Michael

Redacteur
Michael

Michael

Redacteur
Steam ondersteunt nu ook Joy-Cons
  • 0
  • 0
Het lijkt niet zo'n belangrijk nieuws, maar het zal toch enkele gamers zeer gelukkig maken: Steam ondersteunt nu de Nintendo Switch Joy-Con-controllers. Je moet wel de nieuwste bètaversie installeren om er al gebruik van te kunnen maken.

Je kan kiezen om één enkele Joy-Con te koppelen, of ze als paar te gebruiken. In dezelfde update wordt ook de ondersteuning voor de Nintendo Online Classic-controllers geoptimaliseerd.

Denk er natuurlijk aan dat je zowel de recentste bèta build van Steam moet installeren, alsook een pc moet hebben die Bluetooth ondersteunt. In laptops is dat geen probleem, een tower pc heeft een moederbord met Bluetooth-ondersteuning nodig of een USB-dongle die dezelfde functionaliteit aanbiedt.

Review: Train Valley - Console Edition
  • 0
  • 3
Simulatiegames doen het goed. Je hebt ze in alle vormen en kleuren, van geitensimulatoren tot het managen van een hele stad, dierentuin of pretpark. Train Valley bracht een aangename manier van spoorwegsimulatie richting pc en dat reeds in 2015. Zoveel jaren en een sequel later kunnen ook consolegamers eindelijk van dat avontuur genieten, en of dat de moeite is, zocht ik voor jullie uit.
Launch date WOW: Wrath of the Lich King Classic gelekt?
  • 0
  • 2
Meestal worden releasedata door derde partijen gelekt, maar ditmaal was het een Blizzard-medewerker zelf die ogenschijnlijk in de fout ging.

Op de officiële site van WOW Classic verscheen namelijk kortelings de releasedatum van de derde Classic-iteratie, zijnde de heruitgave van Wrath of the Lich King. Deze zou op 26 september worden gelanceerd.

Na het basisspel en The Burning Crusade wordt WOTLK de derde heruitgave van World of Warcraft. De hype train gaat weer op volle toeren; geef jij deze een kans?

2022-07-23 19_58_39-wotlkClassicDate.jpg (1503×841) and 5 more pages - Personal - Microsoft​ E...png
Nieuwe sportmoves in Nintendo Switch Sports-update
  • 0
  • 0
Nintendo laat volgende week de zomerupdate voor Nintendo Switch Sports op ons los. Daarin krijgen we nieuwe volleybalbewegingen, Leg Strap-functionaliteit en twee nieuwe rangen binnen de Pro League voorgeschoteld.

Bovenstaande aanpassingen zullen vanaf 27 juli bij ons beschikbaar zijn. De Leg Strap kan vanaf dan in 4v4- en 1v1-voetbalmatches worden gebruikt. Zo kan je dus tegen bijvoorbeeld een rechtstreekse tegenstander je voetbalmoves etaleren.

Nintendo-Switch-Leg-Strap.jpg
Volgende update Among Us in aantocht
  • 0
  • 0
Innersloth heeft met Among Us een absoluut topspel in haar rangen en blijft dat ook soigneren. Zo komt er binnenkort - it's done when it's done - een nieuwe update aan, met vooral cosmetische en 'quality of life'-verbeteringen aan boord.

Zo zal je met je Stars and Beans nog meer cosmetische updates kunnen aankopen, en hoewel we nog niet exact weten wat, zouden deze visuele extra's wel "lekker" zijn. Daarnaast worden crashes automatisch aan de ontwikkelstudio bezorgd en kan je de map vanuit de lobby wijzigen zonder het spel te moeten verlaten.

