Welke?
Ik ben dat ook nog aan't overwegen maar ik heb nu net een Magimix food processor gekocht... En een accessoire voor mijn Kenwood om lasagna te maken... En wat bakvormen...
Sous vide
Vacuum met 30cm sealbreedte
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Opmerking: This feature may not be available in some browsers.
Welke?
Ik ben dat ook nog aan't overwegen maar ik heb nu net een Magimix food processor gekocht... En een accessoire voor mijn Kenwood om lasagna te maken... En wat bakvormen...
Mooi ding! Ik heb een klassiek koksmes dat ik ooit eens bij een actie van Delhaize heb gekregen. Er staan wel Japanse tekens op, maar 't zal wel geen echt Japans mes zijn. Snijdt nog altijd zeer degelijk. Buiten dat heb ik nog wel een messenblok maar ik zou er een nieuw moeten hebben dus ik weet weer wat te vragen voor onder de kerstboom.Nieuw koksmes: een 17 cm santoku.
Ik ben altijd een Westers koksmes gewoon geweest, niet dat ik ultrasnel ben maar ik kon toch wel goed overweg met de rollende techniek. Ik wou altijd eens een Japans mes proberen en dat is nu toch wel wennen, gaat een tijd duren eer ik er heel vlot mee ga kunnen snijden. Maar mooi is het alvast wel!
Oeh koksmessen <3Mooi ding! Ik heb een klassiek koksmes dat ik ooit eens bij een actie van Delhaize heb gekregen. Er staan wel Japanse tekens op, maar 't zal wel geen echt Japans mes zijn. Snijdt nog altijd zeer degelijk. Buiten dat heb ik nog wel een messenblok maar ik zou er een nieuw moeten hebben dus ik weet weer wat te vragen voor onder de kerstboom.
Een Westers koksmes heeft een lemmet met een curve, de punt blijft op uw snijplank en je snijdt door telkens een rollende beweging te maken. Dit is een santoku met een recht lemmet, daarbij moet je dus het mes telkens op en neer van de snijplank halen om te snijden. Bij Japanse messen heb je ook nog wel een gyotu, dat zit zo’n beetje tussen de twee in.Mooi ding! Ik heb een klassiek koksmes dat ik ooit eens bij een actie van Delhaize heb gekregen. Er staan wel Japanse tekens op, maar 't zal wel geen echt Japans mes zijn. Snijdt nog altijd zeer degelijk. Buiten dat heb ik nog wel een messenblok maar ik zou er een nieuw moeten hebben dus ik weet weer wat te vragen voor onder de kerstboom.
Ik heb ook een Wusthof Classic als “reservemes” (gebruik het meeste een Global G-2), ik zou dat de meeste mensen aanraden als eerste koksmes. Voor de meesten is dat ook alles wat ze ooit echt gaan nodig hebben en prijs-kwaliteit zijn die inderdaad heel goed!Oeh koksmessen <3
Ik heb al jaar en dag een Wusthof Classic. Da's topkwaliteit voor een schappelijke prijs.
Ik heb thuis een messenslijper. Misschien geen professioneel apparaat, maar het werkt wel voldoende en ik ben nog altijd wel tevreden met dat mes. Vroeg of laat haal ik wel wat duurder en kwalitatiever materiaal in huis, maar ik zou ook nog eens moeten investeren in degelijke pannen.Een Westers koksmes heeft een lemmet met een curve, de punt blijft op uw snijplank en je snijdt door telkens een rollende beweging te maken. Dit is een santoku met een recht lemmet, daarbij moet je dus het mes telkens op en neer van de snijplank halen om te snijden. Bij Japanse messen heb je ook nog wel een gyotu, dat zit zo’n beetje tussen de twee in.
Als je het al lang (of nog nooit) hebt laten slijpen, zou ik eens iemand zoeken die uw mes terug scherp kan maken. Dan ga je al snel doorhebben dat degelijk eigenlijk niet zo heel goed is vergeleken met een écht scherp mes, dat was toch mijn gevoel nadat ik het de eerste keer liet doen (ondertussen slijp ik mijn messen zelf). Als je een upgrade voor een mes zoekt, zie hieronder!
Ik heb ook een Wusthof Classic als “reservemes” (gebruik het meeste een Global G-2), ik zou dat de meeste mensen aanraden als eerste koksmes. Voor de meesten is dat ook alles wat ze ooit echt gaan nodig hebben en prijs-kwaliteit zijn die inderdaad heel goed!
debuyer carbonstaal als je graag in de keuken staat.Ik ben op zoek naar een nieuwe set kookpotten en pannen. Er is zoveel keuze maar iemand die er wat meer van kent? Hebben nu keramisch maar willen iets kopen dat ook naar de toekomst toe bv. op inductie kan.
Ik zou sowieso geen al te grote pannenset kopen. Ik heb een hele keuken vol fancy apparatuur maar uiteindelijk zou ik bijna alles kunnen maken met een vier- of vijftal verschillende potten en pannen. Aangezien dit veelal zaken zijn die een heel leven mee gaan, zou ik iets meer investeren in een paar hoogkwalitatieve zaken.Ik ben op zoek naar een nieuwe set kookpotten en pannen. Er is zoveel keuze maar iemand die er wat meer van kent? Hebben nu keramisch maar willen iets kopen dat ook naar de toekomst toe bv. op inductie kan.
In het Gentse zijn wij altijd al goed geholpen geweest bij Doen! en Art&Craft.Ergens een goede site om zo een zaken te bestellen of een fysieke winkel?
Ok ik ga dit ook aan Sinterklaas vragen.Plaatstalen wokje, 10.5kw brander. Amai, dat gaat als een speer
Haha, heel herkenbaar... ook met een Demeyere wok. Die gaat enkel nog gebruikt worden voor zuren/tomaten denk ik.Onlangs fried rice gemaakt en op het eind had ik een dun laagje aangebrand ei op de bodem.