Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Joeri Temmerman

Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Call of Duty blaast twintig kaarsjes uit
  • 0
  • 1
Het lijkt slechts enkele jaren geleden, maar de ontzettend populaire Call of Duty-franchise blies op 29 oktober maar liefst twintig kaarsjes uit. Call of Duty werd voor het eerst gelanceerd in 2003 en heeft een lange en interessante geschiedenis. Tegenwoordig is het een wereldwijde ervaring die volgens uitgever Activision synoniem staat voor het first-person actiegenre. Deze mijlpaal is alleen mogelijk dankzij alle teams en alle ontwikkelaars van vroeger en nu - en dankzij de ongelofelijke Call of Duty-community.

Of je Call of Duty nu al sinds 29 oktober 2003 speelt of pas sinds kort, Activision wil je bedanken dat je deel uitmaakt van de twintigjarige geschiedenis van Call of Duty, die zal worden voortgezet met de lancering van Modern Warfare III op 10 november, de eerste keer in achtereenvolgende jaren dat de franchise een direct vervolg uitbrengt. Voor degenen die niet bekend zijn met die geschiedenis, presenteert Activision de Call of Duty-franchise in videovorm...
Dead Island 2-uitbreiding Haus nu beschikbaar
  • 0
  • 0
De eerste uitbreiding voor Dead Island 2, Haus genaamd, verplaatst spelers naar een mysterieuze villa in Malibu, waar de morele grenzen nogal vaag zijn. Spelers moeten de geheimen ontrafelen van een cult – en zijn raadselachtige leider – terwijl ze proberen de Zompocalypse te overleven. Om de lancering te ondersteunen is vandaag een nieuwe trailer verschenen die je hieronder kunt bekijken.

In de expansion kunnen spelers zich een weg door een verwrongen doolhof van biomes vechten met een flink arsenaal nieuwe wapens – inclusief:
  • K-ROSSBOW – gemaakt voor precisie en dodelijkheid, gebruik de vernietigende vuurkracht van dit wapen om zombiehoofden op afstand op te blazen
  • Hog Roaster – het ultieme ticket voor levendig slachtwerk, waarmee je zombies tegelijk slacht en braadt
  • Dead Islands – om het gewicht van je schouders te halen terwijl je de ondoden tot pulp mept
  • 8 nieuwe vaardigheidskaarten – om de slayer van de speler uit te breiden met een arsenaal nieuwe...
Wees de held in RoboCop: Rogue City
  • 0
  • 2
Hul je in een iconisch pantser om de mensen te dienen, de onschuldigen te beschermen en de wet te handhaven in RoboCop: Rogue City. Word het iconische personage dat deels man, deels machine en geheel held is. Deze verhaalgerichte, first-person action game is vanaf vandaag verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, Steam en Epic Games Store.

RoboCop: Rogue City is ontwikkeld door studio Teyon en videogame-uitgever Nacon in samenwerking met Metro Goldwyn Mayer (MGM). In de game moet je als de iconische Alex Murphy alias RoboCop het recht handhaven op de gevaarlijke, door misdaad geteisterde straten van Old Detroit. Peter Weller, de originele RoboCop-acteur, keert voor het eerst in ruim dertig jaar terug in zijn rol. RoboCop: Rogue City laat spelers een origineel verhaal beleven dat speelt tussen de films RoboCop 2 en 3.

Smurftastische trailer voor The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone
  • 0
  • 0
Mindscape, Microïds en ontwikkelaar OSome Studio hebben vandaag De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene Steen (The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone) gelanceerd, het vervolg op de succesvolle 3D-platformer De Smurfen: Missie Vileaf. De nieuwe game is nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc.

In De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene Steen gaan spelers met een team van Smurfen, aangevoerd door knutselsmurf, op zoek naar de mysterieuze Groene Steen. Dit waardevolle ingrediënt is essentieel voor Knutselsmurf om zijn nieuwste uitvinding, de SmurfoMix, aan de praat te krijgen. Helaas is de Groene Steen in handen van de hebzuchtige Gargamel. Tijdens hun missie om de Groene Steen uit zijn klauwen te heroveren, vindt er een plotselinge explosie plaats. Hierdoor verspreiden zich scherven over het Vervloekte Land. Samen met het...
Schattige Song of Nunu-trailer maakt je klaar voor de release
  • 0
  • 1
Vanaf vandaag kun je aan de slag met Song of Nunu: A League of Legends Story. Hierin kruip je in de huid van de achtjarige Nunu die gedurende het avontuur vergezeld wordt door de laatste yeti op aarde, genaamd Willump. Collega Tova raadt Song of Nunu in z'n review aan iedereen aan en ik kan hem, na mijn speelsessie tijdens gamescom, alleen maar gelijk in geven.

