Ik hoop eigenlijk dat 2024 geen Biden vs Trump 2 wordt, mar dat beide partijen met een waardige andere kandidaat afkomen. Ijdele hoop wrsch
Bij de Democraten is de grootste kanshebber als Biden ervoor kiest om zich niet opnieuw kandidaat te stellen, Kamala Harris. Indien hij wel voor een tweede termijn gaat, dan zal je misschien een progressieve uitdager hebben of politici die zich willen profileren om wat naamsbekendheid op te bouwen, en op links is die kans er wel. Maar zelfs de grote progressieve politici zullen dan waarschijnlijk 2024 laten passeren. Ro Khanna wordt genoemd als een mogelijke opvolger voor de Bernielane, gezien Bernie Sanders ook al een dagje ouder wordt, en de strijd om zijn mantel of zijn legacy zal er ook wel zijn. Maar je moet de balans vinden tussen de leider van de progressieve democraten te worden en toch met de Democraten samen te werken. En iemand die al naamsbekendheid heeft, hoeft niet tegen Biden een gooi te doen, maar iemand die minder gekend is, kan de race wel gebruiken om zijn naam te laten klinken en kan ook wel voor een uitdaging zorgen en daardoor het "narratief van een strijd" openen, waardoor je naamsgekendheid genereert, maar Biden verslaan zal niet gebeuren als hij voor een tweede termijn gaat. Als Biden zich opnieuw kandidaat stelt, zal het de doel zijn van een oppositiekandidaat om zich te profileren op één of andere manier, maar niet om - realistisch gezien - te winnen. En grotere namen blijven dan afzijdig om het idee te geven dat de partij achter Biden staat of verenigd is, en ook bij de Democratische kiezers staan de meesten wel achter Biden. Er is geen pad voor een andere kandidaat zichtbaar, tenzij Biden het slechter zal doen of die kandidaat goede punten aanhaalt en zich sterk kan opstellen (wat ik betwijfel). Men blijft liever bij het vertrouwde, wetende wat er werkt, en voorlopig doen in verkiezingen lagerop de progressieve fractie het ook niet goed.

Mocht ik een politieke strateeg/analist zijn voor een grote(re) naam - ook bij de progressieven - zou ik aanraden om te wachten en afzijdig te blijven, afh. van de tegenkandidaat kan je dan Biden of de tegenkandidaat steunen, zonder te veel "verdeeldheid" te creëren. Bij een mindere gekende naam op links zou ik eerder zeggen: "je hebt niets te verliezen, en het kan een boost zijn om de mantel van "progressieve Democraten" op te nemen. Je mag niet vergeten dat het om een zittende president gaat, een gekende naam niets te winnen heeft daarmee (tenzij een heel kleine kans op een succesvolle campagne) en bekritiseerd kan worden om verdeeldheid te zaaien. Bvb. AOC heeft nul komma nul te winnen, en alles te verliezen. You have to pick your battles, and pick the right ones. Iemand op leeftijd kan wel al sneller eens een risico nemen, iemand jonger moet rekening houden met zijn/haar politieke toekomst, maar een geslaagde campagne kan die juist lanceren als het om een (relatief) niet gekende naam gaat, ook al verlies je de nominatie. Voorbeeld van een geslaagde campagne van iemand die verloor: Bernie Sanders. Werd een leidende stem in de Democratische stem met meer aandacht voor zijn standpunten, kreeg meer invloed over het electoraat enzovoort. De Democratische Partij schoof naar links, terwijl het eerst om een niet zo gekende/obscure senator ging voor 2015 in een kleine staat (en eigenlijk eerst achter een Warren run stond, en het maar zelf deed als zij afzijdig bleef omdat zij toen al een grotere naam had en niet tegen Clinton wou campagne voeren). Buttigieg bvb. ook een grotere naam dan 4 jaar geleden. Beto ook een (iets) grotere naam na zijn Texas campagne voor senaat, hoewel die iets van zijn pluimen verloor na een gefaalde presidentscampagne.