Knap dat men aan zo'n kleine maar irritante dingen een mouw past!

maxresdefault.jpg
Review: Cloud Gardens
  • 0
  • 2
Zonder menu noch uitleg meteen in de actie worden gegooid. Het is lichtjes overdreven in een pacifistische game zoals Cloud Gardens, maar toch word je meteen in de (on)bestaande actie gegooid. Hoewel deze aanpak me meteen beviel, was ik enkele minuten later toch verbouwereerd dat ik een level moest herstarten zonder notie van het eigenlijke doel van de game. Zaden planten lijkt me nogal ... logisch, daar verkeersborden of lege colaflesjes tegenaan gooien is dan weer een pak minder voor de hand liggend. Of ligt dat nu aan mij?
Heroes of the Storm krijgt geen nieuwe content meer
  • 4
  • 0
Blizzard heeft officieel bekendgemaakt dat hun MOBA, Heroes of the Storm, geen nieuwe content meer zal ontvangen. Uitgezonderd seasonal rolls en hero rotations, moeten we geen nieuwigheden meer verwachten.

De in-game shop blijft beschikbaar maar er verschijnen geen nieuwe skins meer. Enkel wanneer er stabiliteitsproblemen met de game zijn, of wanneer bepaalde balance updates gewenst zijn, zal de ontwikkelstudio/uitgever nog tijd in HotS investeren.

Dit nieuws komt zeven jaar na de initiële release en als dankjewel krijgt elke speler volgende week het Epic Arcane Lizard-rijdier.

heroesofthestormreview201836190303heroesofthestormblogroll-1521505155461.jpg
Pokémon Puzzle League komt naar Switch Online Expansion Pack
  • 0
  • 0
Na Pokémon Snap vorige maand, voegt Nintendo nu ook Pokémon Puzzle League aan het Switch Online Expansion Pack toe. Dit spel verscheen in 2000 op de Nintendo 64, en combineert de aanwezigheid van iconische Pokémon-personages met interessante puzzels. Brock, Misty en Ash zullen sowieso de revue passeren, maar ze zijn zeker niet alleen.

Co-op mod voor Skyrim landt deze week
  • 0
  • 0
Met de toepasselijke titel Together Reborn komt nu vrijdag de langverwachte co-op mod voor Skyrim eindelijk uit. Het Reborn-deeltje uit de titel speelt in op de lange ontwikkelperiode, die in 2019 nieuw leven werd ingeblazen. Zonder bètafase kan je vanaf 8 juli om 18u de mod meteen downloaden om onder andere van quest sync te genieten. Gedaan met alleen in de gigantische wereld rond te dolen; samen is leuker dan alleen.

De persoon die een party host, is verantwoordelijk om met NPC's te spreken, maar de vooruitgang van alle quests wordt wel gedeeld met alle leden van de groep. Wie ook PvP wil ervaren, kan dat in de instellingen activeren.

Om de mod te kunnen gebruiken, moet je wel de Special Edition v1.6 van Skyrim hebben, of de Game Pass-versie spelen. Skyrim VR wordt niet ondersteund.

Komt Mario Kart naar pc?
  • 0
  • 0
De meeste dromen zijn bedrog, maar toch zou het zomaar eens mogelijk zijn dat Mario Kart Tour ooit op pc speelbaar wordt. Dataminers ontdekten namelijk zowel de aanwezigheid van muisondersteuning als referenties naar native emulation in de broncode van de game.

We moeten dit alles vanzelfsprekend met een korrel zout nemen, maar er zijn dus voldoende aanwijzigingen om op z'n minst te speculeren. We weten niet of de code restanten zijn van wilde ideeën, of plannen om in de toekomst Mario Kart naar pc te brengen. Dat zou overigens bijvoorbeeld ook onder de vorm van Google Play Games kunnen gebeuren, waarmee je bepaalde Android-spelletjes op je computer kan spelen.

