Wel een groot nadeel aan het thuiswerken is dat je 's middags makkelijker wat uitgebreider eet. Ik maak nu al eens gemakkelijk croques klaar of een goed omelet. Bij kantoorwerk is het gewoon boterhammen met soep en één keer per week een broodje.
Of als we pasta eten altijd veel meer klaarmaken zodat je 's anderendaags nog een goede portie hebt met veel ingetrokken saus.
Bij mij is dit net omgekeerd uitgedraaid.
Op kantoor hadden we een AH op wandelafstand (ondanks pak ikzelf toch de wagen om minder tijd te verdoen, but oh well). Dus regelmatig snel over & weer om van die maaltijd salades op te pikken of zoiets.
Boo'kes mee nemen van thuis naar kantoor heb ik nooit gedaan. Als ik brood & charcuterie deed dan nam ik het brood & de charcuterie mee & belegde ik op kantoor. Dat marcheerde weliswaar niet goed 'on site' bij klanten, dus dan waren het broodjes of bedrijfsresto e.d.
Hier thuis ... goh ... is het met de wagen nog steeds niet 'ver', maar toch 'verder'. Dus zou ik al meer tijd verliezen.
Gevolg ... ik eet al +1j niet meer over de middag & bespaar mij 't verlies van die tijd. Tussendoor steek ik dan al eens een stuk fruit of een yoghurtje binnen of zo (wat in principe gratis aanwezig was op kantoor, mor soit).
Ik eet dan 's avonds over 't algemeen redelijk uitgebreid nu ik niet meer gemiddeld om 20-21u thuis kom zoals voor de corona. Om 21u ga ik nl. geen goesting meer kunnen opbrengen om nog een uur te staan koken.
Die verse chili con carne van vorige week zou dan nooit op mijn taloor ge-eindigd zijn.
Anders bekeken is dat een besparing van +/-10 EUR/middag zeker, dus da's ook mooi. Uiteraard 'offset' door de vele euro's die het mij nu kost om m'n eigen koffie te bekostigen, dus euuuh ... meh.