Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Tour de France 2022 en Pro Cycling Manager 2022 nu verkrijgbaar
  • 0
  • 0
Iedereen klaar voor de Tour de France? De digitale versie bedoel ik uiteraard, want Nacon en Cyanide Studio releasten vandaag de nieuwste delen in hun twee hooggeprezen series wielrengames: Tour de France 2022 verschijnt voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc, en Pro Cycling Manager 2022 verschijnt exclusief voor pc.

Pro Cycling Manager 2022 biedt een unieke mix van sportsimulatie, management en realtime racing, waarin spelers hun teams naar de top van het klassement moeten leiden. Dit nieuwste deel kent vele nieuwe features, waaronder een realistischer systeem om je eigen wielrenners te maken, slimmer gedrag van tegenstanders, een nieuw talentscoutsysteem en een verbeterde interface. Gesteund door 20 jaar aan expertise van Cyanide, kunnen spelers nu genieten van 260 races, 680 etappes en 70 teams.


De wielrensimulatie Tour de France 2022 biedt wielrenliefhebbers de kans om alle 21 officiële etappes van de Tour de...
WWE 2K22 Stand Back Pack nu beschikbaar
  • 0
  • 0
Het derde DLC-pakket voor WWE 2K22, het Stand Back Pack, is sinds vandaag beschikbaar en wordt aangevoerd door gemaskerde held The Hurricane, een voormalig WWE Cruiserweight-kampioen, tweevoudig World Tag Team-kampioen, Europees kampioen, WWE Hardcore-kampioen, WCW Hardcore-kampioen en WCW Cruiserweight-kampioen. The Hurricane komt samen met drie Superstars die hun debuut maken in de WWE 2K-franchise: Fan-favoriet Stacy Keibler, Spaans fenomeen A-Kid en twee keer NXT Tag Team Champion Wes Lee. Alle vier de Superstars worden ook geleverd met MyFACTION EVO-kaarten, die kunnen worden geüpgraded door te gamen in het speltype MyFACTION.

Naast de eerder genoemde Superstars bevat het Stand Back Pack ook een Booker T EVO-kaart, Sapphire Seth Rollins-kaart - met een alternatieve kleding - en vier gouden Contracts, allemaal voor gebruik in MyFACTION. Als onderdeel van de laatste patch update is er nu ook een collectie FaZe Clan kleding beschikbaar voor gebruik in Community Creations. FaZe...
F1 Manager 2022 heeft releasedatum en nieuwe trailer te pakken
  • 0
  • 0
Later deze maand veschijnt de officiële Formule 1-game F1 2022 van ontwikkelaar Codemasters, maar wie liever niet achter het stuur wilt kruipen van de racebolides en denk dat er eerder een sterke teamleider in hem schuilt, zal deze zomer zijn eigen F1-team kunnen managen in F1 Manager 2022. De game, die wordt gemaakt door Jurassic World- en Planet Zoo-ontwikkelaar Frontier Developments, zal verschijnen op 25 augustus en dit voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S, Xbox One en pc (Steam en Epic Games Store).

F1 Manager 2022 bevat trouwens ook de officiële licentie voor het huidige F1-seizoen, wat wilt zeggen dat je kan kiezen om een van de officiële teams te managen, al kan je natuurlijk ook je eigen team creëren. De nieuwe trailer licht alvast een tipje van de sluier op van wat je kan verwachten van de gameplay en hoe je jouw team naar de overwinning kan leiden.

Nieuwe trailer van Xenoblade Chronicles 3 laat spelwereld zien
  • 0
  • 0
Eind volgende maand verschijnt het derde deel in de Xenoblad Chronicles-reeks. Om ons alvast warm te maken voor deze aankomende release, lanceerde Nintendo vandaag een nieuwe trailer voor het spel waarin we kennismaken met de spelwereld. Aionios wordt omschreven als een rijke wereld waar je jouw reis begint om de cyclus van geweld tussen twee rivaliserende naties te beëindigen.

