Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Joeri Temmerman

Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Disney+ onthult trailer en poster voor nieuw The Santa Clauses-seizoen
  • 0
  • 0
Disney+ onthult de trailer en poster voor het tweede seizoen van de Disney+ Original-serie The Santa Clauses. De gloednieuwe trailer geeft een voorproefje van het verhaal van Scott Calvin (Tim Allen) en zijn familie die terugkeren naar de Noordpool om nieuwe avonturen te beleven. De eerste twee afleveringen zijn vanaf woensdag 8 november exclusief op Disney+ te streamen, met daarna wekelijks een nieuwe aflevering.

Naast Allen, die als uitvoerend producent opnieuw de geliefde rol van Santa/Scott Calvin op zich neemt, spelen in seizoen twee onder meer Elizabeth Mitchell als Mrs. Claus/Carol, Austin Kane als Calvin Claus, Elizabeth Allen-Dick als Sandra Calvin Claus, Devin Bright als Noel, Gabriel "Fluffy" Iglesias als Kris Kringle en Eric Stonestreet als Magnus Antas, The Mad Santa.

Gloednieuwe lanceringstrailer voor Apex Legends: Ignite onthuld
  • 0
  • 0
Electronic Arts en Respawn Entertainment hebben de lanceringstrailer voor Apex Legends: Ignite uit de doeken gedaan. De trailer werpt een blik op de nieuwste Legend genaamd Conduit. Onder het genot van een snel muzikaal nummer geeft zij antwoord op de vraag: "Wat maakt haar een echte Legend?". Na jaren vanaf de zijlijn te hebben toegekeken, is het eindelijk tijd voor Conduit om te schitteren nu ze meedoet aan de Apex Games. Uitgerust met de bestraalde overblijfselen van de Titan Monarch-batterij, schermt ze haar squad af en staat ze klaar om zich vechtend een weg naar de top te banen.

Meer informatie over Apex Legends: Ignite wordt bekendgemaakt in de aankomende gameplay-trailer die op 26 oktober verschijnt. Ignite is binnenkort beschikbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en pc via de EA app en Steam.

Xbox houdt woensdag nieuw online event
  • 2
  • 1
Xbox kondigt een nieuw online event aan: Xbox Partner Preview! Dit evenement wordt live uitgezonden op woensdag 25 oktober om 19.00 uur via de officiële Xbox-kanalen en bevat updates en nieuws over aankomende games van third-party studio's die naar Xbox en Windows komen, evenals nieuws over enkele aankomende Game Pass-titels.

Verwacht een frisse blik op de content van partners, waaronder Ryu Ga Gotoku Studio (Like a Dragon: Infinite Wealth), Remedy Entertainment (Alan Wake 2), Studio Wildcard (Ark: Survival Ascended) en Microbird Games (Dungeons of Hinterberg). Houd er rekening mee dat de Xbox Partner Preview geen aanvullend nieuws, game onthullingen of Game Pass informatie bevat met betrekking tot de recente overname van Activision Blizzard King.

Verjaardagseditie FACTS was weer schot in de roos
  • 0
  • 3
Het dertigste verjaardagsfeest van het popcultuurevenement FACTS kon rekenen op 45.268 gelijkgestemde genodigden. Met 6.000 m² extra aan activiteiten, grote acteurs, artiesten en gamingmerken, een enorme bordspellenhal en honderden verkopers van geeky hebbedingen sprong FACTS als het ware op een magische ‘Tram 3’ met vuurwerk en raketmotoren.

Waar het Madonna-concert dit weekend het summum was voor veel muziekfans, is FACTS dé hoogmis voor fans van films, series, games, bordspellen en popcultuur in het algemeen. Fictie komt hier een weekend lang tot leven. Ruim 1/3e van de 45.268 kwam impressionant verkleed als hun favoriete personages, fanclubs richtten nostalgische decors op van onder meer Star Wars en ruim 250 exposanten bieden film-merchandise in alle vormen en maten.

