 0
  • 0
The Searchers kondigt de releasedatum aan van De Legende van Samoerai Henk, een animatiefilm gecreëerd door Rob Minkoff en losjes gebaseerd op de westernfilm Blazing Saddles uit het jaar 1974 van Mel Brooks. Met stemmencast: Buddy Vedder ('Goede tijden, slechte tijden') als Henk, Murth Mossel (rapper/acteur) als Jimbo, Frits Lambrechts ('Komt een man bij de dokter') als Shogun, Charly Luske ('K3 Bengeltjes') als Ika Chu, Simon Zwiers ('New Kids Nitro') als Chuck en Rob van de Meeberg ('Flodder 3') als Ogha. De film zal vanaf 10 augustus te zien zijn in de Nederlandstalige versie, de Franstalige release staat gepland op 26 oktober.

De vrolijke hond Henk droomt van een leven als samoerai in een land waar katten de baas zijn. Terwijl alle katten hem wantrouwen, neemt Jimbo, ooit een grote samoerai, Henk met veel tegenzin onder zijn hoede. Samen moeten ze vechten om hun stad te beschermen tegen de gevreesde generaal.

Nintendo houdt Nintendo Direct voor Xenoblade Chronicles 3
  • 0
  • 0
Volgende week woensdag, op 22 juni om precies te zijn, houdt Nintendo een nieuwe Nintendo Direct. Deze keer zal er om 16 uur een gelivestreamde Xenoblade Chronicles 3-presentatie uitgezonden worden waarin je ongeveer twintig minuten aan informatie te zien krijgt over het RPG-avontuur. Xenoblade Chronicles 3 verschijnt op 29 juli en dat exclusief voor de Nintendo Switch.

Ga naar de Nintendo Direct-website of het YouTube-kanaal van Nintendo België om de livestream te bekijken.
GRID Legends ontvangt nieuwe DLC
  • 0
  • 0
Codemasters en Electronic Arts hebben vandaag Classic Car-Nage uitgebracht: een nieuwe, destructieve gamemodus voor GRID Legends, boordevol adrenaline. De modus introduceert actievolle Derby-style gameplay waarin coureurs zich vooral niet hoeven in te houden en op andere voertuigen in kunnen rammen met extreem hoge snelheden. Bestaande raceregels worden hier volledig van tafel geveegd. De modus speelt een prominente rol in een nieuw contentpakket dat ook verhaalgedreven elementen en cross-platform multiplayer DLC bevat. Spelers kunnen hun wildste race-instincten loslaten in nieuwe voertuigen en zij kunnen hun vrienden uitdagen op maar liefst vier nieuwe tracks. Naast deze DLC wordt er een nieuwe patch uitgebracht die onder andere de Team Fordzilla - P1 gratis aan de game toevoegt als speelbaar racemonster.

Classic Car-Nage biedt een speciale serie aan race-events die de helden uit de ‘Driven to Glory’-verhaalmodus opnieuw in de spotlights zet. De eerste aflevering staat in het...
Fall Guys vanaf vandaag free-to-play én beschikbaar op alle platformen
  • 1
  • 1
De doldwaze 'racegame' Fall Guys is sinds vandaag gratis te spelen. Daarnaast is de game nu ook eindelijk beschikbaar op alle relevante platformen, gaande van pc tot Nintendo Switch, de PlayStation-consoles en de Xbox-toestellen.

Baan je duikend en tuimelend een weg naar de overwinning op het ultieme stuntelparcours. Groentje of pro? Solo of in een team? Fall Guys zorgt voor ongeziene hilariteit en plezier. Het enige wat belangrijker is dan winnen? Er ook zo belachelijk mogelijk uitzien! Pak de mafste outfit die je kunt vinden en sluit maar aan: het is showtime! Competitief en coöperatief: tuimel tussen competitieve free-for-alls en coöperatieve uitdagingen, of trotseer de Blunderdome met maximaal drie vrienden!