Xenoblade Chronicles 3 verschijnt voor Nintendo Switch op 29 juli.

Verken vanaf vandaag High Isle in The Elder Scrolls Online
  • 0
  • 0
Vandaag brengen ZeniMax Online Studios en Bethesda Softworks het nieuwste hoofdstuk in de ESO-saga uit: The Elder Scrolls Online: High Isle voor pc/Mac en Google Stadia. Console-eigenaars moeten nog eventjes geduld uitoefenen, want voor hen verschijnt de nieuwe uitbreiding op 21 juni 2022. The Elder Scrolls Online: High Rise neemt je mee naar een nog nooit eerder betreden Elder Scrolls-wereld die het toneel is van een gloednieuw Elder Scrolls-verhaal waarin politieke intriges centraal staan. De landen van High Isle zijn de perfecte locatie voor alliantieafgevaardigden om vredesbesprekingen te voeren die een einde moeten maken aan de Three Banners War. Hoewel de top wordt georganiseerd door de nobele Society of the Steadfast, zullen spelers op hun hoede moeten zijn voor de Ascendant Order en hun chaotische motieven. De meer dan 20 miljoen spelers van ESO komen terecht op een paradijselijk eiland, geïnspireerd op de winderige Mediterrane kusten, boordevol middeleeuwse cultuur en...
Bordspelreview: Cascadia
  • 0
  • 8
Na het succes van het abstracte puzzelspel Calico, lanceerde Flatout Games als snel met succes een nieuwe Kickstarter in deze lijn van bordspellen (en met Verdant is nummertje drie trouwens al onderweg). In Cascadia ruimen de poezen plaats voor de wilde natuur van de Pacific Northwest in de Verenigde Staten. In april verscheen ook de Nederlandstalige editie van het spel en die wordt net als Calico uitgegeven door White Goblin Games. Voordat we het spel verder induiken, wil ik daarom snel verduidelijken dat deze review gebaseerd is op de Engelstalige versie van Flatout Games en ik dus geen oordeel van vellen over de productie- en vertaalkwaliteit van de Nederlandstalige editie.
Session: Skate Sim heeft releasedatum te pakken
  • 2
  • 1
De vroegtijdige toegang-fase van Session: Skate Sim is bijna voorbij. Nacon en Crea-ture Studios maakten vandaag bekend dat de game op 22 september 2022 zal verschijnen voor Steam, Epic Games Store, Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 4 en PlayStation 5.

De spannende nieuwe content die verscheen in februari wordt in september naar een hoger niveau getild. Crea-ture volgt de feedback en verzoeken van spelers op de voet, en werkt hard om ervoor te zorgen dat bij de lancering aan hun verwachtingen wordt voldaan.

Session verwelkomt spelers in de authentieke skateboard-scene van de jaren 90, toen elke stoeprand en elke trap een uitnodiging was om je favoriete tricks uit te voeren. De ultrarealistische physics van de game wekken de sensatie van skateboarden tot leven, waarbij de studio een baanbrekend en uniek gameplay-element introduceert: de "True Stance Stick", waarbij beide voeten onafhankelijk van elkaar met de twee sticks bestuurd worden. De leercurve is net zo veeleisend als...
Endling - Extinction is Forever krijgt releasedatum en nieuwe trailer
  • 0
  • 0
Naast al het grote nieuws van de State of Play afgelopen nacht, zijn er natuurlijk nog andere aankondigingen geweest. Zo heeft het schattige avonturenspel Endling - Extinction is Forever een releasedatum te pakken en kan je vanaf 19 juli aan de slag met het spel op pc, Nintendo Switch of de Xbox- en PlayStation-consoles. In Endling - Extinction is Forever speel je als een moeder vos die haar drie kleintjes probeert te beschermen in een vijandige wereld die vernietigd werd door de mensheid.