Maar wat vooral telkens weer opvalt onder deze groep fans, is de samenhorigheid. “Evenementen als FACTS zijn in deze tijden meer dan ooit nodig”, zegt FACTS-eventmanager Anthony Audenaerd. “Onze fans laten zien...
Deze week in Pokémon: een samenvatting van week 42/2023
  • 0
  • 0
Het Pokémon-nieuwsbureau komt vanaf heden (bijna) wekelijks met een speciaal nieuwsbericht waarin enkele belangrijke events en nieuwigheden worden toegelicht. Bekijk hieronder de details van enkele van de komende events:

Pokémon Sleep kondigt het allereerste Halloween-thema event aan, en de angstaanjagend leuke Mimikyu doet mee in Pokémon UNITE
Sinds donderdag 21 september, iets meer dan twee maanden sinds Pokémon Sleep voor het eerst werd uitgebracht, is wereldwijd de grens van 900 miljoen uur slaap overschreden, of 105.000 jaar! Binnenkort vindt ook het allereerste Halloween-thema event plaats in Pokémon Sleep.

Pokémon Sleep Halloween 2023 – Double Candy Research
Tijdens dit griezelige event zijn er verschillende gebeurtenissen met een Halloween-thema, zoals de kans om Pikachu met Halloween-hoedjes te ontmoeten, zijn er veel Ghost-type Pokémon, en krijg je meer snoepjes voor het verbeteren van je Pokémon helper. Gedurende de eventperiode verschijnen sommige...
Milestone en Mattel vieren de release van Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged
  • 0
  • 0
Milestone en Mattel maken bekend dat Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged nu verkrijgbaar is voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en pc via Steam en Epic Games Store. De reis van spelers naar de wereld van Hot Wheels wordt spannender dan ooit met gloednieuwe mechanics om verschillende soorten terrein te verkennen, nieuwe soorten voertuigen met unieke eigenschappen, en een breed aantal game-modes, zowel single-player als multiplayer. Geniet van een ervaring waarin snelheid, skills en creativiteit samenkomen.

MEER WAGENS EN OMGEVINGEN VOOR NOG MEER FUN
Het Hot Wheels-merk heeft altijd garant gestaan voor snelheid, spanning en bijzondere voertuigen. Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged is trouw aan die traditie met meer dan 130 voertuigen, waaronder dit keer ook ATV’s, Motorfietsen en diverse nieuwe klasses. Er is altijd een voertuig dat bij de speelstijl van de speler past. Zo kenmerkt de Rocket-klasse zich door snelheid, en de...
Veel ouders laten kinderen winnen bij gezelschapsspelletjes. En jij?
  • 5
  • 0
Komend weekend vindt de tweede editie van Spellenspektakelplaats in Flanders Expo, in Gent. Asmodee België, marktleider als ontwikkelaar en verdeler van gezelschapsspellen, is uiteraard aanwezig en liet naar aanleiding van de beurs, een grootschalig onderzoek uitvoeren naar het speelgedrag van ouders met hun kinderen. Zij stuurden dan ook dit persbericht uit. Daaruit blijkt dat maar liefst 8 op de 10 Belgen gezelschapsspelletjes spelen met zijn of haar kind ontspannend vindt. “Met het juiste spel, is gezelschapsspellenspelen spannend en ontspannend voor zowel kinderen als ouders,” zegt Bert De Smet, directeur van Asmodee. Zes ouders op tien (63%) laten hun kinderen wel eens winnen, voornamelijk om hen meer zelfvertrouwen te geven. Wie Asmodee bezoekt tijdens Spellenspektakel ontdekt er tal van spellen voor het hele gezin, waaronder ook Piratenplank en...
Videopreview: Call of Duty: Modern Warfare III
  • 0
  • 2
Piew, piew, piew! De alomgekende geweerschoten naderen weer, want de release van Call of Duty: Modern Warfare III komt dichterbij. De reboot sequel van het spel uit 2011 moet de kassa weer doen rinkelen, want naast een single player bevat de nieuwste shooter uit de Activision-stal uiteraard ook een ongekend populaire multiplayer. Wij gingen onlangs aan de slag met die multiplayer dankzij de open bèta's en Mrpoelie vertelt je er in onderstaande videopreview graag meer over!