Ontwikkeld door Tequila Works en uitgegeven door Riot Forge, neemt Song of Nunu: A League of Legends Story spelers mee op de ultieme roadtrip met beste vrienden en vereerde League-kampioenen Nunu en Willump. Spelers wandelen, klimmen en sleeën door de Freljord, een bevroren land vol meedogenloze sneeuwstormen, woeste wolven en betovering, en zullen onderweg andere legendarische kampioenen ontmoeten. Je moet je slimheid...
Review: WarioWare: Move It!
  • 0
  • 4
Nintendo weet als geen ander hoe het spelers kan plezieren met kleinere spelletjes in een groter geheel. Dit kan in veel gevallen alleen of in groep. Hierbij denk ikzelf spontaan aan de vele Super Mario Party-games, maar ook aan alles wat te maken heeft met de WarioWare-franchise. Het is ondertussen zo'n twee jaar geleden dat Wario nog eens z'n eigen spel kreeg, maar komende vrijdag is het weer zover. Ik neem je mee in m'n doldwaze avontuur met WarioWare: Move It!
Bezoeker 1340 heeft honger in RollerCoaster Tycoon Adventures Deluxe
  • 0
  • 3
Ik ben destijds met RollerCoaster Tycoon opgegroeid. Ik speelde het kapot op de allereerste PlayStation en spellen zoals Planet Coaster en consoorten konden me nooit helemaal overtuigen zoals Atari's game dat met succes deed. Wie destijds de verslaving gemist heeft, krijgt nu een nieuwe kans. Bezoeker 997 vindt de uitgang niet en bezoeker 1340 heeft honger. Het is aan jou om alle bezoekers in RollerCoaster Tycoon Adventures Deluxe tevreden te houden op Nintendo Switch, PlayStation 5 en 4 en Xbox Series X en S.

Als een officiële update die voortbouwt op het geliefde pretparksimulatiespel van Atari voor consoles, brengt RollerCoaster Tycoon Adventures Deluxe tachtig nieuwe attracties, waaronder enkele met seizoensgebonden thema's, waardoor het totale aantal op een indrukwekkende tweehonderd exemplaren komt! Deze nieuwe RCT-iteratie wordt een traktatie voor alle leeftijden, zowel voor nieuwe als ervaren achtbaanbouwers. RollerCoaster Tycoon Adventures Deluxe stelt spelers in staat om...
Apex Legends: Ignite is nu beschikbaar
  • 0
  • 0
Electronic Arts en Respawn Entertainment vandaag Apex Legends: Ignite uitgebracht, de nieuwste grote update voor de bekroonde hero shooter. Spelers kunnen hun teamgenoten nu ondersteunen met Conduit, de nieuwe Legend wiens schildvaardigheden voor een vurige overwinning kan zorgen. Dit alles terwijl zij een dodelijkere variant van de Storm Point-map doorkruisen. Tevens zijn alle accounts nu voorzien van cross-progressie, extra handig voor spelers die aan de slag gaan met de Ignite Battle Pass om cosmetische items te ontgrendelen.

Met de gloednieuwe Ignite Battle Pass kunnen Legends naar de overwinning racen in de “Godly Speed”-skin van Octane. Ook kunnen ze pronken met Epic-skins van zowel Conduit, Wattson als Newcastle. Bovendien is het mogelijk om nieuwe emotes te ontgrendelen en Weekly Challenges te voltooien om nieuwe banner frames, emotes, weapon charms, stickers en meer te verdienen. Op Level 100 en 110 ontgrendelen spelers respectievelijk de "Grace of Odin" en "Wrath of...
DreamWorks Trolls nu als videogame verkrijgbaar
  • 0
  • 1
Naast de filmuitgave (Trolls 3: Band Together) dit jaar, is er ook een game verschenen: Dreamworks Trolls: Remix Rescue voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en PlayStation 5. Speel als Poppy, Branch (Knoest) en meer van jouw favoriete Trolls. Ga op een kleurrijke reis vol muziek, dans en avontuur! Een spannende en onvergetelijke platform-ervaring staat je te wachten. Het is aan jou om de Trolls te helpen om de harmonie te herstellen en hun unieke muziek terug te krijgen!