Final Fantasy XVI verschijnt zomer 2023
  • 0
  • 4
Tijdens de State of Play kreeg Final Fantasy XVI een nieuwe trailer en kregen we eindelijk meer info over wanneer het spel zou verschijnen. In de zomer van 2023 zullen we eindelijk aan de slag kunnen gaan met het nieuwste deel in de gelauwerde Final Fantasy-hoofdreeks. Net als vele andere gamers, is dit een van de titels waar ik sinds de eerste aankondiging reikhalzend naar zit uit te kijken en voor mij kan het moment niet snel genoeg komen om in de wereld van Final Fantasy XVI te duiken. Naast de nieuwe trailer, werd er ook heel wat nieuwe informatie vrijgegeven en daarom geven we je graag nog enkele citaten mee van de regisseur en de producer van het spel. Voor meer informatie rond het spel zelf, verwijzen we je graag door naar de website van Final Fantasy XVI.

De nieuwste trailer geeft spelers een beter beeld van wat de daadwerkelijke gameplay zal inhouden,” zei Naoki Yoshida, de producer van Final Fantasy XVI. “Namelijk...
Speel vanaf morgen Assassin's Creed: Origins in 60 fps op PlayStation 5 en Xbox Series X|S.
  • 1
  • 2
Het gerucht hing al even in de lucht, zeker gezien Assassin's Creed: Odyssey een 60 fps-patch kreeg en Assassin's Creed: Origins plots zijn opwachting maakte om Game Pass te vervoegen. En ziedaar, Ubisoft bevestigde onlangs het gerucht: Assassin's Creed: Origins krijgt morgen een 60 fps-patch en dit zowel voor PlayStation 5 als voor Xbox Series X|S. Voor zij die het oude Egypte als Bayek nog niet hebben verkend, is nu dus het ideale moment aangebroken!

PlayStation Plus-titels voor juni zijn gekend
  • 2
  • 0
Later deze maand mogen we eindelijk aan de slag met de vernieuwde PlayStation Plus-dienst, maar in afwachting maakte Sony op haar blog alvast bekend welke spellen je zal kunnen downloaden deze maand. Concreet zijn dit de titels die in de toekomst zullen vallen onder de PlayStation Plus Essential-formule, al lijken we wel een extra titel te krijgen, want er werd aangekondigd dat deze formule twee maandelijkse titels zou aanbieden. Nog opvallend, is dat de selectie deze maand geen PlayStation 5-titel bevat. De klepper van deze maand zit trouwens momenteel al in de PlayStation Plus Collection waar PS5-eigenaars toegang tot hebben en zal ook in de toekomstige bibliotheek zitten, waardoor het lijkt dat Sony PS5-eigenaars een beetje in de kou...
Review: Cotton Fantasy: Superlative Night Dreams
  • 0
  • 0
Dertig jaar na het verschijnen van het eerste Cotton-spel worden we eindelijk nog eens getrakteerd op een nieuw deel in de reeks. Het vorige volwaardige spel, Rainbow Cotton dat verscheen op de Dreamcast, dateerde intussen ook alweer van het jaar 2000. Ik hoor je echter al van ver denken: wat in godsnaam is Cotton? Geheel onbegrijpelijk vind ik die reactie niet, want tot voor kort had ik ook nog nooit gehoord van deze reeks. Ik was zelfs verbaasd dat dit zo'n langlopende reeks was en dat er vorig jaar zelfs remasters zijn verschenen van de originele spellen. Deze remasters waren duidelijk opwarmertjes voor dit volledig nieuwe deel, dat werd ontwikkeld voor de Nintendo Switch en de PlayStation 4.
Aven Colony en Super Meat Boy zijn de eerste Games with Gold voor juni
  • 0
  • 1
Het is vandaag de eerste dag van de maand en dat wilt zeggen dat de nieuwe Games with Gold voor juni bekend zijn gemaakt. Microsoft deed dit afgelopen nacht via haar Xbox-blog, waar je bovendien wat extra informatie kan lezen over de titels die beschikbaar zullen zijn deze maand. De eerste twee spellen zijn trouwens nu al te downloaden.