NVIDIA zet foto's om in 3D-objecten
  • 2
  • 3
Bij jazz draait alles om improvisatie - en NVIDIA brengt een ode aan het genre met grafisch onderzoek dat op de dag van de CVPR 2022 creators in staat zou kunnen stellen om te improviseren met 3D-objecten die op het moment zelf zijn gemaakt.

Deze methode, NVIDIA 3D MoMa, zou architecten, ontwerpers, conceptkunstenaars en gameontwikkelaars in staat kunnen stellen om snel een object in een grafische engine te importeren om ermee aan de slag te gaan, de schaal aan te passen, het materiaal te veranderen of te experimenteren met verschillende lichteffecten. Dit onderzoek vermindert aanzienlijk de tijd en moeite die content creators nodig hebben om uitstekende graphics te maken. Een voorbeeldje van hoe het in z'n werk gaat, vind je terug in onderstaande video.

Outriders is momenteel gratis te spelen op Steam
  • 0
  • 0
Pc-gamers die de kans nog niet gehad hebben om Outriders te spelen, kunnen dat nu alsnog doen. Het mooie is dat dit zonder kost gepaard gaat, want de Steam-versie is vanaf nu tot en met 23 juni gratis te spelen. Hierdoor krijgen gamers de kans om alle functionaliteiten van de game te testen. Spelers kunnen tijdens deze periode de volledige originele Outriders-game spelen, inclusief cross-play met andere platformen. Alle voortgang die spelers tijdens deze gratis periode boeken kunnen ze meenemen wanneer ze Outriders aanschaffen op hetzelfde platform. Daarnaast kan iedereen die de Outriders-demo eerder al speelde gewoon verder spelen vanaf het punt waar ze de vorige keer waren gestopt.

Outriders is een brute RPG-shooter die speelt in een originele, duistere sci-fi-wereld. Terwijl het laatste restje van de mensheid langzaam doodbloedt in de loopgraven van de ruige, meedogenloze wereld van Enoch, ontwaak jij als een van de laatste Outriders en een Altered, iemand die op een of andere...
Review: The Quarry
  • 3
  • 7
Als het op horror aankomt, ben ik een groot mietje. Films en games sla ik met veel plezier over. Ik kijk nog liever naar de zoveelste herhaling van F.C. De Kampioenen dan naar een horrorfilm. Ik eet veel liever een week sla dan aan een spel als Dead Space te beginnen. En toch is er afgelopen jaren al wat vooruitgang geboekt. Zo ben ik in 2019 begonnen met Man of Medan, om het jaar erop Little Hope en vorig jaar House of Ashes te spelen. Allemaal horrorspellen van ontwikkelaar Supermassive Games, de makers van Until Dawn. Aangezien ik die drie spellen goed kon verteren, waag ik me aan het nieuwste project van Supermassive Games: The Quarry. Deze keer gebeurde dat in samenwerking met uitgever 2K Games.
Review: The Gardens Between
  • 0
  • 3
De zomer staat telkens gekend als een rustige periode op vlak van gamereleases. Er worden wel veel kleinere games uitgebracht, maar die verdrinken tussen het aanbod. Gelukkig heb ik een lodderig oog die er toch de interessante spellen uitpikt. Eentje dat er de kleine parels, die je her en der in de digitale winkels van de verschillende platformen vindt, uitpikt. Zo ook The Gardens Between; een puzzelspel met een erg mooie grafische stijl. Of mijn arendsoog gelijk had, lees je in deze review.
Bordspelreview: Hokkaido
  • 2
  • 2
Japan bestaat uit vier grote eilanden en Hokkaido is daar het meest noordelijke van. Tevens is het een bordspel dat als vervolg dient op Honshu, dat op zijn beurt het grootste eiland van Japan is. Hoewel ik Honshu niet heb gespeeld, liet ik me afgelopen weken wel enkele keren gaan met Hokkaido. Dit spel wordt onder andere uitgegeven door het Nederlandse HOT Games en werd me overhandigd op Zomerspel om te reviewen. Hier gaan we.
Destruction AllStars wordt nieuw leven ingeblazen met PlayStation Plus
  • 0
  • 1
Nee, Destruction AllStars is nog niet dood en begraven. Hoewel de populariteit kort na de release vorig jaar kelderde, is er beterschap op komt. Dankzij PlayStation Plus zullen vele duizenden gamers weer kunnen genieten van de game waarbij je elkaar in frut moet rijden. Op 22 juni, de dag dat de nieuwe versie van PlayStation Plus bij ons wordt uitgebracht, worden er een aantal zaken toegevoegd aan Destruction AllStars.

