onzekertje
New member
Is er van jullie al iemand gaan eten bij 1 van Sergio Herman zijn zaken (Pure C, blueness en airrepublic) in combinatie met een overnachting in het strandhotel? hoe is jullie dat dan bevallen?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Opmerking: This feature may not be available in some browsers.
Goed om te lezen. Wij doen eind deze maand ons trouwdiner daar (zonder er zelf geweest te zijn op voorhand) maar heb ook enkel goede dingen gehoord van Boury.Ow, helemaal vergeten om verslag te doen. Het was top, van begin tot einde. Zowel het eten als de bediening en het kader.
We konden kiezen voor 5 of 6 gangen (resp 125 of 145 euro). We zijn logischerwijs voor de 6 gangen gegaan. We kregen zeker 6 of 7 amuses, wat ik wel veel vond. Maar die waren wel stuk voor stuk heel lekker dus geen klagen.
De gangen waren zoals je zou verwachten: mooi gepresenteerd, zeer verfijnd en lekker van smaak. Porties waren perfect. Aan het einde van de avond ging je niet met honger van tafel. Het was voornamelijk vis (kreeft, tong, sardine, tonijn), een stukje vlees (txogitxu). De desserts waren lekker, maar ik heb al tongstrelender pareltjes gegeten.
Je kon bij elke gang een aangepast glas wijn krijgen. Je kreeg ook de optie om op tijd te stoppen, maar ik vond dat het je niet zo makkelijk werd gemaakt om ook effectief te stoppen. Niet dat dat een probleem was. De sommelier was vrij snel en voor je het wist lag de wijn al in je glas. De wijnen waren vooral in het begin heel lekker. Ik vond tegen het einde de kwaliteit en pairing van de wijnen een beetje minder worden, maar dat kon ook zijn omdat het niveau zo hoog lag in het begin van de avond.
Je kon ook gaan voor bieren ipv wijn. Ik ben nu wel redelijk veel bezig met bier en was eerst aan het twijfelen. Ik ben uiteindelijk blij dat ik het niet gedaan heb omdat de mensen naast ons voor bier gekozen hadden en ik zag dat je vrij standaard bieren kreeg (ik heb al veel gedronken en ben steeds op zoek naar iets nieuw) die ik eigenlijk zelf niet zo lekker vind. (Wild Jo, Filou, Chimay blond, Rochefort 10, ...). Als ik de wijnen ernaast zette dan vond ik die veel beter, wetende hoe de bieren smaakten. De pairing met het eten zal ook wel geklopt hebben, maar dan proef ik liever iets nieuws, of dit nu bier of wijn is.
Tegen het einde van de avond waren we elk een goede 250 euro kwijt. Ik zou zeker nog teruggaan, eerst nog wat sparen (en mss nog wat andere dingen proberen.
We zijn ook daar blijven overnachten (180 euro voor een kamer, incl ontbijt). De kamers waren mooi en verzorgd. 180 euro was mss wat aan de hoge kant, anderzijds konden we zeker niet meer naar huis rijden, dus dat was een grote win. Het ontbijt was verzorgd en lekker, maar zeker geen 2-sterren niveau zoals de avond ervoor. Het was wel veel en je krijgt veel opties om het ontbijt te "pimpen" moet extra zaken zoals een gekookt ei of een roerei, verschillende soorten fruitsap, yoghurt, enz. Dat heeft geen meerprijs en vond ik wel cool.
Bon, juist men dessert op en eerlijk. Goed maar iets te veel zuur doorheen t menu. Miste soms wel wat zoet/zout in de gerechten maar zal eigen smaak zijn zeker. Niet dat t slecht was hoor. 310€ kwijt 10 gerechten inc wijnen. Apero en eventueel koffie niet bijgeteld
Ik heb het gedaan, overnachting in strandhotel + eten in airrepublic.Is er van jullie al iemand gaan eten bij 1 van Sergio Herman zijn zaken (Pure C, blueness en airrepublic) in combinatie met een overnachting in het strandhotel? hoe is jullie dat dan bevallen?