Games with Gold voor juni:
  • Aven Colony (beschikbaar van 01/06 t.e.m. 30/06)
  • Project Highrise: Architect’s Edition (beschikbaar van 16/06 t.e.m. 15/07)
  • Super Meat Boy (beschikbaar van 01/06 t.e.m. 15/06)
  • Raskulls (beschikbaar van 16/06 t.e.m. 30/06)
998894_16x9_4UP_Points_04-f6515db3b4763a6326d8.png
Square Enix kondigt volgende remaster in de SaGa-serie aan
  • 0
  • 0
Square Enix heeft vandaag aangekondigd dat het vierde deel in de geliefde SaGa-serie voor het eerst naar Europa komt. Romancing SaGa verscheen oorspronkelijk in 1992 in Japan, in 2005 gevolgd door een remake in Noord-Amerika en Japan, en verschijnt komende winter als Romancing SaGa -Minstrel Song- Remastered voor PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, pc (STEAM), iOS en Android.

Romancing SaGa -Minstrel Song- Remastered levert vele verbeteringen en extra’s, inclusief geremasterde graphics, nieuwe ‘quality of life’-toevoegingen voor een betere speelbaarheid, en nieuwe gameplay-features. Spelers volgen de omzwervingen van één van acht hoofdrolspelers, met elk hun eigen doel en verhaallijn, en vormen hun eigen, unieke avontuur met een “Free-form Scenario”-systeem dat ervoor zorgt dat hun acties van invloed zijn op de wereld rondom hen.

Fans van de SaGa-serie kunnen uitkijken naar de Glimmer- en Combo-systemen uit eerdere games, de even iconische als prachtige vormgeving, en...
Microsoft maakt eerste lading Game Pass-games voor juni bekend
  • 0
  • 2
Het is weer die tijd van de maand, waarbij de grote spelers bekendmaken welke games te dowloaden zullen zijn via hun abonnementsdienst. De aftrap wordt gegeven door Microsoft. Zij maakten vandaag bekend welke games in de eerste helft van de maand juni worden toegevoegd aan Game Pass voor console en pc. Als je op zoek bent naar wat games om te spelen terwijl je wacht op de Xbox & Bethesda Games Showcase (op 12 juni om 19 uur), dan heeft Microsoft weer wat suggesties waaruit je kunt kiezen. Hieronder kan je ontdekken wat er de komende twee weken wordt toegevoegd aan Game Pass.

Binnenkort beschikbaar:
  • For Honor: Marching Fire Edition (cloud, console en pc) – 1 juni
  • Ninja Gaiden: Master Collection (console en pc) – 2 juni
  • Assassin's Creed Origins (cloud, console en pc) – 7 juni
  • Chorus (cloud, console en pc) ID@Xbox – 7 juni
  • Disc Room (cloud, console en pc)...
Tour de France 2022 introduceert nieuwe competitieve modus
  • 0
  • 0
Hoewel het nog eventjes wachten is op de echte Tour de France, kunnen liefhebbers zich binnenkort wel al uitleven in het gelijknamige computerspel dat op 9 juni verschijnt. Deze game zit dit jaar trouwens boordevol nieuwe features, waaronder een nieuwe Race of the Moment-modus die, voor het eerst in de serie, spelers laat zien hoe ze zich verhouden tegenover andere virtuele wielrenners van over de hele wereld.

Competitief ingestelde spelers kunnen elke week deelnemen aan een nieuwe uitdaging. Deze uitdagingen variëren: spelers moeten bijvoorbeeld een specifiek team naar de overwinning leiden, een bepaald doel bereiken, zoveel mogelijk punten verdienen in een bergetappe of gewoon de top van het klassement bereiken. De wekelijkse prestaties van alle spelers worden opgenomen in een online-klassement, waar elke week een winnaar uit voortvloeit. Spelers krijgen bonuspunten op basis van de posities waarin ze eindigden; deze punten tellen mee voor het maandelijkse en jaarlijkse...
TEKKEN 7 Collaboration Pack onderweg naar Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown
  • 0
  • 0
Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown krijgt overmorgen een bijzondere toevoeging, want op 1 juni kan je namelijk het TEKKEN 7 Collaborative Pack downloaden. Dit hebben uitgever Sega en ontwikkelaar Ryu Ga Gotoku Studio vandaag aangekondigd. Of deze dlc gratis te downloaden zal zijn of er een prijskaartje aan verbonden is, werd helaas niet meegedeeld.