Er wordt een nieuw event, genaamd Rise, geïntroduceerd. Deze laat je kennismaken met een volledig nieuwe modus, nieuwe uitdagingen en een nieuwe AllStar Pass. Dit event, en elk volgende, zal zes weken duren. Dat wil zeggen dat er op 10 augustus een nieuw event gelanceerd zal worden, gevolgd door nog een ander op 28 september. Deze events zullen altijd een nieuwe gamemodus of soundtrack introduceren, gevolgd door een AllStar Pass. Deze passes bestaan voornamelijk uit cosmetische items en ingame currency. Onderstaande trailer verschaft alvast wat extra...
Bordspelreview: Claim Reinforcements: Sun, Sea en Sky
  • 0
  • 1
Je kent het wel: het komen uitbreidingen voor een spel uit, maar je hebt dat spel nog niet gespeeld. Zo start mijn verhaal met Claim 2 ook. De nieuw aangekondigde uitbreidingen spraken me aan, dus schafte ik me het basisspel aan. Na enkele positieve potjes was ik verkocht ... Het was daarna hoog tijd om ook met de drie recentste uitbreidingen zelf aan de slag te gaan: Claim Reinforcements Sun, Sea en Sky. Eentje is geentje dus kocht ik ze direct alle drie op de website van uitgever White Goblin Games. Nu is het tijd om je mee te nemen op avontuur en te achterhalen of de vijftien nieuwe facties de moeite waard zijn.
Starship Troopers proberen de boel te redden
  • 0
  • 1
Nee, de Starship Troopers hebben het niet makkelijk. Ze zitten namelijk op een vijandige planeet waar hersenen zuigende rotbeesten tegenwerken. Er zit maar één ding op: dat ongedierte voor eens en voor altijd klein krijgen. Dat is echter eenvoudiger gezegd dan gedaan, want de beesten zijn met vele honderden, zelfs duizenden aanwezig.

De Belgische studio The Artistocrats hoopt met Starship Troopers: Terrain Command de fans tevreden te stellen. De game is een real-time strategy game die gebaseerd is op de 25 jaar oude film (uit 1997 dus). Je krijgt de controle over een mobiele infanterie-eenheid die het moet opnemen tegen de spinachtige vijanden. Starship Troopers: Terrain Command is vanaf vandaag beschikbaar voor pc.

Klop erop los in TMNT: Shredder's Revenge
  • 0
  • 3
Uitgever Dotemu heeft de releasetrailer van Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge gepubliceerd. De tijdloze schildpadden hebben nog eens tijd gemaakt om te verschijnen in een videogame en Shredder op zijn bakkes te geven. Het toffe aan TMNT is dat je het spel in co-op kunt spelen, wat altijd een extra twist geeft.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge bevat volgens de uitgever baanbrekende gameplay gebaseerd op tijdloze klassieke vechtmechanica, ontwikkeld door de beat 'em up-experts van Dotemu (Streets of Rage 4) en Tribute Games. Knok je een weg door prachtige pixelkunstomgevingen en versla bakken helse vijanden met je favoriete Turtle. Ze hebben elk hun eigen vaardigheden en moves, waardoor elk spel uniek is! Kies een strijder, gebruik brute combo's om je tegenstanders te verslaan en beleef intense gevechten vol adembenemende actie en ongelofelijke ninjavaardigheden. Blijf scherp als je het in je eentje opneemt tegen Shredder en zijn trouwe Foot Clan, of...
Ga gemaskerd op pad met Zorro The Chronicles
  • 0
  • 1
NACON, PVP GAMES en BKOM studios, in samenwerking met Zorro Productions, Inc. en de Canada Media Fund, maken met plezier bekend dat Zorro The Chronicles, the game nu verkrijgbaar is voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en Nintendo Switch. Deze gloednieuwe, actierijke avonturengame, die is gebaseerd op de gelijknamige populaire tekenfilmserie, biedt epische avonturen, spectaculaire gevechten, spannende verkenningsmissies en zenuwslopende stealth-ervaringen.