Geniet van een uitgebreide soundtrack van bekende liedjes uit de films, waaronder Get Back Up Again, Hair Up en nog veel meer! De game is volledig Nederlands ondertiteld en voorzien van Nederlandse schermteksten.

Wedstrijd: duoticket It Lives Inside
  • 0
  • 3
In november kunnen we weer wat extra griezelen. Halloween is dan wel gepasseerd, maar de donkere dagen kunnen we alleszins inzetten met een streepje horror. Onder andere It Lives Inside zal daarvoor zorgen. Deze horrorfilm speelt vanaf 8 november in de Belgische bioscopen en dankzij WW Entertainment mogen we twee duotickets weggeven. Zoals gewoonlijk is deelnemen aan onze wedstrijd erg eenvoudig. Surf naar onze wedstrijdpagina, beantwoord de vraag en wie weet mag jij met een +1 naar It Lives Inside. De wedstrijd loopt tot en met 6 november. Tickets zijn geldig tot en met 28 november. Succes!

DEELNEMEN AAN DEZE WEDSTRIJD KAN HIER!

Sam (Megan Suri) wil niets liever dan erbij horen op haar Amerikaanse highschool en probeert haar Indiase familie en cultuur te verbergen. Tot Sams frustratie duikt haar oude beste vriendin Tamira ineens op met een...
Deze week in Pokémon: een samenvatting van week 43/2023
  • 0
  • 0
Het Pokémon-nieuwsbureau komt vanaf heden (bijna) wekelijks met een speciaal nieuwsbericht waarin enkele belangrijke events en nieuwigheden worden toegelicht. Bekijk hieronder de details van enkele van de komende events:

Maak je klaar voor Halloween met een griezelig Mismagius Tera Raid-evenement en massale uitbraken van Ghost-types in Pokémon Scarlet en Pokémon Violet + een event voor Good Sleep Day in Pokémon Sleep. Pokémon heeft deze week een paar updates met een griezelig thema voor Pokémon Scarlet en Pokémon Violet, evenals de volgende Good Sleep Day die live gaat in Pokémon Sleep!

Terror Raids!
Vanaf vandaag kunnen trainers Rare Candies en andere beloningen verdienen door de Ghost-type Pokémon Mismagius uit te dagen in 5-sterren Tera Raid-gevechten in Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. Dat is niet het enige, trainers moeten ook uitkijken naar massale uitbraken van andere Ghost-type Pokémon zoals Mimikyu, Drifloon en meer tijdens hun avonturen in Paldea en Kitakami...
Ontdek het originele verhaal van Robocop: Rogue City
  • 0
  • 0
Met nog maar een paar dagen te gaan tot de release van RoboCop: Rogue City, bieden Nacon en Teyon spelers de kans om kennis te nemen van het originele verhaal van deze game. Dit meeslepende verhaal omvat vele referenties voor diehardfans van deze franchise van MGM Studios. Spelers die het vooral om de first-person actie gaat worden bediend met een tweede video, die onlangs exclusief tijdens de Xbox Showcase werd gepresenteerd. Vanaf 29 oktober krijgen bezoekers van de London MCM Comic Con bovendien de kans om RoboCop: Rogue City te spelen op stand S1905. De game verschijnt op 2 november 2023 voor PS5, Xbox Series X|S en pc. Spelers die de “Alex Murphy Edition” pre-orderden, krijgen 48 uur eerder toegang tot de game.

Old Detroit wordt geteisterd door bendes, die besloten zich aan te sluiten bij een nieuwe schurk in de stad. Deze nieuwe vijand, die voorheen nog onbekend was bij de politie, steekt achter een golf van terreur, waaronder verdwijningen, allerlei misdaden en de handel in...
Zie hoe Conduit haar kracht ontketent in de Apex Legends: Ignite-gameplaytrailer
  • 0
  • 0
Electronic Arts en Respawn Entertainment hebben vandaag de gameplaytrailer van Apex Legends: Ignite onthuld. Deze energieke trailer laat zien hoe de vijand het vuur aan de schenen wordt gelegd door de nieuwe Legend Conduit. Ignite lanceert op 31 oktober.