Gratis in-game-evenement Festival of the Lost gestart in Destiny 2
  • 0
  • 0
Destiny 2’s herfstevenement genaamd Festival of the Lost is deze week gestart. Hierin is het mogelijk om maskers op te zetten en beloningen te verzamelen door uitdagingen in alle beschikbare Haunted Sectors te voltooien. De beloningen van dit jaar zijn onder andere de nieuwe Acosmic Legendary Grenade Launcher, de door de community gekozen insectenornamentsets, Eerie Engram drops en extra uitdagingen (en loot) in de Legend Haunted Sectors. Ook zijn er meer beloningen verkrijgbaar met de Festival of the Lost Event Card. Festival of the Lost is gratis voor alle spelers en loopt tot en met 7 november.

Festival of the Lost
Spelers kunnen tickets verdienen door hun masker te dragen tijdens het voltooien van Event Challenges. Vervolgens is het mogelijk om de Event Card te upgraden en tickets uit te geven voor nog meer beloningen. Dit jaar zijn er nieuwe matchmade Legend Haunted Sectors beschikbaar voor spelers...
FACTS dit jaar groter en ambitieuzer dan ooit
  • 0
  • 2
Wie zaterdag 21 en zondag 22 oktober Batman, Spider-Man of Pikachu door de Gentse straten ziet wandelen, hoeft zich niet in de arm te knijpen: FACTS gaat weer van start. Wat in 1993 begon als een kleine bijeenkomst van gelijkgestemden in café Het Tonneke in Gent, groeide de voorbije decennia uit tot een hoogmis van de popcultuur. Tienduizenden bezoekers vinden tweemaal per jaar vlot hun weg naar Flanders Expo, waar dit weekend de grootste FACTS ooit plaatsvindt.

FACTS viert haar dertigste verjaardag met 54.000 m² aan activiteiten en belevenissen, en is zo maar liefst 6.000 m² groter dan vorig jaar. Elke fan die een blik werpt op het vloerplan, moet haast wel een vlaag van enthousiasme voelen opborrelen. Zo is er zoals steeds een hal vol beroemde acteurs en comic-artiesten.

Onder die beroemde acteurs herken je vast de volgende grote namen, waar je dat weekend mee op de foto kan, handtekeningen van kan vragen, of de vraag-en antwoordshows van kan zien:
  • James McAvoy...
Nieuwe Legend genaamd Conduit onthuld in Apex Legends: Ignite
  • 0
  • 0
Electronic Arts en Respawn Entertainment hebben Apex Legends: Ignite aangekondigd, de nieuwste grote update voor de populaire hero shooter. Deze update introduceert de nieuwste Legend genaamd Conduit. De zojuist gelanceerde verhaaltrailer biedt meer inzicht in het verleden van Conduit en de oorsprong van haar kracht en toewijding.

Geïnspireerd door de Monarch Titan, die haar leven redde en de toewijding van haar zus om voor haar gezin te zorgen, brengt Conduit het ultieme offer. Ze maakt gebruik van bestraalde overblijfselen van de Monarch-batterij om haar toekomstige gezondheid op te offeren. Dit stelt haar in staat om voor haar familie te zorgen en haar legende te doen herleven.