Het TEKKEN 7 Collaboration Pack zal volgende items bevatten:
  • Negentien TEKKEN 7-personagekostuums.
  • Twintig TEKKEN 7-achtergrondmuziekstukken.
  • Een TEKKEN 7-gevechtsgebruikersinterface.
  • Twee Tekken 7-samenwerktitels.

PAC-MAN MUSEUM+ is nu verkrijgbaar
  • 0
  • 1
PAC-MAN MUSEUM+, de ultieme PAC-MAN-compilatie, is nu verkrijgbaar op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc (inclusief Xbox Play Anywhere-ondersteuning). De game is ook compatibel met de PlayStation 5 en Xbox Series X|S en is beschikbaar via Xbox Game Pass. Spelers en fans worden uitgenodigd om veertien titels uit de legendarische PAC-MAN-reeks te (her)ontdekken.

PAC-MAN MUSEUM+ bevat volgende titels:
  • PAC-MAN
  • SUPER PAC-MAN
  • PAC & PAL
  • PAC-LAND
  • PAC-MANIA
  • PAC-ATTACK
  • PAC-IN-TIME
  • PAC-MAN ARRANGEMENT Arcade ver.
  • PAC-MAN ARRANGEMENT CS ver.
  • PAC-MAN CHAMPIONSHIP EDITION
  • PAC Motos
  • PAC’N ROLL REMIX
  • PAC-MAN BATTLE ROYALE
  • PAC-MAN 256
PAC-MAN MUSEUM+ laat spelers ook hun virtuele arcadehal inrichten met eigen decoratie en objecten die kunnen worden verdiend door in-game missies te voltooien.

Er is tevens een launch bonus voorzien voor iedereen die de game de eerste 30 dagen na lancering koopt, waaronder vijf...
Nieuwe closed beta aangekondigd voor Blood Bowl 3
  • 0
  • 0
Fans van tactiek (en geweld), opgelet! Ter ere van het Warhammer Skulls Festival, kondigden Nacon en Cyanide Studio met plezier een nieuwe betafase aan voor Blood Bowl 3, die zal plaatsvinden van één tot twaalf juni 2022 op pc (Steam). Volgend op de beta’s van juni 2021 en januari 2022 zal deze nieuwe fase vele nieuwe features onthullen!

In deze beta zijn zes facties speelbaar: de Black Orcs, de Imperial Nobility, de Elven Union, de Dwarfs en twee nieuwe facties, die voor het eerst in een Blood Bowl-videogame verschijnen. De nieuwe betafase is ook goed voor nieuwe speelvelden, met elk speciale regels die een nieuwe draai aan de wedstrijden geven. Meer informatie over de nieuwe facties wordt onthuld op één juni tijdens de Warhammer Skulls-showcase.

De nieuwe gesloten betafase van Blood Bowl 3 loopt van één tot twaalf juni op pc (Steam). Spelers die al een code van een vorige beta hebben, krijgen direct toegang wanneer de nieuwe beta begint...
Nieuwe State of Play op 2 juni
  • 1
  • 0
Sony heeft vandaag op haar blog een nieuwe State of Play aangekondigd voor donderdag 2 juni. Tijdens de livestream zullen we getrakteerd worden op dertig minuten aan aankondigingen, nieuwe gameplaybeelden en updates uit de wereld van PlayStation. Naast nieuwe titels van third-party ontwikkelaars, zullen we ook een sneak peek krijgen van enkele titels die in ontwikkeling zijn voor de PlayStation VR2.

Je kan de State of Play live volgen op 2 juni om 23:59 uur op het Twitch-kanaal van PlayStation.
Terug
Bovenaan