Neem een kijkje hieronder voor een gedetailleerd overzicht van de content die spelers in Apex Legends: Ignite kunnen verwachten:
  • Nieuwe Legend: Conduit - Conduit is een kleine titaan van optimisme en zeker niet iemand die onderschat moet worden. Ze brengt enthousiasme en vrolijkheid, terwijl ze het speelveld in vuur en vlam zet met haar vaardigheden:
    • Passive: Savior’s Speed - Conduit krijgt een snelheidsboost wanneer ze naar een teamgenoot rent die zich buiten Tacticle-bereik bevindt.
    • Tactical: Radiant Transfer - Stuurt een golf van energie naar een teamgenoot en genereert tijdelijke schilden voor zowel de teamgenoot als Conduit.
    • Ultimate: Energy Barricade - Zet een reeks van...
Battlefield 2042 Season 6: Dark Protocol in-game-evenement aangekondigd
  • 0
  • 0
Electronic Arts en DICE hebben vandaag Battlefield 2042 Season 6: Dark Protocol aangekondigd. Het in-game-evenement vindt plaats van 31 oktober tot en met 14 november en introduceert een 12v12 Killswitch-modus.

Verborgen in de Buiten-Hebriden van Schotland verplaatst de strijd zich naar een geheime technische onderzoeksfaciliteit genaamd The Boreas Facility. In de faciliteit heeft de zelf ontwikkelde AI-technologie de controle overgenomen om zogenaamde 'Geists' te creëren. Dit zijn synthetische soldaten die door AI bestuurd worden. In Dark Protocol verdienen spelers beloningen en kunnen ze deelnemen aan een nieuwe tijdelijke Killswitch-modus.

Killswitch is een gloednieuwe spelmodus waarin 24 spelers in teams van 12 tegen elkaar strijden om controle over het gebied te krijgen. De spelmodus is speelbaar op de maps Redacted, Manifest, Hourglass en Spearhead. Spelers creëren tot 40 Geists voor hun team en gebruiken ze tegen vijanden om controle over het gebied veilig te stellen. Het...
Verslag: PRESS PLAY: Music in Games
  • 0
  • 4
Film Fest Gent draaide niet enkel om films. Nee, voor de eerste keer werd ook PRESS PLAY: Music in Games georganiseerd te Capitole Gent. Niet enkel zouden we getrakteerd worden op schitterende muziek, maar we zouden ook te weten komen wie de winnaar van de World Soundtrack Awards zou zijn. Dankzij de organisatie van het Film Fest Gent mochten we met twee redacteurs afzakken naar de Gentse concertzaal en ik kan nu al verklappen dat het zowel voor mij als collega Karel-Jan een epische avond werd.
Heerlijk griezelen in Alan Wake II-trailer
  • 0
  • 2
Halloween komt eraan en dat zullen we geweten hebben. De launch van Alan Wake II loert om de hoek en dat de game niet voor mietjes zal worden, staat nu al vast. Om de naderende release te vieren - de game verschijnt op 27 oktober voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc - heeft ontwikkelaar Remedy Entertainment een heerlijke lanceringstrailer gepubliceerd.

Een reeks rituele moorden bedreigt Bright Falls, een kleine gemeenschap omringd door de wildernis van de Pacific Northwest. Saga Anderson, een ervaren FBI-agent, arriveert om onderzoek te doen. Ondertussen schrijft Alan Wake, een verdwaalde schrijver gevangen in een nachtmerrie die zich buiten onze wereld bevindt, een duister verhaal in een poging om de realiteit om zich heen te vormen en te ontsnappen aan zijn gevangenis. Anderson en Wake zijn twee helden op twee wanhopige reizen in twee afzonderlijke realiteiten, met elkaar verbonden op een manier die ze geen van beiden kunnen begrijpen. Gevangen in een sinistere...
Los een moord op in Agatha Christie - Murder on the Orient Express
  • 0
  • 0
Er is weer iemand vermoord en wie is er dan beter om die moord op te lossen dan de Belg Hercule Poirot? Uitgever Microids heeft al tal van Hercule Poirot-spellen uitgebracht, uiteraard gebaseerd op de fictieve wereld die Agatha Christie heeft gecreëerd. Om de release van de detectivegame te vieren, werd er een lanceringstrailer gepubliceerd waarin de privédetective aan het werk te zien is.

