Sir WarCry III
Well-known member
Curryworst natuurlijk. Al wie da iets anders zegt is zelf ne frikandel.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Opmerking: This feature may not be available in some browsers.
Dat heet ook in de meeste plekken een mitrailletteAh je bent van Limburg. Toen ik in Hasselt woonde, heb ik nog tevergeefs gezocht naar een Franse hamburger. Ze bekeken me heel vreemd aan. Blijkbaar heet dat daar een "mitraillette"
Toch vooral in Brabant wegens de invloed van de Franskiljons. In andere delen van het land, en vnl. in pittazaken, heet dat een Franse Hamburger.Dat heet ook in de meeste plekken een mitraillette
Ja idd een mitraillette is een stokbrood met frieten tussen en dan is het met gelijk wat voor vlees.Toch vooral in Brabant wegens de invloed van de Franskiljons. In andere delen van het land, en vnl. in pittazaken, heet dat een Franse Hamburger.
Een mitraillette kan echter eender welk stuk vlees zijn:
- mitraillette brochette
- mitraillette frikandel
- mitraillette hamburger
Terwijl een Franse Hamburger altijd een lang broodje is (wat wij een soort piccolo zouden noemen) met een doormidden gesneden hamburger.
Sinds wanneer zijn pitazaken een referentie voor correcte terminologie?
PS: in Limburg is het ook vaak Kebap ipv kebab.
Ik kan nie meespreken over de andere delen vh land. Maar inderdaad, in limburg is de kebap lekker.Als het op kebap aankomt dan is Limburg (en dan zeker regio Beringen en Heusden) toch ook wel gewoon dé referentie.
In andere delen van het land worden kebap en pitta enz beschouwt als een vettige hap die vooral smaakt na een nacht feesten en waarvan ge 's anderdaags op de pot zit, maar hier bij ons is kebap gewoon écht goéd. Tenminste ook echt stukjes vlees ipv die slierten die ge op vele plaatsen krijgt.
Vooral als ge toekomt me grote honger en een me dubbel vlees vraagt. Halverwege heb je grote spijt, maar de keer er op doe je hetzelfde.Ja idd een mitraillette is een stokbrood met frieten tussen en dan is het met gelijk wat voor vlees.
Ik bestel het altijd met veel goesting maar meestal is het maar een droge en zware bedoening met dat stokbrood.
Ik moet toegeven dat ze in Limburg(regio Beringen/Heusden/Hasselt) kwalitatiever vlees gebruiken. De prijs is ook duurder in Limburg. Pasa Snacks in Heusden is echt een aanrader.Als het op kebap aankomt dan is Limburg (en dan zeker regio Beringen en Heusden) toch ook wel gewoon dé referentie.
In andere delen van het land worden kebap en pitta enz beschouwt als een vettige hap die vooral smaakt na een nacht feesten en waarvan ge 's anderdaags op de pot zit, maar hier bij ons is kebap gewoon écht goéd. Tenminste ook echt stukjes vlees ipv die slierten die ge op vele plaatsen krijgt.
Dat valt allemaal wel mee, komt bevroren binnen en is al eens gekookt in het fabriek dus enige wat kebabzaken doen aan zo een vuur is die buitenkant ff bruin bakken keer op keer voor ze afsnijden.Ik vraag me wel altijd af hoe gezond zo’n rol kebapvlees is. In die zin dat deze steeds opgewarmd wordt en na sluiting afkoelt om de dag erna terug op te warmen ...
Nu, in drukke zaken zal dat geen probleem zijn omdat zo een rol snel leeg is, maar in die andere zaken?
24u voor een rol? Peist. In de overpoort misschien, maar in een normale dorps/gemeentepitta doen ze daar minstens een week mee. Of weken.Dat valt allemaal wel mee, komt bevroren binnen en is al eens gekookt in het fabriek dus enige wat kebabzaken doen aan zo een vuur is die buitenkant ff bruin bakken keer op keer voor ze afsnijden.
Je kan ook ervan uit gaan dat zo een rol in de meeste zaken op 24u wel op is.
Ik ben in ieder geval op 25 jaar tijd nog nooit ziek geworden van ne kebab, soms eens diaree van gekregen maar dat is wanneer ze het vlees niet laten kleuren aan de buitenkant wanneer het druk is en dan krijgde soms van dat grijs kebabvlees waar puur vet uit drupt.
STOP THE COUNT!Eeeennnn ... De winnaar is bekend. Frikandel wint met 50.8% van de stemmen. Curryworst verliest met 49.3% van de stemmen. (0.1% verschil door afronding)
Merci allemaal voor te stemmen. Het is duidelijk. Uitgeklaard voor eens en voor altijd. Topic mag toe!
we spreken dan ook over kebabs en niet over pita's24u voor een rol? Peist. In de overpoort misschien, maar in een normale dorps/gemeentepitta doen ze daar minstens een week mee. Of weken.
Dat zijn gelijk duust pitta’s.
Eigenlijk moet alles opnieuw gedaan worden, want de optie Limburg—- lange hamburger staat er nie opSTOP THE COUNT!
Nog nooit gehoord van Franse Hamburger. Hierbij zou ik eerder denken aan zo'n gortdroge Steak Hachée.Toch vooral in Brabant wegens de invloed van de Franskiljons. In andere delen van het land, en vnl. in pittazaken, heet dat een Franse Hamburger.
Een mitraillette kan echter eender welk stuk vlees zijn:
- mitraillette brochette
- mitraillette frikandel
- mitraillette hamburger
Terwijl een Franse Hamburger altijd een lang broodje is (wat wij een soort piccolo zouden noemen) met een doormidden gesneden hamburger.
Eeeennnn ... De winnaar is bekend. Frikandel wint met 50.8% van de stemmen. Curryworst verliest met 49.3% van de stemmen. (0.1% verschil door afronding)
Merci allemaal voor te stemmen. Het is duidelijk. Uitgeklaard voor eens en voor altijd. Topic mag toe!