De officiële Apex Legends: Ignite-lanceringstrailer wordt op 23 oktober gelanceerd. Meer details over Apex Legends: Ignite worden voor de officiële lancering van de update bekendgemaakt. Ignite wordt beschikbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en pc via de...
Review: Super Mario Bros. Wonder
  • 6
  • 10
Het aantal spellen waarin de Italiaanse - in het rood en blauw geklede - loodgieter die naar de naam Mario luistert meespeelt, is niet meer bij te houden. Toch vindt Nintendo dat we nog niet genoeg Mario hebben, dus vuren ze later deze week Super Mario Bros. Wonder op het gamende publiek af. Hiermee wordt het portfolio voor de Nintendo Switch weer uitgebreid, maar is de game er eentje om in huis te halen?
WIN: duoticket voor Saw X
  • 0
  • 2
Deze wedstrijd is niet voor mietjes, want dankzij Belga Films mogen we enkele duotickets weggeven voor een film die perfect is voor de Halloweenperiode. Ik heb het over Saw X. Zoals de titel al verraadt, is deze film al de tiende in de franchise die in 2004 begon. Diverse regisseurs passeerden de revue, maar voor Saw X keert Kevin Greutert terug. Hij nam eerder Saw VI én Saw 3D onder handen. Saw X is vanaf 25 oktober in de bioscoop te zien.

Zoals gewoonlijk is deelnemen aan onze wedstrijd heel eenvoudig. Surft naar onze wedstrijdpagina, beantwoord de vraag en wie weet ben jij een van de winnaars. De wedstrijd loopt tot en met 23 oktober. Succes!

DEELNEMEN AAN DE WEDSTRIJD KAN HIER!

Synopsis: John Kramer is terug. SAW X luidt een onbekend, maar ijzingwekkend hoofdstuk uit de serie in… Jigsaws meest persoonlijke spel ooit. Na de gebeurtenissen in...
Zand vreten in Overpass 2-lanceringstrailer
  • 0
  • 1
Neopica en Nacon maken met plezier bekend dat Overpass 2, de off-road racing en route plotting-game, nu verkrijgbaar is voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc (Steam, Epic Games Store). Met een verbeterde formule, de toevoeging van nieuwe soorten voertuigen en de kracht van de Unreal Engine 5, biedt Overpass 2, van de Belgische studio Neopica, volgens uitgever Nacon ongekende race-ervaring.

De game biedt spelers de kans om te racen met 33 voertuigen in drie verschillende categorieen: UTV (buggy), ATV (quad) en Rock Bouncer. De laatste categorie is één van de grote vernieuwingen in dit tweede deel. Deze ongebruikelijk ogende machines zijn uitgerust met een versterkt frame en een krachtige motor, waarmee ze krachtig genoeg zijn om de steilste heuveltoppen te bedwingen en over enorme obstakels te stuiteren.

De game biedt voertuigen van grote merken, zoals Kawasaki, Yamaha, Polaris, Artic Cat en Suzuki, naast vier officieel gelicenseerde Rock Bouncers: Venom, Screamin Blue, Rum...
Sonic Superstars steelt show in lanceringstrailer
  • 0
  • 0
Gotta go fast! – SEGA releaset vandaag Sonic Superstars, waarin een nieuwe draai wordt gegeven aan de klassieke, high-speed 2D-platformactie waar Sonic beroemd mee werd. Beleef een nooit eerder vertoond avontuur met Sonic, Tails, Knuckles en Amy!

In Sonic Superstars reizen spelers naar de prachtige Northstar Islands waar ze gebruik kunnen maken van gloednieuwe vaardigheden, die Emerald Powers worden genoemd, om op dynamische manieren te bewegen en aan te vallen. Zwem tegen watervallen op, stuur meerdere klonen van jezelf naar je doelwit en meer. Sonic en vrienden moeten snel zijn als ze de snode plannen willen dwarsbomen van de kwaadaardige Dr. Eggman en Sonics oude aartsvijand, Fang. Die twee zijn namelijk van plan om de reusachtige dieren van het eiland in Badniks te veranderen!