Zorro The Chronicles is een gezinsvriendelijke action-adventure game met gevarieerde gameplay, van zwaardcombo’s tot infiltratie en een parrying-systeem. Zorro’s nieuwste avontuur biedt echt voor elk wat wils. Het spel laat spelers kiezen uit verschillende personages, inclusief Diego en zijn onverschrokken zus Ines. Elke held heeft specifieke mogelijkheden die ze kunnen gebruiken om het recht te laten zegevieren in het door Spanje gedomineerde 19e eeuwse Californië.

Eindelijk Belgische operator in Rainbow Six Siege!
  • 2
  • 0
Operation Vector Glare, het tweede seizoen van het zevende jaar voor Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, is nu speelbaar op alle platformen. Dit nieuwe seizoen introduceert de nieuwe Belgische Operator Sens, een nieuwe Team Deathmatch-map, fase één van het nieuwe reputatiesysteem, gameplayverbeteringen en meer.

Operation Vector Glare zet strategie op de voorgrond met de nieuwe aanvaller Sens, een briljante tacticus uit België met militaire ervaring en training in psychologie. Sens is uitgerust met de R.O.U. Projector System gadget waarmee hen een wiel uitzet dat in een rechte lijn beweegt en kleine projectors achterlaat, die zich na een bepaalde tijd vernietigen. De projectors bouwen een muur van licht die het zicht van andere Operators blokkeert. Sens is uitgerust met een POF-9 of een 417 als primair wapen en een SDP 9MM of een GONNE-6 als secundair wapen.

Naast Sens komen er dit seizoen nog meer updates naar de game, waaronder:
  • Close Quarter, een nieuwe Team...
Isonzo presenteert nieuwe trailer én releasedatum
  • 5
  • 2
Isonzo heeft eindelijk een releasedatum te pakken. De first-person shooter verschijnt op 13 september voor PlayStation 5 en 4, Xbox Series X|S en One en pc. Daarnaast werd er een splinternieuwe trailer gepubliceerd waarin we de game in actie zien. En actie mag je zeker verwachten, want de strijd vindt plaats tijdens de Eerste Wereldoorlog aan het Italiaanse front.

De nieuwe Offensieve spelmodus plaatst je midden in belangrijke historische offensieven aan het Italiaanse front. Leid de aanval door prachtige Italiaanse landschappen en kies je eigen weg naar de overwinning - knip paden door prikkeldraad, flankeer je vijanden door bergpaden te volgen, of beman een mortier om een doorgang te forceren. Geef vorm aan een dynamisch slagveld door zandzakken en prikkeldraad te leggen, munitiekratten te plaatsen, loopgraafperiscopen of sluipschuttersschilden in te zetten, en nog veel meer.