Reis in Agatha Christie - Murder on the Orient Express door een trein met de legendarische detective Hercule Poirot en probeer de moord op te lossen die aan boord heeft plaatsgevonden. Gebruik je detectivevaardigheden om de waarheid achter getuigen en verdachte personages te ontrafelen. Ook speel je dit keer met Joanna Locke. Haar rol in het verhaal? Dat is nog een geheim in het verhaal van dit moordmysterie ...

LEGO geeft cadeautips voor de winterperiode
  • 1
  • 3
De dagen worden korter, de truien dikker, … Iedereen voelt het: eindejaar komt eraan. Stilaan tijd dus om op zoek te gaan naar gepaste cadeautjes om aan Sinterklaas te vragen of om onder de kerstboom te leggen. Ook dit jaar bracht de LEGO Groep nieuwe, feestelijke sets uit: leuk, verrassend, voor het hele gezin,… Perfect als geschenk, maar ook om de woonkamer mee te versieren. LEGO stuurde een persbericht uit met cadeau-ideeën en die delen wij graag met jullie.

Wie zich dit jaar thuis op een originele manier in de magische kerstsfeer wil onderdompelen, kan met LEGO sets iets uniek creëren. Met de schattige LEGO Peperkoekversieringen kan je geschenkverpakkingen een leuk extraatje geven en nadien kan je ze in de kersboom hangen. De LEGO Notenkraker verdient best wel een mooi plekje op de kast, net als de...
Tintin Reporter - Cigars of the Pharaoh toont nieuwe gameplay
  • 1
  • 3
Vanaf 7 november kunnen we weer aan de slag met Kuifje, want dan lanceren uitgever Microids en Tintinimaginatio Tintin Reporter - Cigars of the Pharaoh op alle relevante platformen, met uitzondering van de Nintendo Switch. Deze versie verschijnt pas volgend jaar.

In het spel Tintin Reporter - Cigars of the Pharaoh zullen de beroemde reporter en zijn trouwe viervoeter Bobbie buitengewone avonturen beleven. Nadat ze professor Sarcophagus hebben ontmoet tijdens een cruise op de Middellandse Zee, gaat Kuifje op zoek naar het graf van farao Kih-Oskh. Wat zijn de duistere geheimen die verborgen liggen in het graf? Van Egypte tot India, via Arabië, zullen Kuifje en Bobbie uiteindelijk een enorm drugssmokkelnetwerk onderzoeken dat zich uitstrekt over het oosten.

Met alle facetten van het Kuifje-universum en een verhaal vol wendingen die deel uitmaken van Hergé's grote creatieve erfenis, dompelt Tintin Reporter - Cigars of the Pharaoh de speler onder in het hart van een mysterieus Egypte...
Disney+ onthult trailer en poster voor nieuw The Santa Clauses-seizoen
  • 0
  • 0
Disney+ onthult de trailer en poster voor het tweede seizoen van de Disney+ Original-serie The Santa Clauses. De gloednieuwe trailer geeft een voorproefje van het verhaal van Scott Calvin (Tim Allen) en zijn familie die terugkeren naar de Noordpool om nieuwe avonturen te beleven. De eerste twee afleveringen zijn vanaf woensdag 8 november exclusief op Disney+ te streamen, met daarna wekelijks een nieuwe aflevering.

Naast Allen, die als uitvoerend producent opnieuw de geliefde rol van Santa/Scott Calvin op zich neemt, spelen in seizoen twee onder meer Elizabeth Mitchell als Mrs. Claus/Carol, Austin Kane als Calvin Claus, Elizabeth Allen-Dick als Sandra Calvin Claus, Devin Bright als Noel, Gabriel "Fluffy" Iglesias als Kris Kringle en Eric Stonestreet als Magnus Antas, The Mad Santa.

Terug
Bovenaan