Review: Meet me at NooN
  • 0
  • 2
Steam is een paradijs gevuld met kleine games aan kleine prijzen. Dat betekent dat je ook als reviewer weleens met spelletjes aan de slag gaat waarbij het onmogelijk is een uitgebreide review te schrijven. Kort maar krachtig is in zo'n gevallen zeker voldoende, en hoe dan ook wilde ik Pandaroo Interactive een platform geven om hun game in de kijker te zetten. We zien namelijk niet elke dag een Belgisch spelletje de revue passeren; Meet me at NooN is van Luikse afkomst en hoe onze landgenoten het er vanaf hebben gebracht, lees je hieronder.
Review: Wreckfest (Nintendo Switch)
  • 1
  • 1
Michael the Sunday Driver. Het klinkt als een belediging die andere chauffeurs binnen vijftig jaar naar mijn hoofd mogen slingeren. Vandaag vind ik het geen al te leuke titel, en dus wilde ik in Wreckfest zo snel mogelijk tot de meer ervaren racers behoren. Starten moest en zou ik in de Regional Juniors, en dankzij de opzwepende beats zwalpte ik doorheen de menu's om zo snel mogelijk achter het stuur van de virtuele bolides te kruipen.
World of Warcraft: Dragonflight nog dit jaar beschikbaar
  • 1
  • 0
World of Warcraft: Shadowlands mag dankzij enkele - laattijdige - updates ondertussen aangenamer spelen, het merendeel van de WOW-spelers kijkt toch reikhalzend uit naar de volgende uitbreiding.

Dragonflight werd zo'n twee maanden geleden aangekondigd en wordt de negende uitbreiding van Blizzards MMORPG. We mogen met de Dracthyr Evoker een nieuwe class/race-combinatie verwachten, en dat mag je vrij letterlijk nemen want dit drakenras zal voorlopig maar één class krijgen. Met de Preservation- en Devastation-specialisaties zal je er zowel mee kunnen healen als damagen.

Daarnaast gaan we de Dragon Isles verkennen, het nieuwe continent zeg maar, stijgt de leval cap van 60 naar 70 en beloven de ontwikkelaars om zich terug meer op de core game mechanics te focussen. Dat mag je lezen als: minder tijdelijke bonussen die per character een hoop extra voorbereidingstijd vragen, en dus wordt de game weer een beetje meer alt...
Zelda-achtig avonturenspel XEL verschijnt in juli
  • 0
  • 0
Assemble Entertainment kondigt aan dat XEL, hun avonturengame met serieuze Zelda-invloeden, vanaf 12 juli beschikbaar zal zijn. In tegenstelling tot alle The Legend of Zelda-spelletjes, verschijnt XEL niet alleen op de Switch, maar tegelijk ook op Xbox, PlayStation en pc.

Bij het bekijken van onderstaande trailer valt onder meer de gelijkaardige pas van enkele tegenstanders op, maar ook op andere vlakken hoopt de ontwikkelstudio ons aan TLOZ-spellen te doen herinneren. Het topdown 3D-perspectief is misschien niet per sé een relevante link, maar de manier waarop er gevochten wordt, de dungeons en de graphics daarentegen werden zeker door de legendarische videogames beïnvloed.

Transformeer in een weerwolf dankzij nieuwe Sims 4-uitbreiding
  • 2
  • 0
Electronic Arts' The Sims-games staan gekend voor hun talrijke uitbreidingspakketten. Bij The Sims 4 staat sinds eind vorige week de teller op twaalf (12!), want The Sims 4: Werewolves is beschikbaar.

Het is niet voor het eerst dat je je Sims in een weerwolf kan (laten) transformeren. Ook bij The Sims 2: Pets en The Sims 3: Supernatural behoorde dit al tot de mogelijkheden. Naast deze belangrijkste toevoeging kan je ook een nieuwe wereld verkennen; die luistert naar de naam Moonwood Mill.

Eenmaal in een wolf veranderd, kan je je rustig houden, ofwel je temperament volledig haar eigen leven laten leiden. Er zijn gethematiseerde evenementen en de stand van de maand beïnvloedt je doen en laten. Klinkt allemaal vrij realistisch, toch!

LEGO Brawls zoekt weldra consoles op
  • 0
  • 2
LEGO organiseerde gisteren voor de tweede keer haar eigen conventie LEGO CON. Vanuit Denemarken werd een livestream gehost, en één van de besproken nieuwtjes is de releasedatum van LEGO Brawls.