Bij de Republikeinen is de grootste kandidaat buiten Trump, Ron DeSantis omdat hij gouverneur van een belangrijke staat (Florida) en daar al wat naamsbekendheid heeft mee opgebouwd en omdat hij als een kandidaat wordt gezien die zowel de traditionele establishment fractie als de Trumpachterban achter zich kan scharen, en wanneer je dat kan ben je een potentieel sterke kandidaat. In de peilingen ook consistent de sterkste niet-Trump kandidaat, zowel in peilingen waar Trump in voorkomt of niet in voorkomt. Als Trump zich kandidaat stelt, is Trump wel de te kloppenl man. En daarnaast gezien er geen incumbent is (dus geen zittende president), en ook wel een strijd om de "ideologie" van de Republikeinse partij, ga je daar wel een competitievere primary zien, voor tal v. redenen. Bijvoorbeeld mensen die grappig genoeg Trump niet conservatief genoeg vinden, al zijn die in een sterke minderheid, of een establishmentkandidaat die een alternatief voor de Trumpideologie wil promoten, carrièrepolitici die met of zonder Trump een gooi willen doen en mensen die argumenteren dat Trump geen verkiezingen kan winnen of zijn tijd gepasseerd is. Dat zijn allemaal manieren waarop je tegen Trump kan strijden, ook al wilt dat daarom niet zeggen dat dat succesvol zal aflopen. En een aanzienlijk deel v. de Republikeinen staat achter wel de trumpideologie. Maar bij de hogere klasse of elite is er wel wat meer oppositie, net zoals bij het electoraat de college educated voters.

Zowel Biden als Trump zijn een dagje ouder. Dus... de gezondheid moet het ook nog toelaten natuurlijk.
 
Laatst bewerkt:
VRT met een "opmerkelijke video". Republikeins parlementlid haalt wapen boven tijdens debat.

Hij doet het via Zoom. Hij is in zijn huis? Ook weer sensationele video van VRT NWS. Er zijn letterlijk 100 interessante(re) dingen die daar in het parlement gebeuren. Hij legt tenminste goed zijn punt visueel uit.

Ik erger mij aan clickbait videos op YT, maar dit is ook clickbait hoor VRT NWS.
 

CARL PALADINO: I was thinking the other day about somebody had mentioned on the radio Adolf Hitler and how he aroused the crowds. And he would get up there screaming these epithets and these people were just — they were hypnotized by him. That's, I guess, I guess that's the kind of leader we need today. We need somebody inspirational. We need somebody that is a doer, has been there and done it, so that it’s not a strange new world to him. I look around at the politicians that we've elected locally and I, I just can’t [unintelligible] on a federal level, I can't get comfortable with the RINO-ism. And on a state level, we — our Republicans are sound asleep. They're not an anti-government group. They don't get up with new press releases to comment on this issue, comment on that issue. I mean, there should be a debate going on in the newspaper every day.

Was 10 jaar geleden ook al controversieel toen hij steun voor homo's vergeleek met nazipraktijken.

Media Matters reported earlier this week that he shared a post on Facebook portraying the recent mass shootings in Buffalo, New York, and Uvalde, Texas, as false flag attacks meant to help Democrats “revoke the 2nd amendment and take away guns.” The post also claimed “the Texas shooter was receiving hypnosis training” apparently under the direction of the CIA.

He initially responded to media attention to his post by lying that he didn’t personally share it and he doesn’t “even know how to post on Facebook.” Paladino later admitted that he posted it. Media outlets also reported that Paladino sent the post to his email list.

Schietpartijen die dienen als "false flag attacks" om de Democraten te helpen.

Dan kun je moeilijk van mij verwachten dat ik die partij ooit serieus ga nemen. Dat gaat niet. Ik vind dit een veel extremere partij dan de meeste Europese "extreemrechtse partijen" zelfs.
 
Ik denk niet dat dat zal gebeuren. De Republikeinse Partij blijft ook achter hem staan. Er zijn wel een paar dissidenten maar die zijn in een sterke minderheid. De Republikeinen framen het al als een partijpolitiek proces.

Ik denk dat er 2 Republikeinen in de commissie zetelen, en dat zijn er 2 die gebroken met Trump. De één is Adam Kinzinger die ook meteen zijn conclusies trekt en zich niet herverkiesbaar wilt stellen in 2022. De andere is Liz Cheney, dochter van vice-president onder Bush Dick Cheney. Zij is de vertegenwoordiger uit Wyoming maar de lokale partij uit de staat Wyoming heeft beslist om Cheney niet langer te erkennen als Republikein en haar zitje wordt geviseerd in de voorverkiezingen.