Neem deel aan de historische offensieven van de Zesde Slag bij de Isonzo tot en met de Strafexpeditie...
Bordspelreview: Claim 2
  • 2
  • 5
Eerlijk toegegeven, speel ik zelden bordspellen met twee. De reden daarvoor is dat spellen die met meerdere spelers te spelen zijn niet ontworpen zijn om een even toffe ervaring met twee te creëren. Af en toe maak ik een uitzondering en dan in het bijzonder wanneer spellen enkel met twee gespeeld kunnen worden. Enkele voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld Glasgow, Watergate en Claim 2. Die spellen zijn specifiek bedoeld voor dat spelersaantal en alles is daar dus perfect op afgestemd. Voor zo'n ervaring maak ik graag wat tijd vrij.
Assassin's Creed wordt vijftien jaar en viert dat!
  • 0
  • 2
Amai, de tijd gaat snel. Ik herinner me nog mijn eerste ervaring met de eerste Assassin's Creed. Wat een repetitieve bedoening was dat ... Sindsdien volgden de games elkaar in sneltempo op, waarna het een graag geziene franchise werd. Gamers werden meegenomen naar het verleden om ongelofelijke avonturen mee te maken in onder andere Egypte, Frankrijk, Ierland en Italië. Het einde is nog niet in zicht!

De festiviteiten van vijftien buitengewone jaren van geschiedenis en gedeelde passie zijn begonnen. Een gratis weekend van Assassin’s Creed Origins luidt de festiviteiten in en de komende maanden kunnen spelers verrassingen, samenwerkingen, beloningen, community-activiteiten en méér ontdekken. Bij deze gelegenheid wil Ubisoft spelers de mogelijkheid geven om het maximale te halen uit alle Assassin’s Creed-games, van Assassin’s Creed Valhalla tot aan de eerste Assassin’s Creed.

Deze festiviteiten zijn vandaag samen met de community van start gegaan via de speciale website...
Monster Hunter Rise: Sunbreak laat meer informatie over de toekomst zien
  • 0
  • 0
Monster Hunter-serie producer Ryozo Tsujimoto opende de Capcom Showcase met een nieuwe trailer voor Monster Hunter Rise: Sunbreak. De video toont een revitalisering van het Jungle-gebied uit de tweede generatie Monster Hunter games, de terugkeer van Espinas the Thorn Wyvern van Monster Hunter Frontier en het beruchte monster uit Monster Hunter 4 Ultimate: Gore Magala.

Hunters kunnen alvast van de actie proeven met een gratis demo voor Monster Hunter Rise: Sunbreak vanaf 4 uur ('s morgens) op 15 juni 2022 voor Nintendo Switch en Steam. Hunters op zoek naar de nieuwe content update na lancering op 30 juni 2022, kunnen de terugkeer van Lucent Nargacuga the Moon Swift Wyvern in augustus verwachten met de iconische Forlorn Arena. Hierna staat er deze herfst, winter en volgend jaar nog meer content gepland voor Monster Hunter Rise: Sunbreak. Onderstaande trailer toont je alvast wat je kunt verwachten.

Resident Evil Village krijgt downloadbare content
  • 0
  • 0
Tijdens de Capcom-showcase werd nog leuk nieuws gedeeld. Fans kregen eindelijk een eerste blik op de langverwachte DLC van Resident Evil Village. De Winters’ Expansion is vanaf 28 oktober verkrijgbaar op alle beschikbare platformen. De nieuwe content bevat een nieuwe third-person modus voor de campaign, The Mercenaries Additional Orders met nieuwe levels en de speelbare personages Chris Redfield, Heisenberg en Lady Dimitrescu. Het verhaal zal ook verder gaan in Shadows of Rose.

Zestien jaar na de gebeurtenissen van Resident Evil VIllage volgt dit nieuwe verhaal Rose Winters, dochter van hoofdpersonage Ethan, terwijl ze worstelt met haar bovennatuurlijke krachten. Spelers moeten zien te overleven in een verwrongen mysterieuze wereld binnenin het bewustzijn van de Megamycete, op zoek naar een geneesmiddel. Resident Evil Village Gold Edition, een bundel van de Winters’ Expansion en de hoofdgame, verschijnt ook op 28 oktober 2022 in zowel fysieke en digitale versies op PlayStation 5...
Terug
Bovenaan