Mss ben ik gewoon niet zo’n grote fan van teveel oosterse invloeden.Ah, voor dat bedrag zou je toch mogen verwachten dat het eten je omver blaast. We hadden vorige week normaal ook (lunch)afspraak in Cuchara maar werd redelijk last minute door hen geannuleerd wegens personeelstekort.. We proberen zeker opnieuw proberen maar ik had hier toch graag een enthousiastere recensie gezien ;-).
We zijn dan bij La Belle (*) gaan dineren. Was al de derde keer en nooit teleurgesteld geweest. Klassiekere Franse keuken met wat moderne twistjes en alles prima klaar gemaakt. Ook geen al te stijve bedoening want dan hoeft het voor ons ook geen tweede keer.
Jarenlang culinair verwend geweest in Gent (o.a. Oak - voor hun ster - en Karel de Stoute waren enkele favorieten) en dan is het toch even zoeken naar leuke restaurantjes wanneer je terug naar de Kempische heimat verhuist. Kan10 in Kasterlee (geen ster voor alle duidelijkheid) bezoeken we regelmatig voor het goede eten -uiteraard - aan een zeer correcte prijs maar evenzeer door hun bediening die keer op keer helemaal goed zit.
Is er van jullie al iemand gaan eten bij 1 van Sergio Herman zijn zaken (Pure C, blueness en airrepublic) in combinatie met een overnachting in het strandhotel? hoe is jullie dat dan bevallen?
Update op mijn vorige post: het werkt blijkbaar anders. Ik zocht naar een tafel voor 2 personen, en ging er zo vanuit dat ik alle beschikbaarheid zou zien. Maar als je op 4 personen zoekt, is er wel nog heel veel plaats te vinden.Ik snap de frustratie maar je zal 't toch moeten aanvaarden
Pure C?Ik wil voor iemand een cadeau doen van 400-500€ en dacht daarbij aan een cadeaubon van La Butte aux Bois.
Als ik echter naar de beschikbaarheid van arrangementen zie icm het restaurant is dat al serieus wat wachten + nog serieus wat opleg dat erbij komt voor het totaalbedrag.
Weet er iemand nog andere alternatieven waar je eens goed kan dineren+overnachting arrangement? Mag ook over de grens zijn.
Zou een goed idee zijn inderdaad, maar daar gaan ze binnenkort al gaan eten.Pure C?
Casa de Chá da Boa Nova is naar het schijnt wel de moeite qua adembenemend zicht. Spijtig genoeg volzet toen we in Porto waren.Als je toch zoveel betaalt dan hoop ik dat je ergens zit met een adembenemend zicht op de zee of bergen of zo. Ik ga liever naar zulke restaurants in Spanje, Italië of Turkije.. In België is dat puur ripp off.
Wel gek, michelin/gault&millau score is identiek aan het restaurant van La butte maar je betaald 120€ meer voor het menu.Table maxime valt misschien net binnen dat budget. Wel in het zuiden van België.
L’air du temps? Lijkt me ook dik de moeite te zijn. Goedkoopste zit daar al aan 450 wel en niet tijdens t weekend dan.Ik wil voor iemand een cadeau doen van 400-500€ en dacht daarbij aan een cadeaubon van La Butte aux Bois.
Als ik echter naar de beschikbaarheid van arrangementen zie icm het restaurant is dat al serieus wat wachten + nog serieus wat opleg dat erbij komt voor het totaalbedrag.
Weet er iemand nog andere alternatieven waar je eens goed kan dineren+overnachting arrangement? Mag ook over de grens zijn.
Bij Boury zal je daar -exclusief drank- wel met toekomen.Ik wil voor iemand een cadeau doen van 400-500€ en dacht daarbij aan een cadeaubon van La Butte aux Bois.
Als ik echter naar de beschikbaarheid van arrangementen zie icm het restaurant is dat al serieus wat wachten + nog serieus wat opleg dat erbij komt voor het totaalbedrag.
Weet er iemand nog andere alternatieven waar je eens goed kan dineren+overnachting arrangement? Mag ook over de grens zijn.