___

In Utah ook een interessante race. Mike Lee is daar de senator en staat voor een herverkiezing. Mike Lee is een Republikeinse kandidaat die ervoor gekozen heeft zich sterk te associeren met Donald Trump. Utah is een dieprode staat, waarin in zowel 2016 als 2020 de Republikeinen het niet super deden. In Salt Lake City wonnen de Democraten een zitje in 2018 (al zal dat met redistricting nu terug 4 rode zetels zijn door gerrymandering van de stad - de stad wordt in vier gesplitst om 4 rode zetels te hebben). Het is ook hier dat Evan McMullin in 2016 als een spoilerkandidaat een gooi deed om de staat Utah te winnen in de presidentsverkiezingen. Dat is niet gelukt, maar McMullin deed het wel goed en haalde meer dan 20%. McMullin doet nu in 2022 een gooi naar het senaatszeteltje om de staat samen met Mitt Romney te vertegenwoordigen.

iNFWscX.png


De Democraten hebben ervoor gekozen om de campagne van McMullin te steunen en zelf geen kandidaat naar voor te schuiven. Daardoor wordt de race nu Mike Lee tegenover McMullin. Al staat Mike Lee wel nog voor voorverkiezingen en krijgt hij daar ook wel wat competitie. In de peilingen

6QccbIB.png


Volgens de eerste peilingen lijkt de race vrij close te gaan worden. Natuurlijk het is Utah en de vraag is waar de "onbeslisten" naartoe zullen schuiven.

PPivsmu.png


Hier de endorsements voor McMullin, dus onder meer de Utah Democratic Party (en Jonge Democraten van Utah), Andrew Yang die we kennen voor zijn presidentcampagne in 2020 tijdens de Democratische voorverkiezingen, Adam Kinzinger dus de Republikein die in die commissie zetelt. Walsh een kandidaat die gooi deed voor de nominatie van de Republikeinen in 2020 tegenover Trump maar daarin niet verkwam, alsook een voormalige Democratische vertegenwoordiger in het huis die won in 2018 in het district van Salt Lake City. Voormalige gouverneur Howard Dean is verder ook een bekende naam.
 
Laatst bewerkt:
Hoorzitting over Jan 6th gaat dag vier in.


Multiple witnesses told the committee that Trump was personally involved in the effort to put forward slates of fake electors in key battleground states -- a key part of the broader effort to overturn Biden's legitimate election victory.
Tuesday's hearing featured new details about two congressional Republicans played a role in Trump's sprawling efforts to try to overturn his 2020 election loss.
The first was Republican Rep. Andy Biggs of Arizona, who called Bowers on the morning of January 6, 2021, asking him to support decertification of his state's electors for Biden.

The second occurred several hours later, minutes before then-Vice President Mike Pence gaveled in the joint session of Congress to certify the electoral votes. According to text messages obtained by the committee, an aide to GOP Sen. Ron Johnson of Wisconsin asked an aide to Pence how Johnson could hand-deliver him the fake slates of Trump electors from Michigan and Wisconsin, which had not been sent to the National Archives.
All of the witnesses who appeared at Tuesday's hearing talked about the serious repercussions they faced as a result of the false claims that Trump and his team put forward. That included pressure to help in the effort to overturn the election, the repeated attempts to try to debunk the claims and the threats they faced from pro-Trump supporters for refusing to go along with Trump's efforts.
Tuesday's hearing featured in-person testimony from three conservative Republicans who endorsed Trump in 2020. The committee also played deposition clips from two other GOP officials: Michigan State Senate Majority Leader Mike Shirkey and Pennsylvania House Speaker Bryan Cutler.
They all provided damning testimony against Trump, describing how he repeatedly tried to twist their arms and cajole them to overturn the results. They also described the threats and pressure they faced from Trump supporters who believed his election lies and protested outside their homes and offices, and bombarded them with calls and text messages.

One of the main GOP gripes about the committee is that it's stacked with Democrats. And it is, largely because Republican leadership refused to participate last summer. But so far, the most damaging testimony has come from Republicans and members of Trump's inner circle.

Staat ook nog een hartbrekende getuigenis in van een pollwerkster en haar dochter die door de FBI undercover zijn geplaatst door bedreigingen van de MAGA mob.

 
Laatst bewerkt:
https://www.standaard.be/cnt/dmf20220624_97952074

Het is ondertussen overduidelijk dat het wel degelijk concreet de bedoeling was van Trump om een staatsgreep te plegen, het waren niet gewoon wat onnozelaars aan het Capitool.

Dat kan wel zijn, maar ondertussen weten we nog altijd niet hoe het met de emails van Clinton is of de laptop van Hunter Biden.
Dat lijkt mij toch heel wat belangrijker te zijn.
 