Dat spel ken je misschien als iOS-exclusive, al dateert die originele release alweer van 2019. De heruitgave op console laat niet lang meer op zich wachten, want vanaf 2 september kan je op Nintendo Switch, PlayStation 5 alsook Xbox Series S/X met de multiplayer brawler aan de slag.

De game plaatst twee teams van vier spelers lijnrecht tegenover elkaar. Naast het vechten is er ook een personalisatie-aspect, met onder meer invloeden van LEGO Ninjago.

De aankondiging van de lanceerdatum werd met een trailer begeleid, die kan je hieronder bekijken.

Hoop nieuws en drie trailers van Overwatch 2 gelost
  • 0
  • 0
Blizzard heeft er een BlizzCon-loze periode opzitten, en is met een sterk inhaalmanoeuvre bezig om fans van hun mooie repertoire aan videogames te verwennen. Eerder dit jaar kregen we onder meer nieuws over World of Warcraft: Dragonflight geserveerd, en ook het (niet zo positief ontvangen) Diablo Immortal passeerde de revue.

Overwatch 2 is al langer aangekondigd, sinds 2019 om precies te zijn, en het was vol ongeduld uitkijken naar meer informatie over deze sequel. De PvE-missies waren initieel misschien de belangrijkste nieuwigheid, maar ook 5v5 in plaats van het huidige 6v6, nieuwe protagonisten en seizoensgebonden game-inhoud doen ons stilaan ongeduldig afwachten naar meer info en hands-on-mogelijkheden.

Je kan je overigens reeds voor de bèta inschrijven, en dat via de officiële site. Twijfelde je daaraan door de aanwezigheid van de verfoeide loot boxes? Ook dan hebben we goed nieuws, want die worden overboord gegooid...
Review: Flowing Lights
  • 0
  • 0
Wie in 2021 een droom najaagt om een succesverhaal als gameontwikkelaar te schrijven, moet vroeg opstaan. De concurrentie is moordend, en de exponentiële stijging van indie-titels maakt het niet makkelijk om een doorbraak te forceren. “Uniek zijn verhoogt de kans op slagen,” moet gFAUmNe hebben gedacht. In Flowing Lights combineert deze Canadese ontwikkelstudio een drietal gamegenres met elkaar. Ze gooien arcade, puzzle en shooter in de blender en de resulterende cocktail namen wij onder de loep.
Review: New Pokémon Snap
  • 1
  • 0
In tegenstelling tot andere games uit mijn jeugdjaren, waarvan de herinnering scherp en nostalgisch rozebril-achtig zijn getint, kan ik me niet zo heel veel herinneren van het originele Pokémon Snap. Een treinspoor, lineaire werelden en veel Pokémon, die niet altijd even veel zin hadden om tevoorschijn te komen; ik sla de bal ongetwijfeld in de juiste richting met deze omschrijving. 22 jaar later brengt Bandai Namco ons New Pokémon Snap, en ik beantwoord hieronder de vraag of deze sequel de tand des tijds overleeft.
Grote krijtlijnen verhaal The Last of Us 3 zijn klaar
  • 2
  • 3
Neil Druckmann, de grote baas bij Naughty Dog, bevestigt dat er voldoende verhalende inhoud is om een threequel aan The Last of Us te breien. Deze boodschap deelde hij met het grote publiek, toen hij te gast was bij de Script Apart-podcast. Samen met medeschrijfster Halley Gross focuste hij zich op de gebeurtenissen in het tweede spel, waarop dieper zal worden ingegaan. Er wordt nog niet officieel aan het derde spel gewerkt, want het team wil eerst evalueren of het verhaal voldoende kwalitatief kan worden om opnieuw een topspel af te leveren.

Er waren al geruchten over een PS5-remake van het eerste spel, maar ook daarover is voorlopig geen concrete informatie beschikbaar.
Terug
Bovenaan