Sonic Superstars is nu zowel digitaal als fysiek verkrijgbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en de Nintendo Switch-systemen, alsook digitaal voor pc. Wanneer...
Review: Super Bomberman R 2
  • 0
  • 3
Konami heeft enkele bekende franchises in huis. Zo denk ik spontaan aan de populaire Metal Gear Solid-franchise en Silent Hill, al mag ook Bomberman niet vergeten worden. Die franchise startte in 1983, maar pas tien jaar later werd de Super Bomberman-reeks geboren. Ondertussen zijn we vele tientallen spellen later (meer dan zeventig!) en kwam Konami vorige maand met Super Bomberman R 2 op de proppen. Is het wat? Je komt het te weten in onderstaande review.
Marvel's Spider-Man 2-lanceringstrailer toont heel wat actie
  • 0
  • 0
Marvel's Spider-Man 2, de nieuwe game van Insomniac Games die komende vrijdag in de winkelrekken zal liggen, is een action-adventure. Het is dus niet geheel onlogisch dat er heel wat actievolle momenten aanwezig zullen zijn. Dit is ook het geval in onderstaande lanceringstailer. Hierin zien we niet enkel Peter Parker en Miles Morales als Spider-Man, maar ook Venom komt nog eens piepen. Daar blijft het niet bij, want ook Lizard, Sandman en Martin Li maken kortstondig hun opwachting in de actievolle trailer.

Marvel's Spider-Man 2 vindt tien maanden na de gebeurtenissen in Marvel's Spider-Man: Miles Morales plaats en het belooft een indrukwekkend avontuur te worden. Benieuwd naar wat de game te bieden heeft? Je vindt meer informatie in de uitgebreide review en ook de eerste twintig minuten van Marvel's Spider-Man 2 hebben we...
Review: Marvel's Spider-Man 2
  • 1
  • 14
Spider-Man is terug van nooit echt weggeweest. Allez, ik moet eigenlijk het meervoud gebruiken. Daar waar we in Marvel's Spider-Man met Peter Parker aan de slag gingen en in opvolger Marvel's Spider-Man: Miles Morales met Miles, doen beide heren het in Marvel's Spider-Man 2 samen. Het duo probeert nu New York van het kwaad te verlossen, al is dat zoals in elke superheldenfilm of -game uiteraard eenvoudiger gezegd dan gedaan. Ik kon vroegtijdig met beide superhelden (en meer) aan de slag en vertel je er in deze spoilervrije review graag meer over.
Bordspelreview: The Great Split
  • 1
  • 4
The Great Split. Nee, het gaat hier niet om Nina Derwael die iets uit haar mouwen schudt op de brug met ongelijke leggers, maar wel om een nieuw bordspel van uitgever 999 Games. The Great Split kwam afgelopen zomer uit en 999 Games stuurde ons een exemplaar op ter review. Voorkennis van het spel had ik niet, maar nu ben ik wel blij dat ik het spel in de collectie heb!
Activision Blizzard King nu officieel onderdeel van Xbox
  • 0
  • 2
Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar nu is het officieel. Activision Blizzard King is nu onderdeel van Xbox. Diverse instanties, zowel privébedrijven als overheden, probeerden de deal tegen te houden. Maar aanhouders winnen, dus ook Activision Blizzard King en Xbox. Dit meldde CEO van Microsoft Gaming Phil Spencer op Xbox Wire.

Door de overname komen enkele van de grootste gamingfranchises ooit gemaakt in de handen van Microsoft en Xbox. Denk hierbij aan Call of Duty, Overwatch, Diablo, World of Warcraft en zelfs Candy Crush. Welke impact deze overname zal hebben op partijen zoals Nintendo en PlayStation, is nog niet geheel duidelijk. Wel werd eerder al de melding gemaakt dat bijvoorbeeld een Call of Duty sowieso voor een aantal jaar op PlayStation-consoles zal blijven verschijnen. En nu, terug gamen maar!

Terug
Bovenaan