Duidelijke trend dat het religieuze extremisme in de VS in opmars is en meer en meer de politiek begint in te palmen. Moest toch even met mijn ogen knipperen toen ik een interview van NPR met de gouverneur van Mississippi las.

KELLY: What do you say to Mississippians, like some of the ones we heard in that tape from outside the clinic today, who believe it is the right of women to decide what happens inside their own bodies and who are devastated...
BRYANT: I would say first you need to kneel and pray to God.
 

De volgende controversiële SCOTUS beslissing is al in de maak. Alsof de 2 van vorige week nog niet genoeg waren.

The Supreme Court is expected to release a decision soon on West Virginia v. EPA, a case that could fundamentally reshape the way the Environmental Protection Agency (EPA) regulates air pollution and hamper the Biden Administration’s ability to tackle climate change. The plaintiffs — 19 Republican attorneys general working alongside two coal companies — argue that the EPA does not have the authority to regulate power plant emissions and this authority should instead be granted to Congress.
As a result, West Virginia v. EPA is a unique case, because SCOTUS isn’t considering a rule that’s already been established —– it’s looking to set a precedent for the future, essentially going outside of its jurisdiction to prevent future EPA rulemaking on power plant pollution. This is a dangerous case that could gut some of the most impactful provisions of the Clean Air Act and permanently hamper the EPA’s ability to reduce greenhouse gas emissions from the power sector.
 
Nieuwe dip in de approval ratings van Biden

538 gemiddelde
39.3% approve
56.1% disapprove
-16.8

4 jaar geleden bij Trump was dat
41.9% approve
52.3% disapprove
-10.4

Slechte cijfers dus.
 
Mag dit op de hoop van je andere voorspellingen? Ik zou denken dat je je daar niet meer aan zou wagen.
Ik weet dat je het niet graag ziet. FDR 2.0 de verzoener, de “bring back values” president die nog lager in de peilingen scoort dan Trump. We geraken er wel door, samen.
 
Ouch. November gaat leuk worden.
Het is inderdaad niet goed, maar het zou ook wel kunnen tegenvallen voor de Republikeinen. Voor veel mensen zal de vraag zijn: "is er een geloofwaardig alternatief voor Biden". Met welke gedachten of standpunten gaan de mensen in november naar de stemlokalen? Mocht het een referendum tegen Biden zijn, verliezen de Democraten inderdaad. Maar... zal november wel een referendum tegen Biden zijn. De Democraten hebben namelijk ook wel een reden om te gaan stemmen, met name... het abortusrecht in bepaalde swing states waar er gouverneursverkiezingen zijn.

In bepaalde swing states zijn de Republikeinen trouwens echt niet goed bezig. Vooral de campagnes in Pennsylvania en nog meer Michigan zijn beschamend. Maar in een staat als Florida vermoed ik dat de Republikeinen bijvoorbeeld zwaar gaan winnen, ook in de lagere verkiezingen met een populaire gouverneur (DeSantis) en een vrij populaire senator hogerop die ook latino's kunnen aantrekken, die sowieso al wat conservatiever zijn dan latino's elders.

Ik denk dat Democraten op dit moment wel een probleem gaan hebben in regio's met veel latino's. Ook zijn dat niet echt demografische groepen die zo met het abortusrecht bezig zullen zijn. Biden doet het ook niet goed met die groep.

Biden's approval ratings zijn niet goed, maar Trump heeft ook weinig appeal in andere groepen dan zijn andere achterban, en het is niet dat mensen plots een andere mening gaan hebben dan 2 jaar geleden, tenzij dan misschien enkele conservatieven die wat kritischer stonden tegenover Trump die gepaaid zullen zijn met de beslissingen die het hooggerechtshof nu neemt. En 2022 is ook geen referendum tegen Trump.

Persoonlijk denk ik dat de verkiezingen in de senaat zullen tegenvallen voor de Republikeinen, maar in het huis zullen ze wel winsten, eventueel grote winsten maken, vooral in staten die minder competitief zijn of geen competitieve senaatsrace hebben en in de grote staten. 2018 in reverse.
 
geen correcte informatie in spoiler.

unknown.png


unknown.png


Toch ook wel weer frappant. Kan je eigenlijk hypocrieter zijn dan dat. Pro-life zijn omwille van christelijke redenen, maar zelf niet één, maar maar liefst twee abortussen gehad te hebben, door haar werk als escortdame in het verleden.


Haar takes ook... Je bent wellicht de laatste persoon die weet wat het is om een christen te zijn.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan